Bár Göncz Árpád a végakaratában úgy rendelkezett, ne legyenek hivatalos minőségben állami és kormányzati vezetők a temetésen, Orbán Viktor részt vesz a pénteki szertartáson – tudta meg az Index Havasi Bertalantól, a miniszterelnök sajtófőnökétől.

Göncz Kinga volt külügyminisztertől, a volt köztársasági elnök lányától azt is megtudta a lap, hogy szintén személyesen jön el Heinz Fischer jelenlegi osztrák államfő. Egyébként külföldről számos jelenlegi és volt államfő, illetve kormányfő is jelezte részvételét a temetésen, de azt a magyar miniszterelnökhöz hasonlóan nem tudni, hogy milyen minőségben lesznek ott.

Ha Ön is elmenne a temetésre

A Göncz Árpád Alapítvány azt javasolja, hogy a gyászolók tömegközlekedéssel érkezzenek a volt államfő pénteki temetésére, az Óbudai temetőbe.

Hétfői közleményükben az áll: a Göncz Árpád temetésére várható tömeg miatt a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. péntek déltől az öt órai zárásáig korlátozza a gépjárművek behajtását az óbudai sírkertbe. A Batthyány térről a 160-as és 260-as autóbusszal, a Bogdáni úti autóbusz-végállomástól, a Flórián térről és Óbuda vasútállomástól a 118-as autóbusszal, a HÉV Szentlélek téri megállójától pedig a 218-as autóbusszal közelíthető meg a temető – jelezték.

A BTI arról tájékoztatta az alapítványt, hogy az EU-államokban érvényes mozgáskorlátozott-igazolvánnyal rendelkezőket szállító gépjárművet be kell engedni a temetőkbe, ha ezt az ottani gyalogosforgalom megengedi és van elegendő parkolóhely. Rendkívül indokolt esetben a temető vezetői péntek délután a nagyon idős, illetve járóképtelen, de mozgáskorlátozott-igazolvánnyal nem rendelkező embereket szállító gépkocsit is beengedheti, kizárólag a gyalogosforgalom függvényében – írták.

Az életének 94. évében, október 6-án elhunyt Göncz Árpád temetése november 6-án, pénteken 15 órakor kezdődik az Óbudai temető 16-os parcellájánál. A Magyar Írószövetség, az Országgyűlés és a Magyar Köztársaság volt elnökének ravatalánál egykori rabtársa, Mécs Imre mond búcsúbeszédet, és Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát vesz búcsút tőle római katolikus szertartás keretében. A temetésen közreműködik Koncz Zsuzsa, Bródy János és Bálint András.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rózsika Hatházi
Azok után, hogy a cöf-röf le hazaárulózta Göncz Árpádot, a csuti meg lapított, mint a barna maci a fűben. Bőr, az van. Jó vastag.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jankó123
Pont aznap nem lesz járóbeteg rendelés és még focimeccs sem?
:-)))
karma1
Nehogy mar ekkora szivesseget tegyen,... Kicsit se szegyelli magat az az ujsagfirkasz, aki IGY hozta le a hirt?
Kutya kotelessege elmenni, bar attol tartok, hogy ezt az esemenyt is fidesz-propagandara fogja felhasznalni...:o(((
nemtudomka67
" Orbán Viktor is elmegy Göncz Árpád temetésére " Ezt nem gondolta komolyan ???
enslaved
Miniszterelnökként én is elmennék, magánemberként viszont nem. Nincs ebben semmi különös.
Jankó123
@karma1: Ne sajnáld @pbalage: -től ezt a kis reményt. Különben is :
A tonhal előre, a reményhal meg utoljára!
:-)))
lampa laz
Ha már oda tolja a képét, akkor a leghátsó sorba álljon...
Rózsika Hatházi
Azok után, hogy a cöf-röf le hazaárulózta Göncz Árpádot, a csuti meg lapított, mint a barna maci a fűben. Bőr, az van. Jó vastag.
kutyahűség
Orbán soha nem volt egy szégyenlős ember, és Árpi bácsi már nem tiltakozhat, szegény, hogy ki tolja oda a képét és ki ne. Ez mélyen lelkiismereti kérdés. Én sajnos nem mehetek, de gyújtok Árpi bácsi lelki üdvéért gyertyát.
Greg
Ha odapofátlankodik, akkor a testőrei nagyon sok gyászolót el kell távolítsanak a közeléből.Ebből pedig botrány is lehet.
Toby
Persze, elmegy, nehogy még nagyobb bunkónak tartsák, mint amekkora valójában !
justhpeter
Miniszterelnökként elmenni a család kérése ellenére abszolút kegyeletsértés. Jól pofán kell vágni érte. Magánemberként - testőrök nélkül - álljon be a civil sorokba és kussoljon elejétől a végéig. Ha nem tartja be a tömeg nyugodtan tapossa meg.
egyvandor
Gorbán úgy leírta magát, hogy már nincs tisztességes választása. Ha nem megy el akkor az ország nem tudja megadni a tiszteletet egy miniszterelnök személyében, ha elmegy akkor meg meggyalázza mind azt amiben Gönz Árpád hitt.
(A suttyók szisztematikusan minden területen ilyen helyzetbe lavírozzák magukat.
Manhattan
Boros szerint "a halál misztériuma megkívánja"... Nem az elhunyt, vagy a család iránti tisztelet. A többi magyar potentát pedig, még utoljára sütkérezik egyet az elhunyt DEMOKRATA dicsfényében. Szomorú egy világ van nálunk...
volvós
A rokonság megtilthatja, hogy a Viktor ott legyen - már csak az elhunyt Árpibácsi akarata
alapján ! - de ahhoz, hogy mégis elmenjen, a családnak bele kell egyeznie !!!
Ez gerinces, normális esetben igy müködik. Persze havasibercike már most ugri-bugri !
Ha a család megtiltja, jöhet tucatnyi TEK-es, legfeljebb elhalasszák a temetést, amig
szépen ki nem vonulnak a temetöböl !!! Egy szégyen a magyar ME részéröl,
de neki mindenhol ott kell lenni, zsebreb@szott kézzel, kockás ingben " szerepelni " !!
Desischado
@justhpeter: Hol élsz? Szerinted ez magánzóként odamerné tolni a rücskös pofázmányát? Ez is jellemző, hogy semmibe veszi a gyászoló család kérését, és egyáltalán, hogy van bőr a képén odamenni!
Mobil123
@enslaved: Ő se így se úgy nem menjen el a Göncz Árpád temetésére.
Mobil123
@justhpeter: Egy "vezető" politikusnál nincs olyan hogy magánemberként menni. Sztem.
justhpeter
@Desischado: @Mobil123: Akkor ne menjen oda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.