Tibor 1974-ben született. Az ezredforduló környékén készült orvosi vizsgálatok súlyos fokú debilitást állapítottak meg nála, IQ-ját ötvenesre mérték, 67 százalékos rokkantnak, önálló életvitelre képtelennek minősítették – írja a Népszabadság.

Az akkor elkészített orvosi szakvéleményben azt írták, hogy felülvizsgálata nem szükséges, állapota végleges. Ám ez most mégis megtörtént. A felülvizsgálat után, bár állapotjavulás nem következett be Tibornál, az új szakvélemény szerint egészségkárosodásának mértéke 40 százalékra csökkent.

Az államkincstár megyei igazgatósága ezután megvonta tőle a fogyatékossági támogatást, a kormányhivatal elutasította a nevelési ellátás iránti kérelmet. A család ezért a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Irodához fordult segítségért.

Iványi Klára, a NEKI munkatársa több hivatalhoz is elment. Azt a választ kapta, hogy:

Tibor regisztrálja magát álláskeresőként, és egy évig tartó együttműködés után lehetősége lesz közmunkásként elhelyezkedni, de addig egy fillért sem kap.

98 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ez egyszerűen elképesztő, hogy egy súlyosan fogyatékos embert
dolgozni küldenek !
Csak mocskos gorombaságot tudnék írni az ilyen rendszerről,de inkább ne teszem !
Szégyellje magát az összes érintett !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Ez egyszerűen elképesztő, hogy egy súlyosan fogyatékos embert
dolgozni küldenek !
Csak mocskos gorombaságot tudnék írni az ilyen rendszerről,de inkább ne teszem !
Szégyellje magát az összes érintett !
1magyar
A rokkantságot bíráló bizottság embertelensége közismert, (tapasztalat) sértődöttek az emberekre mert nem tudnak már fizetni.
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Toby
@Rózsika Hatházi: Súgj ! Mikor tiltottak le ?
F_Viktor
Igen, az elesetteket nem hagyják az árok szélén...

@nyanya001: Írod:
"Ez egyszerűen elképesztő, hogy egy súlyosan fogyatékos embert
dolgozni küldenek !"

El lehet képzelni, egy 50-s IQ-val rendelkező emberrel hogyan bánnak majd munkatársai, mennyi megaláztatásban lesz része :-(

@1magyar: Írod:
"A rokkantságot bíráló bizottság embertelensége közismert..."

Ez igaz, de embertelenségből ebben az esetben mások is bemutatkoztak:
"Az államkincstár megyei igazgatósága ezután megvonta tőle a fogyatékossági támogatást, a kormányhivatal elutasította a nevelési ellátás iránti kérelmet."
Mézike
Nekem van egy ismerősöm akinek körülbelül ennyi az IQ - ja.
Magáról képtelen gondoskodni. Nemhogy közmunkásként dolgozni. Vannak dolgok amiket megért, de nem lehet egyedül hagyni, mert nem tudja felmérni a tettei következményét. Ő is le van százalékolva, az anyukája otthon van vele ápolásin. A két összeg nem teszi ki havonta a 90 ezer forintot. Még így is olcsóbb mintha az anyuka dolgozna a fiút pedig bentlakásos napközibe , vagy valahova tennék. Gyakran éri baleset. Legutóbb nem vette észre hogy az ajtó be van szorulva, erősen megnyomta az üveg pedig elpattant. Az alkarját össze kellett varrni. Mi lesz ezekkel a betegekkel ha megvonnak tőlük mindent. Sok éves kihagyás után a velük otthon lévő szülő hova megy dolgozni? Mindketten menjenek közmunkásnak?
Rózsika Hatházi
@Toby: Ma 16:34 Augusztus 14-én. Na jó, nem letiltottak, csak törölték a kommentedet. De oda van írva, hogy többszöri letiltás , kitiltással jár.
Toby
@Rózsika Hatházi: Nem mindegy ! A mindenkori moderátor habitusától, hangulatától is függ, hogy mire teszi be az előre beállított tiltó szöveget !
Anno a fidesz.hu-ról valóban kitiltottak, többszöri kísérletre sem sikerült belépnem, pedig oda - tekintve a lelki érzékenységüket - megrágott, ám bíráló modatokat nyomtam be !
papa.49
Az orbánisztánban uralkodó nézetek szerint a betegember, főleg ha az állapota nem is fog javulni, meg a nyugdíjas ,,felesleges teher a regnáló kontár elkurmánynak,, tehát mindent meg lehet tenni hogy minél hamarabb megszabaduljanak tőle, és azokkal a gerinctelen egyedekkel ezt meg is teszik, akik a bírálást végzik)))))))))))
Toby
Soha ne legyen nyugodt a lelkiismeretük !
jancsipapa
@Mézike: Pusztítják őket . A szellemi fogyatékost ,a féllábút , a cukorbeteget , a gyengén látót , a csípőficamost , a rákost ,a bénát ,stb . SZÁNDÉKOSAN, ELŐRE MEGFONTOLTAN ,KIADOTT PARANCSOT TELJESÍTVE .
Mézike
@jancsipapa: Nemcsak őket. A hozzátartozóknak elég nagy teher mint lelkileg , mint anyagilag agy fogyatékkal élő ember. Ha most megvonnak tőlük mindent hova fordulhatnak?
jancsipapa
@Mézike: Pontosan . Ezek nem gazdag emberek . Anyagi ,lelki ,fizikai terhekkel ,küszködve élnek . De ,hát ez Magyarország ,szinte minden pénz kevés ,kell a stadionokra ,a kisvasútra ,meg a klientúra zsebébe.
Eriksson
Csak félve merem megjegyezni, hogy ez a fogyatékos ember nem féllábú, nem félkezű, nem beteg, nem nyomorék, csak az IQ-ja kevesebb az átlagnál. Megkérdezhetem, hogy miért nem alkalmas fizikai munkára?
Zsoel
@Horizont: Bizony. Főként őnekik "köszönhetik" az igazán betegek, hogy ma már kis túlzással az amputáltakat is visszahívják éves kontrollra, nem nőtt-e vissza a fél lábuk.
Keresztapám agyvérzés miatt lett rokkanttá nyilvánítva, tehát az ő elbeszélése révén testközelből érzékelem a változásokat. Panaszkodik, hogy az eset óta eltelt években szinte hónapról-hónapra szigorítanak a rokkantsági ellátás feltételein. Őt is folyton vegzálják. Nem vicc: még az (egyébként szintén szakorvosi "vényre" felírt) elektromos rokkantkocsijának a javíttatási igényét is szakorvossal kell előre felíratnia, különben nem jön ki a szerviz, és hasonlók. Mindez pedig azért állt elő, mert igen sokan hosszú időn keresztül visszaéltek a magyar szociális rendszerrel: egyes, hivatásukat megcsúfoló orvosok némi kenőpénz fejében boldog-boldogtalant leszázalékoltak, úgyhogy most ezen visszaélések miatt szívnak a ténylegesen rokkantak is. Nem azért mondom, hogy a kormányt védjem, nem is a szóban forgó esetre célzok, de a csalókat le kell leplezni. Nincs olyan helyzetben a magyar egészségügy, hogy tömegével élősködjenek rajta makkegészséges munkakerülők.
jancsipapa
@Eriksson: " Az ezredforduló környékén készült orvosi vizsgálatok súlyos fokú debilitást állapítottak meg nála, IQ-ját ötvenesre mérték . 67 százalékos rokkantnak, önálló életvitelre képtelennek minősítették " Azt írták felülvizsgálata nem szükséges . Vagyis nem várható javulás . - Nem munkára ,önálló életvitelre sem alkalmas . ( a cikk és a benne felhozott szintén orvosi szakvélemény szerint ) Most meg mégis " jobban teljesít "
Eriksson
@Horizont: Szívesen. Attól, hogy valaki agyilag zokni, még tud dolgozni, ha akar. Ha másképpen nem, felügyelettel, brigádban.
Szemben azokkal, akik esetleg munkavégzés közben lettek valóságos rokkantak, de mégis visszaküldenének őket dolgozni.
Félreértés ne essék, nem sajnálom tőle a járadékot, de azt a pénzt amit neki adnának azt valakinek ki kell termelni.
Gonoszgólya
@Toby: "Anno a fidesz.hu-ról valóban kitiltottak, ..."
A fidesz, orbánviktor, mszp, az a szőke majmozós fideszkurva, és sorolhatnám...
Pedig akkor még próbáltan kulturáltan hozzászólni a dolgokhoz. Érdekes hogy az ott tőzsgyökeres gyökerek / he-he, ez jó / símán beszólhattak anyázás szintjén is, ők maradtak.
Na akkor döntöttem el, azt kapják a ganék, amit megérdemelnek... ha nekik ez az alap, ám legyen.
De még itt is kaptam a széplelkűektől, mert fájt nekik az ok és okozat valósága. A bigott fideszganékról meg nem is beszélve...
Zsoel
@Horizont: Gondoltam, hogy a 41 évedre mint munkaiszonyodra célzol, máskülönben aligha lehetne velem egyidős lányod. :)
Eriksson
@Horizont: Én semmivel sem vagyok tisztában valóban, mert nekem nincs ilyen családtagom. De láttam olyat, hogy valaki láthatóan azt sem tudta megmondani hány éves, a nevét sem tudta leírni, de miután kölcsön kérte a telefonom, a barátja számát fejből ütötte be. Szóval ilyenek is vannak a leszázalékoltak között. Elég egy apró "kihagyás", és máris ugrott a rokkant nyugdíj.
papa.49
@Eriksson: Soha ne is tud meg milyen egy ilyen embert gondozni, akinek szinte csak egy irányba megy az agya, a telefont mondjuk tudja kezelni, de esetleg azt nem tudja még megmondani se, hogy hol lakik, elég baj az annak aki benne van meg a családjának is!!!
Ez nem ,,kihagyás,, ez egy betegség, ha nem tudnád!!!
Eriksson
@Horizont: Már megint Orbán? Lenyelted a papagájt?
Eriksson
@papa.49: A kihagyáson azt akartam érzékeltetni, hogy elfelejtette, hogy ő agyi rokkant. De ezen kár veszekedni.
idppp
Erikssont sem az eszéért szeretik! Joggal reménykedhet a leszázalékolásában!
Eriksson
@idppp: Irtó kedves megjegyzés. Van még ilyen a tarsolyban?
papa.49
@Eriksson: Ez itt nem veszekedés, mert nincs is miért ,,veszekedni,, csupán eszmét cserélünk, ez így jó, de a végeredmény az hogy egy ember megalázóan embertelen körülmények közzé kerül az ,,állam jóvoltából,,))))))))))
Igen igaza van horizontnak a hazugovics tehet minderről is mert ha nem tudnád , itt mindent, minden szinten az ő személyes döntései befolyásolnak, vagyis itt semmi nem történik az ő tudta, beleegyezése, parancsa nélkül)))))))))
Eriksson
@papa.49: Azért tartom szőrszálhasogatásnak az ilyen vitát, mert azért, hogy ez az egy eset így ki lett hegyezve, nem kéne hogy befolyásolja az emberek hangulatát és józan ítélőképességét. (lásd idppp hozzászólását). Nagyon sok-sok ennél súlyosabb probléma van és meg kellene látni a fától az erdőt. Mert szerintem ez egy hangulat befolyásoló hír, eltereli a figyelmet a valódi rászorulókról.
Dr. Felipe
"Tibor regisztrálja magát álláskeresőként, és egy évig tartó együttműködés után lehetősége lesz közmunkásként elhelyezkedni, de addig egy fillért sem kap."

A magyar reformok működnek. Aztán hol fog elhelyezkedni közmunkásként egy fogyatékos ember elvtársak? Akit már úgyis megvert a sors és még ezt a szaros 22 ezer forintot is megvonják tőle mikor a vezetők milliókat autókáznak el havonta.
Persze tudom hogy fasiszta országban a rokkant, sérült emberek már nem számítanak, őket ki kell húzni a statisztikákból mert rontják a képet.
papa.49
@Eriksson: Ha ez az ember nem ,,VALÓDI RÁSZORULÓ,, akkor kérlek hozzám a jövőben ne szólj mert nekünk ,,NINCS MIRŐL BESZÉLGETNI,,!!!
Eriksson
@Horizont: Te most beszélgetsz, vagy provokálsz? Engem piszkosul nem érdekel a politika, nem is értek hozzá. Annyit viszont tudok, hogyha éhes vagyok, nem az állam dolga engem megetetni, hanem fogom a kanalat és magam rakom a kaját a számba.
Eriksson
@papa.49: Sajnálom, hogy így gondolod. Ezek szerint mégis veszekedtünk?
papa.49
@Eriksson: Ez nem veszekedés, csak pusztán önvédelem))))))))
Clavigo
@Eriksson: .. és ha lerokkansz (sose forduljon elő ),,és a kanalat sem tudod megfogni,,hogy egyél...Akkor is ilyen keményen adnád elő magadat ??? Emellé még az állam felkinálná közmunkás-----"életpályamodelt "..hogy teljes legyen az örömöd..Egy agyvérzéstől is leépülhetsz erre a szintre. Mikor születtél ?? Tegnap,,,hogy ilyen hülyeségeket beszélsz ?
papa.49
@Eriksson: Engem nem lehet megsérteni, evvel, inkább nem válaszolok)))))))))
lajospapa
@Horizont: Pesze,hogy nem hagyják az út szélén! Belökik az árokba és ráhajtanak...
Lepényleső
Tehát,cirka negyven év múlva pedig teljesen gyógyultan távozhat.(Oda,ahonnan ezeknek elő sem kellett volna jönniük.)
Eriksson
@Clavigo: Nem a keménység beszél belőlem. Sajnáljuk ezt a szegény embert, persze, hogy sajnáljuk. De tételezzük fel, hogy akik a sorsa felől döntöttek, valószínűleg felelősséggel döntöttek. Már csak azért is, mert nem a saját zsebükből fizetik a járadékot, nem érdekük, hogy megvonjanak jogos járandóságot.
Eriksson
@papa.49: Te tudod, de nem értem, hogy akkor miért döntöttél úgy ilyen hirtelen, minden ok nélkül?
okina48
@Horizont: A baj csak ott van,hogy akik pénzért vették a rokkantságot,azokat nem abajgatják.Közeli ismerősöm 40 évesen vette meg a rokkantságát kb.2004-ben 170E Ft-ért,azóta 2 évenként perkál ugyanannak az orvosnak.Mellette feketén hülyére keresi magát,van miből fizetni! Túlélte a BAZ m.-i nagy lebukást is.Ki van ez találva!
Jankó123
@Eriksson: ma, 20:02
Írod:
" Annyit viszont tudok, hogyha éhes vagyok, nem az állam dolga engem megetetni, hanem fogom a kanalat és magam rakom a kaját a számba. "

-És amúgy, ki veszi meg neked a kaját?
Ez a kijelentésed pont olyan, mint a Récsölke sajátlábonállós dumája!
Nem vagytok rokonok?
:-)))
Hólapát
@Eriksson: Örülök, hogy Önnek nincs ilyen személy a családjában és nem találkozott még ezzel a helyzettel személyesen. Nem kívánom, hogy élje át! Csak abba gondoljon bele, hogy ezeket az embereket mindenhova kísérni kell és otthon sem lehet hagyni őket egyedül néhány óránál tovább. Még szerencsésnek mondhatja magát az aki pár órára magára hagyhatja beteg hozzátartozóját mert nem szorul 24 órás ápolásra.
Ezek az emberek nem tehetnek az állapotukról nekik sajnos nem adatott egészséges teljes élet. Az 50 körüli IQval egy kisgyerek szintjén van, ez nem elég hogy megértse hogy neki dolgoznia kell, hogy megéljen. Ez kb olyan mintha egy 5 éves gyerektől várná el hogy eljárjon dolgozni. Sajnos nekem van személyes tapasztalatom ezen a téren, testvérem súlyosan sérült (csecsemőkori agyvérzés maradandó agykárosodás és mozgásproblémák) önálló életre sosem lesz képes. Nem az a 20-40 ezer forint juttatta ide a Magyar gazdaságot vagy gátolja a felemelkedésben amit az ilyen betegeknek ad az állam. Csak a heti néhány nap foglalkoztató többe kerül ahova hordani kell, mint a nyugdíja. A foglalkoztatók nélkül az ilyen betegek nagyon beszűkülnek szociális kapcsolatok híján. Remélem sosem tapasztalja meg amit az ilyen embereket nevelő szülők nap mint nap átélnek.
Mézike
@Eriksson: Még jó hogy te nem vagy agyilag zokni.
Eriksson
@Hólapát: Őszintén sajnálom az önök helyzetét, el tudom képzelni, mennyi nehézséggel kell megküzdeniük nap, mint nap.
kkalman
"Dr Mengele" jól dolgozik g..i Orbán teljes megelégedésére. Kell ennél több egy önelégült baromnak, akinek a saját hobbiján kívül semmi nem számít?
enslaved
@Toby: Téged olvasgatva nem is csoda, ha a Fidesz.hu - ról kitiltottak. Kevés ember trágárkodik annyit ezen az oldalon is, mint te. Gondolom, ott is geciztél folyamatosan. Ez valami modern stílus, vagy veled született? :-))
enslaved
A cikkhez hozzászólva, a fogyatékos emberek teljesen ki vannak szolgáltatva a rendszernek, a környezetüknek. Mindent meg kellene tenni azért, hogy minél élhetőbb életet élhessenek, hiszen éppen elég bajuk van szerencsétleneknek. Nem kellene még egyet beléjük is rúgni.
enslaved
@Mézike: Lehet, hogy nem Sony Eriksson? :-)
Eriksson
@Jankó123: Eddig még nem voltunk, de sose lehet tudni :-)))
Eriksson
@Mézike: Zokniról volt szó, nem IQ-ról. Az utóbbihoz milyen kérdéseket kellene megválaszolnom?
Mézike
@Eriksson: Drága fentebb az egyik hozzászólásodban azt nyilatkoztad hogy egy agyilag zokni ember képes felügyelettel dolgozni...
Erre mondtam azt , még jó hogy te nem vagy agyilag zokni.
Erre te aszontad dehogynem.
Nahát akkor az IQ nukud.
Mézike
@enslaved: Jajj! Az elektronikához nem értek... :-)
Eriksson
@Mézike: Arra írtam, hogy dehogynem, mert itt vitatkozom olyan dolgokon, aminek semmi értelme, mert úgy sem tudok rajta változtatni. Szóval nem vagyok normális.
@Mézike: Nem is kell, mert @enslaved: arra utalt csupán, hogy nem én vagyok a Sony.
Mézike
@Eriksson: Attól hogy nem tudunk változtatni dolgokon véleményünk , véleményed lehet.
Az pedig nem biztos hogy nem tudunk változtatni rajta...
Tudom mire utalt @enslaved:
Eriksson
@Mézike: Én is így gondoltam tegnap még, amikor beregeltem ide, hogy lehet beszélgetni, eszmét cserélni, kitárgyalni dolgokat ezen az oldalon. Legalábbis ezt ígérte a működési szabályzat, vagy mi. Ezzel szemben folytonos támadás ér, bármit mondok, bármivel kapcsolatban. De biztos bennem van a hiba.
Mézike
@Eriksson: :-) Tündérpofa , talán azért mert nem fejezed ki magad világosan, vagy talán azért mert világosan kifejezed magad, de viszont az nem tetszik itt egyeseknek.
Úgy nagyjából azzal vereted ki a biztosítékot, hogy azt mondtad egy ilyen sérült ember mint akiről a cikk szól tudna csapatban dolgozni.
Nem tudna.
Páran , köztük én is példákat hoztunk fel hogy miért nem tudna.
Ezért nem kell elszaladni innen. Jó?
Eriksson
@Mézike: Nem értem én ezt akkor sem. Van egy történet valakiről, ami vagy igaz, vagy nem. (ugye ismerjük a mai újságírás hatásvadász módszereit)? Mégis olyan vehemenciával megy a vita az érdekében, mintha legalábbis attól visszakapná a nyugdíját. Pedig nem, akkor se, ha mi itt megfojtjuk egymást vagy örök haragot fogadunk egymásnak.
Mézike
@Eriksson: Tételezzük fel hogy igaz.
A mi kicsiny országunkban sokminden előfordul.
É ismerek ennyi IQ-val élő fogyatékost. Olyan 5-6 éves szinten van. Fizikailag semmi baja, de nem hinném hogy dolgozhatna bárhol is , akár kísérővel. Ma 17. 22 -kor írtam erről. Talán elkerülte a figyelmed.
enslaved
@Eriksson: Pedig tudhatnád, kis hazánkban egy hír szépen megváltozik idővel. Most gondold el, mi történik egy pár ezer fős kis faluban, ahol mondjuk csak unatkozó idős nénik élnek:-)
Eriksson
@Mézike: Újra kerestem és igen, olvastam. Amit ott leírsz az egy valós eset, és a történetben szereplő ismerősödtől nem is vonták meg a támogatást. Szóval így.
Mézike
@Eriksson: de ez nem zárja ki hogy mástól megvonják, megvonhatják.
Azt azért elismerhetnéd , hogy egy ilyen ember nem tud, még kísérővel sem dolgozni.
Eriksson
@enslaved: Hááát? El tudom képzelni. De a mai bulvár pont arra hajaz, mint a az unatkozó pletykás nénik összeesküvés elmélete. :-)))
Mézike
@enslaved: Milyen idős nénik?
Pletykafészkek...:-)
Eriksson
@Mézike: Nem kötöm az ebet a karóhoz tovább, nem tud dolgozni és kész!
Így jó?
Eriksson
@Mézike: Pont, mint az újságírók. :-)))
Mézike
@Eriksson: Aha.:-)
Szia , jó éjt neked. :-)
Teszem el magam pihe - puha ágyikómban. Álmodom leány álmaimat...
Remélem még összefutunk eme nagy planétán...
Eriksson
@Mézike: Kívánok én is jó éjszakát és szép álmokat. :-)
Hari
Két idézet állítólag ugyanattól: 1./ senkit sem hagyunk az út szélén. 2./ Ne arra figyeljenek, hogy mit mondok, hanem, hogy mit csinálok. Az ígéretét folyamatosan be is tartja, ugye ?
Mézike
@Hari: Nem hazudott.
nem hagy senkit az út szélén , hanem berugdossa az árokba.
Nem azt teszi amit mond.
JAJMÁR
@enslaved: Üdv :) Már azt hittem, "Téged többé sose látlak", most, hogy mindjárt itt az ősz :)
nyanya001
Ezeknek meg toljuk a nyugdíjat ami évente 10 milliárdba kerül
fn.hir24.hu/penzugy/2014/03/27/ukran-nyugdijakat-fizet-magyarorszag/
Aki itt élt, dolgozott, itt adózott, rokkant meg, annak meg az jut ami a harmadik ikernek...
JAJMÁR
A kormány sem a szegényekkel, sem a rokkantakkal, sem a hajléktalanokkal nem törődik. Bünteti őket. Ennyi történt, "folytatják".

Azt meg nem kell tőlük elvárni, hogy megértsék vannak önhibájukon kívül bajban lévő, kiszolgáltatott emberek.
Nem értik, mert egyszerűbb nem érteni, mert ez annyira bonyolult lelkizős dolog, nincs őnekik erre kapacitásuk.
Ettől a kormánytól ennyi telik.
JAJMÁR
@Eriksson: Vannak olyan alapítványi - mondjuk napközinek, vagy foglalkoztatónak - helyek, ahol szakemberek fogadják a középsúlyos értelmi sérült embereket. Dolgoznak, ki mit tud. Gyöngyöt fűznek, ékszereket készítenek, - de bizony be kell velük taníttatni a munkafolyamatot aprólékosan, eléjük tenni a mintát - gyertyát mártogatnak, ilyesmi.
A legtöbb esetben az értelmi fogyatékossággal együtt jár valamilyen szervi probléma is.
Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy "5 évesek" v. bármilyen évesek szintjén vannak, bizonyos részképességek igen, mások pedig nem. Ami biztos, a legtöbben nem tanulják meg uralni saját érzéseiket. Ha örülnek akkor nagyon, de ha valami sértést éreznek, hirtelen és durván reagálnak. Csak kevesen - és egy nagyon elfogadó közösségben - lennének képesek szakmai felügyelet nélkül dolgozni.
Nos, a kormány ezeket az alapítványi helyeket is "szorongatja", holott aprópénz amit ott meg tudnak keresni, inkább csak a saját ebédjüket az ellátottak.
Toby
@enslaved: Figyelmetlen vagy - kistraktor ! Olvasd el még egyszer és lassan, amit írtam e témában !
Ha további gondod adódnak, azzal a rendkívül bonyolult fogalmazványommal, akkor bátran jelezd !

Amúgy semmi okom kesztyűs kézzel bánni és illemtanárként fogalmazni erről a rohadt, mocskos, tetves csürhéről !
A régiek egy időben olvashatták ennek okát ! Nem ismételek !
enslaved
@Toby: Na ja, gondolom, valami személyes sérelem. Mindig így szokott lenni. Egyébként én nem tartozom egyik párthoz sem, csak ugye a stílus maga az ember...
enslaved
@Mézike: Mit nem mondasz, az unatkozó nénikék soha nem pletykálkodnak:-)
Toby
@enslaved: A kiművel, üres, "stílusozdi" dumák ideje is lejárt ! Mint a rizsparókáké !
Csak úgy mondom...
Toby
@Eriksson: A mocskos, harácsoló tetves politikusok pénzét is kitermeled, mégsem azon vannak, hogy mindenkinek jobb legyen a sorsa !
enslaved
@Toby: Ugyan nem nekem írtad, de reagálnék: Valóban kitermeljük az ő pénzüket is, de kit érdekel, ha nekünk is bőven marad? A másik meg, hogy rengeteg minden épült az utóbbi időben, legutóbb a nagyon rossz állapotban lévő Bajai út például. Aki állandóan elégedetlen mindennel, abból mogorva öregember lesz, erre azért ügyelj:-))
simmering73
@Eriksson: Akkor Gyurcsányozzunk. Az jobban megy, ugye?
Eriksson
@simmering73: Nem sokat tudnék mondani róla, annyira nem ismerem.
Toby
@enslaved: Aztán qrwa sokra megyek a bajai úttal, amikor a közelében sem lakom !
Az a gond, hogy fidesznyik pártigazolvány és csókos kapcsolatok hiányában, nem sok esélyed van még kellő végzettséggel sem Szutyisztánban !
Rokoni körből van a példa !
Nekem itt dumálhat és mesélhet orbánc - a geci ! - a működő reformokról meg a jobban teljesítésről, amikor ezekhez egy jó adag LSD kellene, hogy szivárványos ködben lássuk a csupa-csupa jóságot !
Ami még piszkos qrwa nagy elégedetlenséggel tölt el, az a mocskos, tisztességtelen jogalkotás, mely során elsődleges szempont a cimbik haszna !
MIlyen ócska, szemét, aljas viégot kényszertí ránk ez a hibbant mini duce ?
2010-ben egy qrwa szó nem volt a stadionok elsődlegességéről, ellenzékből tépték a mocskos pofájukat a 300 Ft.os vizitdíj ellen, inkáébb hagyják elhalni az egészségügyet - ennyire fontos az indivídum a számukra !
Rohadt, harácslós, parazita mocskos bagázs, hogy ennél kisebb, napi törvénytelenségeket meg se említsek !
Szívfájdalom és lelkiismeret furdalás nélkül...a homlok közepébe, egy adag beolvasóssal, hogy még hallja !
pictor
Amíg a parlamentben ilyen gerinctelen férgek vannak, akik ilyen döntést hoznak, sajnos egyre rosszabb lesz a fogyatékkal élők sorsa IS!
enslaved
@Toby: Olyan kormány soha nem lesz, amelyik mindenkinek jó, ezt fogadd el. Magadnak kell megdolgoznod a sikerért, az anyagi megbecsülésért. A haveri kör meg minden kormány alatt így működött. Nem vagyok pártkatona egyik oldal felé sem, de azért a sok negatívum mellett észre kellene venni a pozitív dolgokat is, mert azok is vannak.
Mézike
@enslaved: Igazad van ! Az költészet amit művelnek. Az írók elbújhatnak mögöttük amilyen fantáziája van egyik másik unatkozó nénikének.:-)
Toby
@enslaved: Erősen fidesznyik szagú a magyarázatod, annak ellenére, hogy szükségét láttad leszögezni a pártonkívüliuségedet !
Szó sincs egy szuperkormányról ! Én sem mai gyerek vagyok ! A szocik idején messze nem volt ennyire pofátlan osztogatás és fosztgatás, mint már 5. éve !

Most pedig jöhetnek a "pozitív dologok" ugyanis valaki ( majd előkeresem és beteszem, mert elmentettem) korábban idetette a csürhe által bevezetett adónemeket, hát naná, hogy ebben a formában van pénz az osztogatásokra !
Morzsákat szórnak az orrod elé - választás előtt ! - majd annak többszörösét veszik vissza !
Tudod, mire lett jó a "baleseti adó" ?
A Járai féle csókos biztosítók nyereségnövelésére !
Amennyiben működnének a reformok, nem kellene nyomatni éjjel-nappal, mert az mindenki számára nyilvánvaló lenne ! De mint tudjuk, ez nem így van !
Rodolfó legalább megmondta: " vigyázat-csalok ! "
PR-ország,ócska, piti mutatványosai vannak qrmányon !
Gonoszgólya
@Toby: "Szívfájdalom és lelkiismeret furdalás nélkül...a homlok közepébe, egy adag beolvasóssal, hogy még hallja !"
Úgy legyen.
Plusz az elvtelen csahosok.
kukac50
A Fidesz a szegény beteg emberektől veszi el a pénzt!
Mindenkit vissza minősítenek ez táblázat alapján működik amit a politikusok állítottak össze.
A pénzt meg megfelezik ami a fizetés kiszámítása után járt, annak felét elveszik.
Így löki árokba Orbán a betegeket rájuk már nincs szükség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.