Két fideszes politikus, Lázár János, valamint Farkas Sándor érdekeltségei is felkerültek a legtöbb agrártámogatást begyűjtő cégek százas toplistájára – írja a Blikk.

963 millió forintos agrártámogatástól lehetett bejutni a lap által összeállított top 500-as listára, amin azt szedték össze, mely cégek kapták a legtöbb agrártámogatást az elmúlt években.

Az 500 cég összesen 1089 milliárd forint állami és uniós pénzre tett szert 7 év alatt, ez az összes kifizetett agrártámogatás csaknem egyharmadát teszi ki.

Csányi Sándor OTP-elnök cégei az elmúlt két évben összesen 33,4 milliárd forinthoz, Simicska Lajos érdekeltségei pedig 24,8 milliárd forinthoz jutottak, miközben Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester Aranykorona Mezőgazdasági Zrt. nevű cégével került a listára. Ők 2007 és 2015 között részesültek 1,846 milliárd forint közpénzben, a polgármester tavaly vásárolta be magát.

Farkas Sándor, a mezőgazdasági bizottság alelnöke Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt. nevű cégével 3,8 milliárd forintot kaszált. Lázár Jánosnak csak 2 százalékos, de rokonainak nagyobb érdekeltsége van a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt.-ben, amely 3 milliárd forintos támogatást kapott az elmúlt években – írja a Blikk.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Nekem is ez a szó jutott eszembe "kasza" !
ilos
És? Szoci, libsi, stb. egy sincs köztük? Amúgy azért kapták, mert megművelik a parlagon hagyott földeket, így aztán ne sajnáljátok tőlük! Lehet menni kapálni.
Hellcat
Jó kis feudális rendszer van itt kialakulóban...én kis naív meg azt hittem csak simán rendszervisszaváltás folyik.
szaboria1
Igen!!! Minden szentnek maga fele hajlik a keze.
szaboria1
@ilos: Mikor voltál ismerd meg hazádat egy kis kiránduláson? Annyi parlagon hagyott földel találkoznál, hogy le esne az állad. Busszal utazva Bács-kiskun megyébe az utóbbi 3 évben látni hogy nő a számuk a parlagon hagyott földeknek.
Abzug62
@ilos: Kik között, Lázár és Farkas között?! És majd ők mennek kapálni?
justhpeter
@Abzug62: Valaki tiltja, hogy Lázár vagy Farkas kapáljon ? Kiesik a kapa a kezükből ? Nem hiszem, hiszen mindkettőnek már sok-sok kapa pergett ki a száján.
boldog nyugdíjas
@ilos: hát akkor el kellene őket küldeni kapálni!
KERKA
Azért van annyi föld parlagon, mert a műkörmös nem tud kapálni.A bankár nem tud szántani.
A juhász meg nem tud legeltetni, mert neki nincsen földje.
kukac50
Vajon mennyi pénzt fogtak le Tőlük pénzügyi fegyelem jogcímen? A kistermelőktől szoktak levonni!
Dr. Felipe
Na schiffer elvtárs, lehet szaladni feljelentést tenni hatalommal való visszaélés miatt, mint Gyurcsány idején. Ja hogy most már nem fontos mert a "mieink nyernek".
zöldszem
Legyen 100 hold földjük, de az mind rajtuk!!
human
@ilos: Parlagon hagyott föld, mint a kishantosi biogazdaság? Te szedsz valamit amitől ennyire vak vagy?
Desischado
Ne mi nyerjük a legtöbbet! Ugye, férgek? Egy igaz cselekedetek sincs!
Bercifiu
Ha nyitok egy suszter műhelyt, én mennyit kapok?
Szerintem egy mezőgazdasági tárogatót, magyarul lófa@t.:
evacica
Így kell ezt Fideszéknél csinálni, Lázár megmondta mindenki annyit ér amennyit szerez! De nem látom Lévai Anikó mennyit kaszált a földjei után? Gondolom ő se maradt pénz nélkül. Ne hogy már sajnálnom keljen szegény asszonyt,hogy neki és kis családjának nem jut a jóból.
Toby
Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ki dugta el a tolmácsok névsorát, illetve, hogy a Cosa Nostra mikor jön tanulmányútra úgy, hogy az időpont ne ütközzön az orosz maffia és a chicagói Delgano-klán látogatásával !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.