A “kisded szobában” csak arra van lehetőség, hogy a 0-4 éves gyerekeket elhelyezzék, a szülőknek már sajnos nem jut ágy – írja a 444.hu.

Olvasói fotót kaptak, amin látszik, hogy a földön kénytelenek meghúzni magukat, ha a picik közelében szeretnének maradni. Van, akinek két szék jut, azt tolja össze és a fotóra rá sem fért egy negyedik anyuka, aki a kuka és a mosdó között feküdt egy matracon.

A földön nyomorogva alszanak az anyák a Heim Pál Gyermekkórházban

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Na milliárdosaink! Itt egy újabb lehetőség, hogy magyarnak tekintsétek magatokat!
A milliárdjaitokat nem tudjátok használni, (élvezni), még az unokáitok sem! Csak arra jó, hogy versenyezzetek egymással!
Amit eddig elvettetek/nem adtatok oda az országnak, azt most megtehetitek.
Ez nem olyan, mint a gyerekeim iskoláiban, hogy a szülők társadalmi munkában fessék ki az osztályt.
Segítsétek a kormányotokat azzal, hogy valamit visszaadtok abból, amit a kormány intézkedései miatt elvettetek a néptől!
Nem magam miatt kérem, férfi vagyok, vidéki és nem fiatal, tehát engem személyesen nem érint.
Szandokán, Freewolf, és a többi, segítsetek!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
stirliitz
Erről ugatok: a saját gondjainkon segítsünk és felejtsük el a bevándorlókat!
verum
@stirliitz: - a saját gondjainkat a saját vezetőink okozzák és nem a másik szegény ember, aki szintén ugyanígy nyomorog!
Az igazán szegény ember tudja, megérti és segít a másik szegényen. Akinek eszét és szívét elvette a pénz és a hatalom, az rúg nagyot a rászorulón.
A bevándorló meg nem eltartatni akarja magát, hanem dolgozni és boldogulni, mint minden más ember.
Ezt persze az itthon munka nélkül jól boldoguló ember fel sem fogja.
Feraj49
Nem ismerem a kórházat,de ezek szerint az igazgatója sem a problémákat ! Nem lehetne végre valami emberségesen csinálni,és arra költeni esetleg a pénzt is ? Mert pénz az van,hisz most ad ki a kormány szakácsversenyre több mint 600 milliót.
Anna Mária
@stirliitz: Teljesen fölöslegesen ugatsz: a bevándorlóknak az égvilágon semmi közük a magyar kórházi helyzethez. Szóval ne is ugass. :)))
nusika
Na így "fociznak" az emberekkel! Ez itt a valós egészségügy!
nemjoezigy
Na milliárdosaink! Itt egy újabb lehetőség, hogy magyarnak tekintsétek magatokat!
A milliárdjaitokat nem tudjátok használni, (élvezni), még az unokáitok sem! Csak arra jó, hogy versenyezzetek egymással!
Amit eddig elvettetek/nem adtatok oda az országnak, azt most megtehetitek.
Ez nem olyan, mint a gyerekeim iskoláiban, hogy a szülők társadalmi munkában fessék ki az osztályt.
Segítsétek a kormányotokat azzal, hogy valamit visszaadtok abból, amit a kormány intézkedései miatt elvettetek a néptől!
Nem magam miatt kérem, férfi vagyok, vidéki és nem fiatal, tehát engem személyesen nem érint.
Szandokán, Freewolf, és a többi, segítsetek!!!
Dr plágium
@Feraj49: Pénz az van, de az eü-nek nem jut belőle! Mert abba nem éri meg invesztálni, fontosabb a stadion, a kisvasút, a szakácsverseny , a konzultáció...
Mariner1
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@Mariner1: Nem te döntöd el, hogy ki szólhat hozzá bármihez is. Hiába ordítasz, hatástalan.
Tekla
@Feraj49: Én Nyomtatnák egy táblát hogy az anyáknak tilos látogatási időn kívül a szobába inzultálni a többi beteget!
Mért vannak ott?
Több kutatás állítja , hogy a szülő miatt beteg a gyerek, hát hagyja már kicsit kiszabadulni az ivadékát, azt ne érezze már magát szállodába mellette.
Látogatási idő heti két alkalommal miért nem volt jó?
Az egészségügyi személyzetnek több munkát adnak a cirkuszkodó anyák ,mint a beteg gyerekek. Borzalom, hogy beengedik őket.
oni
Ha ajánlhatok egy képaláírást:

"Magyarország jobban teljesít."
verum
@Tekla: - ugye neked nincs gyereked? És remélem, egészségügyben sem dolgozol!
Dr plágium
@Tekla: Az anyának/apának a beteg gyermeke mellett a helye. Először is Ők ismerik a picit, tudják mikor mi a baja...A nővér nem tud állandóan mellettük lenni, mire megeteti őket a reggelivel már ebédidő van és akkor még nem beszéltem a többi teendőről ami a nővérekre vár...
Igenis jó, ha ott van valamelyik szülő a beteg gyerek mellett!
Mariner1
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@Mariner1: Stirliitz volt szíves önmagával kapcsolatban úgy fogalmazni, hogy ugat, ha elkerülte volna szíves figyelmedet. Elég ostoba próbálkozás részedről KUSS-t ordítani, csak kiröhögteted magad.
Anna Mária
@Tekla: Az anyák azért vannak a beteg gyerekük mellett, mert a gyereknek az a jó.
Ilyen egyszerű.
Nincsenek olyan kutatások, amelyek arra a következtetésre jutottak volna, hogy a szülő miatt beteg a gyerek.
bundi
@Tekla: "Több kutatás állítja , hogy a szülő miatt beteg a gyerek, hát hagyja már kicsit kiszabadulni az ivadékát, azt ne érezze már magát szállodába mellette. "
ezt gondolom közölted azokkal a bacilusokkal vírusokkal amiket oviban bölcsiben szed össze a gyerek...a leukémiásokkal ...a daganatos megbetegedésben szenvedőkkel...
egyébként belinkelnéd azt a honlapot, cikket ami azt állítja hogy a szülő jelenléte káros, és azokat a kutatásokat amik szerint a gyerekek a szüleik miatt betegek?
vagy te az voltál?
Hellcat
Hol vagytok fidesznyikek...itt is hozzá lehet ám szólni! tessék lehet ecsetelni hogy dübörög a gazdaság...
Hellcat
@Csizmás Kond: A témához kedves! Ahhoz kérném a hozzászólást. Jó látni, hogy amíg veszteséget termelő stadionokba ömlenek a milliárdok addig az egészségügy rohad szét. Erre adtál felhatalmazást igaz? Ja meg hogy a qrbán a saját családját nymoja tele pénzzel. gratulálok!
Csizmás Kond
@Hellcat: a témához...szerinted megengedhető, hogy utcai ruhában, egész nap ott tébláboljon az anyuka az orvosok nővérek lába alatt ?
Hellcat
@Csizmás Kond: Úgy néz ki megengedhető nem? Egészségügyre mondjuk nincs pénz...kell a tiborcnak közvilágításra vagy a stadionokba.
Csizmás Kond
@Hellcat: te folyton sportolsz...és ez a baj, mert másra nem jut időd...:)
Toby
Kedves és Tisztelt Anyák, vcígasztaljon benneteket az a nemzeti ( ezt "még egyszer mondom" :nemzeti) tudat, hogy mészáros & mészárosnak nem kell a földön feküdnie, a 88. leggazdagabb "keményen dolgozó kisfideszesként" kapott pár milliárdot kanapéra !
keresztapa
A kórház az nem szálloda a gyógyítást nem a szülő, hanem az orvos végzi, milyen felelőtlen kórház az amely ilyen körülményeket engedélyez? Ez már nem a gyógyításról szól hanem az egyke gyerekek szülőinek elvárásairól. Miért nem lehet a szülőnek annyi értelme, hogy a betegséget az orvos gyógyítja nem szállodai körülmények közt. Az értelem alárendelve van az érzelemnek, ami nagyon veszélyes a gyógyításra.
Feraj49
Végig olvastam a hozzászólásokat. Sok "érdekes" véleményt" fogalmaztatok meg.Állást nem foglalva leírom Én mit tapasztaltam. Egy időben közlekedési baleseteket vizsgálva,a helyszínelést követően a kórházba mentünk a balesetben sérült gyerekek után.A 2-8 év közötti gyermekek a kórházban az ÉDESANYJUKAT hívták, sírva keresték.Hisz számukra az lett volna a "megnyugtató" ha Ő is ott van /más kérdés hogy az anya/apa is sérülés miatt a mások kórházban fekszik/ és nem a sok injekciózós fehér köpenyes idegen ember között van egy számára teljesen idegen környezetben. Ha legközelebb orvoshoz mentek , nézzétek meg hány nagyobb 12-15-16 éves "gyereket" kísér el az édesanyja,vagy az apja mert még mindig "szorong" az orvosnál.A szülő jelenléte megnyugtat-mert nincs egyedül.Ha Te mész egy ÚJ számodra idegen ismeretlen helyre-tedd a szívedre a kezed-nem szorongsz ?
Nem tudom milyen statisztika mutatta ki,hogy a beteg gyermeke mellett lévő anyák "inzultálnák " a betegeket ? Nyilván felnőtt fejjel sok minden másképpen ítélhető meg.Gondoljuk át még egyszer , és egy kisgyermek helyzetébe élni magunkat !
Anna Mária
@Horizont: "Bár meg kéne tanulniuk a mostani gyerekeknek is a keménységet és a mostoha sorsot is" - írod.
Nem kell a gyerekeknek semmi ilyesmit megtanulniuk.
Egy ember nem attól lesz erős, ha gyerekkorában kínozzák, elzárják a szüleitől és számára feldolgozhatatlan, nehéz helyzetekbe kényszerítik.
justhpeter
Ha azt mondom, hogy a csődből csődbe vándorló focikluboknak építendő stadionokat szembeállítom a csődből csődbe vándorló kórházakkal, akkor ugye demagóg vagyok ?
Ugyanolyan demagóg vagyok ha szembeállítok egy millás fizetésű szóvivőt, aki magánorvost is megengedhet magának egy keményen dolgozó kisemberrel ?
Arról se beszéljek ugye, hogy mekkora a különbség a választási elvárásaink és a kapott eredmény között ?
Döntse már el végre valaki, hogy van-e beleszólásunk az ügyeinkbe vagy sem !
1magyar
@keresztapa: A szerető szülővel együtt lenni a gyereknek fél gyógyulás.
Anna Mária
@Horizont: Idéztem tőled, félremagyarázásról szó sincs.
Ha nem írsz hülyeséget, akkor bosszankodnod sem kell később.
oni
"A földön nyomorogva alszanak az anyák"

Ha jó látom, a gyerek(ek) is.

Magyarország elesett, A nácik legyőzték.
orbán viktor: ÉGNI FOGSZ!
Anna Mária
@Horizont: Te ezt írtad: "Bár meg kéne tanulniuk a mostani gyerekeknek is a keménységet és a mostoha sorsot is".
Kár hisztériáznod, inkább figyelj oda, mit írsz te és mit más.
KERKA
Ha én lennék az osztály főorvosa, és nem tudnám biztosítani az anyák megfelelő ellátását, nem engedném meg ezt az afrikai körülményt. A kicsi gyerekeknél különösen nagyon kell vigyázni a fertőzés veszélyre, végzetes lehet.
Persze, hogy keresi a kisgyerek az anyukáját, hiszen nem érti, hogy nincs mellette. De az anyuka bemehet hozzá naponta kétszer is akár.
Így a nővérek sem tudják ellátni a feladatukat, tessék belegondolni, mit csinálnak az osztályon egész nap az anyák???
Anna Mária
@Horizont: Igen, az kínzás, ha egy beteg gyereket elszakítanak a szülőtől. A gyerek ilyesmiből nem tanul semmi jót, nem lesz tőle erős és harcedzett, sőt, éppen ellenkezőleg.
Sértegetni, szidalmazni pedig nem szükséges, még akkor sem, ha éppen rajtad van a hiszti.
Dr. Felipe
"A földön nyomorogva alszanak az anyák a Heim Pál Gyermekkórházban"

Remélem ez is benne lesz az évértékelőben bár mérget nem vennék rá.
Anna Mária
@Horizont: Attól, hogy engem szidalmazol, sajnos nem fog eltűnni az a mondatod, mely szerint "meg kéne tanulniuk a mostani gyerekeknek is a keménységet és a mostoha sorsot is".
A gyerekek egyébként nem egyformák, tehát teljesen értelmetlen "egy bizonyos életkorig engedni", hogy a szülőjével lehessen.
Döntsd el, mit szeretnél, "kemény" bánásmódot a beteg gyerekekkel, meg "mostoha sorsot" nekik, vagy normális, emberi körülményeket nekik úgy, hogy a szüleikkel lehessenek korhatár nélkül?
Ha sikerült ödntened, akkor majd elmúlik a hisztirohamod is, nem kell kivetkőznöd önmagadból. :)))
oni
@KERKA: "Ha én lennék az osztály főorvosa, és nem tudnám biztosítani az anyák megfelelő ellátását, nem engedném meg ezt az afrikai körülményt."

Ha valaha is három méteren belül kerülök, ehhez a ganéhoz, nem éli túl.
Ennyit ígérhetek.
A többi nem rajtam múlik.
Sajnálom!!!
/Mad Max/
Desischado
ugyan kérem, Abszurdisztán jobban teljesít! És én is azt mondom, amit Horizont, megfelelő körülményeket kellene teremteni, hogy az anyukák a gyerekekkel lehessenek, mert jól mondta 1magyar, a gyereknek fél gyógyulás a szerető szülő jelenléte! Ha lenne gyerekem, én is mellette akarnék lenni, és ebben senki és semmi nem gátolhatna meg! Ez szégyen a mai törvényhozókra, hogy az anyáknak ilyen körülmények között kell tengődni, ha ott akarnak lenni a beteg gyermekük mellett! De a stadionok fontosabbak, ugye?
picike
nekem sem adtak helyett bejárásos volt a beteg hez ,a kislányom volt bent nem kötelező ott aludni sőt mért nem ment közben este haza és reggel vissza,pedig még szopott a gyermek
KERKA
@oni: 23.12 Egyetértek veled, nekem is vannak ilyen gondolataim :))

Nekem a két kislányom egyszerre feküdt bent a szemészeten, 2 és 4 évesek voltak. Az egyik szemműtéten esett át. Be voltam rosálva gondolhatod.
Amikor lejárt a munkaidőm, bementem hozzájuk, meséltem, játszottunk,énekeltünk. Az összes gyerek körém ült és hallgatták a mesét. Megfürdettem őket és 7 órakor hazamentem. Ez így ment 10 napig. Szóval én is átéltem tudom, hogy mi ez.
1magyar
@keresztapa: A kórházban a beteg gyereknek duplán szüksége van az anyára, vagy apára.
Én sosem hagytam kórházban a gyerekemet pedig nagyon beteg volt. Mindennap bevittük.
keresztapa
@Anna Mária: A kórház ettől válik a fertőzés melegágyává. De az anyukának az nem számít csak a gyermekével legyen..
keresztapa
@1magyar: Normális szülő azt teszi, aki meg nem tudja azt megtenni, ne legyen kerékkötője a gyereke gyógyulásának az anyai babusgatással.
1magyar
@keresztapa: Te aztán nem vagy nagy ismerője a szeretetnek és annak erejének!
keresztapa
@1magyar: Az orvosi orvos gyógyításnak adok elsőbbséget, amely magában foglalja az értelmet és az emberi szeretettett. Nálad az alap probléma eredete, hogy az érzelmet rendeled alá az értelemnek. Az orvosnál az értelem van előtérbe helyezve és ezt követi az emberi szeretett, majd a szülői szeretett. Ezen kéne elgondolkozni nagyon sok szülőnek.
keresztapa
Ami hozzá tartozik gyógyításhoz, érdeklődjenek már az édesanyák a kórházak higiéniai kötelezettségéről Heim Pál gyermekkorház higiénia mulasztásáról ami alátámassza a felelőtlenség magas fokát! mindez a szülői szeretett jegyében !..
Knapp75
@keresztapa: Hjaj, a mi kis alkoholistánk jobban tudja azt is, mi kell egy csecsemőnek és mikor van fertőzésveszély! :)
Hívhatlak doktor úrnak?

A szülők alapból nem fertőzőek, maximum annyira, mint a nővérek.
A Heim Pálba az egész országból hordják a gyerekeket, nem feltétlenül fog tudni egy anyuka haza szaladgálni naponta.
Korlátozott számban vannak szülők számára bérelhető ágyak a legkisebbeknek szánt kórtermekben (talán ez nem véletlen), úgy tudom, hogy 3000 ft-ba kerülnek éjszakánként. Elképzelhető, hogy a közmunkások országában ez sokaknak túl drága mulatság...

Ugyanakkor a legkisebb babáknál szinte elvárás, hogy bent legyen a szülő!
Ahogy egy nővértől hallottuk: "neki nem az a dolga, hogy ellássa a gyerekeket".

De nehéz is lenne, mikor éjszaka előfordul, hogy két osztályra jut egyetlen nővér, miközben a legkisebbek ugye 3 óránként esznek, bármikor felsírhatnak (és felébreszthetik a többieket, ami ugye tényleg "hasznos" a gyógyulás szempontjából...)

Tehát a szülők nem azért vannak bent, hogy akadályozzák a gyógyítást, hanem egyrészt azért, hogy a nővérek a gyógyítással tudjanak foglalkozni pelenkázás és etetés helyett, másrészt azért, mert így a beteg gyerekeket nem kell azzal stresszelni feleslegesen, hogy még a szülőktől is elszakítják!
keresztapa
@Knapp75: Ha az értelem elszalad nehéz azt útól érni! Van akinél a bunkóság családi hagyomány szülői felügyelettel. Ami már igazi liberális betegség, szeretettel vegyített, ki ha nem énnel, nem a gyermek a lényeg,hanem a kórházba alvás. A körülmények kit érdekelnek!
sasi1115
@keresztapa: Öreg nyilas, nem is fogod már "útol" érni az értelmet soha.
verum
@keresztapa: - teljesen igaz. És ha még a betegek is tekintettel lennének ilyenre és gyorsan felfordulnának, még jobb lehetne a kórházi helyzet.
verum
@keresztapa: - fő, hogy a felcsuti stadionba négyezren is elférnek családostól és a díszpáholyban a körülmények szuperek!
Knapp75
@keresztapa: Érthetően leírtam, miért VÁRJÁK EL A SZÜLŐKTŐL, hogy a kicsivel bent maradjanak a kórházban.
Olvasd el még egyszer, hátha másodszorra felfogod, professzor úr!

Gondolod, hogy ha fertőzésveszéllyel járna vagy a gyógyítást akadályozná, akkor engednék?
Biztosan te jobban értesz hozzá...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.