A Magyar Nemzet értesülései szerint a cég milliárdos terhei miatt a veszteséges boltjaitól szabadulhat meg, 10-12, elsősorban vidéki üzletet zárhat be.

A lap azt írja, a bezárások miatt 500-600 ember kerülhet utcára. A várható leépítések miatt az áruházlánc vezetése a jövő hétre egyeztetésre hívta az érintett szakszervezeteket.

A Tesco a lapnak nem cáfolta, de nem is erősítette meg az információt.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
A célt elérte a kormány az épületeket átlehet venni és a lázár testvéreknek odalehet adni.
Új Magyar dzsentri réteg épül ki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
Ismét sikerült a kormányzatnak a legfájdalmasabban elvágni emberek százainak életét. És itt csak a Tescoról van szó.
Még a multik terjeszkedésének kezdetén kellett volna nyugati bérezést törvényben kikötni. Szerintem, meg sem nyitották volna azokat az üzleteket. De így ez katasztrófa.
bakegya
@magyarbakancs: pontosabban újmagyar-tolvajgerófjaink-kocsit hajtanak Felcsutról-Alcsutra...hej de retyetye...meg vissza!
Nem kell ide terror támadás...aláaknázott minket ez a fityiss victor is az övéivel!
gulyasgyula
@Linna: A Kádár korszakban a vendéglátóban még a mosogató lányok is jobban kerestek mint most sok jó szakmunkás .Volt olyan hely hogy csak kihalás utján lehetett bejutni ..// a picér kapta a borra valót és adott a konyhásoknak .,és ez jól müködött .Hugom vendéglátós volt ezért tudom //
F_Viktor
Tételezzük fel, hogy egy magyarnak hazudott üzletlánc felvásárolja ezt a 10-12 Tescot, az utcára kerülő 500-600 alkalmazottból felét vissza is veszi. Igaz kevesebb pénzért, több munkát megkövetelve.

A téma jól ki lett már tárgyalva, egy dologról nem olvastam még, ha kivonulnának a multik. Magával, a vásárlókkal eddig nem nagyon foglalkozott senki. Azzal a több millió családdal, akik majd 10-15 százalékkal drágábban lesznek kénytelenek megvenni napi fogyasztási cikkeiket.
Linna
@gulyasgyula: Hát ilyenekben nem volt részem, nem igazán tartoztam közéjük, hiszen csak beugrósként dolgoztam, meg nem is ez a szakmám. Némi kevés dolgot tanultunk a vendéglátásról mi titkárnők is, de nyilván inkább csak maximum a szendvicsekig, na meg hát az állandó kávéfőzés. És ha nagy vendégség volt, akkor nem is én mosogattam, hanem a takarítónők. De titkárnőként gondolhatod, hogy azért többet kerestem, mint beugró kézilányként :)) Ja, és protekcióval alkalmaztak!
Aztán a következő helyen jobb dolgom volt, a számítógépes tudásomnak köszönhetően, hiszen én nem csak gépeltem, hanem dolgoztam a különböző programokkal, és ahhoz meg nem sokan értettek. Én akkor tudtam, hogy itt valami nagy baj lesz, amikor ennek a munkának vége lett, és utána már nem találtam sehol másodállást. Még takarítónőnek sem vettek fel. Ekkor tanultam meg, hogy még az érettségit is letagadtam, mert azt hitték, hogy csak körmöt lakkozni, telefonálgatni meg kávét főzni tudok. Na, ez kell ma is ennek a kormánynak: nem kell tanulni, csak melózz, gondolkodást mellőzve.
Még csak egy mondat (közben mindig újabb dolgok jutnak eszembe): a Lidl-be meg a korom miatt nem vettek fel. Akkor már elmúltam 45 éves. Ezután már nem ember az ember, csak azt nem tudom, hogy akkor mi módon kell elérni a nyugdíjat? Hiszen már segély sem lesz. Mi lesz a sok nem dolgozó emberrel? Most, mire elértem azt a kort, hogy az ötéves védettségen belül vagyok, ez sem működik már, jobb, ha megd..hal az ember. De én még megpróbálom kihúzni addig a rokk.nyd-mal!!! Ha lehet, hát csakazértis!!!
gulyasgyula
@Linna: Hát Te is belekóstoltál lent is közptályon is ebben a mocskos világban .és ha még esetleg ugy alakul hogy egyedül él az ember meg se tud élni ebből a fizetésből , nyugdijból ..Ha a feleségem is a fizetéséből élne még a izületeire kapott gyógyszert se tudná kiváltani a boltos fizetéséből .Ezért vagyok én kereskedelmi cégek ellen akár magyar akár külföldi ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.