A miniszterelnök első számú sajtósa nem kért tolmácsot, úgy gondolta, az angol riporterek értenek a magyar szóból is. Ám ezúttal hiábavaló volt az igyekezet, Orbán Viktor szóba állt a BBC tudósítójával.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Azert en meg emlekszem azokra az idokre, amikor kormanykorokben mindig ott forgolodott Lomb Kato, aki 16 nyelven beszelt. Kadar papa ugyanis tisztaban volt azzal, hogy nyelvtudas nelkul nem lehet kulpolitikat folytatni, de meg csak egy rohadt interjut se adni, ha kerdezik. O nem beszelt semmilyen nyelven, csak a magyaron (bar a magyarnyelvu olvasast IS torte mar...), viszont senki nem nezte ezert ot hulyenek.
Ezek utan ne csodalkozzon senki, de foleg orban ne, hogy hulyenek nezik, es semmibeveszik, hiszen pokhendi, lenezo, csak azt tudnam, mire?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
havasinak van felsőfokú végzettsége? havasinak van nyelvvizsgája?
lópicigáspár
Azonnal meneszteni kell havasit, hisz nem tudta gazdáját megvédeni a gaz nyugat külföldiül kérdezgető közszolgálati sajtójától!
karma1
@Levendula: Hogyne volna! Mindkettobol vett egyet-egyet!...:o))
karma1
Azert en meg emlekszem azokra az idokre, amikor kormanykorokben mindig ott forgolodott Lomb Kato, aki 16 nyelven beszelt. Kadar papa ugyanis tisztaban volt azzal, hogy nyelvtudas nelkul nem lehet kulpolitikat folytatni, de meg csak egy rohadt interjut se adni, ha kerdezik. O nem beszelt semmilyen nyelven, csak a magyaron (bar a magyarnyelvu olvasast IS torte mar...), viszont senki nem nezte ezert ot hulyenek.
Ezek utan ne csodalkozzon senki, de foleg orban ne, hogy hulyenek nezik, es semmibeveszik, hiszen pokhendi, lenezo, csak azt tudnam, mire?
bundi
@Levendula: ha lenne nemcsinálhatná ezt...
pbalage
Na megint van egy sztorim

Öreganyám amerikában egyszer baromira unatkozott. (egy mukkot se tudott angolul, a New York City-t "nyújork kitty"-nek mondta.
Gondolta mit csináljon, főz egy töltött káposztát (mindig jó volt a cucca)
Na ketten elballagtak öregapámmal a szjúpermarketba. (egyik sem értett egy mukkot sem angolul)

Öreganyám savanyú káposztát keresett, de semmiképpen sem találta.
Odament egy eladó mert látta, hogy nagy a ténfergés meg a kitudjamerremenjünk.

"What can I help you?" (Szóval miben segíthetek, vagy valami ilyesmit kérdezhetett az eladó ürge, de @karma1 talán segít, hogy mit is szoktak ilyenkor csinálni egy boltban)

Na ekkor öreganyám, aki full ideg volt már eredetileg is, aszongya':

"Szarok rád, úgyse tudod mit akarok!"
Két perc múlva nagy csodálkozására megjelent az eladó ipse a savanyú káposztával.

Feladvány:
Vajon honnét tudta az eladó, hogy savanyú káposztát keresett a mama?

Ha nem lesz megfejtés, akkor később később elárulom, de a fenti történetben benne van a megoldás.
pbalage
@karma1: az nem ér, ha pikk-pakk megfejted.
bögöbö
Savanyú káposzta= "Sauerkraut". A sztori jó, bár nyilván kitalált :)
eszegfu
@pbalage: Csak arra tudok gondolni: az eladó nem értette ugyan, de rájött, hogy magyarul beszél, és általában az "idősebb" magyarok a kintélő gyerekeiknek, unokáiknak töltött káposztát főznek.
sokanvagyunk
Kedves miniszterelnök úr! - Saját szerzemény ez a jóember, vagy pályázat útján kapta kib@szásul?
1magyar
Ha elmegy valaki egy adott országba, szerintem is illő lenne magyar riportert küldeni.
Igaza volt a Havasnak!
Nem hinném, hogy nem találtak volna egy magyart.
73
Vigyázz havasi gyopár,mert az angolok megesznek reggelire.Aztán megganyézzák veled a büdöskéjüket.Ők nem terrorban tartott magyar újságírók.
Strassnoff Ignác
Havasi gyopár kissé el van tévedve. Tombolán nyerte a munkakörét, vagy térden állva dolgozott meg érte?
Desischado
@Strassnoff Ignác: Ki tudja? Mind a két verzió lehetséges. Ámbár állva nemigen lehet nyalni! De hogy ez a gyökér nem tud angolul ebben a munkakörben... Ez szégyen!
Strassnoff Ignác
@1magyar: Ja. Épp nyelvet tanulnak az Ugandába készülő újságírók.
Meg fogsz lepődni!!! (Ülj le!) A sajtóban, a politikában általában elfogadott (Európában), hogy a népek beszélnek angolul. Tudom, hogy vezíred épp az azeri nyelvet favorizálja, de sajnos a világ nem követi elég gyorsan a kedvteléseit.
Törölt felhasználó
Megint harapdálja a pofáját Viktor... Nem mellesleg azt a beszari fejet, hogy felkészületlenül kérdeznek tőle valamit...:)
soljanka
Miért bántjátok ezt a szegény Bercit?
Olyan szépen mondta a végén, hogy "tenkjúverimacs" :)
Fradigege
-Ez mit keres ott???
-Sokat édesapám, sokat.
Clavigo
Szegény Havasi Buncika..Véletlenül mellényalt...
kkalman
Ez a Berci fiú tudja egyáltalán, hogy miért kapja a fizetését?
volvós
@Levendula: ma 11:57

Különleges NYELV-vizsgája van...
Fartakarító-nyelv alsófokon !!!
karma1
@bögöbö: Kapaszkodj meg, a sztori TUTIRA igaz, nem azert, mert @bundi irta, hanem azert, mert kulfoldon SOHA NEM TUDHATOD, hogy mikor szolalnak meg MAGYARUL a hatad mogott!

Eset:(Itt tortent meg velunk, Uj-Zelandon!!!) A lanyom egy kavezoban kezdett dolgozni, 12 evvel ezelott, es persze mindkettonknek volt akcentusa - kinek nincs? Az egyik napon a fonoknoje (tunderi baratnonk azota is) izgatottan mondja a lanyomnak, "Te, uj fiu hozza a Coca Colat hozzank, es hasonlo az akcentusa, mint a tied. Holnap te vedd at reggel a szallitmanyt, beszelj vele!" Igy is tortent, masnap a lanyom varta a kolas fiut, es foldbegyokeredzett a laba, mikor meglatta, MERT UGYANAZ A SRAC HOZTA A KOLAT, MINT 5 even at Magyarorszagon ugyanabba az etterembe, ahol a lanyom 5 evig dolgozott!!! Kiderult, hogy a srac a felesegevel kijott mar 2 eve (mielott ez az eset tortent), es a Cola ceg szivesen adott neki itt is melot, Queenstownban!
Masik eset az uzletunkben, ahol en dolgozom: a szunetemben osszefutottam a lanyommal, aki a cegenek vasarolt aprobb dolgokat delelott, es par szot valtottunk, termeszetesen magyarul. Mire egy kedves fiatalember megallt melletunk, es kedvesen udvozolt, mondta, hogy megsem mehet el szo nelkul, ha magyarokat hall beszelni. Kiderult, hogy ok javitjak a szupermarketunk osszes szamito- es penztargepet, nyomtatojat. Szoval, jotanacs: ha kulfoldon vagy, SOHA NE KAROMKODD EL MAGAD MAGYARUL, mert nem tudhatod, ki vag ezert orrba?...:o))
karma1
@Desischado: Honnan tudod, Csillagom, hany nyelvvizsgat vett neki a fonoke? Ezert mondom en mindig, ha valakinek ketelkednek a nyelvvizsgajaban, ecceru a vizsgalat: kivinni az illeto orszagba (angol nyelvvizsga?= Anglia. Nemet?= Ausztria!), aztan otthagyni oket a foteren penteken delutan 5 orakor penz es utlevel nelkul, na, ha innen hazatalal, akkor VAN nyelvtudasa (es ervenyes a nyelvvizsgaja is!)...:o)))

Ecceru, mint a faek,...:o)))))
karma1
@1magyar: 16.21-re: Ugye csak vicco"sz???
volvós
@karma1: 21:46

100%-ban egyetértünk ( ugye ??) Lassan vár az ágyikó !!!
karma1
@volvós: Teged, Draga Baratom, Teged!!! En most indulok bevasarolni, mert ma szabadnapom van, es egek a vagytol, mert vegre osszeallt bennem a leendo vallalkozasom kepe, most teszem meg hozza az elso lepeseket. (Igaz, csak a magyarorszagi utazasom utan kezdem el csinalni, de mar most kell erte eleg sokat tennem!!!)

Szep joejszakat Neked, Kedves!...:o))
volvós
@karma1: 22:20
miböl gondolod, hogy már megyek csucsukálni ???
Most kezdödik csak az igazi " összecsapás "
az ellentáborral...:-)))
Desischado
@karma1: jól mondod! (nevet)
Nem tudom, milyen vállalkozást indítasz, de nagyon sok sikert kívánok, és drukkolok neked!

@volvós: Cimbikém, csak óvatosan, de azért csapj oda keményen!
volvós
@Desischado: 23:11
...Ismersz...de kicsit visszafogom mostanában
magam...kerülöm a konfliktusokat !!!
volvós
@Desischado: 23:11

karma 1 indit Magyarországon is
egy birkanyiró Kft-t, hiszen
Új-Zélandon sincs annyi birka,
mint ebben a kis országban ...:-))))
vukkocska
Orbán beirathatná Vida Ildikóval együtt egy nyelvtanfolyamra.
verőce21
Arra gondolt, ha jó tagoltan mondja, akkor talán megértik magyarul is?

(A N-a-g-y-s-á-g-o-s Ú-r k-é-r-d-e-z-t-e-t-i, m-i j-á-r-a-t-b-a-n t-e-t-s-z-e-n-e-k l-e-n-n-i-?)
karma1
@Desischado: 23.11-re: Visszaterek a belsoepiteszethez, es mivel itt most oriasi a lakas-adok-veszek biznisz, tudom, nekem is jut egy szeletke belole...:o)) Az alvallalkozok mar megvannak, ma megcsinalom a szukseges nevjegyeket, es persze a ceg programjat is, mert tudnia koll a jonepnek, hogy mit is kap a penziert...:o)))
karma1
@volvós: Mit hulyeskedsz? Amikor olvastam ezt a kommentedet, epp kavet ittam, es majdnem az egesz a laptopon landolt!

Azonnal belegondoltam a lehetosegekbe, es abba, hogy elsokent miklos julianna es meg egyeb, az agrartarca mellett elkotelezett szoszolot beleraknek a brigadba, arra a melora, amit en csinaltam itt jo sokaig (megcsinaltam hozza a szaktanfolyamot is, mert merinogyapjut enelkul nem lehet valogatni!)

Szoval, kb. 5-kor keles, aztan a megbeszelt helyre autozni, (11 szemelyes minibuszhoz) oda betenni a cuccodat, valtoruhadat, kajadat, es legalabb 4 liter hidegvizet. Ha lany vagy, akkor a felsotestedet feloltozes elott szepen korbefoliazni folpackkal, hogy a gyapjuszal nehogy bemenjen a melledbe, a honod ala. Aztan megragadod a muanyag lapatodat, ami ugy nez ki, mint a partvis, de csak egy muanyag lap. Ezzel kell a birka korul soporni a leesett gyapjut, mert a nyiro akkorat tud rajta esni, mint olajto.
Elautozol a munkahelyedre (minden nap mashova, kb. 30-70 percnyi tavolsagokra), reggel 7-kor hajszalpontos kezdes.A birkaakolban iszonyu zaj, budosseg, es meleg van, a korulmenyek csak ritkan jok, a birkaaklok 100-120 evesek, es csak egypar birka KEZI nyirasara voltak alkalmasak. Mara elektromos borotva van, es a nyiro erdeke, hogy minel tobb birit nyirjon meg, mert darabra fizetik. Szinte mindegyikuk narkozik, hogy ne erezzek a fajdalmat az izuleteikben, es tobbet nyirjanak. 8 oras a munkaido, este ugyanugy hazazotyogni, majd atulni a sajat kocsiba, altalaban este 7-re hazaerni, majd vacsit csinalni a csaladnak. Foidenyben en megcsinaltam, hogy 56 napon at egyetlen szabadnapom sem volt. Akkor 54 eves voltam, varosi lany, de vezeto a tobbi gyapjuleszedonek. Imadtam csinalni, mert a birik aranyosak, a penz jo volt.

Szoval, NEM ez lesz a vallalkozasom, Kicsim, hanem mar raerek hasznalni a diplomamat is, vegre!...:o)) De az otlet nem elhanyagolando!!!...:o))
Pestilence
Vajon a Berci őrzi még a vezér üres kólásdobozát?
mate03
@pbalage: Csak a Magyarok tudnak ilyen szépen káromkodni! Az eladó meg idegenbe szakadt hazánk fia volt!Ha már piacon volt,biztos főzni akart! Mit főz a Magyar idegenben? Töltött káposztát,vagy pörköltet!
Desischado
@karma1: Sok sikert kívánok, drukkolok neked drágám, hogy sikerüljön!
Desischado
@volvós: Bevallom, nagyot nevettem, de sajnos igazad van! Annyi birka van itt, hogy drága Karmánknak bőven lenne kiket nyírni! (szakad a röhögéstől)
nezelodo
"Desischado
@volvós: Bevallom, nagyot nevettem, de sajnos igazad van! Annyi birka van itt, hogy drága Karmánknak bőven lenne kiket nyírni! (szakad a röhögéstől)"

Nem kell ezeket a karma1 nyíróbrigádjának nyírni, megteszi azt a választottjuk, évente többször is, mégis boldogan bégetnek neki, pedig még fürdéssel sem jutalmazza őket a kopasztás után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.