Úgy tűnik, elfogták az embercsempészeket, akik miatt 71 ember megfulladt egy osztrák autópálya mellett talált teherautóban – írja a Kronen Zeitung, akik információját az osztrák belügyminisztérium még nem erősítette meg.

A nyomozás szálai Magyarországra vezettek, három embert vettek őrizetbe, akiknek a segítői valószínűleg románok voltak. Rendőrségi források szerint a 7,5 tonnás teherautó szerdán, a kora reggeli órákban indult Budapestről, és 9 óra körül valahol az osztrák határ előtt volt még, és éjjel mehetett át Ausztriába.

Az elhagyatott járművet tegnap találták meg az osztrák A4-es autópálya mellett. Mint az ottani rendőrök elmondták: a szemük elé olyan kép tárult, amely alapján "ezer százalékig biztos volt, hogy nincsen túlélő".

FRISSÍTÉS: Azóta a Kronen Zeitung már 7 letartóztatottról ír, akiket Magyarországon fogtak el, köztük van állítólag a jármű sofőrje is. A csempészek további háttérembereit, irányítóit Romániában keresik.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Adják oda az elhunytak családtagjainak !
Majd azok ítélkeznek !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Adják oda az elhunytak családtagjainak !
Majd azok ítélkeznek !
dömdödöm
1350 év életfogytiglan tömeggyilkosságért !
dodo571031
@nyanya001: nem igazán szeretem a bevándorlókat be ez akkor is egy szörnyű eset és a legjobb ítéletet a hozzátartozók tudnák meghozni!!
eszegfu
Semmilyen pontosabb körülményt nem lehet tudni... "csak" annyit, hogy 71 ember meghalt. Nem akarom elhinni, hogy ennyire lelketlenek is élnek közöttünk! Mindegy, hogy milyen nemzetiségüek, akik ezt szervezték és ez esetben az is mindegy, hogy menekülteket vittek, de hogy azt ne tudták volna, hogy egy zárt helyen, bizonyos idő elteltével nincs oxigén, meleg van, (vizük talán nem is volt, aztán meg ha ittak, akkor "üriteni" is kellett) ezt nem hiszem el! Mintha szándékosság lenne ebben a történetben: pénzüket elkérték a fuvarért és gyakorlatilag fulladásra itélték őket... elhagyták az autót.
karma1
@eszegfu: Ebbol sokkal nagyobb botrany lesz, mint "csak" a 71 ember szornyu halala - foleg, ha mas is ugy gondolkodik, mint ahogy Te leirtad az utolso mondatodban...

Mert akkor ez nemzetkozileg nagyon jol megszervezett buncselekmeny volt, a hatosagok hallgatolagos beleegyezesevel...

Remelem, ebbe aztan TENYLEG belebukik ez a csuti orias...

Egyebkent pedig ne varjon az Uniotol semmifele megoldast, mert o sajat maga vonja ki magat es Ma.o.-t a kozos targyalasbol, amin ott van Merkel asszony is, meg az osztrak kancellar is... Csak mi nem, mi csak rinyalunk, hogy milyen nagy bajban vagyunk, de a segitsegert nem teszunk egy lepest se... Kozben meg el- es megitelik a magyarokat, en block, egy kalap ala ve've mindenkit...
eszegfu
@karma1: Sajnos nem tudom, hogy ma hol olvastam...de a mai napon is van egy egyeztető tárgyalás a menekültekről az EU-ban, amin csak M.o-t nem képviseli senki! Szerintem ez egy "mesterségesen" fenntartott félelem, rettegés és bizonytalanság...
sentinel216
Normális ember már kisgyerekként is tudja, hogy a tóparton megfogott, befőttesüvegbe zárt kis békának lyukat kell fúrni az üveg tetejébe, mert különben levegő nélkül elpusztul.
Milyen kultúrából származnak ezek az ember kufárok, amelyek még azt sem tudják, hogy az oxigén létszükséglet az emberi élethez?
karma1
@sentinel216: Latod, valoszinu Ukrajnabol! Ott most az egyutterzes nem nagy divat!
eszegfu
@sentinel216: Gondolod, hogy ez a "tudás" hiánya?! Szerintem szándékos volt, hiszen magára hagyták a zárt autót és ki tudja hány órája állt ott... Gondold el: reggel 9 előtt már a magyar-osztrák határ előtt lehetett és éjjel léphette át a határt, majd valamikor a nappali órákban megtalálták az autópálya mellett...
karma1
@sentinel216: Normalis (lany)gyerek megpuszilja a bekat, amibol delceg kiralyfi lesz (ezt mindenki tudja), nem pedig befottes uvegbe zarja, megha lyukkal is...Brrrr...(Jo, Te is megpuszilhatod, Neked meg egy szep kiralyjanyka lesz a jutalmad, SZOKE!...:o))))))
nyanya001
Szeretnék említést tenni azokról, akik az oszlásnak indult
testeket kiemelik ... rettenetes lehet nekik már a látvány is !
Én azokkal pakoltatnám ki akiket elkaptak Kecskeméten vannak előzetesbe,
nekik kellene elvégezni ezt az írtózatos munkát !
sentinel216
@karma1: 11:34
Már negyven éve megpusziltam, meg is lett a jutalmam! :-)))
sentinel216
@eszegfu: 11:34

Ha ez így van, ahogyan Te gondolod, akkor egyenlőségjelet kell tennünk az embercsempészek és a náci SS kommandók között, amelyek zárt teherautókban kipufogógázzal irtották az embereket. Emberiség elleni bűntettért akkoriban kötél járt!
Csizmás Kond
Lányok, ahogy ismételten bebizonyítottátok nektek nehezetekre esik a gondolkodás...
A halottakkal teli teherautóból folyt a hullalé...ahhoz pedig legalább három négy nap kell...tehát az is lehet hogy nem Magyarország területén haltak meg, csak átutaztatták rajta a holtesteket...akkor pedig az Orbánozás ismét a torkotokon akadt...:)
eszegfu
@sentinel216: Utálom a feltételezéseket, mert ugye én sem tudok semmit! Csak próbálom elgondolni a történéseket...nem is biztos, hogy jól! Az könnyen belátható, hogy otthagyták az autópályán, ez még rendjén is volna. Azt viszont nem értem: miért nem nyitották ki az ajtaját...menjenek amerre látnak?! Sőt az sem jóindulatra utal, hogy már volt oszlásnak induló halott ember...vagyis ki tudja hány órája -- még ha meg is álltak menet közben -- voltak bezárva? Én is erősen "emberiség elleni büntettnek" érzem, amit ezek a csempészek csináltak!
eszegfu
@Csizmás Kond: Ha meg nem sértlek...Te be vagy havazva igy a nyár végén... Én egy pillanatig sem állitottam, hogy M.o. területén haltak meg, továbbá még O.V-t sem emlitettem, nemhogy hibáztattam volna! Ugyhogy tisztelettel Neked akadt el az OV-t védő "lemezed"...Neked "esik nehezedre a gondolkodás".
wagabund
talán...lehet..elkaphattak..
természetesen mindegyik a másikra vall, esetleg nem is ismeri a többit, és panaszt tesz...

aztán nagynehezen készül valami vádirat, amit a szabadlábon védekező(de nem található) vétkesek ügyvédje lepöccint az asztalról..

nyögvenyelős tárgyalásokon kap a néhány rábizonyított vétkes pár hónapot felfüggesztve..

ha..véletlenül mégis sikerül a sarkára állnia a szerveknek, és a tényleges elkövetők-segítők-emberkereskedők-szevezők a vád alaposságának, a bíró bátorságának köszönhetően kapnak vagy öt életfogytot, pusz a többiek kétszáz évet, akkor talán megnyugszik a közvélemény..(valamelyest)...

talán az izsáki verőlegényekkel egy cellában letöltendő még jobb..

szerintem
Csizmás Kond
@eszegfu: ...nem kell parázni...nem csak te vagy egyedül a lány...:)
eszegfu
@Csizmás Kond: Nem parázok, csak rohadtul utálom, hogy "bekiabálsz" valamit a világba mondjuk a lányoknak! Miért nem az illetőnek cimzed gondolataidat?!
Csizmás Kond
@eszegfu: A nőknek mindig elsőbbséget adok, vagyis az ők írásait olvastam előre (köztük a tiedet is) és ezért nektek válaszoltam :)
eszegfu
@Csizmás Kond: Ezt fujd fel! Pontosan azt kértem, hogy ne általában a nőknek irjál, hanem annak a nőnek, akinek a hsz-t kifogásolod. Na mindegy... feleslegesen erőlködök... ugyanis Te pontosan érted, csak "kifarolsz" ügyesen.
eszegfu
@wagabund: Gondolod, hogy magyar biróság fog itélkezni az ügyükben? Nem tudom mi az eljárás ilyenkor... tetthely, vagy az elkövetők nemzetisége szerint, esetleg más szempont szerint illetékes ilyenkor az adott ország?
Csizmás Kond
@eszegfu: ...szerintem nem én faroltam ki, hanem te faroltál bele...:))
eszegfu
@Csizmás Kond: Hát, igy átgondolva tényleg én vagyok a hibás...hátul nincs szemem, igy beletolattam a Te hozzászólásodba:))))
eszegfu
@Csizmás Kond: Személyi sérülés nem keletkezett, a tolatólámpák viszont kárt szenvedtek.:)
Csizmás Kond
@eszegfu: ...ezért nem szabad törékeny hátsórésszel tolatni...:)
karma1
@sentinel216: De O biztosan mar eleve gyonyoru volt, mint egy kiralylany, nem kellett a brekuszt puszilgatni...:o)))) Szerencses vagy, orizd is a boldogsagod, erre a nick-ed is kotelez...:o))))Gratulalok!...:O))))
karma1
@Csizmás Kond: Csak ugy, altalaban: a kocsiban meleg volt, mert termeszetesen nem a hutofunkciojaval mukodott...

Mint tudjuk, halalozas eseten MINDENKI , kivetel nelkul mindenfele zaroizmat elengedi, tehat van minek folynia, es hat a darabosabbja is kijon olyankor az emberbol... Ezt szorozd meg 71 emberrel, es az extrem korulmenyeket minimum 2 nappal...
Egyebkent a cikk is azt mondja, hogy valoszinuleg mar Ma.o.-n sem eltek, mielott atleptek volna a hatart. Ha pedig csak ejjel mozgott az auto, akkor meg 2 ket nap eltelhetett hataratlepes elott Ma.o.-n.
Kulonben pedig azt gondolod, hogy Macedoniaban voltak arra emberek, akik 71 halott embert beraktak egy ilyen kicsi rakodoterbe, es ugy utaztattak oket Parndorfba?

Van meg egy-ket otleted itt a csajokat izelgetni, vagy mara eleg volt?
F_Viktor
@nyanya001: Írod:
"Adják oda az elhunytak családtagjainak !
Majd azok ítélkeznek !"

Megértelek, de az is csak gyilkosság lenne...
nyanya001
@F_Viktor: Ez igaz de a ember erős felindulásában ír ilyeneket :((
F_Viktor
@dodo571031: Írod:
"nem igazán szeretem a bevándorlókat be ez akkor is egy szörnyű eset..."

Igazad van, szörnyű eset, viszont azok is felelősek halálukért, akik "nem igazán szeretem a bevándorlókat" véleményükkel támogatják Orbán további hatalomért folytatott menekültellenes gyűlöletkampányát.
Mert nélkületek Orbánnak nem sikerült volna megölniük ezt a 71 (itteni hírek szerint 72) EMBERT!
S ha most nem szólaltok fel, hogy ennyi elég volt, akkor lesz itt nagyon sok halál a határ mellett is (határvadászok, katonaság bevetése)...
Csizmás Kond
@karma1: ...hol láttál te a kocsin hűtőfunkciót ?
karma1
@Csizmás Kond: Kesz pizzat szallitott... Nezd meg a kepet. Eredetileg persze, a szlovak cegnek. Igaz viszont hogy a hutest a sofor kapcsolja ki, vagy be...
Csizmás Kond
@karma1: ja a kép...ember, a reklám nem hűtőfunkció..
...hogy valaha lehetett hűtése az más ...
F_Viktor
@Csizmás Kond: Írod:
"A halottakkal teli teherautóból folyt a hullalé..."

Hol olvastad, hogy "hullalé" folyt az autóból?
Hűtős felépítmény látszik a képen, az pedig ha használat után nem hűtik, akkor ugyanúgy kiolvad, "lét" ereszt, mint nálad otthon a hűtőszekrény mikor kiolvasztod!"

Írod:
"tehát az is lehet hogy nem Magyarország területén haltak meg, csak átutaztatták rajta a holtesteket..."

Egy embercsempészbe is több ész szorult, mint beléd...
Miért kockáztatnának az embercsempészek, hogy utaztatják a holttesteket?
Reggel elindultak, 9 óra körül már a határnál voltak, s mivel Bécs felé 3,5 fölött kötelező kontroll van (kiterelnek a terminálba minden 3,5 tonna fölötti járművet szúrópróba ellenőrzésre), ezért éjszaka, a bezárt konztollplatzot megvárva ment át a gkv.
Addigra bizony bőven elfogyott az a 73,5 m3 levegője a 71 embernek.

Írod:
"akkor pedig az Orbánozás ismét a torkotokon akadt...:)"

Avagy Orbán védőügyvédjének avanzsált G. jobber bukott bele feladatába...

@Csizmás Kond: Írod:
"hol láttál te a kocsin hűtőfunkciót ?"

Vezetőfülke teteje mögött keresgélj!
karma1
@Csizmás Kond: Ja, es a hutoventillator a vezetokabin folott van, a kocsiszekrenyen...Mint mondtam, a hutofunkcioja eleve megvolt az autonak, es a kulso jegyei, mint a hutoradiator.

Azt is megismetlem, ha elso nekifutasra nem ertetted volna meg, hogy a hutofunkciot a sofor uzemelteti, ez teljesen az o felelossege! Ez akkor is igy volt, amikor Szlovakiaban, a ceg, aki eladta rendeltetesszeruen hasznalta!

Ismetlem: SEMMI sem utal arra, hogy NE lett volna hutokocsi! (A design tartalma: kesz pizza), valamint a rakter hutokocsinak valo kialakitasa es a vezetokabin felett jol lathato hutoradiator. Ha ez sem eleg, akkor kossel bele valami vagy valaki masba, mara mar nem vagyok vevo a terelesedre...
karma1
@Csizmás Kond:
www.hir24.hu/kulfold/2015/08/28/71-holttest-a-furgonban-negy-gyerek-az-aldozatok-kozott(1)/

Az ebben a cikkben talalhato kepbol lathato az auto hutofunkcioja. De ha neked ez sem eleg, akkor kepzeld el, szoke letemre rajottem, hogy NEM PONYVAS AUTO!!!
Csizmás Kond
@F_Viktor: Betűről betűre így irtak egy cikkben, hogy az álló autóból folyt a hullalé.
A hőmérsékletnek pedig semmi köze a halálhoz ugyanis mivel hűtőskocsi ezért a raktere légmenetesen zár és a levegőhiánytól haltak meg szóval ha -4°C.on tartja a belső hőmérsékletet akkor is meghaltak volna.
Csizmás Kond
@karma1: ...valamennyire értem a hűtőfunkciót...évtizedeke dolgozok vele csak azt nem értem hogy miért ragaszkodsz annyira hozzá, mert nem az okozta a halálukat...esetleg nem indultak volna ilyen hamar oszlásnak de semmi több.
karma1
@Csizmás Kond: Mondd, te tenyleg imadsz lovagolni a sajat hulyesegeiden? En nem ragaszkodom a hutofunkciohoz, mert ennek itt nincs jelentosege, mert LEVEGOHIANY miatt hunytak el, ami viszont azert allt elo, mert a hutodoboznak kivalo a szigetelesi rendszere, tehat levego se ki, se be!.

Es mint emlitettem, a "hullale" leginkabb pisibol es kakibol all, valamint a rendkivul gyorsan oszlasnak indult egyeb testnedvekbol, merthogy az emberek szervezete igen nagy szazalekban vizbol all. Itt pedig egymashoz nyomodott, egymashoz PRESELT emberi testekbol folyt a "hullale", ha mar ennyire megtetszett neked ez a szep kifejezes, amit valoszinuleg egy magyar ujsagiro forditott hevenyen, mert asszem, te ezt a cikket leginkabb magyarul olvastad...

Ragd tovabb egyedul a csontot, mert en mar unom a mara rendelt hulyesegeidet, bocsika...
Csizmás Kond
@karma1: A hullalé a halott bomlási-,a benne elszaporodó baktériumok terméke és nem pisi nem kaka kipréselt leve.
A hűtőkocsit ha eladták akkor azt leginkább azért teszik mert a légszigetelése megrongálódik és nem éri meg újrajavítani inkább felhasználják egyéb szállításra.
...ja és unod...de mégis mindig elkezded...érdekes ...
dömdödöm
Az évezred legnagyobb gyilkossága középeurópában !:-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
sentinel216
@karma1: 13:26

Köszönöm. Az utolsó szó mindig az enyém: - Igen drágám!
sentinel216
Azért arra is kíváncsi lennék, hol voltak a mostanában az utakon minden szirér - szarér büntető hivatalos - NAV, útfelügyelet, autópálya őrség, rendőrség - emberei. Senki nembotlott bele ebbe a horror járműbe? Az ország belsejében megkérdezhették volna miért nem hűt szállításközben, ha hűtőkocsi?
wagabund
@eszegfu: 12.58..
nem gondolom, inkább példabeszéd akart lenni..az elkövetők asszem bolgárok afgán segítséggel..

mivel több nemzeten is átível az ügy, úgy az elkövetők, a szervezők, az áldozatok, a helyszín, a renszám beszerzési helye...stb..

amig bárki is itéletet hozna, ezek már el is felejtették, mit is követtek el...
mertugye európában vagyunk, itt nincs rögtönítélet...
csak lassan-szépen, ahogy a csiga megy a réten...éjjen a zunijó!
bencemacska
@wagabund: ma, 12:20

Remélem nem lesz igazad, mert az osztrák szervek - rendőrség. ügyészség - nyomoznak és az osztrák bíróság fog Ítélkezni!
Megköszönték és értékelték a magyar rendőrök segítségét!
F_Viktor
@Csizmás Kond: Baj az, hogy terjeszted a hülyeséget!
Csizmás Kond
@F_Viktor:...tudod mit fiktor...pippancs le...és dugulj el !
F_Viktor
@Csizmás Kond: Mondja ezt G. Orbán hazug majma? :-)))
wagabund
@bencemacska: 16.10..remélem én is, mindenesetre felfestettem egy ördögöt a falra..

ne legyen igazam.
nyanya001
@karma1: Miért vitatkozol egy szellemii vagonlakóval ? :oOO
karma1
@nyanya001: Draga Egyetlen Nyanyam! Kerlek, most azonnal mondd el nekem, hogy ezt a "szellemi vagonlakot" hogy talaltad ki? Sapadtra rohogtem magam rajta, mar jol indult a napom!

Megyek, gyorsan keresek egy hutokocsinak latszo "vagont', oszt belefekszem lehulni...:o))))
Yoda69
Az orban kormany inkabb az embercsempeszek ellen lepne fel ilyen intenzitassal, mint a menekultekkel szemben.
mate03
@eszegfu:! Egy hűtő teherautóban 71-embert,több száz kilométerre bezsúfolni,levegő utánpótlás nélkül,szándékos emberölés! Tömeg gyilkosság!Remélem az ítélet is ennek megfelelő lesz!
mate03
@Csizmás Kond! Furcsa egy ember lehetsz! Azt szereted ha mindenki,meg utál,a hülye,kekeckedő beszólásaid miatt:?
libellle
@karma1: tegnap 10:49 Ellenben a pénz amit a mocsok banda a menekültek után kap azt nagyon szivesen elfogadják, söt még keveslik is. Valamelyik barom a kormányba azt hiszem halember rogánka kizsámolta, hogy a menekültek fejenként naponta 4.500,- forintnyi költséget okoznak. Gyorsan fel kell a afizetéseket emelni mert ilyen költségek mellet egyébként nem lehet a magyaroknak magukat fennttartani.
libellle
@Csizmás Kond: tegnap 12:00 Miután a lányokat ellétta a mindenható maximálisan j´zan és logikus gondolkodással is csupán annyit, hogy a lányok itt nagyon jól informáltak. Bizonyára mindenki hazudik, ugyanis meg állapitotta az autopsie Bécsben, hogy szerdán haltak meg a szerencsétlenek.´Mégpedig nagyon elképzelhetö ,hogy kb.max. egy óraval az indulás után mindeggyik halott volt. ugyanis borzalmas körülmények között megfulladtak. ebben a melegben természetes, hogy valamilyen folyadék található ennyi ber testéböl. Egy m² 6 ember állt. Ezt nem találgatom, hanem a hirekben az osztrák sajtó-tudositást halgattom.
libellle
@eszegfu: 12:03 Azert nem niytották ki az autot mert már több mint egy napja megvolt mindenki halva. Egyébként a teherautot két magyar vezette. Es 100% biztonsággal állitotta tegnap az Osztrák rendörség, hogy egy bolgár-magyar embercsempész gyürüt kaptak igy el. Passauban több mint 95 -öt embercsempész van a börtönbe ennek több mint fele magyar. Tegnapi aktuális német hirek.
eszegfu
@mate03: 9:25 Sajnos -- bár utálom a találgatást -- nekem is az a tippem: szándékosan tették... a "fuvardijat" megkapták... utánuk meg az "özönviz". Én is remélem: megkapják méltó büntetésüket... még akkor is, ha tudjuk ezek a menekültek nem támadnak fel...
mate03
@Csizmás Kond:!Miattad!? Egy kandúrral több,vagy kevesebb!?
wagabund
olyant hallottam ma délután a rádióból, hogy még most sem hiszem, jól hallottam-e..
aszonta: a hűtőkocsiban elhunytak azonosítása végett felkutatják a hozzátartozókat...

csak szólok, -talán még időben-, ezek a kínok közt elhunyt emberek nem budapesti születésűek voltak...
eszegfu
@wagabund: Bizony, nekem is feltünt ez a "kutatás"... Papirok nélküli emberek...még a származási országukat sem lehet megállapitani... az is lehet, hogy lefotózták őket és elküldik azokba az országokba, ahonnan általában jönnek a menekültek...az ottaniak pedig keresik a családtagjaikat...talán igy lehetne...nem egyszerü.
eszegfu
@libellle: 11:53 Nekem csak az a bajom, hogy annyi a hir...időnként ellentétesek is... már nem nagyon igazodok ki rajtuk. Remélem azért, hogy az elkövetőket beazonositják és elnyerik méltó büntetésüket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.