Gyurcsány Ferenc csütörtökön Brüsszelben – uniós politikusokkal való találkozói után – magyar újságírókkal beszélgetve azt kérte a magyar lakosságtól, hogy győzze le a félelmeit a menekültekkel kapcsolatban.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke keddtől csütörtökig tartott brüsszeli programja során a migrációról Dimitrisz Avramopulosszal, az illetékes görög EU-biztossal folytatott eszmecserét. Azt a tájékoztatást kapta tőle, hogy a brüsszeli bizottság az Olaszországban és Görögországban tartózkodó menekültek 40 százalékát – 40 ezer embert – akar szétosztani a többi uniós országban, enyhítendő az olaszokra és görögökre nehezedő terhet.

Gyurcsány szerint Magyarországnak emberiességből, mondhatni keresztényi lelkiismerettől vezérelve, teljesítenie kell ezt az uniós kötelességét. Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország évről évre hatalmas összegű uniós támogatásban részesül, és most mintegy 7-800 ember befogadását kérik tőle.

105 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Akiben nincs segítő készség, az most sem fog segíteni.
A tapasztalatom az, hogy aki szegény, az segít a másik szegényen. Rengeteg ilyen eset fordult már elő és lesz is még.
Aki ide akar jönni, jöjjön, hiszen sokkal több a kivándorló, mint a bevándorló. A mi szociális hálónk lyukas, neki sem jut több, mint egy itt élőnek.
De ha tud dolgozni, dolgozzon, boldoguljon, akár az itt élők. Mert emberek vagyunk - elsősorban emberek.
Ezt csak az érti meg, aki tényleg rászorult már segítségre és boldogan viszonozza másnak, ha módjában áll. Ha nem áll módjában, legalább nem akadályozza, nem lehetetleníti el, hogy más tegye.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Én meg azt kérem Gyurcsány Ferenctől, hogy adjon nekünk munkát, lakhatást először és utána gondoljon a nagyobb "családra" miután szűkebb családjában senki nem nélkülözik.
Levendula
@1magyar: Egyetértek veled.
A másik kérdés, hogy a menekültek hova kerülnek? Hol fognak lakni, élni? Gondolom nem a Rózsadombon...
verum
Akiben nincs segítő készség, az most sem fog segíteni.
A tapasztalatom az, hogy aki szegény, az segít a másik szegényen. Rengeteg ilyen eset fordult már elő és lesz is még.
Aki ide akar jönni, jöjjön, hiszen sokkal több a kivándorló, mint a bevándorló. A mi szociális hálónk lyukas, neki sem jut több, mint egy itt élőnek.
De ha tud dolgozni, dolgozzon, boldoguljon, akár az itt élők. Mert emberek vagyunk - elsősorban emberek.
Ezt csak az érti meg, aki tényleg rászorult már segítségre és boldogan viszonozza másnak, ha módjában áll. Ha nem áll módjában, legalább nem akadályozza, nem lehetetleníti el, hogy más tegye.
Katalina62
@1magyar: De most nem a menekültek miatt nélkülözünk!
verum
Még valami. Az Eu tavalyra 1,5 milliád eurót adott menekült ügyben. Szóval nem vagyunk magunkra maradva a témában és nem csak kvótát kapunk!
sentinel216
@verum: Van egy mondás, "Ha nem lennének szegény emberek, éhen halnának a koldusok." Nyolcszáz menekült elhelyezése nem hisze, hogy nagy gond lenne. Ahol 60 milliárdokat dobálnak ki az ablakon nemlétező autópályákra, százmilliókat a nemlétező cigány felzárkóztatásra és egyéb bedöglött csoda programokra, jut annak a pár menekültnek is egy falat kenyérre, egy pohár vízre való. A biztonság kérdésének megoldására pedig fenntartunk egy baromi drága TEK szervezettet. Bújjanak ki a csuti balhátvéd háta mögül és végezzék a dolgukat!
levi
Egyrészt ezeknek a menekülteknek az 50 %-a nem akar dolgozni, a maradéknak meg nem jut állás...basszameg a magyaroknak sem jut.
Meg egyáltalán miért lenne nekünk ez jó? Miben tudnak segíteni a jelenlegi problémákon? Csak még több éhes szájat jelentenek, de a jelenlegieket is nehéz eltartani.
Persze bejött ez a nagy menekülthistória, mindenki ezzel foglalkozik, amikor égetőbb problémák is vannak.
1magyar
Párizsban sátrakban alszanak és felháborodva szólalt meg az egyik, hogy nem ilyen megélhetést vártak Európában.
Kissé bizarr amikor az itteni adózóknak is elfogyott a munkahely,kenyér és az idegen fel van háborodva.
A másik meg a 14 éves török gyerek robbantani akart Bécsben, a hálátlanság.
verum
@sentinel216: - nem hallottam még ezt a mondást, de nagyon találó és nagyon igaz.
Aztán meg eszembe jut, hogy sok családnak élhet kint külföldön hozzátartozója. Nekik jobb dolguk van, mint itthon, de nekik is szükségük van kint segítségre, támogatásra.
Meg kellene hálálni ezt azzal, hogy itthon az ide jövő rászorulókat támogatják.
Legalább szavazattal.
És nem Gyurcsány miatt és nem azért, hogy Orbánnal ellenkezzen, hanem szívből, emberségként.
bakegya
@verum: egy óriási szivességre kérlek,kérdezd meg mire költötték-lehetőleg itt helyben megválaszolhatná az illetékes dzsungelharcos, akitől én, bevallom igyekszem távoltartani magam-ja és még annyi-3 milliárd az a 1,5...
verum
@bakegya: erre nem hiszem, hogy az illetékesektől valaha egyenes és igazi választ lehetne kapni.
nemkati
@Levendula: Kérdezzük meg az angolokat, hova telepítették azt a sok magyart! Biztos adnak pár jó ötletet. :))
bakegya
@levi: mindez a temérdek infó-honnan-kitől-mert pl a fityiss által oly kedvelt babtik Szenczije családostul most lett kiköltöztetve yenkikhez,hogy az ott élő babtikat megmentse-és erre vélhetően a jelenlegi bevándórlóktól olyannnyira minket féltő teknősünk kérte fel--mert ugye a droghuszárokat is,de még a baltával gyilkolókat is bevédhetjük,csakkk az az egyébként se itt letelepedni vágyónak ne nyújtsunk segítő kezet (7-800)
Azt is megsúgom-az a 40 ezer közeli kérelem mögött-már nincs is az országunkban élő menekült-ugyanis TOVÁBB MENTEK!!!-ÉS MENNI IS FOGNAK INNEN-MERT A SEGÍTSÉG NÁLUNK NEM ÉR EL HOZZÁJUK SEM UGYAN ÚGY MINT A HAZAI MUNKANÉLKÜL NYOMORBAN TENGŐDŐKHÖZ SEM.
bakegya
@verum: igazad van-
Viszont járr ide "rendet vágni" kő kormánypárti-kíváncsian várom a megnyilvánulásaikat a témában-még csakkk úgy lazán erkölcsi értelemben is.
stirliitz
És mi a helyzet azokkal, akik már most itt vannak illegális határátlépés miatt?
Toby
Itt van ám az igazi kettős mérce - jól kiolvasható !

Az 56-os menekülteket is ki kellett volna rugdosni Nyugat-Európából és USA-ból is - nem ?
Vagy hazatoloncolni, hadd üljenek vagy még 10 évet !
picike
20 ezer emberhez 50millió eurót ad az unió olvastam gondolkodjon az illetékes benne
bakegya
@stirliitz: azokat lesittelve konzerválják,higénia semmi és több esetben betegre verik ha kinyitja a száját- néhány hét és hazatoloncolják-
bakegya
@Toby: megy itt a csörömpölés...a valóság "lefóliázva" mint a trafikjai.A cigányság most jó neki takarónak,egyébként tabu nekik a nyomor.TERELI A BIRKÁKAT A TEKNŐS-A feri legalább felvette a diplomáciát és az embereket látja a "falon" túl is.
verum
@bakegya: - arra én is kíváncsi vagyok!
Csizmás Kond
...most akkor azt nem értem mi volt a a 370 amit előre emlegettek...
wagabund
Gyurcsány a tűzzel játszik...ugyanis, ha elkezdődik a filantróp befogadás, akkor annak sosem lesz vége...követelik a családegyesítést, aztán lakható, élhető új házat, aztán imahelyet...aztán panaszkodnak, hogy büdös gyerek ül az ő gyerekük mellett az iskolában...
Equilibrium
@verum: Szerintem te nem érted a helyzetet. Idegen kultúrájú és vallású emberek jönnének ide. Nem arról van szó, hogy feketék mint az ördög, vagy zöldek mint a petrezselyem, vagy sárgák, barnák, kékek.
De hogyha te szívesen fogadod a helyzetet, akkor hajrá! Fogadd be őket az otthonodba!
verum
@Equilibrium: - igen, most is vannak idegen kultúráju emberek. Sőt, ha vesznek jó sok pénzért állampapírt, akkor válogatás nélkül letelepedhetnek. A mi kultúránk fennmarad, ha az itt élők fenntartják. Sőt, ha azt vesszük, kereszténynek lenni sem ugyanazt jelenti mindenkinek. Szinte ahány keresztény, annyi értelmezés, amit a sokféle egyház is szentesít.
Viszont más kultúrákkal színesedni fog és talán megtanulna ez a generáció is egymás mellett élni békében, mint sok évszázada. Csak az kellene hozzá, hogy ne a politika befolyásolja az embereket, hanem az emberség. Csak az kellene hozzá, hogy szeressük annyira saját kultúránkat, hogy a másokét is becsülni tudjuk.
Az otthonom kicsi, még rokont sem tudnék befogadni állandóra, de szívesen látom a külföldieket bárhol, ahol találkozom velük. Akár mint vállalkozó, akár mint alkalmazott. Hiszen ugyanúgy emberek és ugyanúgy élni akarnak.
verum
@dr lópicigáspár: - százezer? Bagatell. Csak Magyarországról hány ember vándorolt ki máshová?
Hogy is fogalmazott annak idején József Attila:
"s kitántorgott Amerikába
másfél millió emberünk.
Szíve szorult, rezgett a lába,
acsargó habon tovatűnt,
emlékezően és okádva,
mint aki borba fojt be bűnt."

Egyetlen országnak valóban teher lenne ennyi, de Európa országai tehetnek a témában.
Annyi éhező, nyomorult, háborútól szenvedő embereket álságos sajnálni úgy, hogy közben visszapaterolják oda, ahonnan jött.
dr lópicigáspár
@verum: A videó utolsó mondatára felhívom a figyelmedet, miszerint "a menekülthajón lévő muszlimok a tengerbe dobtak 12 keresztény menekültet..."
verum
@dr lópicigáspár: szélsőségesség mindenütt van, idehaza is. A keresztények emberek százezreit irtották békeidőben vallásuk miatt. A mélymagyarok sem jobbak.
A bűnözőket, terroristákat természetesen nem kell fogadni, de aki élni, boldogulni akar, azt igen.
A kivándorló magyarok között is volt és van jócskán bűnöző, mégis fogadják a magyarokat.
miserables
@verum: Fingod nincs kiken segítenél.Jöttek ezekkel nyakvágósok is !www.youtube.com/watch?v=THTzK2I3TD0 Na ezek meg így bánnak a keresztényekkel .
verum
@miserables: - neked sincs fingod sem, mert nem ismered mindet.
Ha bármely népet csak a rossz oldaláról véleményezel, akkor saját hazánkat is csak elítélheted!
Gondolom, nem vagy keresztény...
X-ray
@miserables: verumnak tényleg fingója sincs semmiről. Szerinte néger angyalok jönnek ide, a kivándorolt magyarok helyett, akiket kaláccsal és Tokaji borral kell fogadni.
kriszta67
Szánalmas, ostoba barmok. Nem fogják fel hová fog ez vezetni.
"Nigéria népessége 1950-ben alig haladta meg a negyvenmilliót, lakóinak száma azonban ma már több mint száznyolcvanmillió. Így a 21. század végére akár kilencszázmillióra is nőhet. Mivel, ahogy az Economist írja, háromszázmilliónál többen „állóhelyen” összeszorulva sem férnek el ebben az országban, így csak Nigé­riából várhatóan több mint félmilliárd „vándorra” számíthat az akkor már összesen csak félmilliárdos népességű Európa."
magyarhirlap.hu/cikk/25953/A_vegso_visszaszamlalas

Ezek ki fognak minket írtani.
kriszta67
@verum: Nem probléma, hogy a dolgozni akaró magyaroknak se jut munkahely?
verum
@kriszta67: - de, probléma. Viszont nagy helyiány van egészségügyben. A kevés pénzért, amiért magyar nem dolgozik, bevándorló dolgozhatna. Főleg, hogy sok diplomás is van közöttük.
Ismétlem, a segítséget az tudja igazán értékelni és adni, akinek magának sincs. Akinek van, az sajnálja a rászorulóról. Ez a gyakorlat.
Levendula
@verum: Ugye magad sem gondolod komolyan, hogy a tanulatlan afrikai bevándorló fogja ágytálazni a magyar betegeket? Szerinted hány diplomás van azok között, akik illegálisan jönnek Európába? Talán egy sincs. Viszont vannak köztük betegek. Világszerte Nigéria rendelkezik a második legnagyobb HIV fertőzések számával. A lakosság közel 4 %-a HIV fertőzött, ennél nagyobb fertőzés csak Dél-Afrikában és Zambiában van. 2011. végén a becslések szerint 3,4 MILLIÓ HIV-fertőzött élt Nigériában (lakosainak száma: 166.600.000 fő)
A Boko Haram nevű iszlamista szervezet tagjairól már ne is beszéljünk, hogyha azok átjönnek Európába...
verum
@Levendula: - de, komolyan gondolom. Miért ne ágytálazna? Emberből van ő is, nem valamiféle vadállat. Nézz utána, bizony van nem egy és nem két diplomás a menekült táborokban.
A HIV fertőzést meg itt is összeszedhetik, ha eddig nem volt benne részük.
A terroristákat nem kell fogadni, ez egyértelmű. De annyi ember nem lehet mind terrorista, aki ide akar jönni.
Majd a Tek kiszűri!
A nyugati államok miatt szegények és elmaradottak sokan, jogos tehát, hogy tegyenek is valamit értük.
No meg nem a mélyszegénységben élők jönnek elsősorban. Nézd csak utána, mennyien tanulnak közülük egyetemeinken. Ha itt maradnának, miért is lenne az baj? Bár kis hazánk nem célállomás, az itteni "fogadtatás" miatt gondolom inkább odébb állnak, akár a magyarok.
Szóval nem majomemberekről van szó. Akit nem ismer a magyarok többsége, azt nem is tartja embernek... :-/
Anna Mária
A magyarok nagyobbik része önmagától soha nem várja el az emberiességet, a keresztényi lelkiismeretet és magasról tesz rá, mit prédikál neki Gyurcsány.
Persze ha magyarok vannak bajban, akkor őket mindenkinek kutya kötelessége befogadni, támogatni, finanszírozni.
X-ray
@Anna Mária: mi van mari, te nem vagy MAGYAR?
Anna Mária
@X-ray: Nem tartozik rád.
Ha értelmes dolgot nem tudsz írni, akkor inkább maradj szépen csöndben.
picike
@Levendula: Boko Haram isis , Nigéria mondjam még plusz ebola mi kell még ?
Anna Mária
@kriszta67: Mondd csak, te direkt ijesztgeted magadat? Éppen Nigériát választottad ki a világ krízisrégióiból?:)))
És úgy mellékesen tudod-e, hogy hány személy menekült eddig Nigériából Európába?
justhpeter
Sajnos Gyurcsány is csak abban tudja magát aktivizálni, amit az Unió simán rá tud kényszeríteni az Orbán nevére keresztelt állatseregleten. Biztos hogy Fletó hitelessége nem használ az ügynek, de ettől még egyetlen fideSS bérencnek sincs igaza. Az persze nem ártott volna, ha Gyurcsány az elmúlt öt évben is ilyen aktivitást tanúsított volna mondjuk a belpolitikai ügyekben.
Anna Mária
@justhpeter: Nem is értem egyébként, hogy jön hozzá, hogy éppen ő kérjen bármit is. Mintha kissé el lenne szállva magától.
Lackó50
@wagabund: Akiknek nem tetszik amit itt kapnak, azt el kell zavarni. Ilyen egyszerű. Ne kötözködni jöjjön ide. Ha valóban bajba van akkor segíteni kell neki. De ha ezzel visszaél, akkor mehet haza. Ha ott jobb neki, akkor minek jött ide. Minket is segítettek 56-ban, mikor bajban voltunk.
Lackó50
Fletótól eltekintve (mert nem kell, hogy ő mondja meg a tutit, mint egy kibic) az Orbán kormány a keresztényi szeretet nevében óvja a magyar dolgozókat a vasárnapi munkavégzéstől, ha másnak kell segíteni, akkor azonnal a homokba dugja a fejét. Ha nem dobálnának ki milliárdokat használhatatlan autó pályákra meg nézhetetlen propagandát sugárzó média birodalomra, üres stadionokra - de sorolhatnám - akkor talán jutna pénz új munkahelyek teremtésére, az egészségügy fejlesztésére és talán a rászorulók támogatására is. De ezek nem fontos kérdések. A fontos, hogy az ország lakosságát minél jobban megosszák, mert még az emberek egymással vitatkoznak, addig nyugodtan halászhatnak a zavarosban és találnak újabb és újabb indokokat a civil szervezetek ellehetetlenítésére, hogy minden szerveződést, ami rájuk veszélyt hozhatna, még csírájában eltapossák nehogy ki tudjon bontakozni. Ha összefognának az emberek, akkor mehetnének a börtönbe a közpénzek felelőtlen elherdálásáért. Aki békében szeretne élni és dolgozni akar, azt be kellene fogadni. Vagy ne verjék a mellüket, hogy mi egy keresztény ország vagyunk. Vagy ez is csak propaganda??
kriszta67
@verum: a bejutásra váró menekülteknek 3 százaléka alkalmas munkára. A többbi egy primitív, kegyetlen elállatiasodott horda, akik két dologra képesek: gyereket csinálni semmire és öldökölni. Meg lehet nézni minden feketék lakta helyet. Pont olyan hellyé fog válni Európa is ha nem tartjuk távol őket. Azért akarják betelepíteni most a tömegeket, hogy ha majd már milliók ostromolják Európa határait és fegyverrel akarná az addigra észhez tért magafajta ostoba európai nép távoltartani őket, akkor ezek belülről akadályozzák. Ez lesz a gyerekeink, unokáink jövője. Fekete hordákkal harcolni a hazájukban. Nem ápolónők és idősgondozók jönnek, hanem brutális férfiak. Istenem, hogy ez a hülye nép semmiből se tanul: Így telepedtek a nyakunkra a cigányok és mi lett a vége? Hétszáz év alatt se tudtak beilleszkedni.
kriszta67
Múlt héten még 300 most már 1200. Két hét múlva majd még 3000, fél év múlva újabb 20000, aztán ki tudja. CSÍRÁJÁBAN ELFOJATNI, MOST AZONNAL, A LEGELEJÉN!!! Vigyék az összeset a franciákhoz, svédekhez meg a többi barmokhoz, azoknak már úgysincs jövőjük a már bentlévő horda miatt.
kriszta67
Az előrejelzések szerint az évszázad végére megnégyszereződik a létszámuk, 4 milliárdan lesznek. Úgyhogy hagyjuk már a nyálas keresztény dumát. Nekünk a saját utódaink biztonságára kell összpontosítani, nem a nyúlként szaporodó primitív afrikaiakéra.
Nagyon csúnya világ lesz amúgyis. Egyetlen esélyünk ha amerika hatalma meggyengül, nem tudja tovább terorizálni Európát, az unió széthullik, liberális csürhe megy a q...anyjába, az európai országok meg szövetségre lépnek Oroszországgal.
kriszta67
És miközben a sáskajárással foglalkozunk, ne feledkezzünk meg a másik hatalmas veszélyről, amit szintén mostanság akarnak ránk erőszakolni a pokolfajzatok:

www.napigazdasag.hu/cikk/44748/
dr lópicigáspár
@kriszta67: Beszélhetünk mi itt az ilyen verum-féléknek. Vagy tényleg halvány fingja sincs a veszélyről, vagy tudatosan provokál. Még hogy ismernék az ágytálat azok, akik a pottyantóst sem ismerik?
eugen4402
Épp az előbb olvastam, hogy az FPÖ követeli, hogy Ausztriából zavarják haza a magyarokat, mert elfoglalják az ottani munkahelyeket. Nincsen ám sok magyar dolgozó náluk, tavaly augusztusban CSAK 70 ezer (!) honfitársunk élvezte a sógorék vendégszeretetét...
justhpeter
@Anna Mária: Nem lenne, el is van szállva magától. Ennek pedig az az oka, hogy az ellenzéknek még oly aktív tagja vagy ártja sincs, mint ők. Ez is egyfajta szegénységi bizonyítvány a baloldalon.
kukac50
Nem a menekültektől félünk,hanem attól,hogy nem marad az országban életképes tanult ember, mert megélhetése miatt külföldön kénytelen munkát vállalni. Ez nagyobb probléma az országnak,mint az a néhány száz menekült aki itt maradna végleg Magyarországon.
Nyugdíjas és közmunkás marad csak itt.
Jozefina
Ez a Gyurcsány egyre jobb!!! Hajrá!!! Röhej, hogy őt sorba fogadják Brüsszelben - még a fidesz pártcsaládjának vezető politikusai is - míg orbánt megtűrt személyként kezelik és szóba sem állnak vele. Ez is jelent valamit!!
Freewolf
Mikor volt Gyurcsány gyakorló keresztény? Amúgy pedig egyetlen menekült sem hiányzik az országból! Szépen ballagjanak haza!
pistapapa
Helyezzék a menekülteket a II. és a XII. kerületekbe.De tehetnek ezekre a helyekre cigány telepeket is.
mate03
@verum: 1956-ban százezer Magyar menekül külföldre,ahol szívesen fogadták őket! Most néhány ezer emberről van szó,akik úgy is tovább mennek!Az EU-tól-támogatást kapunk az eltartásukra!Egyszer már nekünk is viszonozni kellene,Európa felé az 56-utáni segítséget!
JAJMÁR
Önző, beképzelt, gyáva, tehetetlen, gyenge jellemű ember az, aki átlép a másikon, ha bajban van, de kiabálva követeli a jogait, minden apróság miatt, mégis állandó sértettségben kénytelen élni, mert mindig az a képzete van, hogy alulmarad.
De tényleg alul van, emberileg, még a legszegényebb menekültnél is.
JAJMÁR
Nem Gyurcsányról szól ez, hanem rólunk. Könnyebb Gyurcsányozni és félni egy másik ember felvázolt képzeteitől, mint embernek lenni?
Fogadnunk kell a menekülteket, mert bajban vannak, gyerekek és nők is, és nem tehetjük meg, hogy csak a fotelból nézegetjük a tévében.
mate03
@Freewolf: Mit szóltál volna ha 1956-ban ezt mondták volna nekünk is Európában? Ők még nem kaptak EU-támogatást,mint most mi! Ezek az emberek nem maradnak nálunk,innen csak tovább menekülni lehet! Ezért a bejegyzésedért kár volt koptatni a billentyűket!
Anna Mária
@eugen4402: Az osztrák FPÖ követelget mindenféle marhaságot, de senki nem törődik vele. Populista párt, éppen mint Orbáné, igyekszik az idegenek, jelen esetben a magyarok ellen uszítani.
A történetben az a legviccesebb, hogy az idegenellenes kampányuk plakátjait magyar melósokkal ragasztatták ki! :)))
Anna Mária
@kriszta67: Ezt a butaságot írod: "A bejutásra váró menekülteknek 3 százaléka alkalmas munkára. A többbi egy primitív, kegyetlen elállatiasodott horda, akik két dologra képesek: gyereket csinálni semmire és öldökölni."

Tényleg nem szégyelled magad, hogy ilyen szemenszedett hazugságot terjesztesz a háborúk ellen menekülőkről?
sentinel216
1939 - ben 200.000.lengyel menekült lepte el hazánkat. Aztán jöttek ide görögök, kubaiak, a folyamatosan beszivárgó romániai és dél - szláv magyarokról nem is beszélve. Aztán támogattunk mi kommunista szombattal, szolidaritás bélyegekkel soha nem hallott országok földrengés károsultjait, politikailag elnyomott ploretárjait. (Memento mori Angela Davis) Ezeket mind túléltük. Jelenleg a köpcös vezérnek az az érdeke, hogy saját disznóságairól elterelje a figyelmet. Jó ürügy neki ez a menekült ügy.
Freewolf
@mate03: A magyarok európaiak és a közös kultúra okán szívesen láttak bennünket. Arról nem is beszélve, hogy az országban polgárháború volt és a háborús menekülteket mi is befogadjuk! Ezért tényleg kár volt a billentyűt koptatnod! :-)
mate03
@FreewolfEz a megélhetési bevándorló duma, még a te szádból is hamis!Ki az a marha ,aki itt akar letelepedni!?:
eugen4402
@Anna Mária: 10:31 Nem meglepő, ha a magyarellenes plakátokat magyarok ragasztják, mivel pl. Burgenlandban minden ötödik munkavállaló magyar. A Szabadság pártnak még mindig csak 12 - 13 %-ot jósolnak a hétvégi burgenlandi választásokon, ijesztgetésre azért megfelelnek.
Anna Mária
@eugen4402: Á, Ausztriában senki sem ijed meg tőlük, ott nem csípik az emberek az uszítókat.
Freewolf
@mate03: Ismersz olyan helyet, hogy Koszovó?
eugen4402
@Anna Mária: Azt hiszem, a 12 - 13 %-os előrejelzés minden elmond róluk...
bakegya
@verum: tegnap-16.25-re
Nem is jut más közhely az eszembe,mint hogy-valóban öngyilkoló nemzet voltunk,vagyunk,de minden jel arra enged következtetni leszünk is.
mate03
@Freewolf: Semmivel nem rosszabbak ,mint a pénzért állampolgárságot kapó Orosz és Ukrán maffiózók!
bakegya
@mate03: hát te is emberből vagy-tisztelettel üdvözlöllek a felmenőiddel együtt-
kriszta67
Olvassátok el ezt és szégyelljétek magatokat, szánalmas ostoba hazaárulók.

"Európa számomra az emberi és spirituális értékek megtestesülése. Ha összeomlik, mindez elveszik. És az arabok vagy az afrikaiak nem fogják helyettesíteni azt, ami Európa volt évszázadokon keresztül. Ezért számomra Európa megmentése kulcsfontosságú. "

kereszteny.mandiner.hu/cikk/20140721_henri_boulad_sj_europa_nem_veheti_magara_a_vilag_osszes_bajat
kriszta67
Szóval innen tőlünk uniós polgárként nem mehet ám akárki nyugatra, például egy képzetlen cigány nem. De próbálnánk csak itthontartani az orvosainkat! Orvosok ki, cigányok vissza, feketék be. Volna eszük. Remélem szétesik ez a trágyadomb mielőbb.

valasz.hu/vilag/megis-hozzanyulhatnak-az-unios-alapszerzodeshez-113098
bakegya
@kriszta67: ide figyelj kianyám-mennyit bántalmazhattak téged már -hogy ennyire haragszol az általad valószinüsíthetőleg testközelbe még soha sem került segítséget igénylő vad idegen kortársainkra.
Szívesen vinnélek magammal -csakkk egyetlen napra-hogy éreznéd át milyen felemelő emberi érzés érdemlegesen segítségére lenni annak aki még kérni is megtanult és esze ágában sincs követelni,kikényszeríteni azt ami neki emberi jogán is jár egy jogállamban-és ha mi az vagyunk akkor nincs miről KONZULTÁLNI.
HQ
Fontos dolgot kér Magyarország, békére, fejlődésre váró jobbik, nagyobbik fele Gyurcsány Ferenctől, nem csak menekült ügyben: CSINÁLJ MÁR VALAMIT, BASZD MEG, ELÉG VOLT A POFÁZÁSBÓL!!!
Anna Mária
@kriszta67: Hülyeséget írsz, már nem először. "Szóval innen tőlünk uniós polgárként nem mehet ám akárki nyugatra, például egy képzetlen cigány nem."
De bizony, minden magyar állampolgár, akár cigány, akár piréz, mehet nyugatra és vállalhat ott munkát.
Te kitalálsz ilyen balfékségeket, hogy aztán hazaárulózhass?
Mire jó ez?
JAJMÁR
@kriszta67: 17:04 Néha már úgy érzem, hogy mi, magyarok, többet ártunk Európának, mint az összes bevándorló.
Gondolom, erősen jobbra húzol. Fura elképzelésetek van a világról, hiszen más ország belügyeibe való beavatkozással vádoljátok a NATO-t, az USA-t, ha próbálja megállítani az erőszakot - pl. IÁ - de a menekültek maradjanak ahol vannak, az eu meg egyébként gyarmatosít minket, de fogadják be ők a menekülteket.
Egyébként pedig mi európaiak vagyunk... hm, szép, mondhatom.
mate03
@bakegya: Megtudnád mondani,mivel bántottalak meg?
bakegya
@mate03:félreértettél. A 15.10-re beírásod nagyon szimpatikus,erre válsaszoltam-
kriszta67
Jajmár, annyira hülye vagy hogy már fáj, Az egész helyzet okozója az USA.. Anna Mária te még hülyébb vagy, belinkeltem miben egyezett meg vén tehén meg az angol tegnap. Tesznek róla hamarosan, hogy csak olyanok mehessenek hozzájuk akikből hasznuk van, mert különben az angolok kilépnek. A szegény menekültek többsége meg nem menekült, hanem azért jönnek ide, hogy heréskedhessenek az európai jólétben. Gyalogosan úgy jönnek ide, hogy TÖBB TELJESEN BIZTONSÁGOS ORSZÁGON vágnak át, de nem állnak meg egyikben sem, az unió cél. Az unió meg tárt karokkal várja őket, mert fogytán a baloldali szavazó. És a baloldali szavazótábort főleg a másokon élőskodók teszik ki + a deviánsok.
Anna Mária
@kriszta67: Ennyi blődség néhány sorban: ez teljesítmény.
Ilyet nem tud mindenki.
Arról hallottál már, hogy a választásokon az illető országok állampolgárai, illetve EU-állampolgárok vehetnek részt? Eltart ám jó néhány évig, mígmíg egy bevándorló állampolgárságot kap.
Szerintem te magad vagy deviáns: ostoba, rasszista álhíreket terjesztesz.
1magyar
Gyurcsány először a saját házába befogad egy muszlim családot akkor valamit változtatok a véleményemen.
1magyar
De még egy népes néger család is elférne náluk.
mate03
@bakegya: Elnézést!Félreértettelek!
JAJMÁR
@kriszta67: 04:37 Gondoltam, hogy szerinted ez a helyzet :) Miközben másokat lehülyézel, félsz, remegsz, mert azt képzeled mindenki ellened van,, - és persze benned csak a szeretet lakozik - Gyártsad hát magadnak a téveszméket, ha annyira ragaszkodsz hozzájuk.
Csak vigyázz, mert úgy maradsz!

.
kriszta67
Nem képzelem hogy mindenki ellenem van, Van annyi eszem mint egy tyúknak is, felismerem ki jelent veszély rám és ki nem. Ti baloldali ostobák ezt nem mondhatjárok el magatokról, Nincsenek önálló gondolataitok, magatokévá teszitek amit média meg a gyurcsányféle baloldali patkányok el akarnak veletek letek hitetni. Nem veszitek észre hogy eszközök vagytok egy aljas mocskos játszmában. De szerencsére már annyira kevesen vagytok itt magyarországon, hogy nem számítotok. Csak az ember agyát felbassza, hogy ennyire ostoba emberek hogy létezhetnek.

kdnp.hu/protestans-muhely/szomaliai-holland-politikusno-ayaan-hirsi-ali-muszlim-orszagok-keresztyenjeinek-he
www.napigazdasag.hu/cikk/45071/
1magyar
Orbán is ránk szabadította a románokkal keveredett régi magyarokat és hány embert megöltek már akik befogadták őket és dolgoztak nála!?
JAJMÁR
@picike: 13:18 Most nagyon "durvát" fogok neked mondani, -írni-. Ha ismered a Bibliát, olvasd el az iszlám és a mohamedán vallás lényegét is.

Rendkívül sok hasonlóságot, néhol azonosságot fogsz találni.
Az ellenségeskedést az emberek szítják, teljesen fölöslegesen. Minden vallás követői tisztelet érdemelnek. A menekültek pedig védelmet, és ha hozzád bekopognának, akkor neked -ha tényleg vallásos vagy-, észre kell venned bennük az "Isten képmását".

(Tudod miért kellett Jézusnak egy istállóban születnie?
mert senki nem volt, aki befogadta volna őket.)

Ez a menekültügyi félelem- és gyűlöletkeltés a politika érdeke.
Freewolf
@JAJMÁR: A menekült ügy időzített bomba. A saját cigányainkkal sem jutottunk eddig semmire, igaz egyetlen ország sem. Miért kellene nekünk képzetlen, eltérő kultúrájú, vagy kultúrálatlan massza? Dolgozzak rájuk is, hogy megéljenek?
Köszönöm! Nem kell ide több potyautas.
JAJMÁR
@Freewolf: 10:48 Te, dolgozol másokra? Nehezen tudom elképzelni.
"Saját cigányaink" nincsenek, csak vannak magyarok, akik cigány nemzetiségűek, és egy csomót ismerek, akiknek jóval haladóbb a gondolkodása, mint a tiéd.
Freewolf
@JAJMÁR: Nagyszerű! Magam is ismerek haladó gondolkodású cigányokat. A haladó gondolkodás főleg a drog, az erőszak, a pedofília és a vérfertőzés terén csúcsosodik ki! Este a megfáradt cigány munkásember a jól végzett munka örömével tér haza családja patyolat tiszta házába és olvasgat még egy kis klasszikust elalvás előtt. Én meg ugye ott koncsorgok segélyért mosdatlanul, büdösen, de hangoskodva és követelőzve! Világos, egyszerű a képlet!
picike
@JAJMÁR: nem én irtam de érdekes irása tartalma
JAJMÁR
@Freewolf: 12:16 Hát, az emberek nem egyformák. Van, akinek sötét a bőre, van, akinek sötét a lelke, és van, akinek a fejében van sötétség.
Freewolf
@JAJMÁR: Mélységesen egyetértek. A tragédia az, amikor ez a három említett vonás egy egyénnél mind megjelenik!
wagabund
Jaaaj Istenem...pedig olyan okos ember ez a Gyurcsány..a felesége meg pláne..nem beszélnek ezek egymással? nem szól nekik senki, hogy fordítva ültek a lóra?
a feleség még hagyján, mert az egy brilliáns üzletasszony, de a férj az politikus, nem volna szabad ennyire liberálisnak látszania...sokba kerül ez nekünk.
van itt baj elég.

Orbán szerint nagy szerencse, hogy ezek nem kerülnek hatalomra mostanában...
JAJMÁR
@Freewolf: 09:31 De még nagyobb tragédia, ha valaki sötét fejjel és lélekkel azt hiszi, hogy a bőr színének ehhez köze van és nagyon büszke, hogy neki a bőre nem sötét :-D
Freewolf
@JAJMÁR: Te is és a többi lelkes demokrata azt gondoljátok, hogy a cigányokkal kapcsolatban az a baja a többségi társadalomnak, hogy barnább a bőrük? Akkor igen el vagytok tájolva! A japánoknak sárgább a bőre, mint az európaiaknak, mégis hallottad valahol, hogy a japánokkal valakinek is baja van? El kéne gondolkodni először és csak aztán szólni! :-)
JAJMÁR
@Freewolf: 10:03 Nem te vagy a többségi társadalom, esetleg egy tagja, de én is oda tartozom. Ugyan már, meg ne mondd nekem, hogy mit miért gondol a többségi társadalom, hát milyen alapon? (Főleg, hogy én mit gondolok... messze jársz attól te!)

De éppen ezt próbálom neked magyarázni, hogy nem a bőr szín a lényeg, és örülök, ha legalább ez átment.
Freewolf
@JAJMÁR: Liberális és "demokrata" barátaink, mint épp akár te is, mindig a bőrszínen lovagoltok és az előítéletességen.
Mint már annyiszor, mint amikor a gyógypedagógián tanítottam a megfontolva haladókat, hozok egy példát. Két család hatvan fővel verekedett botokkal és szamuráj kardokkal.
Na kikre gondoltam? Nem lehet ebből jól kijönni, mert vagy saját magad szerint is rasszista kijelentést fogysz tenni, vagy hülyének néznek! Választhatsz! :-)))))
JAJMÁR
@Freewolf: Kedves gyógypedagógián tanító, a hozott példádra és a feltett kérdésedre a válasz rém egyszerű! Ha te meghallanád, hogy 2 család hatvan fővel verekedik botokkal és szamuráj kardokkal, akkor te valószínű, hogy azt gondolnád, ezek cigány családok!
(Pedig lehet, hogy egy maffiaharc, ahol a botosok megelégelték, hogy a szamurájkardosok kifosztják őket :-DDD)
Freewolf
@JAJMÁR: Életszerű példáddal most csöppet elbizonytalanítottál! Naháááááát! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.