Hiába indult a Közgép egy 3,3 milliárdos útépítési tenderen, az elmúlt időszakban formálódó "új-Közgép" elhappolta a közbeszerzést Simicska cége elől – írja az mfor.hu.

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a Duna Aszfalt és a KE-VÍZ 21 Kft. nyerte el azt a 3,3 milliárd forintos közbeszerzést, melynek keretén belül a 338. sz. főút Nyíregyháza nyugati elkerülő szakaszának kivitelezési munkáit és kiegészítő tervezési feladatait kell elvégezni.

Az eset pikantériája, hogy a közbeszerzési felhívásra három ajánlattevő jelentekezett. A nyertesek mellett a Strabag és a Közgép is külön-külön tett ajánlatot, ám a tiszakécskei Duna Aszfalt lett a tender győztese, mely az elmúlt időszakban egyre több közbeszerzésen tud győzedelmeskedni.

Noha a hirdetményt csak február 13-án tették közzé, a tendert meghirdető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. már két nappal korábban, 11-én feladta azt. A szerződéskötésre pedig február 5-én került sor.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Azt hiszem egyhamar nem fog nyerni egyetlen tendert sem.
Na, nem mintha meglenne hirdetve közbeszerzésen bármelyik is
most egy újabb csókos fog meggazdagodni !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
Simicska személyes vagyona miatt azért annyira nem aggódom, de az azért komolyan érdekelne, hogy ezek a nagymenők hány embert alkalmaznak és mennyivel jelentik be őket...(Méééééészaros, Csányi, Tiborcz...)
dömdödöm
Duna aszfalt ! Jesszusom , ezek le akarják betonozni a dunát ? .-)
m.macskosz
@dömdödöm: :D
Nem, csak egy kis szurokra gondoltak,
tudod, hogy évente fel lehessen bontani,
majd újabb millácskákért újra aszfaltoznák...
nyanya001
Azt hiszem egyhamar nem fog nyerni egyetlen tendert sem.
Na, nem mintha meglenne hirdetve közbeszerzésen bármelyik is
most egy újabb csókos fog meggazdagodni !
m.macskosz
@nyanya001: Illetve a jelenlegiek fognak tovább gazdagodni...
dömdödöm
Most jöhet más akinek minden nap karácsony , gyerekkorban nem volt ?
szaboria1
@m.macskosz: A Duna aszfalt kft kb. 300 fajta tevékenységgel bír. Vajon ezeknek hány alvállalkozó dolgozik? Mivel a cégnek potom 90 dolgozója van.
m.macskosz
@nyanya001: Na, akkor még a dunakeszi medencét is bővíteni lehet hamarosan, hadd férjen el egy egész delfin csapat. Olyan snassz volt az az egy szem Willy...
m.macskosz
@szaboria1: Pláne! Még a melósok bérköltsége sem terheli! :(
szaboria1
Most ugrott be nálunk is a csatorna és szennyvíztelep építésének Ők a beruházói. Kis alvállalkozókkal dolgoztatnak akikek még most sem fizettek ki.
JAJMÁR
Már rég nem is akarom érteni, mi és miért történik, - vagyis amit értek belőle, azt nem írom ide, mert azt mondanák rágalmazás - de csak nagyjából, hátha valaki érti, és meg tudja nekem is magyarázni.
Általánosságban nézzük a dolgokat: ha van olyan kormányzati szándék, hogy a háttéroligarchákat vissza kell szorítani azért, hogy ne ők diktáljanak, akkor ez mintha nem sikerülne, hiszen egy-két erőt kicserélnek egy-két másikra. Ennek érdekében pedig dehogynem az oligarchia diktál, eleve meg kell őket erősíteni, hogy lenyomják a másikat. Tehát, a politika ugyanúgy kiszolgáltatott, még akkor is, ha a saját emberei közül emel fel embereket, hiszen most éppen egy saját embert kell lenyomni.
Naiv kérdés: de nem lenne-e jobb, egy szélesebb réteg között megosztani a pénzeket, hiszen akkor egy sem tudna túlságosan megerősödni?
m.macskosz
@JAJMÁR: "Naiv kérdés:..."
Igen, az. :(
m.macskosz
@Horizont: Nem vigasztaltál meg, sőt! :(
volvós
@nyanya001: " Új közgép " a szijj-ÁRTÓ apuka ???
Nocsak, nocsak !!!
palika
Ezt a Simicskát teljesen elfogják lehetetleníteni!!! Nem lelővik, hanem anyagilag fogják kisemmizni!! Majd csak figyeljük mikor a Nav, az ántsz, a munkaügy stb...rámozdul, szerintem a terv elkészült!!!
nezelodo
Nem tudom miért, nekem a Duna Profit nevű cég jut eszembe rögtön, amely a 90-es években pénzügyi befektető cégként tündökölt, magas kamatot ígérve, jól megkopasztva a kapzsi, 30-40 %-os kamatban hívőket, és egyszer csak eltűntek a sokmilliónyi befektetett pénzzel, és kamu irodáikkal együtt.
Január
Az egész cécóból negyedmillió embernek ez a lényeg "Nyíregyháza nyugati elkerülő szakaszának kivitelezési munkáit és kiegészítő tervezési feladatait kell elvégezni." - és lényegtelen, hogy ki építi csak megfelelő minőségben és időben épüljön meg az elkerülő út.
bencemacska
@JAJMÁR: ma, 17:15

Azért kell lecserélni Simicskát újabb, fiatalabb oligarchákra, mert azok nem ismerik OV-t még a nadrágból kilógó seggű idejéből, nem segítették az apját a bánya happolásban, azaz nem ismerik a múltját!
Ők feltétel nélküli hűbéresek! Már ebben szocializálódtak, nem fognak lázadni!
JAJMÁR
@bencemacska: 18:16 Igen, ez lehet. Azért ennek is van veszélye, mert ezek az új emberek már a "gazdag" és hatalmon lévő OV-t ismerik, vajon az emberhez, vagy a hatalomhoz "szocializálódtak"? Remélem, ezt is megtudjuk majd :)
Toby
Hurrrráááááááá...vadi új milliárdossal gyarapodik Gecisztán !
Sumácska mostanbában ne járjon földúton...
bencemacska
@JAJMÁR: ma, 18:25

Ők már mint "keresztapához" viszonyulnak!
human
Na itt az új nemzeti nagytőkés cég: Duna Aszfalt
A jövőben nélküle senki nem pályázhat milliárdos állami megbízásra.
Fradigege
Nocsak, nocsak. Megszűnt a verseny előny a Lalinak. Üdv, a magán szektorban/verseny szférában. Na, most bizonyíthat Lajos, hogy lábon tud-e maradni.
human
Orbán veje után Mészáros veje (27 éves) is igencsak bukdácsol ebben a saját lábon állás témában, ugyanis elég sok köze van a Duna Aszfalt (új Köz)gépezethez:
hvg.hu/kkv/20150211_Meszaros_lanyanak_baratja_kulcsszerepben#
lópicigáspár
Vagy hatalmas színjáték, vagy a vezér teljesen elvesztette az egyensúlyát a realitások talaján és akkor iszonyat nagyot bukik.
Desischado
@palika: Valahogy én is ezt érzem. Anyagilag fogják kikészíteni, bár nem hülye, és ismeri a módszereiket. Szerintem van ötlete ez ellen is.
Vizual
Remélem, hogy lépni fog. nem sajnálom. Ő nyújtott segédkezett ahhoz, hogy ez bekövetkezzen ami itt folyik. (Kaja Ibrahim ) Remélem tacsra teszik. Bár nem hiszem, hogy kőzmunkára fog menni. DE az első dominó eldől ahogy nézem. Remélem a többi is.
nezelodo
Volt már ilyen, 1998-ban egy kis cég vezetője kitalálta, hogy felvásárolja a megyéjében az óriásplakátok bérleti jogának egy részét a választásra, és teleragasztotta a dakota fizimiskájával valamennyit. A választási győzelem után dőlt a pénz a kis csatornázó céghez, a végén még utat is megtanultak építeni a mi pénzünkön a bányász papa alapanyagából, és nagy céggé hizlalták őket a "tisztességes pályázatokon" nyert megrendelésekkel. Aztán már minden megrendelést ők kaptak, amíg a mi Jenőnk be nem szált Káron ladikjába.
egyeneskifli
Jaj szegény.
Tavaly 432 milliárdot nyert,de sajnálom.
bencemacska
@human: tegnap, 18:50

Az a baj, hogy mi csak annyit érzünk majd a változásból, hogy olyanok nyerik azt a pénzt, amit eddig a Simicska, akik nemcsak hülyék, hanem annak is látszanak!
nezelodo
"craven
pávatánc"

Az ehhez párosított, (g...ci), Simlicska féle jelzővel együtt mégsem hívhatjuk Kállai kettősnek, mert az feltételez valamennyi kultúrát, finomságot.
palika
@Desischado: Ötlete van, de ezek ellen nem lehet használni, mert kivéreztetik!!!
Desischado
@palika: Nem aggódom én miatta, van még ötlet a tarsolyában neki, ellenük.
kukac50
Simicska már nem nyal, olyanoknak adnak lehetőséget aki még most kezd nyalni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.