A kormány ingyenes állami feladattá tenné a kéményseprést a lakossági otthonokban – hangzott el az RTL Klub híradójában. Így az erre szakosodott cégek helyett a Katasztrófavédelemmel végeztetnék a feladatot.

Annak ellenére is, hogy a Katasztrófavédelemnél nincsenek meg sem az ehhez szükséges szakemberek, sem pedig az eszközök. Így még az is elképzelhető, hogy ezentúl a közmunkások vennék át a kéményseprői feladatokat. A Belügyminisztérium elmondása szerint csak a megfelelő végzettséggel rendelkező közmunkások foglalkozhatnának kéménysepréssel.

A Kéményseprő Mesterek Szövetsége azt nyilatkozta, hogy azok a kéményseprő cégek is tönkre mehetnek, akik még talpon tudtak maradni a szakmát rosszul érintő rezsicsökkentés után. Ugyanis bevételeik 90%-át jelentik a lakossági megbízások. A szakemberek azt sem értik, hogy miért nem az ő jól képzett cégeikre bíznák a feladatot.

A kormány egyelőre még nem tudta megmondani, hogy az ingyenes kéményseprés mennyibe kerülne az adófizetőknek.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
" A Belügyminisztérium elmondása szerint csak a megfelelő végzettséggel rendelkező közmunkások foglalkozhatnának kéménysepréssel." Nem lesz nehéz olyanokat találni, hiszen ha felszámolják a kéményseprő cégeket az összes kéményseprő közmunkás lesz. Azért ez f@szán ki van találva.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
levarosbukta
" A Belügyminisztérium elmondása szerint csak a megfelelő végzettséggel rendelkező közmunkások foglalkozhatnának kéménysepréssel." Nem lesz nehéz olyanokat találni, hiszen ha felszámolják a kéményseprő cégeket az összes kéményseprő közmunkás lesz. Azért ez f@szán ki van találva.
papa.49
Kíváncsi lennék a jog-ászok mikor lesznek közmunkások???
73
Ez lesz az életpálya modell a tűzoltóknak,a kéményseprők kárára.Kéményseprők lecsó.25-30 év szolgálat után nem nyugállomány,ha nem irány a tető és a kémények a lestrapált tűzoltóknak.
Pálinkafőző Rézüst
@papa.49: már azok, csak úgy tesznek, mintha nem vennék észre...
nyanya001
Ezzel egy pár ezer, gondolkodni nem tudó szerencsétlent
sikerül becserkészni a Fidesz alaposan megcsappant szavazótáborába !
pbalage
khmm... tök jó lesz, amikor majd mikor szintén a katasztrófavédelmisek jönnek leolvasni a gázórát...
Különösebb dolgot nem tudok mondani...

ezt pedig most vágtam ki, szabadon osztható:
coub.com/view/4s3fp
tivoli
Eléggé furcsa döntés lenne, ha nem kamu ez is.
Azzal, hogy ingyenessé tennék a kéményseprést, egy csomó pluszkiadást venne a nyakába az állam, cserében elesne egy csomó bevételtől amit ezek a cégek befizetnek adóként. Ráadásul megint megszűnne egy csomó munkahely, kéményseprő szakmunkások ezrei válnának munkanélkülivé.
S ha állami kézbe veszik a tevékenységet, bőven jutna feladat pluszban a katasztrófa védőknek, a hozzá nem értésből adódó balesetek okán, a mentőknek a füstmérgezettek gyors ellátása miatt.
pbalage
@tivoli: majd gyorsan csinálnak egy Füstelvezetésügyi Minisztériumot aztán már kész is.
Rögtön fellendül a kéményimport offshore cégeken keresztül.
Dr. Felipe
Szerintem az agysebészeten is lehetne közmunkásokat alkalmazni mikor vicctort műtik.
lampa laz
@tivoli: a bevetel kiesesre ott vagyunk mi, adofizetok.
Senara
A Belügyminisztérium államtitkára azt mondja, csak akkor alkalmazhatnak közmunkában kéményseprőket, ha megvan a megfelelő képesítésük. ------A törvény ingyenessé és állami feladattá tenné a kéményseprést, emiatt az összes kéményseprő cég tönkremehet, a kéményseprők pedig elveszíthetik a munkájukat. ...ÉRTELMEZNÉTEK ? én így értem :-(( kéményseprők elveszítik a munkájukat , tehát lesz képesítésnek megfelelő KÖZMUNKÁS .
eszegfu
Már csak arra lennék kiváncsi: ezeknek a remekbeszabott ötleteknek melyik Fideszes észkombájn a kitalálója?!
szaboria1
@tivoli: 11 éve olyasmiért fizetek amiért a kéményseprők semmit sem csinálnak. Gáz fűtésem van kéményre bekötve kibélelt csövekkel. Csak fel írják, hogy van gáz fűtés és potom 3600.-ft fizetek ezért. Mikor megreklamáltam egyszer akkor elővet egy kis zseb tükört és azt hátul alulra tette és közölte jó a kéményem.
nezelodo
Ha csak az utóbbi egy év zseniális jogalkotását nézzük, meg kell állapítani tele van tehetségekkel a dakota párt. Csak azt nem értem, az ilyen zsenik miért nem az aranyat fialó, a politikusok által annyira irigyelt vállalkozásban kamatoztatják a tehetségüket? Csak nem attól félnek, hogy az őket követő politikus zsenik fogják ezután nekik írni a törvényeket?
sentinel216
Mi, mint választópolgárok - az összes politikus munka adója -, úgy döntöttünk, hogy saját kezelésbe vesszük a Parlamentet, a minisztériumokat, a kormány szerveket. Takarékossági okokból, lakossági kézbe vennénk valamennyi olyan hivatalt amelyek a mi ügyeinkkel lennének hivatottak foglalkozni. Ezután minden politikus éljen meg a maga kenyerén vagy - általunk eldöntött - megfelelő végzettséggel, közmunkásként kaphat feladatott az ország irányításában. Ezzel csúcsra járatnánk a rezsicsökkentést, mert a háztartásoknak nem kellene fizetniük a gombnyomogató ingyenélőket és egyéb belőlünk élő talpnyalókat.
tivoli
@szaboria1: ma, 08:29
Ezt nevezik kéményadónak. :-))
Viccet félretéve, tényleg ellenőrzik a kémények szellőzését, ami ugye elengedhetetlen a biztonságos működéshez.
Linna
Kéményseprés amatőrökkel?
Úgy látszik, nem elég hatékonyak az eddig kitalált dolgok arra, hogy hogyan tegyék el láb alól az embereket!
nezelodo
A kéményseprés bizalmi állás, gondoljuk csak végig. Az egyik ilyen szolgáltató cég dolgozója elérte a megérdemelt nyugdíjkorhatárt, több mint negyven évi becsülettel végzett munka után. A cég jó gazda módjára, meghirdette a hamarosan megüresedő állást. Négy pályázat érkezett, erre a cég visszavonta a pályázatot, és kérte a dolgozót, halassza el a nyugdíjazást,és dolgozzon még egy ideig. Aztán kiszivárgott, a pályázók reggel is már munkából érkezőknek látszottak.
Ezek után várhatóan közmunkásokat küldenek válogatás nélkül a lakásainkba a 2010-ben meghozott döntés szerint mérnöki óradíjért kéményt sepertetni, és pénzt szedni?
Stancika
Nemzeti Kéményseprő Vállalat közmunkásokat keres. Fizetés minimálbér. Füstmérgezésben elhunytak köztemetésben részesülnek. Erre a hirdetésre tódulni fognak.
Desischado
@Dr. Felipe: Mivel Dr Desischado vagyok, máris vállalom a műtétet! Nem baj, ha esetleg elhalálozik?

Én ezt elhiszem, hiszen a a kéményseprők közmunkások lesznek, máris nem kell nekik annyit fizetni! Jól mondta Lekvárosbukta, ki van ez találva valóban! Hogy az a magasságos kaporszakállú, hogy egy több tonnás mennyezet rogyna rájuk!
1szomjas
@sentinel216: A felsorolt szervektől, intézményektől ( Parlament, minisztériumok, kormány,+ még néhány egyéb ) kell elzavarni mindenkit közmunkásnak (vagy, esetleg Szandokan foglalkoztathatja őket :) :) ), és , mivel katasztrófa ami az említett helyeken kialakult, a katasztrófavédelmet oda kell irányítani ! (Közmunkásokkal feltöltve ! ) Rosszabb nem lenne a helyzet...
verőce21
A kémény egy épület legdrágább szerkezeti eleme! Komoly, szakértelmet kívánó feladat, a karbantartását végeztetni.
nezelodo
"verőce21
A kémény egy épület legdrágább szerkezeti eleme! Komoly, szakértelmet kívánó feladat, a karbantartását végeztetni."

Igazságod vagyon, ez abból is látszik,hogy immár öt éve folyóméterenként 3000 Ft-ban szabta meg a nem megszorítások kormánya szakvélemény díját.
Pálinkafőző Rézüst
@Linna: tegnap, 21:10-re: így igaz! Gyógyszerre már nincs pénze a jószágnak, de még fűtögetni tud picit, hadd pusztuljon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.