A vádlottak a terhükre rótt cselekményeket nem követték el – mondta Gyurcsány Ferenc parlamenti képviselő, a DK elnöke, volt miniszterelnök tanúként a 2006. őszi események kapcsán megvádolt egykori rendőri vezetők büntetőperében a Fővárosi Törvényszéken kedden.

Bene László egykori országos főkapitányt, Gergényi Péter volt budapesti főkapitányt és más egykori magas rangú rendőr parancsnokokat elsősorban intézkedések, illetve felelősségre vonások elmulasztásával vádolja az ügyészség.

Gyurcsányt meghallgatták a Fővárosi Törvényszéken

Gyurcsány Ferenc azzal összefüggésben, hogy adott-e 2006. szeptember 19-ére virradó éjjel miniszterelnökként utasítást Szabadfi Árpád akkori országos rendőrfőkapitány-helyettesnek, úgy válaszolt: azt "a kérést, ha tetszik utasítást" adta a tábornoknak, hogy a rendőrség minden törvényes eszközzel védje a közrendet, közbiztonságot, középületeket, így a megtámadott, Szabadság téri tévészékházat is. Gyurcsány Ferenc szerint válsághelyzetben ez a kötelessége egy kormányfőnek.

A felelősségre vonások elmaradása kapcsán a volt miniszterelnök azt emelte ki, hogy független testület, a Gönczöl-bizottság vizsgálta az eseményeket, és szakmai hibákat állapított meg, amelyek azonban nem feltétlenül büntetőjogi természetűek.

A tanúmeghallgatás szünetében Gyurcsány Ferenc újságíróknak a 2006-os események kapcsán arról beszélt:

egyes akkori jelentős ellenzéki politikusok szervező szerepet játszottak a szeptember 18-ai eseményekben, de erről többet államtitok miatt nem mondhat.

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
Gyurcsány mint felelős miniszterelnök, helyesen döntött, amikor kiadta az utasítást Gergényinek, mert szerintem akkor, ott, abban a helyzetben szükséges volt a rendőri fellépés.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Remélem megérem még, hogy az igazi bűnösök is oda kerüljenek, ahová valók! Sajnos még védi őket a mentelmi jog!
tivoli
Gyurcsány mint felelős miniszterelnök, helyesen döntött, amikor kiadta az utasítást Gergényinek, mert szerintem akkor, ott, abban a helyzetben szükséges volt a rendőri fellépés.
Strong
Nem védeném a Gyurcsányt de tény, hogy abban a helyzetben más sem csinálta volna jobban...Ha igen, azt szívesen meghallgatnám..

Viszont az valahol minősíti az ügyészség munkáját, hogy közel 10 évbe telt, mire tárgyalás lett belőle...és persze felmentéssel fog végződni..
csa-csa
.."ha tetszik utasítást" adta a tábornoknak,.."
mi az ha tetszik..! adta vagy nem!
egyébként jogosan! + még jó ficsán is rúgtam volna a tetves vandál csűrhéjét!
izo
strong Mindenki mindent jól csinált, mégis ez lett belőle, tipikus elvtársak minden szép minden jó... Ha a rendőrség miniszterelnöki utasításra nem tudja megvédeni a TV székházat úgy, hogy egy utcával odébb van egy szakasz ...Vagy min elnöki utasítás nem az volt hogy védjék hanem...? aki gondolkodik tudja mi volt, hogy aztán 23-án legyen indok...
csetere
@tivoli: A fellépés szerintem túl gyenge volt. Végignéztem az ATV-ben mit műveltek, megdöbbentő volt. Előtte a Kossuth téren a bűz, kosz, üvöltöző idióták.
nyanya001
Ennek a mocskos bandának ezzel kellene már foglalkozni

Vannak olyan munkahelyteremtő és -védő uniós források, amelyekből az Orbán-kormány az elmúlt időszakban szinte semmit nem használt fel.
Többször leírtam, de csak ismétlem önmagam, ennek az országnak ilyen aljas kormánya
még nem volt !!
gepnarancs.hu/2015/03/elveszett-euromilliok/
Bercifiu
@tivoli: A felbérelt fidesz csürhét másként nem lehetett megfékezni. Talán, még keményebb fellépés kellett volna.
amaramaistanna
Engem jobban érdekelne a kötvénypiac ellen indított fideszes roham.
nyanya001
Orbánnak kellene ott állni vezetőszáron mert az egész balhé
eszmei szerzője ő volt, ő bujtotta fel azokat,akik gyújtogattak,
felszedték az utca köveket, a felállványozott épületről
ledöntötték az állványt... a TV székházba betörtek, rendőröket rugdostak !
Mocskos aljadékok !
Yoda69
Miert nem azokat vonjak felelossegre akik szetvertek a fel fovarost es a teve szekhazat?
Legfokepp pedig azokat a fideszes politikusokat akik feltuzeltek a birkakat es a csurhet, valamint anyagi tamogatast adtak a naciknak.
silber13
@izo: " Vagy min elnöki utasítás nem az volt hogy védjék hanem...? aki gondolkodik tudja mi volt, hogy aztán 23-án legyen indok..." Na mesélj, te biztosan sokat tudsz. Akkor mi volt az utasítás?
izo
@silber13: Kérdezd meg kedvencedet a gyurcsányit!
silber13
@izo: Igazán megtanulhatnád már Gyurcsány Ferenc nevét helyesen leírni, mert olyan nagykisfiúnak tűnsz a szöveged alapján. Szóval a végére nem kell az a francos "i"betű. Egyébként becses figyelmedbe ajánlanám, hogy Gyurcsány nem tartozik a kedvenceim közé.Az én kedvencem Mr. A. Schweitzer.
bakurasz
@izo: Te vagy az a félromán-félkínai, kolozsvári hü..e p..csa, Emőke?
silber13
@bakurasz: 15:06-ra:Olybá tűnik, hogy igazságod vagyon!:-))))
tökölődő
Már 2006-ban is mindenki tudta, hogy kik állnak ezek a banditák mögött. Azt is tudta mindenki, hogy ki hergelte fel a csőcseléket a gyújtogatásra. Ezek a tetvek 2002 óta lázítanak, bűnöznek, hidakat blokálnak, vizitdíj ellen népszavaztatnak lopnak csalnak, rabolnak. De hát erre szavaztak a zemberek 2010-ben és 2014-ben is kétharmaddal.
Gyurcsány ott követte el a legnagyobb baklövést, amikor 2006-ban nem tartóztatta le ezt a most uralkodó geciláda bagázst...
izo
@silber13: Te nem hallottál a kulcsár ügyről? Ott hangzott el ez, nézz utánna a google a barátod és nem leszel olyan tudatlan.
izo
@bakurasz: Gratula az értelmes hozzászólásodért, biztos sokat gondolkoztál rajta!
Rózsika Hatházi
@bakurasz: 15:06 Izo nem lehet az Emőke, mert az náciantiszemitázna. Azt meg nem hinném, hogy ily rövid idő alatt kupálódott volna a stílusa. Bár, a gyurcsányi, i-vel és kisbetűvel rá hasonlít.
wagabund
Most részletezte Gyurcsány egy rádióműsorban, hogy a bíró mindenről baszélt vele, csak a lényegről nem...valószínű ki van adva, hogy minden pillanatban gyurcsányozni kell, mert nagy a baj... ...el kell vonni a figyelmet az egyre duzzadó bankhiányról...
...ma délután egy szakértő azt találta mondani, hogy jóval több a hiány, mint amit eddig az orrunkra kötöttek.
dr. prédikátor
Aki a 2006 os csőcseléket feltüzelte , az utcára vitte ,aki kitalálta az egész rombolást, a VIKTOR SZOPKIN MIÉRT NINCS A VÁDLOTTAK PADJÁN???
bakurasz
@Rózsika Hatházi: Pedig Ő az, hogy a tí..sz takarítaná el! Még pont ez a három agysejtű fidesznyalonc hiányzott innen a Maláj Marha meg a Csizmáskonc mellé! Ez is kategorikusan válaszol mindenkinek és irritálóan ostoba! Mindig van válasza és ritkán több mint egy óvodás bibiböbőőőő! Tipikus FityeSSes!
szandokan
@bakurasz: Maláj marha aki világra hozott, te barom!!!
szandokan
@tivoli: Helyesen döntött, amikor "tűzparancsot" adott ki azok ellen, akiket ő maga bérelt fel? Ismerek egy akkor ott szolgált magasabb rangú rendőrt, aki tudna mesélni, de már nem dolgozik ott, inkább víztisztító berendezéseket forgalmaz. Vajon miért?
izo
@wagabund: Ö egyhiteles ember, de csak neked!
bakurasz
@tivoli: Ritka dolog, de most tökéletesen egyet értek Veled!
szandokan
@bakurasz: Mindenki azt kapja, amennyit ér...
bakurasz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
GeoCravker
@tivoli: Ha valamiért, akkor a gyenge objektumvédelemért indíthattak volna eljárást. A TV-.székház megúszta volna. Pár hangadó meg nem.
GeoCravker
@szandokan 19:16: Az astoriánától a kordonra küldött fiideszes társaágt Gyurcsány béárelte fel? mit nem mondasz? Máriusz,. mint ügynök? afene?
tivoli
@GeoCravker: Szegény Máriuszt jól helyben is hagyták! :-//
szandokan
@bakurasz: A fél világ elismer, de ezen az oldalon nem vágyom rá :-) Azt pedig nézd el nekem, hogy az állattenyésztésben nem vagyok otthon, nem mindenki születik parasztnak...
szandokan
@GeoCravker: Semmi értelme nem lenne leírnom azt a verziót, amit én tudok, mert ezen az oldalon túlteng a liberalizmus.
pbalage
@szandokan: azt pontosabban meg tudnád fogalmazni, hogy a világ melyik fele ismer el?

a szakállasok vagy a szakáll nélküliek?
a rövidgatyások vagy a hosszúgatyások?
a babgulyást szeretők vagy a babgulyást utálók?
stb...

ez egy érdekes adat lenne a statisztikámban. Lécci lécci lécci.
silber13
@szandokan: 22:53-ra : Szandokan! Megint kezded az ostoba, másokat lenéző stílusodat?Azt hittem, talán észhez tértél, de nem...!!
silber13
@szandokan: A fél világ elismerését betudom a mániákus nagyzási hóbortodnak, a " wer bin ich" kóros túltengésednek. De egy apró kérdésem lenne: Ha szarul érzed itt magad, mi a fenéért jössz mindig ide? Miért nem maradsz a világnak azon felén, ahol elismernek?? A mostani szöveged bizonyitja, hogy lehullott rólad a civilizáció vékony máza és előbújt a valós éned! Kár pedig!
Vizual
Szar dolog, hogy tudomásul kell vennetek, hogy Gyurcsányra még ezt sem tudjátok ráhúzni. De jelezte, hogy vannak tények arra amit tudtunk 2006 óta is. A fidesz jelesül Orbán keze is benne lehet az eseményekben. Már látjuk amit akkor nem: gátlástalan.
dr. prédikátor
@szandokan: Valóban nem születik mindenki parasztnak !!!De azzá válhat!!!
GeoCravker
@tivoli: Máriusz tulajdonképpen jól járt. Azzal a fellépéssel, amit produkált.
nyanya001
A Wikileaks szerint egyértelmű a Fidesz szerepe 2006 őszében !
GeoCravker
@szandokan: Nem liberalizmus kérdése. MIközben az, aki pejoratívan használja a liberalizmus szót, annak
1. gőze nincs a valós jelentéséről;
2. Szervilista ökör egy hatalmi gépezetben.
és/vagy

Összeesküvéselméleteket lehet gyártani, de az Orbán-Vona közös pöcs-tagság tény; Fidesz-képviselők, illetve az akkopr alelnök skiccpali fellépése a Nagy Októberi Pisis Forradalom színhelyén. Wittner nem kicsit szélsőséges ugatása is megtörtént. Az Astoriánál nem Gyurcsány vitte rá a fisdeszes társaságot a kordonra (miközben orbán autóval menekült az ellenkező irányba). Máriusz nyílt provokációját lefilmezték (ugyanezért Párizsban előbb laposra pofozták volna, és csak aztán kérdezik meg, hogy milyen napja volt).
De tény Orbánék kordonbontása és egy csomó olyan járulékos esemény, ami mentén szinte egyenes út vezetett a történtekig.
Mert azért az az eseménysorozat nem úgy indult, hogy szegény Máriuszt bevonszolták egy kapu alá és megerőszakolták...
izo
@GeoCravker: Miért mit produkált?
Kár, hogy nem a te fejedet verték be akkor nem beszélnél ilyen h@leséget.
izo
@nyanya001: Na a 168 óra meg a galamus hiteles? forrás ám!
izo
@GeoCravker: Az eseménysorozat úgy indult, hogy kiszivárgott az öszödi böszme beszéde!
nyanya001
@izo: Tudod, inkább adok hitelt a 168 szavainak,
mint a hazug, seggnyaló lakájmédiának !
Mobil123
@pbalage: Hát nem tudod?? Azok ismerik el akik mást neveztek ki vezérigazgatónak. :-DD
m.macskosz
@nyanya001: Szia, Nyanya! Azt hittem, Téged nem tud provokálni egy iso vagy izo vagy mi.
Igaz, azt is hittem, hogy én is le..m a nímandokat...'
tökölődő
Sötét öltöny, nyakkendő, ahogy az Úriemberek néznek ki . Nem zsebrebaszott kézzel röhögcsél.
gödörben
@tökölődő: Neki van stílusa a többivel ellentétben és gondolatai is vannak nem csak olvasgatni szeret az elé tett anyagból. Ezt úgy írtam politika mentesen mielött találtok benne minden féle magyarázatot.
tivoli
@GeoCravker: ma, 07:33
Akkor és attól lett országosan ismert, különben a mezei rágcsáló se tudná, ki ő :-))
nyanya001
@m.macskosz: Szia Macskosz ! :) Ez az izé ezért van ide akkreditálva :))
szandokan
@silber13: Próbálkozom, de pár kötözködő mindig kihoz a sodromból.
szandokan
@Mobil123: Egyre sötétebb vagy, de mit is várjunk egy átlagos nőtől...
szandokan
@pbalage: Putyin például jó barátom...:-)
pbalage
@szandokan: most akkor neokomcsinak kell lenni lélekben? Ez a fidesz terve? Ezt nem vágom még, mert nagyon új vagyok.
Strong
@izo: Ahogy írtam is: Szívesen meghallgatom/elolvasom a véleményeket...
de amit írsz, az egy ultrajobbos összeesküvés elmélet...
Viszont ha már itt tartunk nézd meg mit műveltek számos országban az arab tavaszkor...pl: kadafi, asszad,
Vagy nézd meg mit művelt a törököknél erdogan...

Mindenhol volt halott...
izo
@silber13: Számomra a 168 nem hírforrás, nézd meg kik írják akik az előző rendszerben is ők írtak.Nálad megállt az idő!
izo
@Strong: Az "ultrajobbos összeesküvés elmélet.." hogy a rendőrök a szomszéd utcában voltak? Azonosítójuk pedig leesett! Ez tény! hu.wikipedia.org/wiki/Zavarg%C3%A1sok_az_1956-os_forradalom_50._%C3%A9vfordul%C3%B3j%C3%A1n
nyanya001
@izo: Kolosszális a válaszod ! :)))))))
Mobil123
@szandokan: Hát nem vagyok olyan sötét mint te és a haverjaid itt . Megérdemlitek egymást mert csak hazudozni tudtok.
silber13
@szandokan: 13:24-re : Nekem meg pertu haverom A. Schweitzer, meg Rosztropovics!:-))
silber13
@szandokan: Sőt, van kinnyai ismerősöm is: Su Meng a neve!
reseva
Gyurcsány a ...Törvényszéken. Milyen jól hangzik. Mióta is? 2006. - 2015. Jó kis játék. Még óvodások is tudnák értékelni. Kár, hogy nem ők játsszák.
izo
@nyanya001: És szerinted? Ne legyél ennyire nyanya!
nyanya001
@izo: Elérted azt a szintet, hogy többet nem válaszolok !
m.macskosz
@szandokan: : "Egyre sötétebb vagy, de mit is várjunk egy átlagos nőtől... "

Mire vagy ilyen bátor, Sunyi kán? Elfogyott a Viagrád? Miközben a haverjaid beerősítettek a jobbikkal? Látom, mostanság elkezdtél libsizni. Nem baj, csak egy kohászt ne próbálj összemosni ideológiailag egy értelmiségivel! Nincs értelme...és jelentősége sincs,
izo
@nyanya001: Te kezdted azzal, hogy meggyanúsítottál!
m.macskosz
@szandokan: ma, 13:24 "Putyin például jó barátom...:-) "

Madarat tolláról, EMBERT BARÁTJÁRÓL.
szandokan
@m.macskosz: Miért, mi a bajod a kohászokkal? Egyébként nem szorulok Viagrára, habár lenne az a nő, akinél még az sem segítene valószínűleg:-)
szandokan
@silber13: Én meg Bruce Lee - t ismertem személyesen:-))
szandokan
@Mobil123: Május 11. Meg akarod nézni, mennyire vagyok sötét? :-))
Mobil123
@szandokan: Ha az vagy mint akinek mondod magad akkor kösz de már láttam a neten.
Mobil123
@nyanya001: 22:19 jó sokáig bírtad türelemmel :-D
Mobil123
@nyanya001: hát ha a roman-kinai fattyú akkor nem csoda. Bár lehet a testvére az:-))
Mobil123
@nyanya001: az ilyen csak ebből lehet.:))
kukac50
Orbánt Lázárt Matolcsyt Vargát kellett volna meghallgatni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.