Repedések mutatkoznak a kormány nagy álmában, a Liget projektben – írja a Figyelő.

A döntés elsősorban pénzügyi. Miután kiderült, hogy az EU egyetlen centet sem ad a megvalósítására, az egészet a központi költségvetésből kell finanszírozni. Ennek ütemtervét, a megvalósítás szakaszaihoz rendelt pénzeket és feladatokat véglegesítik. „A projekt léket kapott, maga a miniszterelnök sincs meggyőződve arról, hogy úgy és akkora költségvetésel van szükség rá, ahogyan a törvény és a kormányhatározat tartalmazza" – fogalmazott egyik névtelenséget kérő minisztériumi forrásunk. A Múzeum-Liget 158 milliárd forintba kerül, amelyet 2018 márciusáig kell biztosítani – írja a lap.

A Figyelő szerint Orbán Viktort elsősorban nem a szakmapolitikai érvek gondolkoztatták el, hanem az, hogy a Ligettel párhuzamosan zajlik a budai Vár felújítása, ami ugyancsak százmilliárdos tétel. Első körben. A Vár és környezetének megújítása, a város vérkeringésébe kapcsolása húszéves program, és több száz milliárd forintot igényel.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
@magyarbakancs: A koronázás inkább legyen a Dunán...jég nélkül.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Nem szeretném elkeseríteni a kormányt ,de mostantól nagyon megnézi az EU mire fog adni pénzt nekünk.
Midőn minden regnáló párt a maga seggnyalóit hozza gazdasági helyzetbe.
Anna Mária
A Vár elfoglalása nem fog zökkenőmentesen menni! :)
eszegfu
Nem tudom örüljek, vagy sem? Ha nem kapunk EU-s támogatást a Liget projekthez -- és aminek 2018-ig el kell készülnie -- közben a Vár is egy nagy "falat", honnan fog előteremteni a költségvetés ennyi pénzt?!
magyarbakancs
@Anna Mária: Nem tudod lesz koronázási ünnepek,vagy szenté avatás?
Anna Mária
@magyarbakancs: Sajnos engem nem informálnak ezek a terveikről! :)))
Senara
Szerintem páran gondolatban elköltötték a múzeumnegyedből "járó" mutyi pénzt .
eszegfu
@magyarbakancs: A koronázás inkább legyen a Dunán...jég nélkül.
magyarbakancs
@Anna Mária: Szerintem a nemzeti fő isten szeretné a koronázást.
Eltudom képzelni ,hogy látja magát koronával,palásttal,kezében jogarral és az angyalok fel- emelik az égbe.
Utóbbit támogatom.
magyarbakancs
@eszegfu: Én vállalom a harangozást.
Többit a fantáziádra bízom.
eszegfu
@magyarbakancs: Gondolat-szabadság van... a hsz-k miatt már a Nyirségben elinditják a pereket a kommentelők ellen.
magyarbakancs
Ez ért fogalmazunk és kérdéssel álltunk.
Kérdezni szabad állítva is.
A Magyar nyelv ezért szép.Igaz én nem mindig tudok helyesen írni.
vukkocska
@eszegfu: Miért KELL elkészülnie 2018-ig? Mert ez az agyament kormány kitalálta, hogy azt a nagyon szép ligetet tönkreteszik. Nekem mind a két szemem nevet. Ha azért azt is végig gondolom, egy-egy nagyobb kiállítást leszámítva nem nagyon tolonganak az emberek a múzeumokba. Akkor csakazértis, mint ahogy a stadionokat?
nyanya001
Már 890 milliót költött a Városliget átalakítását végző cég – pedig még egy kapavágás sem történt.
A kormány által kitalált múzeum-negyed beruházás szép lassan elkezdődni látszik: vasárnap három évre bezárt a Szépművészeti Múzeum. A Városliget zöldfelületének pusztítása, az építkezések ugyan még nem kezdődtek el, ám a projektet lebonyolító állami cég már közel 1 milliárd forintot elköltött. Csak az irodájuk bérleti díja havi 3,6 millióba kerül.

A környezetvédők és egyéb “kukacoskodók” tiltakozásával mit sem törődve, a kormány a fejébe vette, hogy megvalósítja a tervek szerint 100 milliárd Ft-os költségvetésű múzeum-negyed projektet, aminek keretében óriási épületeket emelnek, és hatalmas fákat vágnak ki a közkedvelt Városligetben. Volt olyan tiltakozó, aki úgy fogalmazott: “Rákosi, és a második világháború végzett akkora pusztítást a Városligeten, mint amekkora kárt a most tervezett múzeumnegyed-projekt okozhat.”, és a tervek tényleg nem túl kecsegtetőek.
blog.atlatszo.hu/2015/02/mar-890-milliot-koltott-a-varosliget-atalakitasat-vegzo-ceg-pedig-meg-egy-kapavagas-sem-tortent/
brutus
@nyanya001: Irodaberlet: havi 3,6 millio...BASSZUS !!!
nyanya001
@brutus: közel 1 milliárdot elköltöttek a semmire !
Mocskok !
eszegfu
@vukkocska: A "kell"-re kormányhatározat készült, de ettől még hülyeség. Pl. a zöldterület 60-ról 65 %-os növekedésébe a projektér felelős ember -- nem jut eszembe a neve -- belevette a magas házak tetejére megvalósitott füvesitést! Meg kulturcentrum lesz, igy a külföldieket nem kell több helyre elvinni, itt mindent megkaphatnak. Ez is egy hülyeség...az ember egy muzeumot az épülete miatt is megnéz, vagy egyáltalán annak környezetét. Nekem senki se mondja, hogy a Hősök terén lévő Szépmüvészeti Muzeumot, vagy a Várban lévő Hadtörténeti Muzeumot át lehet tenni a Ligetbe! Tényleg a "csakazértis" marad, mint alternativa!
zöldszem
@magyarbakancs: @eszegfu: Amelyik országot elhagyja népe, ott senki sem lehet király!
eszegfu
@brutus: Nem vagyok a toppon...melyik hsz-mre válaszoltál?
karma1
@Anna Mária: 09.07-re: A Profeta szoljon Beloled, Kedves!...:o)))
karma1
@brutus: Es ha meg azt is hozzaveszed, hogy abba a meregdragan berelt irodaba be sem jarnak ezek a sz@rjankok dolgozni, akkor meg me'g jobban kinyilik az ember zsebeben a bicska,...:o(((( nem hiszem, hogy ezekben az irodahelyisegekben mindenki ott ul reggel 9-tol du. 5-ig,...:o(((
karma1
@nyanya001: 12.42-re: Jeeee, szemmel lathatolag NEM stadion, es NEM Makovecz tervezte, ...:o)))) De kb@szottul nem illik abba a bekes, zold kornyezetbe...
Dr. Felipe
Pedig Magyarbajdzsán jobban teljesít, mi adunk kölcsön az IMF nek, mi vagyunk Európa motorja, minket utánoz egész Európa.
Aztán mikor beint pénzügyileg az unió akkor mégis leáll az összes építkezés, lásd autópálya.

Nix uniós lóvé akkor nix ugribugri, hát ennyire erős Magyarbajdzsán.

Na de elvtársak akkor miért nem építjük meg kazah pénzből? Ja hogy kazah pénz se nem jön hiába érezte otthon magát g vicctor kommunista spicli elvtárs. Hát ez pech elvtársak.
wagabund
-lári-fári...egye fene.. megyek a Várba..nekem ott is jó...
-a múzeumi negyed meg nem érekel..
-aztán a Várból mint a nemzet elnöke kilenc évig keserítem az ellnzék életét...
papa.49
Legalább nem baxxák szét a ligetet, a hülye barmok!!!
nyanya001
@karma1: A csuti törpe gigantomániás !
brutus
@Anna Mária: Remeljük ... Szerintem ugyis FELHABORITO az , hogy milyen modon cseszi el az EU az adofizetö penzeit !!! En Ausztriaban elek...es dolgozok !!
Anna Mária
@nyanya001: Ez még a saját házát is tönkrevágta azzal a gusztustalan stadionnal.
Anna Mária
@brutus: Engem is felháborít, hogy az én befizetett adómat (külföldön kapom a fizetésemet) milyen lazán szórják bele ilyen Orbán-félék zsebébe. Most már ennek vége, az EU jobban oda fog figyelni.
justhpeter
Fel vagyok háborodva ! Mi az, hogy a zunió nem ad lóvét ótópályára, meg ligetprojektra ?
Viktorunknak indíts azonnal, azt a jó pár kokit és sallert kiosztani Juncker és Schulz uraknak, hadd tudják meg mi az a magyarok Istene. Bele mernek rondítani a nemzet ügyeibe. Mi az, hogy nem gondolkodhatunk a halálbüntetésről, mikor mi magyarok vagyunk. Még ezer plusz koki és saller.
brutus
@Anna Mária: Ismetelem: REMELJÜK, habar az EUt se kell felteni...de ök egy masik "problema"...
eszegfu
@brutus: Kösz.! Annyira elönti az agyamat a szar (már elnézést!), hogy már nem veszem észre a nyilvánvalót sem.!
eszegfu
@karma1: 14:57 Szerintem azt gondolják a "munkáról", hogy esetleg valami fertőző betegség...
Anna Mária
@brutus: Nekem az EU-val nincs problémám azon kívül, hogy egy tohonya, lassan reagáló szervezet.
verőce21
A "Liget projekt" egy förmedvény!
Szerintem emiatt nagyon sok értelmiségi és fővárosi el fog pártolni a Fidesztől! Nagyon nehéz lesz emiatt számukra a '18-as választás.
(Úgy mint a 4-es Metró viszont sok választót hozott.)
kkalman
Gigantomán épületek sokaságát akarják a Ligetbe építeni. Vidéki vagyok, de pesti útjaimon sokszor megfordultam a Városligetben. Kár lenne belerondítani abba a környezetbe oda nem illő beton és üveg förmedvényekkel. Inkább a meglévő zöldet kellene gondozni, szükség szerint az elöregedett, balesetveszélyes fákat kivágni, újakkal pótolni.
karma1
@kkalman: De bele fognak ronditani, "nyugodj" meg,... En viszont pesti voltam, es a Varosligetre, mint a varos ude zold pontjara gondoltam, es a kislanyommal rengeteget jartunk oda meg babakocsis koraban, mint budos Kiraly utcai lakosok... (Mar a Kiraly utca volt elismerten a legbudosebb, legszmogosabb utcaja 40 eve...)
világlátó
Baán László miniszteri biztos , a Szépművészeti Múzeum igazgatója engem meggyőzött. Megértettem álláspontját, meghallgattam érveit, amiket európai tanulmányútja során szerzett, kialakított.Messzebbre lát mint sokan közülünk, akik már rutinból féltünk minden fát, bokrot.
Ez is érthető, de talán most mégis meg kell emésztenünk a Városliget holnapi, holnaputáni koncepcióját. A Zugligetiek véleménye is csak egy vélemény. Értem én őket is. De ! A városliget nem csak az érintett kerületeké, nem csak Budapesté, hanem az országé.
Ahogy a Budai várnegyed is az országé. Nem Orbán kénye kedve színtere, NEM . A várpalota és környezete méltó rendbetétele nem az úrhatnám politikusi gyermeteg szándékokra való. A magyar történelmi múlt és a magyar kultúra legmagasabb rendű objektuma, az európai és a világ turizmusának egyik keresett célpontja kell legyen, ahol együtt van mindaz, ami egyenlő a magyar történelemmel, kultúrával, a magyar képzőművészettel, a kortárs művészetekkel bezárólag.
Ez a vita, huzavona méltatlan, a magyar nemzet érdekei előbbrevalóbbak mint a miniszterelnöki primitív ambíciók. Ebből is látszik, mennyire nincs gazdája az országnak.
Ebből is látszik, hogy az ország javai méltatlan kezekben vannak.Komolytalan, tanulatlan, főleg kulturálatlan politikusnak is rossz emberek pocsékolják az ország kulturális javait, ahogy a gazdaságot is. Matolcsi épület, kastély vásárlásai is ezt mutatják. / Munkácsy képeinek visszavásárlásával azért persze egyetértek. /

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.