Miután a Fővárosi Közgyűlés megszavazta, hogy pályázza meg Magyarország a 2024-es olimpia rendezését, nyilvánosságra hozták, hogy mi hova kerülne a verseny alatt Budapesten. Az olimpiai falu például kihasználná, hogy az egyik tervezett Quaestor-beruházás már sosem fog megvalósulni – írta a 444.

Ugyanis a játékosok lakhelyét pont odaépítenék, ahova a Quaestor-csoport egykor a Duna City-projektet akarta: a Nagyvásártelep körüli telekre, ami a képen a sötétebb narancssárga színnel látható.

Így találkozik a Quaestor álma és a magyar olimpiarendezés
Forrás: 444.hu

Tarsoly Csabáék anno sok látványtervet is készített a projektről, amiről az olimpiai tanulmány készítői meg is emlékeznek – igaz, a Quaestor nevének említése nélkül:

A területet a városrendezési tervek vegyes területhasználatra, intenzív beépítésre jelölik (az ide vonatkozó fejlesztési elképzelés a Duna City projekt néven ismert).

És hogy mi történne a területtel az olimpia után?

egy része piaci értékesítésre kerül lakóingatlanokként, egy másik része pedig közszolgálati pályakezdők és alkalmazottak kedvezményes lakhatását segíti elő lakóingatlanként – a közszolgálati életpálya modellek részeként – illetve kollégiumként való hasznosítás is szóba jöhet.

Frissítés: az Index azzal egészítette ki a sztorit, hogy a Duna City volt a Quaestor-birodalom legértékesebb ingatlanja, Tarsoly Csaba erre hivatkozva kérte a hatóságokat, hogy házi őrizetben lehessen és intézhesse az ügyeit. Ugyanis ha a hitelezők elviszik, akkor nem lehetne a területből fedezni a pénzügyi hiány egy részét.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Adókból keletkezik akkora tartalék,hogy azt nem szabad vidéki utak helyrehozetalára ,kórházak korszerűsítésére,nyugdíjra,rákbetegek kezelésére,stb.fordítani.
Olimpia egy rangos esemény,melyen nyer az állam,csak az adózó nem profitál belőle konkrétan,mert a hellyegyeket ugyanúgy meg kell vásárolnia arra,ami az ő befizetéseiből jött létre.

Vidékiként nem mondom ki hogy nem támogatom,de jánlom a tisztelt szervezőbizottságnak,hogy a saját fas...kal verjék a csalánt!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Zseniális a terv, kitűnő helyszíne lenne a 2024-es Olimpiának.
Sziszifusz
@verőce21: Zseniális Questor ??? Igen. Majdnem zseniális ! A csődje is megmutatta.
verőce21
@Sziszifusz: "...Quaestor-beruházás már sosem fog megvalósulni" - Nyolc osztályod megvan? Hogy így elsőre megértetted? - te Agyhalott!
Sziszifusz
@verőce21: Agyhalott ??? Köszönöm a dicséretet. Tetszik az intelligens megszólalásod.
Szerinted is igaz,hogy: " a stílus maga az ember" ?
verőce21
@Sziszifusz: (16:54) A szavam ejtése bölcs és nyugodt stílusú. Nem kell hozzá tájszótár.
Sziszifusz
@verőce21: Örömmel tölt el, hogy ilyen jó véleményed van magadról ! " Boldogok a lelki szegények mert ..."
Dr. Felipe
@verőce21:" Zseniális a terv, kitűnő helyszíne lenne a 2024-es Olimpiának."

Akkor már fizetheted is a beruházások költségeit. Fáradj a pénztárhoz és fizess.
verőce21
@Sziszifusz: És ahhoz mit szólsz, amiről írtam, hogy tetszik, mi hova kerülne a verseny alatt Budapesten? Az olimpiai falu például kihasználná, hogy az egyik tervezett Quaestor-beruházás már sosem fog megvalósulni.
bakegya
QUAESTOR államfejtést igényelni kell a poltnál-aztán ha nincs foganatja,IRÁNY STRASSBURG-MI A SZEREPE ENNEK A FIKTÍV PAPIROKKAL KERESKEDŐ CÉGNEK AZ ÜZEMELTETÉSÉBEN AZ ORBÁNKORMÁNYNAK?
Sziszifusz
@verőce21: Bízom, hogy figyelemmel a magyarországi állapotokra, nem ítélik ide az Olimpia rendezés jogát. Emiatt okafogyott lehet erről beszélgetni.
Egyébként pedig nem olimpiáról kell ábrándozni, hanem a jelenlegi súlyos bajok megoldását kell proponálni.
Sziszifusz
@Sziszifusz: A pályázat elkészítésére költött milliárdok, felesleges kiadások.
iskolakerülő
Csak egy barom akarhat Olimpiát Cigándiába.
kamazuka
Adókból keletkezik akkora tartalék,hogy azt nem szabad vidéki utak helyrehozetalára ,kórházak korszerűsítésére,nyugdíjra,rákbetegek kezelésére,stb.fordítani.
Olimpia egy rangos esemény,melyen nyer az állam,csak az adózó nem profitál belőle konkrétan,mert a hellyegyeket ugyanúgy meg kell vásárolnia arra,ami az ő befizetéseiből jött létre.

Vidékiként nem mondom ki hogy nem támogatom,de jánlom a tisztelt szervezőbizottságnak,hogy a saját fas...kal verjék a csalánt!
hetöndöe
@verőce21: Tényleg zseniális,már ha a marhákat zseninek lehet nevezni.:-))

kepek.444.hu/2014/08/07/a-legujabb-gorog-romok-a-2004-es-olimpia-maradvanyai/

Az eredmény kézzel fogható,nálunk ráadásul a lakosság száma miatt sokkal többe kerül,így az egy főre jutó veszteség is sokkal nagyobb.
verőce21
@Sziszifusz: (17:31) De könnyen ideítélhetik a rendezést, addig nem okafogyott a téma.
Magyarország az egyetlen az olimpiai alapítók közül, aki eddig még nem rendezett nyári játékokat. A helyszín remek, a tervek jók, a gazdaság fellendülőben, a pénz is összejöhet rá.
Desischado
Akkora a baj nálunk hogy nem igaz, de olimpia kell! Rázzuk a rongyot, közben a fenekünk lóg ki a nadrágból!
verőce21
@hetöndöe: (19:16) A marhák odaát vannak Lajoska!
Ebben a tervben az a jó, hogy minden létesítménye hasznosítható később. A lakóházak, az egyetemi campus, a hozzá csatlakozó tenisz- és atlétikai pályák, stb.

Nem utolsó sorban egy logikus fejlesztési irányt folytat a létesítmény Dél-Pest felé.
(A 9 milliárd Euró pedig éppen annyi pénz, mint a devizahitelesek megsegítésére költött eddig az MNB.)
F_Viktor
@Sziszifusz: Írod:
"Zseniális Questor ??? Igen. Majdnem zseniális ! A csődje is megmutatta."

Igenis, a Quaestor zseniálisan pénzelte milliárdokkal éveken keresztül a fityeszes haverokat.
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"Ebben a tervben az a jó, hogy minden létesítménye hasznosítható később. A lakóházak, az egyetemi campus, a hozzá csatlakozó tenisz- és atlétikai pályák, stb. "

Ugyanezt mondták Los Angelesben, Szöulban, Barcelonában, Atlantában, Sydneyben, Athénban, Londonban, s végül egytől egyik hatalmas veszteséget produkált.
Pekingben eleve úgy tervezték, hogy szinte az összes felépített létesítményt az olimpia után azonnal lebontják, így mérsékelték veszteségüket.
De majd a mély-magyarok megmutatják, hogy a mutyi mellé még gazdaságos olimpiát is képesek rendezni :-)))

Írod:
"(A 9 milliárd Euró pedig éppen annyi pénz, mint a devizahitelesek megsegítésére költött eddig az MNB.)"

"A marhák odaát vannak Lajoska!"
1) A bankok nem azonos az MNB-vel, sem a Jegybankkal!
2) A bankokat is "csak" 1 000 milliárd forinttal fejte meg Orbán, míg te kb. 2 800 milliárdról regélsz!
Lajoska, mit álmodtál? Az MNB majd annyival "segítette" a devizahiteleseket, mint amennyit lenyúlt a MANYUP-tagoktól?

Abban van igazad, HA az MNB 9 milliárd euróval segítette VOLNA a devizahiteleseket, akkor az ténylegesen segítség lett VOLNA!
Helyette még a forintosításkor is nyerészkedett a mocsadék Eltolcsy!
agnes200
Hát a Paks II. hitele mellé még egy Olimpia is... szerintem ez már államcsődöt jelent. Főleg, ha a kivándorlás folytatódik, azaz épkézláb adófizető sem marad az országban. Azt hiszem, nekem is menekülnöm kéne ebből az országból.
verőce21
@F_Viktor: (00:41) A bankok-MNB párost most hagyjuk, de a 9 mrd Euro valós.

Nem számolsz az olimpia rendezésével járó munkahely teremtéssel és adóforintjaival, turisztikai bevételekkel. Ezek mind a lakosságot gyarapítják.
Egy kormány mindig csak építési beruházásokkal tudja lendíteni a gazdaságot.
JAJMÁR
Nyilván sok pénzt tudnának leakasztani egy olimpiával - na, nem mi, nem az ország -, a magasra mászott emberek, tapasztalhatjuk folyamatosan, hogy gátlásaik nincsenek. A felelősség is ismeretlen fogalom.

Íme, egy olimpia utóélete, és a szomorú ebben, hogy ott, ahonnan indultak ezek a játékok... csak mára olyan szintű felhajtássá és rongyrázássá vált, ami tönkreteszi az országokat, ha az nem áll nagyon szilárd alapon. Nekünk már annyi stadionunk épült, hogy ez olimpia nélkül is sikerülni fog.
www.youtube.com/watch?v=8w9yJdkeryI&list=WLF6D4E80429E09975&index=1&feature=plpp_video
desert
Azt hadd kérdezzem már meg a lelkes olimpia pártiaktól, hogy és a közlekedés megoldását vajon, hogyan is képzelik el? Ide jön egyszerre!!! mondjuk olyan 2-3 millió látogató (amivel szerintem nagyon nem is mondok sokat), ez kb a főváros teljes lakosságával egyenértékű embertömeg. Így sem lehet 1,5 óra alatt, kilóméteres dugóktól mentesen eljutni A pontból B-be Budapesten belül nap közben, még a "bennszülötteknek" sem. Kezdjük ott, hogy nincs elég híd, lesz-e elég szállás hely a látogatóknak (vagy majd építünk x szállodát és azt is hasznosítja utána főváros), a tömegközlekedés, nincs rá jobb szó, egy vicc az utastájékoztatással egyetemben. Sikerült suttyomban úgy lezárni a Nyugatit, hogy még azok se tudtak róla, akik arra járnak minden nap munkába... 2024... jó ha a Széll Kálmán tér elkészül addig... Az olimpia végén azok fognak érmet kapni, akik el tudnak majd navigálni éhendöglés nélkül a város egyik feléből a másikba. Nem olimpia lesz ez kérem, hanem a Hunger Games legújabb fejezete! Kár, hogy bezárták a Lipótot, mert ezek szabadon mászkálhatnak és onthatják az ehhez hasonló remek ötleteiket! Az persze meg gondolom meg se fordul a fejükben, hogy ebből az összegből mondjuk elkezdhetnék az egészségügyet gatyábarázni... Abszurdisztán ez kérem alássan!
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"...a 9 mrd Euro valós."

Mondjad, az MNB mely jelentéséből olvasod ki ezt a hatalmas számot? Hiszen az MNB gazdasági eredményei nyilvánosak.
Majd azt is áruld el, hogy ezt a 2 800 forintot milyen formában használták fel a devizahitelesek érdekében!

Írod:
"Nem számolsz az olimpia rendezésével járó munkahely teremtéssel és adóforintjaival, turisztikai bevételekkel. Ezek mind a lakosságot gyarapítják."

Igen, az építkezés idejére lesz munkahelyteremtés, o"szt a nagy lufi utána durran egy hatalmasat.
Nézted @hetöndöe: bejegyzését, mi lett az athéni beruházásokkal?
kepek.444.hu/2014/08/07/a-legujabb-gorog-romok-a-2004-es-olimpia-maradvanyai/

De jó példa a Brazil foci VB is, bemásolom amit Szandinak írtam erről egy másik cikkhez:

a 200 millió lakosú Brazília (Magyarország lakosságának 20-szorosa!!) gazdasága még most sem állt talpra:
Infláció 7,4 százalék,
gazdasági teljesítmény 0,6 százalékkal esett vissza,
GDP 0,5 százalékkal csökkent...

"Az elemzők egybehangzó véleménye szerint a visszaesés egyértelműen a labdarúgó világbajnokságnak tudható be. (...) A versenyszféra tevékenységére szintén negatívan hatott a torna, egy sor vállalat ugyanis felfüggesztette a termelést, szabadságra küldte dolgozóit a világbajnokság időtartamára. Az adatok azt mutatják, hogy 2014 első negyedévében a befektetések volumene is jelentős mértékben visszaesett a megelőző év azonos időszakához képest, ám a szakemberek szerint ez nem kizárólag a világbajnokságnak tudható be. Az április 1. és június 30. közötti időszakban a befektetések értéke 5,3 százalékkal csökkent, ami a legnagyobb arányú visszaesés 2009 óta. A világ egyik legnagyobb feltörekvő gazdaságának idei gyengélkedése már csak azért is figyelemre méltó, mert 2010 még 7,5 százalékos növekedést ért el, amire 27 óta nem volt példa. Az elmúlt évtizedben korábban sosem látott mértékben áramlott
verőce21
@F_Viktor: (13:34) Természetesen okulni kell más hibájából és figyelmesen eljárni, kerülve a megalomán rendezést.

Sokmindent tudsz és szeretsz ollózni is, a hatalomhoz viszont nem értesz.
"Kenyeret és cirkuszt a népnek!"
F_Viktor
@verőce21: Fején találtad azt a bizonyos szöget, az ötlet maga a megalomán.
Minden magyar szeretne egy saját olimpiát, egy foci VB/EB-t, de tisztában kell lennünk, hogy nem nyújtózkodhatunk túl a takarónkon, tudniuk kell az adófizetőknek, hogy mekkora terhet jelent az majd nekik.

Meddig érdekes az olimpiát rendező ország? Előtte egy évig beszélnek róla, hogyan állnak az új létesítmények, mekkora a korrupció, stb.
Majd jön az a bizonyos 3 hét, mikor a világ erre figyel. Aztán vége, kipukkan a lufi, viszont a felvett hiteleket fizetni kell.
Tudtad, hogy az 1976-ban rendezett olimpiára felvett kölcsönök utolsó részletét Montreál városa 2011-ben fizette vissza? Vagyis 35 évig fizette azt a bizonyos 3 hét világfigyelmet.

Ergo, kenyér az nincs, a drága cirkusz árát pedig a nép fizeti meg.
mate03
@Desischado: Az elmúlt 50-évben nem volt olyan olimpia,amelyik nyereséget hozott volna!A Görög gazdaság is ebbe rokkant bele!Ez az ország úgy el szegényedett,hogy nem egy olimpiába,de még 2-év Fidesz kormányzásba,úgy bele bukunk hogy ki írhatjuk ,Magyarország-el kelt! Meg vette Putyin!
verőce21
@F_Viktor: (15:22) Én ezt nem egészen így látom. A tervezett létesítményekből néhány stadion kivételével mindet meg kell építeni előbb-utóbb. Bérlakásépítések, egyetemi campusok, néhány sportlétesítmény, híd, közlekedésfejlesztés, stb. Munkát és lakást kell adni.
A fejlesztések iránya teljesen megegyezik a fővároséval. Erre lenne 8-9 éve az országnak és már korábban elkezdett, félbemaradt építéseket fejezne be.
F_Viktor
@verőce21: Szépen hangzik, de senkinek nem sikerült megvalósítania. Egyedül Pekingben tudták úgy csökkenteni a veszteségeket, hogy az olimpia záróünnepsége utáni héten már bontották az új létesítmények 80-85 százalékát.

Lesz sok felesleges beruházás, ami soha nem térül meg, ilyen lesz a közlekedés fejlesztése, ami soha nem lesz kihasznált (lásd M6).
Nem lesz a létesítményeknek gazdája, fenntartója.
Mikor a kórházaknak gondot okoz a fűtés, az épületek állagmegóvása (a felújítás csak álom, csak akkor valósul meg ha az EU éppen ad rá pénzt), akkor majd a főváros finanszírozza ezeket a hatodrendű feladatokat?

Azért maradjunk a realitás talaján, elqrunk a pályázatra 1,5-2 milliárdot, s ha a NOB nem akár nagyon alánk tenni, akkor más kapja meg a rendezési jogot, s akkor fellélegezhet Magyarország.
hetöndöe
@verőce21: Olimpia Magyarországon csupán pár idióta álma...pont.
verőce21
@hetöndöe: Ítélkezni nem szabad, mert ha valami igaz, az ellenkezője talán még igazabb!
verőce21
@F_Viktor: (17:10) Bár már ott tartanánk, hogy a fenntartási gondokat kell csak megoldani!
Addig is vár még ránk egy Úszó VB megrendezése.
Desischado
@mate03: Mondtam itt többször is, rázzuk a rongyot, közben a fenekünk lóg ki a nadrágból! Ez csak arra kellene, hogy orbán meg az oligarchái még jobban megtömhessék a feneketlen zsebüket, ami sohasem akar megtelni. Mit gondolsz, Paks 2 miért kell nekik annyira?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok