A Magyar Nemzet értesülései szerint a cég milliárdos terhei miatt a veszteséges boltjaitól szabadulhat meg, 10-12, elsősorban vidéki üzletet zárhat be.

A lap azt írja, a bezárások miatt 500-600 ember kerülhet utcára. A várható leépítések miatt az áruházlánc vezetése a jövő hétre egyeztetésre hívta az érintett szakszervezeteket.

A Tesco a lapnak nem cáfolta, de nem is erősítette meg az információt.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
A célt elérte a kormány az épületeket átlehet venni és a lázár testvéreknek odalehet adni.
Új Magyar dzsentri réteg épül ki.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Hiszen ez volt a cél, a Tesco-t kinyírni, a cba a favorit a hazugovicsnak...
magyarbakancs
A célt elérte a kormány az épületeket átlehet venni és a lázár testvéreknek odalehet adni.
Új Magyar dzsentri réteg épül ki.
1magyar
Ezzel csak az a probléma,hogy a megszűnt munkahelyeket nem tudja pótolni egy kisvállalkozásban működtetett bolt mert olyan magasak a járulékok és egyéb költségek.
papa.49
@1magyar: Gondolod hogy ez az ,,apróság,, a mai urakat érdekli, xarnak rá hogy mi lesz, ők úgyis Bécsben, Párizsban, Londonban vásárolnak, a napi dolgokat meg a személyzet végzi...
Gazdasági elemzéseket nem végeznek, mert a hazugovics szerint az olyan ,,úri huncutság,,...
73
Ha ez így lesz,akkor remélem a kdnp-s köcsögök tudják mi a dolguk?Ameddig nem kapnak azok az emberek állást,addig sűrű bocsánat kérések közepette a saját pénzükből tartsák el őket és a családjukat.
1magyar
Egyszerűbb lett volna egy olyan gesztus, hogy aki magának csinál munkahelyet mentesíteni kellett volna minden járulék és adó alól. Éppen elég kiadás az online pénztárgép.
Ha Egyedül dolgozik a boltjában.
bakegya
Ilyen az amikor egy tknőst a sok korrupt- hülye fölpakol a cölöp tetejére és az ösztönből folyamatosan ,élvezettel maga alá szarik!
soljanka
5-600 ember (: Ez szörnyű.
Ennek az 5-600embernek családja van. Ha csak egy gyerekkel számolunk, akkor 1500 embert taszít nyomorba ez a rendelkezés. mert, hogy nem tudnak elhelyezkedni, az biztos.
eszegfu
@1magyar: Sokkal több is a gond a nagy áruházak bezárásával... addig, amig az áruházlánc vmiből rendel 2 kamionnal (ezt már sokkal olcsóbban veheti meg), addig ugyanabból a sarki bolt csak mondjuk 12-db-ot vesz, ami nyilván drágább. Tehát a kis boltost egyrészt a beszerzési ár is sujtja, másrészt a szinte kitermelhetetlen bérjárulék. Végső soron megint oda lukadunk ki: az olcsóbb nagy áruházak helyett vásárolhatunk a drágább, de vasárnap is nyitva tartó boltokban, tehát megint a "kisemberek" fizetik meg az áruházláncok vasárnapi zárvatartását is.
Azután az esetleges m.erő elbocsátások (akár a vasárnapok, vagy akár a "kivonulásuk" miatt) , amit szerintem nem szivnak fel a kiskereskedők főleg vidéken.
papa.49
Barátom azért erre ne nagyon számíts hogy a ,,kenetteljes majom,, vagy harragos petya majd téged, vagy bárkit eltart, mert bezáratták a boltot ahol dolgoztál...
1magyar
@eszegfu: Ezért kellene jobban támogatni az egyszemélyes. munkahelyet teremtő kisboltokat. A fent leírt tény,hogy olcsóbban vásárol a nagy üzlet, így van, de valahol kompenzálni kellene a kicsinek a hiányt. Mert az már nem menne segélyért.
eszegfu
@1magyar: Elfogadom! De gondold el, nálunk egy kisbolt 1 sarokkal távolabb "rányitott" a másikra. Az első ezzel tönkrement. Egyszerüen a vásárlóképes lakosság nem tud "eltartani" egynél több kis boltot. Nem is tudom mi lenne a helyes megoldás...
coni
Amióta lecserélődött a régi kis bolt mellettünk egy Tesco Expresszre azóta vásárolok helyben. Nincs romlott árú, kedvesek, gyorsak, tiszták, olcsó ( az alap dolgok annyiba kerülnek mint a nagy Tescóban, egyszerre akcióznak). Ha megszűnik, akkor megint nem helyben, hanem egy nagyobb bevásárlóközpontba mehetek, mert a CBA nem jó. Kongott az ürességtől, a Tescóban mindig sokan vannak, 3-4 pénztár üzemel.
A Tesco biztosan kivonul a megemelt büntetőadók miatt, hatalmas áremelkedés lesz a következménye.
silber13
Egyfajta Herosztratoszdist Kéne játszani Harrach és a társaival, persze legyenek bent templomban a játék ideje alatt!
öcsi55
Itt nem csak 500-600 emberről van szó ,ha nem azokról is amelyeket a vasárnapi és az éjszakai bezárások miatt is el fognak bocsájtani . Magyarországnak ennyire mocskos aljas kormánya még soha sem volt !! A nép legnagyobb ellensége ! Menjenek a templomok elé ott koldulhatnak és számon kérhetik Semjén Zsoltit és csapatát.
gödörben
@1magyar: Mért akar valaki pótolni munkahelyeket? A közmunkás létszám kell, mert az meghozza a vállalt munkahely teremtést (az nem érdekli őket, hogy hogyan, és mennyi család megy tönkre általuk), lehet verni újra a vállukat, hogy milyen jól teljesítenek. Fujjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!
Boszi27
@eszegfu: A megoldást én abban látom, hogy a kormány ne csináljon semmit, akkor nem lesz rombolás. Inkább ücsörögjenek a Parlamentben, és beszélgessenek mondjuk az időjárásról, azt úgy sem tudják befolyásolni, törvényekkel, rendeletekkel átalakítani. Ehhez sem értenek, meg azokhoz a dolgokhoz sem amibe beleavatkoznak.
papa.49
@Boszi27: Marhára igazad van...Lézeres felszólal most napsütés kellene, fazékvas tromfol esőre van szükség, az ,,ájtatos esztergányoló,, (balog), benyögi most kell átalakítani a széljárást...
Az eszük meg van hozzá, csak az a baj ehelyett tönkreteszik az országot...
vonotok
Javaslom a nagy áruházaknak: Prodba bezárást csináljanak. 2 hétvégén zárjanak be. Betegség, áramszünet, vízhiány tök mindegy. És mérjék meg az " OKOSOK " mit bír majd el a kereskedelem nélkülük. Amikor majd 80-n állnak a kisbolt előtt kenyért, tejért, húsért, bent meg a semmi. Majd ezt is letudják nyomni az emberek torkán???
szaboria1
@1magyar: Elég jó viszonyba vagyok a maszek boltossal de nem nagyon vásárolok nála csak friss pékárut, mert minden nagyon drága nála, pl. ugyanazt a kiszerelésül a tojást Ő 50ft/db tudja adni míg a Coopos 38-42,.ft tudja adni. Bizony mi kis emberek fizetünk rá mert pl. mi is egy hónapban egyszer mentünk nagy bevásárlást csinálni , hogy tudjunk egy kicsit spórolni.
csa-csa
@coni: Mi is szeretjük a "mini" Tesco-t! kb. 2 percre van a házunktól, de ha sajnálatunkra bezárna, újabb 10 percen belül 2 Spar is van, újabb 10 percre egy csarnok, mellette egy cba (tudom...!, de ha jó akció van, igenis bemegyek!) , szintén 2 percre EURO-bolt, ahol kifejezett élelmiszer nincs, (konzervek, mustárok, édességek, csipszek) stb,de sok mindent be lehet szerezni.
Szimba
@1magyar: A baj az, hogy ez a kormánynak nem probléma.
1magyar
@Szimba: Őszintén szólva nekem se, mert én nem járok a Tescoba. Sok olcsóbb hely van, már a magyar kiskereskedőknél is. Na meg autó nélkül messze van.
Dr. Felipe
Na kádéenpés büdösbogarak, lehet számolni hogy ez mennyi munkahelyet jelent.
palika
Nyugodjon meg mindenki, egy szaros tesco sem zár be!! Kamu az egész! Blöffölnek mint a bankosok, majd addig-addig egyezkednek, hogy csak a tesco marad, meg a cba!
Aki fizet rendesen a fidesz maffiának az marad, aki meg nem, megy a süllyesztőbe! Ez nem az emberekről szól, mint más sem, csak a hatalom a vagyon a fontos!
moiszikf
@magyarbakancs: "A célt elérte a kormány az épületeket átlehet venni" - Ezzel semmi baj.
"a lázár testvéreknek odalehet adni." - Na, ez a baj!
A kettőt ne mossuk össze!
mariaberta
Az esetleges átadásokért kérjék meg az árát, mert ha a CBA-nak ezekre fáj a foga, fizessék meg!
kamazuka
Általában ezen ingatlanok alatti földterületek közismert közszereplő személyek rokonainak tulajdonában vannak!

,,Kisváros ez kérem"
részlet,a Kántor c.filmsorozat Havas történet c. epizódjából!
radios45
@öcsi55: na ja, és még álláskeresői tám.t sem fog mindegyik elbocsájtott dolgozó kapni, mivel pártunk kurmányunk azt is leépítette, söt 2016-ban meg is szünteti azt.
Hogy rohadnának meg, ezek odafent.
brutus
@öcsi55: Ilyen kartevö kormanya Mo-nak meg sose volt !!!
kkalman
Ez a csürhe, ha legalább egyszer gondolkodna, mielőtt mond, vagy csinál valamit, az lenne a világ nyolcadik csodája.
vonotok
@palika: Az a baj, hogy ez is csak elterelés. Ne foglalkozón már a nép, az adó csalásról. a kiutasításról ne izgassa a népet Paks. Hogy a költségvetés megint a szegényeket nyomorítja. Egy kis autópálya-matrica, egy kis bolt bezárás és már is van " cirkusz" És tudjuk mi kell a népnek. És a balga magyar TŰR, TŰR és TŰR. De meddig???
gulyasgyula
Nem azért zárbe néhány vidéki Tesco mert vasárnapi nyitva tartás miatt kissebb a forgalom ,hanem mert a váltság miatt nincs elég pénze az embereknek 2-éve voltam egy tesco-ban reggel 9-kor egy kasza üzemelt ..Volt egy rossz piac nyitásuk az USA-ba ,Japánba , Angliába is gondok vannak levátották a Angol nagyfőnököt és ennyi veszteség után már tavaly tervezték néhány Üzlet eladását ..A kivonulás is szóba került csak akkor tul nagy lenne a veszteségük ..ENYIT A TESCÓ bezárásról ..
Linna
@palika: Nemcsak itt fog bezárni! Angliában erősen kezdeményezik sok áruház bezárását, mert nem nyereségesek. Akkor nálunk miért ne zárnának be? Lehet, hogy pont az az egy nap fog hiányozni a gazdaságosságához.
levi
@gulyasgyula: Reggel 9kor itt is 1 kassza üzemel, ahol én élek. Ez nagyon nem jelent semmit, ugyanis délután indul be az üzem amikor az emberek nagy része végez munkában-tényleg TE mit csináltál reggel 9kor ott??
A vasárnapi nyitvatartás sok embernek jelent plusz pénzt, és néha még az sem sok...
magyarbakancs
@moiszikf: Szerinted nem így lesz?
Magyarországon minden megtörténhet .
gulyasgyula
@levi: Én már régen nyugdijas vagyok ..
gulyasgyula
@levi: A feleségem "-boltos " nem kivánom neked hogy abból a vasárnapi pénzből keljen megélni ,mert akkor éhen halsz ..
gulyasgyula
@Linna: Látom te is olvastad a kitekintőbe , tehát a bezárás már akkor téma volt amikor a vasárnapi zárva tartásról még nem beszélt senki ..
gulyasgyula
@mariaberta: Örüljenek ha valki megveszi a rosszul müködő üzleteiket, mert azokat zárják be meg adnák el ..Én egy határ mellet lakom na az itteni Tesco-ba mindig telt ház van és mégse fizetnek az itteni dolgozóknak se többet és ezt biztos nem fogják eladni ..Ha csak nem csokorba adják : Egy jó --egy rossz !
Desischado
Lesznek közmunkások éhbérért, a kormány meg verheti a mellét, hogy milyen királyul teremtik a "munkahelyeket"! hogy rohadna meg valamennyi odafent! Aljas, mocskos rablók!
mate03
@magyarbakancs: Na ne hülyéskedj! A dzsentri világ 2011-óta létezik újra, és a fiuk még jobban felakarják virágoztatni!
levarosbukta
Azért arra kíváncsi leszek hogy a miénket bezárják-e, ugyanis köztudott hogy a polgi feleségének a telkén áll az üzlet, és nem csak ez az egy hanem az o.b.i és a l.d.i.l is. Vajon kitaláljátok-e melyik városról van szó?
bgabi
Érdekességképpen meg kell nézni a Tesco épületeit hogy vannak felépítve.Érdekes módon mind un. mobil épület tehát ha kivonulnak akkor a csókosoknak csak az alap marad mert azt nem tudják magukkal vinni.Be kell menni és csak körül kell nézni.Mondjuk ez nem vonatkozik minden Tescora csak az üzletközpontokra.Nesze nekted lázár testvérek
moiszikf
@magyarbakancs: Sajnos reális esély van rá. Én csak arra céloztam, hogy nem lenne baj, ha lenne egy magyar ÁLLAMI tulajdonban lévő áruházlánc. Attól még lehetnének itt multik, csak akkor ugyebár valóban versenyezniük kellene.
Ugyanez az elv érvényesülhetne, a gazdaság összes többi szegmensében. Miért ne lehetne egy magyar állami tulajdonú kereskedelmi bank? Ja, hogy akkor versenyezni kellene vele? Hát, ilyen ez a bicikli!
levi
@gulyasgyula: Mint ahogy írtam:
"A vasárnapi nyitvatartás sok embernek jelent plusz pénzt, és néha még az sem sok..."
Azaz nem sok, de valami pénz azért jár.
gulyasgyula
@levi: A vasárnapi müszakban sok a beugrós és diák péztáros meg az árufeltöltő. Igy tarják sakba a álladó alkalmazotaikat hogy nem merjenek bért kérni ha akarják megvannak nélkülük is . Nagyon vissza élnek a helyzetükkel .Ezért nincs kedvük a boltosoknak még vasárnap is dolgozni 70000-ért.
gulyasgyula
@bgabi: Nyugdijam előtt válalkozóként több mint 10-évig ilyen épületekben voltam egy bizonyos berendezés karbatartólja. ha ezeket szét bonják lehet vinni a méh telepre .Nem szétbontás a gond hanem az összerakás többe kerülne mint egy újat építeni ..
magyarbakancs
@moiszikf: Állami ne legyen az üzlet lánc.
annak idején a politikai értelmiség a rendszer váltás környékén maga és barátai hasznára privatizált mindent.
A multik meg meg vetek piacokat majd saját termékeikkel el árasztották az országot.
Ezt most vissza rendezni nem lehet.
Állami tulajdonba maradjon a közlekedés ,energia szektor.
A többi legyen magán kézbe.
Egészség ügy is mert közös lónak túros a háta.
Linna
@gulyasgyula: Tudod, kicsit megzavarodtam. Akik kimentek Angliába, állítólag szépen keresnek (nemcsak a Tescora gondolok). Akik itthon dolgoznak a Tescoban, azoknak nagyon kevés pénz jut. Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet megengedni ezt az EU-n belül?
moiszikf
@magyarbakancs: Akkor egyezzünk ki abban, hogy élelmiszer+ ivóvíz legyen állami kézben, a lapostévét meg árulják a többiek! :-)
gulyasgyula
@Linna: Nem csak Tesco fizet rosszúl az összes magyarországi kereskedelmi egység..Coop a legrosszabb ..Ezek még azt is elvárják ha váltáskor jön meg az árú maradj tovább segits átvenni akár naponta is 1-2 órát is amit természetesen nem
fizetnek ..Ők nem kérik hogy tulóráz csak elvárják hogy segits a kolégádnak ..
Linna
@gulyasgyula: Ismerem, egy rövid ideig másodállásban dolgoztam kézilányként a vendéglátásban, ott ugyanez a helyzet.
36
Ismét sikerült a kormányzatnak a legfájdalmasabban elvágni emberek százainak életét. És itt csak a Tescoról van szó.
Még a multik terjeszkedésének kezdetén kellett volna nyugati bérezést törvényben kikötni. Szerintem, meg sem nyitották volna azokat az üzleteket. De így ez katasztrófa.
bakegya
@magyarbakancs: pontosabban újmagyar-tolvajgerófjaink-kocsit hajtanak Felcsutról-Alcsutra...hej de retyetye...meg vissza!
Nem kell ide terror támadás...aláaknázott minket ez a fityiss victor is az övéivel!
gulyasgyula
@Linna: A Kádár korszakban a vendéglátóban még a mosogató lányok is jobban kerestek mint most sok jó szakmunkás .Volt olyan hely hogy csak kihalás utján lehetett bejutni ..// a picér kapta a borra valót és adott a konyhásoknak .,és ez jól müködött .Hugom vendéglátós volt ezért tudom //
F_Viktor
Tételezzük fel, hogy egy magyarnak hazudott üzletlánc felvásárolja ezt a 10-12 Tescot, az utcára kerülő 500-600 alkalmazottból felét vissza is veszi. Igaz kevesebb pénzért, több munkát megkövetelve.

A téma jól ki lett már tárgyalva, egy dologról nem olvastam még, ha kivonulnának a multik. Magával, a vásárlókkal eddig nem nagyon foglalkozott senki. Azzal a több millió családdal, akik majd 10-15 százalékkal drágábban lesznek kénytelenek megvenni napi fogyasztási cikkeiket.
Linna
@gulyasgyula: Hát ilyenekben nem volt részem, nem igazán tartoztam közéjük, hiszen csak beugrósként dolgoztam, meg nem is ez a szakmám. Némi kevés dolgot tanultunk a vendéglátásról mi titkárnők is, de nyilván inkább csak maximum a szendvicsekig, na meg hát az állandó kávéfőzés. És ha nagy vendégség volt, akkor nem is én mosogattam, hanem a takarítónők. De titkárnőként gondolhatod, hogy azért többet kerestem, mint beugró kézilányként :)) Ja, és protekcióval alkalmaztak!
Aztán a következő helyen jobb dolgom volt, a számítógépes tudásomnak köszönhetően, hiszen én nem csak gépeltem, hanem dolgoztam a különböző programokkal, és ahhoz meg nem sokan értettek. Én akkor tudtam, hogy itt valami nagy baj lesz, amikor ennek a munkának vége lett, és utána már nem találtam sehol másodállást. Még takarítónőnek sem vettek fel. Ekkor tanultam meg, hogy még az érettségit is letagadtam, mert azt hitték, hogy csak körmöt lakkozni, telefonálgatni meg kávét főzni tudok. Na, ez kell ma is ennek a kormánynak: nem kell tanulni, csak melózz, gondolkodást mellőzve.
Még csak egy mondat (közben mindig újabb dolgok jutnak eszembe): a Lidl-be meg a korom miatt nem vettek fel. Akkor már elmúltam 45 éves. Ezután már nem ember az ember, csak azt nem tudom, hogy akkor mi módon kell elérni a nyugdíjat? Hiszen már segély sem lesz. Mi lesz a sok nem dolgozó emberrel? Most, mire elértem azt a kort, hogy az ötéves védettségen belül vagyok, ez sem működik már, jobb, ha megd..hal az ember. De én még megpróbálom kihúzni addig a rokk.nyd-mal!!! Ha lehet, hát csakazértis!!!
gulyasgyula
@Linna: Hát Te is belekóstoltál lent is közptályon is ebben a mocskos világban .és ha még esetleg ugy alakul hogy egyedül él az ember meg se tud élni ebből a fizetésből , nyugdijból ..Ha a feleségem is a fizetéséből élne még a izületeire kapott gyógyszert se tudná kiváltani a boltos fizetéséből .Ezért vagyok én kereskedelmi cégek ellen akár magyar akár külföldi ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.