Horribilis összegekért vásároltak bútorokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá tartozó cégek – értesült a Borsonline.

Az MSZP-s Heringes Anita kérte ki a tárcától a 2014-es eszközbeszerzések adatait, amelyek több mint száz oldalt tesznek ki. 

Ebben szerepel az a tétel, ami valószínűleg szépen kicsinosította a Magyar Villamos Művek (MVM) valamelyik irodáját. Ebben a szettben egy kétajtós alsószekrény, három nyitott sarokszekrény, egy kanapé és egy kör alakú dohányzóasztal szerepel – mind ez 6,5 millió forintért.

A lap azt írja, hogy az MVM vett még 488 720 forintért gyöngyláncos rolót is, arra azonban napok óta nem válaszolnak, hogy miért nem választottak olcsóbb darabokat.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Hofi után szabadon :-nem a bútorokat kellene cserélni már,hanem a kur.v...kat !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Úgy gondolták, ha Matolcsy vehet luxus irodaházat, akkor ők is vehetnek
luxusbútorokat, de 488 720 forintért gyöngyláncos rolót venni, de az MVM erre is képes volt. Darabszám nem szerepel a tétel mellett, ezért nagyon úgy tűnik, hogy egy da­rab redőny került csaknem félmillió fo­rintba.
Fejétől rothad a hal !
zöldszem
@nyanya001: Na meg van a válasz, hogy miért keletkezett több milliós kár a netadó tüntetéskor a Fidesz székház ablakaiba.
Feraj49
Hofi után szabadon :-nem a bútorokat kellene cserélni már,hanem a kur.v...kat !
darwin
Mennyit kellett a számlázás után visszaosztani?Ugyan ez megy a pályázatokon is.Ez az ország kirablása.
tökölődő
Ezek az urak csak horrordrága kanapén tudnak munkaidőben kamatyolni.
m.macskosz
Magyar Villamos Művek
Ez sem kevés, de arról is csicsereghetnének, mennyivel szponzorálták dzsin-dzsin-dzsingiszkán idegenbe szakadt hazánk fia @mányokit: , demjénrózsit, ákost...
Mindamellett ezt a módszert ismerjük: ha céges számlára taxizunk, a jattal növelt összeget íratjuk a számlára. Cucilista találmány.
magyarbakancs
"Milliókat költött hat bútorra a minisztérium."
Mi fenéből készült a bútor aranyból?
Aki Én
A 2010-es ,,olcsóbb és hatékonyabb kormányzást" szlogen már a múlté.
Már a 2010-es orbán-kormány is egymilliárddal többe került mint a Bajnaiék, de azóta rátettek néhány lapáttal.
10 miniszter, 41 államtitkár és 102 helyettes államtitkár.
Csak néhány pont:
,,Ezen állami felső vezetői kar éves bérköltsége csaknem 1,5 milliárd forint - és ebben nincs benne a cafetéria, az esetleges jutalom vagy prémium, a miniszteri hatáskörben adható fizetésemelés, és az olyan egyéb, közpénzből fizetett juttatások, mint a telefon-, vagy a gépkocsihasználat. Az éves bérköltséghez képest ugyan kis összeg Orbán Viktor havi 1,5 milliós miniszterelnöki fizetése, ám ahhoz képest sok, hogy Bajnai Gordon ugyanekkora összegből csak havi egy forintot vett fel, a többit jótékony célra ajánlotta fel, és Gyurcsány Ferenc is minden hónapban különböző alapítványoknak utalta át kormányfői javadalmazását. Egy miniszter havi bruttó 1,1 milliót keres, amit évi 200 ezer forintos cafetériakeret egészít ki, az államtitkári alapfizetés 997 ezer forint - ehhez szintén jár az évi 200 ezres cafetéria -, egy helyettes államtitkár 748 ezer forintos bruttó alapbért kap, plusz az egyéb juttatások."
,,Bajnai-kabinet 54 helyettes államtitkárral működött, a második Orbán-kormány már kezdetben 59-re növelte a számukat, a ciklust pedig 80-nal fejezte be, most pedig már 102-nél tartanak. Az immár minisztériumi rangra emelt Miniszterelnökségen a 2010-es cikluskezdéskor alkalamazott kettővel szemben immár 27 helyettes államtitkár dolgozik. Az Emberi Erőforrások Minisztériumában dolgozik ilyen poszton például Áder János államfő húga, Pölöskei Gáborné, aki eddig a tárca főosztályvezetője volt. Az Index szerint a köznevelési államtitkárságon fog dolgozni, a Hoffmann Rózsát váltó Czunyiné Bertalan Judit beosztottja lesz."
Olyanok is elszámolnak több százezres üzemanyag térítést, akiknek nincs autójuk.
Ezt reggelig lehetne sorolni.
Anna Mária
@magyarbakancs: A bútorok mutyiból készültek. Tudod, a mutyi egy rettentő drága anyag.
papa.49
Lehet-e csodálkozni hogy az Uniónak elege lett a ,,szegény rokon,, rongyrázásából, szerintem nem !!!
tökölődő
@Hellcat: és ez már kúrva régen így megy. Ennek ellenére kétharmaddal megszavazzák őket. Lehet hogy én vagyok hülye, de ezt nem értem. Vagy annyira trükkös dolog ez, hogy nem is lehet megérteni?
Hellcat
@tökölődő: A fidesz szart sem ért a kormányzáshoz...képtelen elvezetni egy országot...de a propagandához nagyon ért.
levi
Ez is ugyanaz mint amikor a BKV (asszem) kapott 15 milliót egy megálló építésére, és lebasztak az út mellé két farönköt...a többi zsebbe ment.
volvós
K*A*N*A*P+É !!! Na, egy minisztériumban az a legfontosabb
" bútor ". Nem szabad hogy nyikorogjon, recsegjen...
és BIÓ legyen !!! Na megt jó drága !!
Fradigege
Az élet megy tovább. Felelős nincs, mert ez teljesen normális.
1magyar
Nincs aki számon kérje a pénz elherdálását - az a baj.
nezelodo
volvós, Kanapé... Csak nem a fürtöske költözik abba az irodába? Párnázott íróasztalt mégsem rendelhettek...
brutus
@tökölődő: MAGYAR virtuozus...ez a nemzet tenyleg különleges...
eugen4402
Orbán első uralkodása végnapjaiban is fejvesztetten igyekeztek magukévá tenni mindent, amit megláttak. A Nemzeti Fejvesztési Minisztérium innen kapta a nevét.
KERKA
Valószínű, hogy főniciai ébenfából gyöngyház berakással készült az asztal, meg az alsó szekrény. Mint egy szaud -arábiai maharadzsának. De ahogyan ez lenni szokott, ha vezetőség váltás van, a régi bútorokat leselejtezik (magyarán haza lehet vinni) vesznek másikat
human
Ennyiért már lakást is lehet venni. Vagy ezekben lakni is lehet?
volvós
@human: ...a kanapén IGEN, mármint jóllakni !!
Mézike
Mi a paci kukiból lehet az a bútor, hogy ennyibe került?
eugen4402
@Bercifiu: Tudod, jól ki van ez találva! Amikor minden poszton saját magukat kellett volna ellenőrizni, akkor csoda, ha egyáltalán 100 Ft. közpénzt is a közösség javára fordítottak, hiszen nyugodtan költhették a saját céljaikra.
Toby
Villamosszéket nem vásároltak ócsóé ' ?
panellproli
Még mindig nem veszik észre hogy süllyed a hajó és ezekkel az intézkedésekkel csak gyorsítják?
papa.49
@panellproli: Dehogy nem tudják csak még most gyorsan minél többet összeakarnak lopni maguknak!!!
eugen4402
@papa.49: Véletlenül nincsen megint 12 állami gazdaság a raktárban...?
papa.49
@eugen4402: Az az idő már eltelt meg mostanság inkább pénzt lopnak azt mennyivel könnyebb eltűntettni mint egy állami gazdaságot...
eugen4402
@papa.49: Nem finnyásak a fiúk, bármit eltüntetnek. Kiváncsi vagyok, az MNB valutatartalékából maradt-e még néhány eurocent, vagy azt is lenullázták.
Viszik a fedezet nélküli kötvényeket is, hátha készpénzre cserélhetik egy óvatlan pillanatban. Most már nem az a cél, hogy "ne mi kapjuk a legtöbbet", lelkifurdalás nélkül visznek múltat, jelent, jövőt...
papa.49
@eugen4402: Nem volt semmi a xargyártóék megmozdulása sem, betettek kötvényeket kivettek kp.-t, hogy mennyit kitudja, nem lennék meglepve ha nem készakarva döntötték volna be a Tarsoly Csaba brokiházát...
eugen4402
@papa.49: Egy percig se csodálkoznék, ha ez derülne ki (úgy 2215 táján, amikor a vizsgálat lezárul).
papa.49
@Horizont: Tudod ,,nágy a család,,...
verum
Mi mást tehetnének, mint költenek. Máshoz nem értenek. :-(
szandokan
@Horizont: @Dr. Felipe: @papa.49: @volvós: @KERKA: @Hellcat: Gondolom, ez nem számít: "Bútorra több mint 7000 millió forint, a sajtós haverok etetésére - ezt hivatalosan kommunikációnak nevezik - ismét 300 millió forint adatik. Ez utóbbi tárgykörben évente tucatnál is több pályázatot írnak ki a kormányzat különböző szervei. Érdemes hát jóban lenni hazánk vezetőivel. Plusz jogsegélyszolgálat...

A válság és megszorítások, valamint Gyurcsány Ferenc ígérete ellenére legkevesebb 7,25 milliárd forintos bútorbeszerzésről kötött szerződést a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) felügyelete alatt működő Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF)"
szandokan
@Horizont: Gyurcsány ezért semmit nem kapott, él mint hal a vízben. Lecsukták? Nem.
kamazuka
Mint azt meg lehetett tudni dél-amerikai amarántfából készűlt bútorokat egy dúsgazdag befektető jutányos felárral yacht-ján hozza el.Várhatóan a jövőév elejére megérkezik s addíg, ha áll még a vár, rendeltetési helye helyett,mert amortizációra is sor kerűl addíg egy budai magánvilla ékes tartozék lesz!
papa.49
@szandokan: Gondolod hogy a hazugovics le lesz csukva??? Kötve hiszem, jön a következő brancs és meg a rablás tovább!!!
szandokan
@papa.49: Az lehet, de azért 7 milliárd meg 6 millió között lényeges a különbség. Előbbi egy családi ház berendezésére is kevés, 7 milliárd ellenben...
papa.49
@szandokan: Mit is vettek, meg mennyi időre volt a 7 milliárd, mert a 6,5 végül 7 milla egy fél szobára se volt elég!!!
szandokan
@papa.49: Minden kormány a saját malmára hajtja a vizet, ez nem fog változni. Ki kevesebbet, ki többet igyekszik bezsebelni.
papa.49
@szandokan: A fütyisz kontár elkurmány kissé túl nyilvánvalóan a saját, meg a klientúrája zsebére hajtja no nem a vizet a SUSKÁT!!!
szandokan
@papa.49: Ezt erősen próbálják is elhitetni az emberekkel a balosok, és amint azt látni, sikerül is nekik. A Fidesznek az az óriási hibája, hogy rossz a kommunikációjuk, ezen nagyon változtatniuk kellene.
papa.49
@szandokan: Ember a ,,balosok,, azok tökhülyék a kommunikációhoz, a fütyisz az igen kenterbe veri az összes itthoni társaságot, csak az a baj a tudásukat ROSSZRA HASZNÁLJÁK, KEVESEBBET HAZUDNI ,TÖBB OLYAN CSELEKEDET AMI AZ ORSZÁG, A NÉP JAVÁT SZOLGÁLJA!!!Mondhatsz amit akarsz ezek a fütyiszek már mesteri módon tudnak hazudni, a xarra is bemesélik, hogy az lekvár, ebben az esetben pontosan ez történt!!!
papa.49
@zöldszem: Anélkül hogy leakarnám ismeretlenül szólni ezt a palit, hát én semmi jót nem látok benne, mondhatnám úgy is 5 gr. sót nem vennék tőle, az biztos!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.