A Simicska kirohanása után G-napként elhíresült február 6-a óta nagy változások történtek a Hír TV-nél. Erről mesélt Tarr Péter vezérigazgató-helyettes a Kreatívnak adott interjúban.

Tarr többek közt elmondta, hogyan próbálták a Hír TV kollégáit rávenni arra, hogy átigazoljanak a közmédiába:

Az újságíró csapat tagjait – riporterektől műsorvezetőkön át szerkesztőkig mindenkit – felhívták és megpróbálták őket fenyegetéssel vagy csábító ajánlatokkal elszakítani innen. A fenyegetőzés a régi vezetőktől jött, azt mondták, hogy ez egy süllyedő hajó, az jár jól, aki azonnal elhagyja a fedélzetet, mert itt a rolót úgyis lehúzzák, sőt még sóval be is hintik a helyét. (...) A hivatásos csábítók azt közölték: a megkeresettnek két napja van arra, hogy átmenjen az állami tévéhez, ilyen és ilyen pozícióba, ennyi és ennyi pénzért.

De a szakember mesélt a "régi időkről" is:

Korábban ez a televízió ezer szállal a kormánypártokhoz köthető médium volt. A kormány kommunikációjáért felelős emberek heti rendszerességgel jártak be eligazítani a vezérkart. (...) a Jobbik például ki volt tiltva innen egy soha le nem írt utasítás alapján. Ahogy alig volt nálunk mondjuk DK-s vagy MSZP-s szereplő és így tovább. Témákat állítottak le fentről, ez is megszűnt.(...) ez a tévé lett a szabadság kis szigete a magyar médiában. Az értekezleteken elmondtam mindenkinek, hogy felejtsék el az öncenzúrát, a régi reflexeket, és próbáljanak meg szabad, független újságíróként viselkedni.

A beszélgetés során Simicska Lajos személye is előkerült, akit Tarr "határozott embernek" tart, aki "hosszú távra tervez":

tudja, hogy mi a célja, és annak elérése érdekében hajlandó sok mindent e célnak alárendelni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Ez meglátszik. A híradójuk lassan felér egy RTL híradóval. Kritikus, ahogy annak lennie kéne egy demokráciának mondott országban.
Ma nem bejárnak, hanem beköltöztek a köztévébe.
izo
@Aki Én: És az ATV hogy tetszik ahová szinte csak az ellenzék jár be?
Sziszifusz
@izo: 14:15
Ezt miből gondolod ?
Az a sok fideszes potentát (Dajcs, Gírószász, Gulyás ... stb) ellenzékinek számít ?
bencemacska
Hát jó lenne már egy valóban független TV-t nézni!
Az ATV a rá kirótt - megkülönböztetés miatti - büntetések óta nagyon lojális. főleg a jobbikos meghívottak sora bizonyítja.
Lehet, hogy nemcsak bírósági ítéletet kaptak, hanem egyebet is?!
Aki Én
@izo: 14:15 Megint végtelenül ostoba és értetlen vagy. Mondhatnám, ,,SKizo".
Nem értem, hogy jön ide az ATV? Ez a hír arról szól, hogy a fidesz befolyásolja a híreket, a médiát. De ha már itt tartunk, még csak ez sem igaz, mert az ATV naponta hív meg kormánypárti politikusokat. De ha úgy lenne ahogy mondod, akkor az mit szépít az eredeti híren?
Megint egy jó példa arra, hogyan tereltek, beszéltek mellé és mennyire nem értitek egy-egy hír mondanivalóját.
Gonoszgólya
Azért egy kicsit szar lehet mostanában fideszállatnak lenni. Mindenhol csak a kiborult bili tartalma ömlik vastagon, nincs minek örülni, nincs minek hurrázni.
Nem is nagyon van itt mostanság egy gyökér se hogy védje a mundér becsületét.
Kussolnak a barmok.
Nem mintha hiányoznának, csak azt sajnálom hogy nem látom a rühes pofájukat, amint bosszankodva csapkodnak maguk körül, mert megint csak nem nekik áll a zászló...
A kis fideszállatkák...
A kis gyökerek.
nemkati
Sose gondoltam, hogy valaha a hírtévét fogom nézni, de most lehet, hogy mégis. :DD
izo
@Aki Én: Nem terelünk csak nem szeretjük a kettős mércét!
izo
@Gonoszgólya: 1504 Orvos látott mostanában?Mert nem ártana!
amaramaistanna
@Aki Én: Azért még működnek náluk a régi reflexek,de látszik,hogy nézik ők is az RTL-t.
Aki Én
@nemkati: 16:13 Ajánlom, hogy nézzed, elég kritikus lett. Én mondjuk néha nézem az m1-et is, mert csak így tudok igazán meggyőződni arról, mennyire ferdítenek, hazudoznak. Kell az összehasonlítási alap.
mate03
@izo: Megint ökörséget írtál! Lázár többet szerepel az ATV-ben mint a királyiban!
világlátó
Milyen bizonyítékok szükségesek még ahhoz, hogy mindenki tudja, értse, elfogadja, a kormány ideológiai, szellemi műhelye és a lakájmédia ördögi munkája végtermékévé tették a magyar társadalmat.
Akkor mi is van a magyar nemzeti attitüddel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.