A Házon kívül készített felkavaró riportot a Péterfy Kórházban.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Orbán illiberális egészségügye !
A stadionok fontosabbak !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Hol van a emmi.-is miniszter, erről miért nem regél ,,vigyorogva,,???
nyanya001
Orbán illiberális egészségügye !
A stadionok fontosabbak !
lampa laz
Annyira indulatos vagyok, hogy csak Simicskát tudom idézni "gecik"
Toby
" Minden szép, minden jó, mindennel meggfatyok elégedve !" A zegészségüggyel meg különösen - mondta a halálügyi népbiztos, lánykori nevén államtitkár !
wagabund
jééézusom...aszongya...levelet írt a miniszternek(is)...

ezeknek? teljesen felesleges. ezeknek az unokái sosem kerülnek ilyen helyre, tehát nincs miről beszélni..

...mert amiről nem tudnak, az nincs is...
oncogito
@Horizont: - pontosan ugyanilyen indulatok kavarognak bennem is... :-(
wadnarancs
Valóban felháborító dolog ez. Mindenki életében van olyan szakasz amikor dolgozni kell nagyon keményen. Halkan jegyzem csak meg ,hogy nekem is volt ,hogy 130 túlórám volt vagyis 298órát dolgoztam 31 nap alatt...Bár én nem ápoló vagyok csak egy mezei fémipari munkás.
kkalman
@wadnarancs: A nővérke csak azt szeretné, hogy néha ne kelljen olyan keményen dolgoznia, mint ahogy nap, mint nap teszi a megalázóan kevés fizetésért. De lehet, azzal is megelégedne, ha megfizetnék a folyamatos kemény munkáját.
oncogito
@kkalman: - szerintem azt szeretné, hogy a rossz körülmények miatt ne legyen veszélyben egyetlen újszülött élete sem. Mondta is az egyikük, hogy nem is a pénz kellene nekik, hanem pihenő.
Mert a fáradt, tele problémákkal levő nővérek nem tudnak teljes tudásukkal a gyerekek mellett lenni.
Már tényleg csak a hivatás és az akarat élteti őket és a rájuk bízott újszülötteket.
És ez a legnagyobb tragédia.
kkalman
@oncogito: Nemcsak az újszülött osztályon probléma, hogy fáradtak a nővérek, rosszak a körülmények. Ugyanez elmondható az egész kórházi rendszerről. Ma Magyarországon aki nővérnek megy, az jó értelemben ugyan, de megszállott. Azt a munkát, amit végeznek nem lehet enélkül végezni. És akkor még szót sem szóltunk a raplis betegekről, akiknek semmi sem jó, és csak azt lesik, mibe lehetne belekötni, mivel tudják a dolgozók életét megkeseríteni.
oncogito
@kkalman: - igen, igaz, mindenütt van gond. De sajnos szelektálni kell.
Mert a beteg, ha raplis is, de jelezni tudja, mi a gond.
De ahogy a riportban elmondták, egy újszülött az inkubátorban nem tudja jelezni, ha lefolyt az infúzió, ha vérzik, ha fáj valamije, ha szédül, ha életveszélyben van.
A raplis beteg felbosszant mindenkit, mert beteg, mert neki sem jó.
De az újszülöttek, ha sírnak, ember legyen a talpán, aki ilyenkor megmondja, melyiknek kell hamarabb a segítség.
Sajnos mindenféle előfordul. Lelkiismeretes, hivatásának élő emberek sajnos menekülnek és maradnak azok, akik közönyösek, akik könnyedén veszik a legnagyobb tragédiákat.
És nem a nővérek, nem az orvosok és nem a betegek a hibásak, hanem a körülmény.
Ami nemhogy javul, de még csak nem is stagnál, hanem romlik.
És mindannyian tudjuk, hogy miért...
Desischado
@Horizont: Akkor már hárman vagyunk! Ki kellett mennem, és az előtérben sírtam! Verje meg az ég az összes naplopó rablót! Ennek a hölgynek és a társainak meg minden tiszteletem, elismerésem, és hálás köszönetem! De az érdekelne, az igazgató mit csinál?! Mert nem látszott rajta a fáradtság, mint a két nyilatkozó nővéren! És jobban hiszek nekik, mint a sunyi igazgatónak! Remélem, ebből nem lesz baja! Amúgy meg érdekel, a másik hölgy vajon hova megy? Csak nem külföldre, ahol sokkal jobb sora lesz? Íme, a magyar egészségügy!

@wadnarancs: A kemény túlórákért kaptad a lájkot. De halkan jegyzem meg, hogy ezek az emberek ÁLLANDÓAN keményen dolgoznak sz@r pénzért!
ipan54
Láttam a riportot ! Sajnos ez a jellemző , fáradt kiégett nővérek , akik állítom ,hogy hivatásszeretetből és hivatástudatból végzik fáradságos munkájukat). A meg egyenesen felháboritó volt , hogy unott pofával közölte az intézményvezető, hogy de biz megkapták a pluszmunkáért a pénzüket, s firtatta, hogy sokan nem tudják mi is az a túlóra / a fogalommal nincsenek tisztába . Az , hogy egy nővér fizuja oly kevés , hogy leteszi a 12 -e müszak után a lantos, s elmegy takaritani, hogy a családja ne éhezzen , inkább nem is kommentelem. Ez igyvan sajnos , szociális intézményben sincs másképp, amikor egy nappali és egy éjszakai müszakra jóesetben jut 3 nővér. Na tessék akkor felelősséggel végezni , s gondoskodni a közel 100 fő igen rossz állapotban lévő , s köztük huszonpár önellátásra teljesen képtelen gondozottal .Ez kérem a szomorú valóság. ((
lampa laz
@Toby: hát elég nehéz eldönteni, hogy melyik nemhez tartozik.
kamazuka
Aki úgy érzi,hogy munkahelye megalázó számára,az ne legyen rest és igyon egy korty pálinkát.
Nem kell megbotránkozni,majd minden kórházban ismernek ittasan műtő orvost,esetleg ápolót.
Bár egyik sem vagyok és ettől még lehetek rendes ember is,de ennyi zsetonért a minimum,hogy egy két kupica lecsúszik Orbanizstán peremvidékein!
Reklámnak is jó lehet.
Igyunk lelki békénkre nem utólsósorban egészségünkre.
Egészségetekre!
Senara
Pártunk és kormányunk mindenbe segíti a gyermeket vállalókat ... Mondják a g...k , de a valóság az borzalmas . A koraszülötteken is spórolnak ,hogy többet lehessen ellopni . Ja és nem látok ellen véleményt , akik védik mutyi kormányunkat és Balogh esztergályos szerzetes Hilton látogató hazugot .
nezelodo
Hát ez a nyilatkozat is egy formája a "felmondásnak" a dakoták illiberális elvek mentén kormányzott országában.
nezelodo
"kamazuka ma, 06:18"

Hát ilyen módon is lehet folytatni az oly hősies pálinka forradalmat, amelyben nem a forradalmárok, hanem az adózók forintjai estek áldozatul a gonosz túlerőnek.
gödörben
@Horizont: ...és sajnos ez addig így is marad amíg mindenki, hangsúlyozom MINDENKI nem indul ellenük. Féltik azt a kicsit ami van és nem látják, hogy ha az érdek úgy kívánja mindent elvesznek. Még nem jött el az idő.
gödörben
@ipan54: Nem sajnálkozni kell, hanem összefogni minden embernek, mert elöbb utóbb mindenkinek szüksége lehet az eü-re és nem mindegy milyen ellátásban részesül. Egyenlő elbánást kell kikényszeríteni minden magyarnak. NINCS KIVÉTEL. Szűnjön már meg a lopás, a mutyi, a bratyi, legyen már rend!!!
eszegfu
Persze, megint a "melós" a hülye! Nem tudja mi a tulóra, fogalmi zavarai vannak. A nővérek is "álláshalmozók", igy talán kijön a fizetésük a nettó havi 160-200 eFt-ra.
Szégyen! Ma reggel hallottam az ATV helyreigazitását, mely szerint el kellett mondaniuk: a több mint 1 milliós államtitkári és helyettesi pénzek BRUTTÓK, ezt még levonások terhelik (azaz nem nettóban keresik a millión felülit). Nekik ez a legnagyobb gondjuk! Hát költsék az egészet gyógyszerekre, csak ezt kivánom!
ipan54
@gödörben: nem sajnálkozom , mivel a szoc. szférában dolgozom , ezért hoztam példaként egy szoc. intézményben jelenleg mi a "felállás " )))) Dolgozunk , mert ezt a hivatást választottuk.
gödörben
@ipan54: Minden tisztelet azoknak az embereknek akik még húzzák az igát becsületből, hivatásból, emberségből. De fenntartom amit írtam. Csak akkor lesz változás, ha meg lesz az összefogás. Egyes szakmák, csoportok csak porhintés, a cél elérése nélkül. Nem képvisel elsőprő erőt egyik sem.
eszegfu
@papa.49: Lehet, hogy most ismerkedik a kapa nyelével... hátha majd ebből kell egyszer megélnie.
magyarbakancs
A rendszerváltás óta borzalmas a egészségügy állapota.
Van benne tapasztalom.
Sebészeti osztályon nincs vérnyomás csőkéntő és más belgyógyászati gyógyszerek.
Az orvos fel írja receptre és a hozzátartozó kiváltja a kötszert,jódot.
Ez mint azért van mert nincs megfelelő finanszírozás.
Ez mellett még azt is bűnnek tartom,hogy az orvos kollégák igen csak tartják a zsebüket.
Ingyenes állami kórházban zsebe dugod a forintot, ha meg akarsz gyógyulni.
Paraszolvencia formájában.
Több biztosítós rendszer kellene.
Mert közös lónak túros a háta.
Lara777
@kamazuka: Azt hiszem, nem vagy tisztaban a noverek felelossegevel, ott nem lehet csak lecsusztatni egy ket kupicaval, maximum otthon, munka utan.
Lara777
Nos, en noverkent vegeztem, es nem tetszett az otthoini rendszer, se tanulasi, se fejlodesi lehetoseg, csak a kemeny munka, semmiert.Most Angliaban dolgozom, es hihetetlen a kulonbseg.Itt a noverek nagyon megbecsult tagjai a tarsadalomnak, es nincs az a hulye "En vagyok az orvos, te meg csak a nover" hozzaallas sem az orvosok reszerol, sot, CSAPATMUNKA...Ez a kulcsszo.
Nagyon sajnalom az otthon ,mostoha korulmenyek kozott dolgozo novereket es minden elismeresem az ovek, hogy kitartanak.De azt hiszem, ha elg nover tavozna az orszagbol, menne jobb feltetelek kozott, jobb berert dolgozni, akkor a kormany hamar eszbe kapna...hoppa , miert megy el mindenki?Bar lehet inkabb buntetest szabnanak ki mindenkire aki tavozni akar,az a kenyelmesebb megoldas.
Kerek mindenkit, ne iteljen, mindenkinek megvan a lehetoseg, mindig van valasztas.Es en igy dontottem.Itt is vannak beteg emberek akik segitsegre szorulnak.
eszegfu
@magyarbakancs: Egyetértek. Tudom, hogy lerágott csont, de a MGNY pénztárakkal elindulhatott volna valami más rendszer. Ha létezne, akkor már elég sok ember ugy menne nyugdijba, hogy 3/4 részét fizeti csak az állam, igy több maradhat az egészségügy finanszirozására is. Nem vagyok szakértő, de véleményem szerint, ha ide-oda teszegetik a "fő"kórház cimet, vagy bezárnak kórházakat, ágyszámot csökkentenek, körzetesitenek lehet, hogy csökken a kórházak finanszirozása, de ettől a betegellátás nem javul, max. kevesebben jutnak kórházi kezeléshez, azaz meg lehet dögölni. Az biztos, hogy szükség van az átalakitásra, de nem ilyen külsőleges formaira, továbbá biztositani kellene a pénzt is az átalakitáshoz. A kórházak tartozás felhalmozásának oka az is, hogy pl. évek óta egy mandula kivételt ugyanolyan összeggel finansziroznak, mint évekkel ezelőtt, igy eleve már veszteséges, mert közben a kesztyük, gyógyszerek, altató gázok, villany, stb. árak megemelkedtek. És akkor szaporodnak a stadionok, olimpiát akarunk rendezni és hasonló "nyalánkságok". Ha most elkezdenék a több biztositós rendszer kialakitását, akkor is kellene 20-30 év, mire ez müködne.
szakall
Ilyen főorvosokra van szüksége a hazának! Csak gyomor kell hozzá.Talán hamarosan államtitkár lesz belőle.Igazi pártkatona!
papa.49
@eszegfu: Az ..ájtatos esztergányoló,, hát kötve hiszem, hogy életében valaha is kétkezi munkát végezzen tisztességesen...
kukac50
Orbán az egészségügyből elvonja a pénzt, kell stadionokra.
szakall
Hamarosan itt is rend lesz!Elkezdődött az átszervezés.Még innen is lehet elvonni.
eszegfu
@papa.49: Tisztességről szó sincs, még a kétkezi munkában sem! Pedig rohadtul megnézném akár melyiket fizikai munka végzés közben!
miazavalami
Nagyon szerettem volna meghallgatni, de sajnos nem hallom. :-(
Valaki lenne olyan szives összefoglalná? Köszi!
eszegfu
@Lara777: Nekem eszemben sincs elitélni sem Téged, sem bárkit, aki külföldre megy dolgozni! A választás lehetősége valóban megvan mindenkinek, csak talán a körülményei nincsenek. Akár kiskoru gyerek, akár idős szülők, de akár egy devizahiteles sem tudja megtenni.
eszegfu
@miazavalami: K...va nehéz összefoglalni, tudod az ember küszködik a könnyeivel, az inkubátorban lévő gyermekek látványával és a 2 ápolónő mondanivalójával...
Megpróbálom, aztán talán valaki/k kiegészitik: csecsemő intenziven dolgoznak, kb. fele annyian vannak, mint kellene, egyikük márc. közepén lép ki, mert egyedülálló anyaként 2 gyermeket nevel. A másik hölgy a 140 eFt-os nettója mellett az "alvós" napján takaritani jár már évek óta egy családhoz (a másik nővérke is takarit valahol).
Ezen az osztályon szó szerint folyamatos a munka: etetés, gyógyszerezés, állandó figyelés!, mert ugye egy csecsemő nem tud szólni, ha valami baja van. Tulórákat nem fizetik ki, mire a kórházigazgató azt nyilatkozza: kifizetik a tulórát, de nem jól értelmezik a tulóra fogalmát. Sirva mutatta a beosztásukat és a tulórákat. Ugy sztrájkoltak valamikor, hogy levágták egy mütös kötény összekötő zsinórjá (zöld) és azt tüzték a ruhájukra. Másként nem tudtak tenni, hiába fogadták meg, nem nyulnak a csecsemőkhöz, nem tudtak a lelkiismeretük ellen tenni. Levelet irt a miniszternek és egy vasárnapon személyesen dobta a postaládájába. Erre válaszként kapott egy "sablont": legyen türelemmel, a kormány azon dolgozik, hogy jobb legyen. Van egy kislánya, akinek esténként mesélt, de közben elaludt. Ez többször előfordult és egyszer csak a kislány közölte: ezen tul ő olvas mesét az anyukájának. Igy ez a korszak is kimaradt az életéből. Nem is nagyon a pénz hiányzik nekik, hanem, hogy kipihenhessék magukat.
wadnarancs
@kkalman: megértem, igazat is adok neki, de sajnos nem csak ő keres megalázóan keveset:(
Aki ismeri picit is a magyar egészségügyet az tudja ,hogy haldoklik! Akármi probléma van ismerős kell hozzá és magánrendelés meg 1 adag pénz $$$. Máskülönben 3 hónap várakozás következik..
csa-csa
@magyarbakancs: "Ingyenes állami kórházban zsebe dugod a forintot, ha meg akarsz gyógyulni."
Paraszolvencia formájában.
NA ez az ami már az "átkosban" is így volt! és ettől nem gyógyultál meg!
max. ha perkáltál kaptál egy pohár vizet, vagy örültél ha hosszas várakozás után kivitték alólad az ágytálat!
oncogito
@eszegfu: - annyival egészíteném ki az összefoglalót, hogy a kórházigazgató az első mondatában úgy fogalmazott: a túlórákat TÖBBNYIRE kifizetik. Ezzel tulajdonképpen elismerte,hogy nem és hogy önkényesen határozza meg a túlóra fogalmát.
nyanya001
Ennél aljasabb !
Ezeknek mindig van még lejjebb és mg lejjebb !
Balogh legújabb interjújában elmondta, hogy az egészségügyi rendszerrel az a legnagyobb baj, hogy a magyarok "túlságosan kórházorientáltak".

Nem az, hogy alig van orvos és a meglévők is menekülnek, hogy az adósságban úszó kórházak lassan szétesnek, vagy hogy egy átlagnyugdíjas nem bírja megfizetni a gyógyszereit – egyszerűen túlságosan igénybe vesszük a rendszert.

A kormány legutóbbi terve már néhány napja ismert, mely szerint megyénként egy fő kórházat tartanának meg (kivéve a fővárost, ahol hatot), ezekben 24 órás ügyelettel. A többi kórház kevesebb pénzt kap, kevesebb feladatot és így kevesebb emberre is lesz szükség fenntartásukhoz, mivel jórészt telephellyé vagy tagintézménnyé alakulnának.

civilhetes.net/gazdasag/koltsegoptimalizacio-kevesebb-korhazba-kevesebb-beteget
miazavalami
@eszegfu: Nagyon köszönöm.
Szóval akkor az a helyzet mint az országban bárhol. Az hogy ilyen munkakörülmények közt nem történik semmi baj, csak a nővéreknek orvosoknak, és a többi lelkiismeretes dolgozónak köszönhető. Ellenben ha baj történik, akkor rögtön őket veszik elő, és akkor igen hatékonyan ki tudják vizsgálni mi volt az ok. természetesen egy vagy több nővér, orvos hibázott.
A túlórák teljes kifizetését az orbán kormány vette vissza. Megkurtították a pótlékok százalékát. Van hogy ugyanannyi túlóráért az új százalék szerint 40- 40 % - al kevesebb bért kapnak. Van lehetőség a munkáltatónak többet fizetni. e ugye a kórházi dolgozók munkáltatója az állam.
Mint beteg sajnos én is látom mennyit dolgoznak. Mikor bent feküdtem akik jól voltak betegek azok segítettek azoknak a betegeknek akik nem bírtak felkelni sem. És nem azért mert a nővér kávézott. Reggel 6-8 óráig meg kell mosdatni , tisztába tenni, a magatehetetlen betegeket. Ezen kívúl infúziókat bekötni, gyógyszereket kiosztani... mindezt összesen 3 nővérnek, gy olyan osztályon ahol legalább 15-20 agyvérzéses, daganattal műtött beteg fekszik. Mi akik jobban voltunk segítettünk. Én például két idős néninek segítettem , enni , inni, ha valami bajuk volt csak átkopogtak, vagy ha nyitva volt az ajtó akkor kiabáltak, és én mentem. Az ilyen osztályokon nagyon örülnek ha a beteg hozzátartozója ott tud lenni, mert ő gondozza a beteget. De ha minden kórterem tele van akkor nem lehetnek egész nap. Az lenne a megoldás, hogy az ilyen betegeket külön kórterembe tudnák elhelyezni, olyan műszerekkel körülvéve amik rögtön jeleznek ha baj van. Ezzel szemben itt 2- 3 ilyen kórterem volt...
de mondhatnám azt is hogy a lányom is nővér ...
miazavalami
@nyanya001: Nem emlékszel mikor az MSZP központi kórházakat akart milyen egyedek vinnyogtak?
Ott nem lett volna ilyen mértékű ágy, létszám leépítés...
miazavalami
@oncogito: Kösz.
A túlóra kifizetések % - át az orbán kabinet vette vissza. Természetesen meghagyva a munkáltatóknak a régebbi számítás szerinti bérpótlékok, illetve túlóra, éjszakai, délutáni pótlékok kifizetését. Na de a nővérek munkáltatója az állam...
eszegfu
@miazavalami: Igen..."nyugaton" a helyzet változatlan... De még olvasd el oncogito 16:56 kiegészitését is!
miazavalami
@eszegfu: Elolvastam válaszoltam neki is.
ha ezt a kórházi deformációt létre hozzák én és a hozzám hasonló betegek egyszerűen nem fognak ellátást kapni csak akkor ha utaznak 40 km.-t
eszegfu
@oncogito: Igazad van, elhangzott ez is...
eszegfu
@miazavalami: Az, hogy 40 km-t utaznak, még nem biztositék semmire. "Csórikám" utazik, kifárad, pénzt költ és akkor még az "ellátásra" is a családnak kell költeni. És erről mégcsak nem is a nővérek, vagy az orvosok tehetnek.
miazavalami
@eszegfu: 5 hetet vártam egy MR vizsgálatra úgy hogy közben egyszer elmaradt , mert elromlott a gép. Ja! És sürgős eset voltam... Olyan sok tünetet produkáltam illetve a CT sem mutatott egyértelmű képet hogy a dokik azt se tudták hova kapjanak. Ezért kellett volna sürgős MR vizsgálat. 5 hétig egyszerüen nem voltak biztosak mi bajom.
nyanya001
Azt mondja az államtitkár, hogy :

Megkérdezték, adnak e béremelést az egészségügyben dolgozóknak.
Idézem : " egy felelő kormányzat csak az államháztartás rendbetétele után tud
béremelést adni !
De stadionokat építeni, szobrokat állítani, másfél száz államtitkárt,nekik milliós fizetéseket azt tudnak adni !
És több milliárdért egy elmebajos küldözget idióta kérdésekkel teli leveleket !
oncogito
Ez a "gondoskodó államunk":
"Vizitdíj nem lesz, de aki az állami alapellátásnál többet akar, annak a magánegészségügyet kell igénybe vennie - mondta Tuzson Bence..."

www.origo.hu/itthon/20150213-tuzson-aki-tobbet-akar-menjen-a-maganegeszsegugybe.html
gazdag dezső
Azt gondolom már nem tehet mást ez az ország népe,mint forradalmat csinálni,és félre állítani ezt a rabló kormányt.Szakértői kormányra van szükség !!
vadsanca
Vajon milyen szankcióknak lesznek kitéve a nyilatkozott dolgozók?
oncogito
@vadsanca: - kivel tolnak ki, ha kirugják őket? Ki lesz az újszülöttek mellett?
Talán majd Észak-Koreából, vagy a baráti Kínából jönnek ide gazdasági bevándorlóként?
Vizual
Én csak arra gondolok, mert minősíteni sem ezt sem más riportot nem akarok. Magukért beszélnek. Szörnyű állapotok vannak. Mert Balogh is mondja. A beteg a hibás, mert gyógyulni akar. No ez a 2/3 FIDESZ. DE ne gondoljátok, hogy a jobbik jobb lesz. Nem, nem lesz jobb.
DE ne kérdezd ki lenne jobb. A sok rossz közül én inkább Gyurcsányt választanám. DE egy tény. Aki ma beteg annak szól a lélekharang. És még az orvosok szakértelméről nem is beszéltem, a későn megkezdett gyógyításról, mert ugye sorba állunk egy rutin vizsgálat miatt is hónapokat. Emlékszem talán itt, vagy máshol nem tudom régen egy cikk jelent meg a Romániai gyermekgyogyászat szürnyü állapotairól. Már talán cél is lehetne annak a szintnek az elérése. Tetszik nem tetszik. Erdélyben magyar a testvér, de ide jön sajnos az alulképzettségével és beáll a nálunk jól felkészített és nyugatra távozó orvosaink helyébe. Na rögtön román színvonal lesz, az pár évvel ezelőtti.
DE igy van ez. Ide jön a magyar testvér és nagyon ólcson beáll építkezést vállalni és csinálni. És elszörnyedve látom, hogy fejjel lefelé nézi a műszaki rajzott. No rögtön mondta a barátomnak. Ő meg talált valakit, erdélyit ! aki jól fogta meg a rajzot.
Hiszed ? No nyugodtan hidd el mert tudok más szakembereket is jól képzetteket akik munkát vállalnak nálunk, csak még olvasni sem tudnak. És orvosokról is van egy csokorra való.
Vizual
Mi azokkal akik beszéltek ? Ugye nem komoly a kérdés. És még jó ha nem szakmai nem megfelelőséggel küldik el.
eszegfu
@miazavalami: Te akkor még "jó kört futottál" ezzel az 5 héttel! Nálunk hetenként 1x2 órában van a szakrendelőben kardiológus, akihez csak előjegyzéssel lehet menni, de a telefont fel sem veszik. Nem is tudjuk mi vár még ránk a kórház "átalakitásokkal"?! Pénz nélkül azonban véleményem szerint még rosszabb lesz.
1magyar
@Vizual: Romániából jött tanár tanít, van állása aki úgy köszön: "viszonlátásra".
human
@1magyar: Ahol dolgoztam romániai magyart alkalmaztak. Helyben is lett volna. Másik állásra pedig másik városból bejárót vettek fel, mert valami fideszesnek a gyereke. Szintén lett volna helyben ember. Közben kiderült, hogy nem éppen ideális munkaerő, még a fideszbarát vezetés is panaszkodik rá, de fentről ki van adva, hogy alkalmazni kell.
mate03
@kkalman: Tapasztalatból mondom! Teljes mértékben egyet értünk!Vannak olyan betegek,hogy kénytelenek voltunk beteg társak összefogni,és ki utálni a kórházból! Jelzem a nővérek meg köszönték!
magyarbakancs
@csa-csa: Igazad van pont ezért kellene a több biztosítási rendszer.
Kórházak legyenek a biztosítási társaságoké.Legyen öt évente égéségfelmerés a delikvenseknek és ha pusztító életet élsz fizess többet,ha meg vigyázol az egységedre fizess kevesebbet.
Úgy mint a gépkocsi biztosításnál ,balesetet okozol meg emelik a biztosításod ha nem akkor valamilyen mértékben csökken.

Orvos,nővér legyen elszámoltatható ha bajt okoz.
Dr plágium
Bakker! Stadionokra, mutyikra telik, az egészségügyre nem?
Egy másik cikkben azt írták, amíg nincs rendben az államháztartás nem rendezhetik a nővérek fizetését! Bezzeg maguknak megszavazták a 30 %-ot!
Amennyi pénzt már lenyúltak abból bőven telt volna erre is...
miazavalami
@eszegfu: Nagy vehemenciával állnak neki olyan emberek akiknek gőzük sincs az egészségügyhöz farigcsálni, hogy abból csak egy göcsörtös bunkó fog kialakulni.
Annyi esze kellene hogy legyen orbánnak, ha én nem értek hozzá kérdezem azt aki ért. De nem mert ő tévedhetetlen.
Ez a nagyfokú magabiztosság az egyik jele a elme torzulásának. Hitler egyik jellemzője volt... .
kamazuka
@Lara777: Azt hiszem sajnos a valóságot írtam!
Nem kell megrettenni a valóságtól!
Ma ez is megtörténik!
csa-csa
@miazavalami: "Az hogy ilyen munkakörülmények közt nem történik semmi baj,.."
hogy semmi baj, enyhe túlzás!
elég sok nemtörődömségből fakadó tragédia történik az, utóbbi években!
egyre másra halnak meg gyerekek, felnőttek, mert küldözgetik egyik kórházból a másikba. meg mintha nem akarnák felismerni a betegségeket és szarnak az emberekre mert nem elég a fizetésük.! Hagyják, hogy az utcán dögölj meg ha kell! És igen! Tudjuk , hogy milyen kevés a fizetésük, de ettől még mindig ők vannak értünk és nem fordítva!!! Bármennyi is lesz a pénzük, a "zsebük mindig nyitva áll"!
Ezek külföldön is tartják a markukat! Nem tudnak kibújni a bőrükből.
oncogito
@csa-csa: - csak egy hónapig kellene közmunkát végezned egy kórházban...
eszegfu
@miazavalami: És még azt is hozzáteszem: pénz nélkül semmi sem müködik! Ha a ktv. nem szán többet az egészségügyre, akkor minden átalakitás ujra "lukra fut"! Ez olyan lehet, mintha az én ajtóimat ki kellene cserélni, vagy csak lefesteni, de nincs rá pénzem, ezért össze-vissza cserélgetem az ajtókat, a WC ajtót a fürdőszobára teszem és igy tovább. De ettől még az az ajtó nem "javult" meg! Nemrég költöztették az egyik minisztérium egy részét, vagy egészét Kecskemétre és csak ugy röpködtek a milliók!
miazavalami
@csa-csa: Ez azért nem jellemző az egész rendszerre, az összes orvosra, ápolóra...
miazavalami
@eszegfu: Talán épp ezért vonják el szép fokozatosan a pénzeket az egészségügyből...
miazavalami
@csa-csa: Asszem vitatkozhatnék veled de nem teszem. van érv ellene , és van mellette.
Minden csak nézőpont kérdése, én így látom, te amúgy.
Attól függ te hogy, honnan nézed a világot. Illetve attól hogy én honnan nézem. Nos én igyekszem jó dolgokat felfedezni, igyekszem megmagyarázni azt amit nem értek, igyekszem úgy élni, viselkedni ahogy szeretném hogy viselkedjenek velem. Ha te is e szerint élsz akkor te túl sok pofont kaptál eddig amit nem tudtál visszaadni. Ezért sajnállak. De a pofonokat nem visszaadni kell, ha nem tudod hanem kerülni azt akitől kaptad, mert ugye hülyékkel nincs mire menni...
csa-csa
@miazavalami: Ja tudom! és tartsam oda a másik "orcámat is" mi?amúgy mondasz valamit.
miazavalami
@csa-csa: Na olvasd el mégegyszer.
Én ilyen marhaságot nem mondtam. Miért tartanád? Hogy még egyszer pofán verjen? Akkor hülye lennél nem szelíd emberke amiről a biblia példálózik.
Én azt mondtam kerüld ki. Mert lehet a marhája fizikailag erősebb és ismét pofán csap, de te okosabb vagy és nagy ívben kerülöd. A nyaklevest pedig elfeleded. Nem szabad túl sokáig, esetleg egy életen át magunkban hurcolászni a fájdalmat, a megaláztatást, el kell felejteni. De lehet egyszer eljön az idő amiről csak sejtésünk se lehet és az illető mástól kapja vissza amit neked adott, vagy esetleg évek múlván te jól tökön rúgod. De hurcolni nem szabad, mert akkor megkeseredett emberré válsz, az pedig öli a lelket és elfelejted hogy kell szeretni.
palika
Amikor kaptam egy agyinkfarktust én is tapasztaltam, hogy vannak gondok! A nővérkék dolgoztak mint az állat, a dokik meg várták a lóvét!!! Basztam nekik adni, amikor eljöttem és a doki odaadta a papirokat és látta nyista lóvé, annyit mondott, reméli legközelebb nem itt találkozunk! Mosolyogva annyit mondtam, ok, akkor a kocsmában! A nővéreknek azért megköszöntem...!
csa-csa
@palika: ne is mondd! vérlázító!
egy kollégámnak egy műtét után - mert nem volt pénze perkálni - a doki távozáskor szó szerint hátat fordítva a válla felett szűkszavú és igen lekezelő modorban adta oda a zárót. ilyenkor remélem hagyják megdögleni a műtőasztalon az ilyen tetveket!
csa-csa
@miazavalami: "De lehet egyszer eljön az idő..."
hogyne..!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.