A baloldal kormányzása alatt került lejtőre az egészségügy, a 2010-es kormányváltás óta azonban 500 milliárd forintos fejlesztés indult el az ágazatban – reagált a Fidesz-frakció a DK vasárnapi sajtótájékoztatójára. László Imre, a DK egészségügyi kabinetjének vezetője arról beszélt, hogy pártja szerint az egész magyar egészségügy a lejtőre került, és ebben a helyzetben a DK szolidáris az egészségügyi dolgozókkal.

A Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében erre válaszul azt írta: lejtőre akkor került az egészségügy, amikor a baloldal kormányzása alatt 600 milliárd forintot vontak ki az ágazatból, a kórházakat eladósították és hagyták leamortizálódni, hatezer egészségügyi dolgozót üldöztek el a pályáról és az országból, az összeomlás szélére sodorták a mentőszolgálatot és a teljes betegellátást.

A 2010-es kormányváltás óta azonban 500 milliárd forintos fejlesztés indult el az egészségügyben, sorra újulnak meg a kórházak, a rendelők és a mentőállomások – hangsúlyozták, hozzátéve, hogy 2011-ben elindult az egészségügyi dolgozók béremelési programja, idén márciustól pedig többlettámogatást kapnak a háziorvosok.

A kormánypártiak megjegyezték azt is, hogy a magyar lakosság egészségmegőrzését országszerte egészségfejlesztési irodák, valamint egyre több ingyenes szűrőprogram segíti, és a következő öt évben további 15 milliárd forintot fordítanak megelőzési programokra.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
egyszerűen imádom amikor a szemembe hazudnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Netán ha a degenerált, a 100 milliárdokat amit a stadionra költött,
azt az egészségügybe tette volna, akkor most nem lenne ilyen nagy a baj !
És az EU adott sok sok milliárd Eurót, abból is lehetett volna a kórházakra költeni !
lampa laz
Ma a legidiótábbakat osztották be ügyeletesnek fideszéknél.
kakaósbögre
egyszerűen imádom amikor a szemembe hazudnak.
Hellcat
A fidesz tette lejtőre azáltal hogy leszavaztatta a vizitdíjat...így továbbra is el tudják csalni a támogatásokat...persze a fidesztől már megszoktam a másra mutogatást.
agnes200
Nem lenne semmi bajom az egészségügy jelenlegi helyzetével, ha mondjuk az Orbán Ráhel is abba a szakrendelőbe járna betegség esetén, ahová én, és neki is a képébe röhögne az orvos, amikor úgy adná a kezébe a kiállított beutalót, hogy közölné, hogy úgy kalkuláljak, hogy kb. hat hónap múlvára fogok időpontot kapni, és megnyugtatóan hozzátenné, hogy ne izguljak már annyira, nem nagy a valószínűsége, hogy rákom van, bár hát valóban benne van a pakliban. (Ez most decemberben történt, nem a Gyurcsány idején.)
Mézike
@Mirabilis: Tiborcz alias orbánveje, récsöl ura biztos pályázott...
bencemacska
Egy ismerősömnek januárban volt időpontja egy szakrendelésre, ahova baleset miatt nem tudott elmenni. Az új időpont augusztus vége!
Már két éve műtétet javasoltak!
Toby
Hol volt, hol nem volt, Felcsúton is innen, a jobban teljesítő Tüöndérországban voltak szegény, templom egere sznívonalú órházak. De már nincsenek !
Itt a vége, fuss el véle !
Aki nem hiszi, annak utána járnak !
1magyar
Ebben pont igazuk van! A Bokros-csomaggal kezdődött.
1magyar
@Mirabilis: Az is benne van a pakliban.
verum
Nem, Ádám és Éva tehet mindenről - és tőlük kezdve mindenki más -- csak a Fidesz pitypang.
Dr. Felipe
Ez az 500 milliárdos fejlesztés pont akkora kamu mint mikor g vicctor kommunista spicli elvtárs átadta a 26 nem is létező mentőállomást.
Kongo
A vizitdíj népszavazás elérte célját.
F_Viktor
1) Talán ha az elmútnyócév kormányainak egészségreformjainak éppen nem a fityeszes képviselők tettek volna minduntalan keresztbe (lásd pl. vízítdj, amit többen megemlítettek!), s nem kormányzott volna Orbán 1998-2002 között, akkor még azt mondom, hogy talán, talán...
2) Kérdezem, 2010-2014 között egészségügy fejlesztésére kapott 198 millió eurót hová cseszték el?
Mert az elmútnégyév alatt elmenekültek az országból az orvosok és a szakszemélyzet, kórházi ágyak szűntek meg, a kórházak soha nem látott mértékben eladósodtak, várólisták egyre nőttek, emberek haltak meg, maradtak ellátatlanul az utcákon (OMSZ!)!
3) A jövő? Az sem a fitymakk sikere lesz, ha nem lopják el a segítségre szánt pénzeket:
"Az Európai Bizottság összesen több mint 203 millió euró értékben hagyott jóvá négy hazai, egészségügyi infrastruktúrafejlesztő beruházást."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/euromilliokat_ad_az_eu_az_egeszsegugy_fejlesztesere_ezek_a_korhazak_reszesulnek_belole.596176.html
Desischado
Istenem, mindenért a baloldal a felelős? Akkor a fidesz mit csinált? A szocik idejében nem voltak ekkora várólisták, - egy közönséges vizsgálatra hónapokat kell várni! A kórházakról inkább semmit sem mondok. Nem másra kéne a saját mocskukat kenni!
Toby
"Magyar emberek" és " keményen dolgozó kisemberek" valamint "beteg magyar emberek" !

Senki ne aggódjon ! A kormánycsürhét ellátó központi kórház svájci klinika-színvonalú ellátása biztosítva van, ha orbánc náthás, esetleg lézernek szorulása van a fácánhústól, vagy bayert zavarja a saját orrhangja, akkor van megoldás, orvos, gyógszer és nem napi 500 ft.-ból van a "gyógyétkeztetés" sem !
Anna Mária
Jajajaja, tudjuk, mindenért a baloldal a hibás.
Csak unjuk ezt a szöveget.
Ha már kormányon vannak ezek, akkor kormányozni kellene.
1magyar
@F_Viktor: A vizitdíj egy újabb eü.pénzbehajtás volt azon felül,hogy fizettük az eü.járulékot.
Senki nem védheti, mert az olyan volt mint egy újabb adó.
Az eü-re mindenki befizette a maga járulékát. Az adóból is jutni kell a betegellátásra, nem csak azért fizetjük,hogy a vezetők luxuséletüket szponzoráljuk.
mate03
@1magyar: A bokros csomaggal az ország jól járt volna,ha a fidesz első kormányzása idején,nem lopta volna el az akkori megtakarítást! Gondolkodj mielőtt le irsz valamit!
eszegfu
Az hogy 1-1 területre mennyi pénz jut, mindig először a költségvetés bevételi oldalát nézi meg a mindenkori kormány. A 2015. évi költségvetésben ennek alapján 20 milliárddal többet kapott az egészségügy, mint 2014-ben. Sajnos ezt szinte teljes egészében "elviszi" az infláció. Ennek tudatában nem értem, miért is a baloldali kormányzás tette a lejtőre az egészségügyet?! Azt mindenki látja, hogy ha valamit épitünk, fejlesztünk, azt utána fenn kell tartani. Tehát hiába lesz 500 milliárdos fejlesztés, ha annak a müködésére nem tud pénzt elkülöniteni a költségvetés! Az is nyilvánvaló, hogy az évekkel ezelőtti árakon nem lehet ma már "beárazni" az egészségügyet és ezekkel a számokkal meghatározni az egészségügyre szánt keretösszeget.
F_Viktor
@1magyar: Írod:
"A vizitdíj egy újabb eü.pénzbehajtás volt azon felül,hogy fizettük az eü.járulékot."

Igazad van, de hozzá tenném, hogy azt az adót, amit az akkori tervek szerint magába az egészségügybe forgattak volna vissza, azt az ellátottak fizették volna meg.
A második Orbán kormány óta viszont minden adózó fizeti meg, mikor is 6 százalékról 7 százalékra emelte fel az egészségbiztosítási járulékot.

Csak érdekességképpen említem meg, hogy az EHO-t, vagyis az egészségügyi hozzájárulást pl. még a lekötött banki pénzek után, a kamatnyereség után is fizetni kell!!!
bencemacska
@F_Viktor: Igazad van, nagyon nem mindegy, hogy valami igénybe vétel arányos, vagy pofára megállapított!
Az a nyugdíjas, aki félre tett pénzt, hogy a "nyögdíját" kiegészítse, többet fizet, mint az aki felélte a keresetét folyamatosan! Viszont, ha nem akar a várólista miatt elpatkolni, akkor magánorvoshoz kell mennie az EHO-val megkurtított pénzéből!
Bercifiu
@1magyar: Elméletileg nem azért fizetünk adót, hogy a sok köcsög eltapsolja, az Uniós pénzeket meg lenyúlja.
szaboria1
Csak egy kis érdekességet említek meg a vizitdíj a házi orvosoknál, szakrendelőknél és kórházaknál maradt. Pl. a mi háziorvosunk ebből vett modern ekg gépet. 2010-ig ha beutalóval mentünk szakrendelésre azonnal fogadtak ma meg fájó térdel 2 hónapra kaptam időpontot.
eszegfu
@F_Viktor: 11:39 Sőt nemcsak terv volt a vizitdij "visszaforgatása" az egészségügybe, hanem az alatt az idő alatt, amig létezett a háziorvosoknál, szakrendelőknél maradt a pénz (vagyis nem "nyelte" le a költségvetés).
Anna Mária
@eszegfu: A vizitdíj jó ötlet volt, nem vágott senkit sem földhöz és valóban az egészségügyre fordítódott.
A tisztelt magyarok persze tömegesen, egymás sarkát taposva rohantak ellene szavazni, mert imádott Orbánjuk, akitől azt remélték, hogy majd megmenti őket, azt akarta. Gondolkodni? Na, az akkor sem ment és nem megy azóta sem.
eszegfu
@szaboria1: Nem láttam a hsz-det, de én is pontosan ezt irtam...Egyébként a mostani várólisták azért vannak, mert az OEP bizonyos időszakra csak meghatározott számu vizsgálatot, kezelést finansziroz. Inkább hagyják állni a drága gépeket kihasználatlanul, mert a kereten tuli vizsgálatokért nem kapják meg az intézmények a pénzt. Érdekes módon magán intézményben még vasárnap is csináltak MRI vizsgálatot, nehogy 1 perc is a gép állásidejével teljen el! Nem értek hozzá, de az biztos: igy nem jó a rendszer, valamit kellene tenni az átalakitásával! A tulajdonosi viszonyok ide-oda szervezgetésével csak látszat cselekvés.
eszegfu
@Anna Mária: Kiegésziteném azzal, hogy a 300 Ft tényleg nem is volt egy nagy "lehuzás"! A rászorultak pedig még mentességet is kaptak. Sőt ez után a bevétel után az orvosok még adóztak is! Hát tényleg "hugyagyuak" voltak az ellene szavazók!
szaboria1
@eszegfu: A várakozásnak vidéken még az is hozzá járul, hogy az orvosok másodállásban végzik. Potom heti 1 vagy 2 alkalommal 4 órában. Mint írod vadi új gépek kihasználatlanok. 2 vidéki város szakrendelője Bácsalmás és Jánoshalma 2 éve lett felújítva illetve újonnan építve.
Anna Mária
@eszegfu: Az a népszavazás volt szerintem az a nagyon fontos pont, ahol a butaság győzött, ahol világosan lehetett látni, hogy az emberek többsége rettenetesen manipulálható, vevő a legalantasabb populizmusra. A helyzet azóta csak rosszabbodik, nincs megállás.
eszegfu
@szaboria1: Teljesen igazad van! Szakember hiányra nem is gondoltam, mert a mi körzetünkben ez ma még nem gond. De akkor jól gondolom, hogy hiába "fejlesztenek" 500 milliárddal, ha nem képes az egészségügy ennek müködtetésére.
eszegfu
@Anna Mária: Arra azért a mai napig nem találok magyarázatot: miért is "győzhet" minden szedett-vedett populista Fidesz kommunikáció a józan ész fölött. Ennyire már bocs. hülyék lennénk?!
Anna Mária
@eszegfu: Nem tudom, mi ennek az oka. Talán az, hogy az emberek nagyobbik része szeret nyájban létezni, könnyen emészthető, gondolkodást nem igénylő dolgokat hallgatni, szereti, ha van egy "erős" vezetője, aki "értük harcol", valamint sok-sok ember imádja, ha ellenségképet mutatnak neki. Nagy népszerűségnek örvend az a tévhit is, hogy magyarnak lenni nem valamiféle természetes állapot, hanem erény.
A közoktatás bizonyára felelős ezért a helyzetért. Mit is lehetne várni a funkcionális analfabéták tömegeitől?
Feraj49
"A FIDESZ szerint a baloldal tette lejtőre az egészségügyet" ! Na meg a jobboldal !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.