Még sohasem kapott enni állami forrásból önkormányzati közvetítéssel ennyi gyerek – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán az M1 aktuális csatornán.

Kiemelte, szeptember óta az óvodások 90 százalékának jár napi háromszori ingyen étkezés, valamint a kormány döntött arról is, hogy a szünidei étkezést kiterjesztik az évközi – őszi, téli, tavaszi – szünetekre is.

A miniszter beszélt arról is, hogy felmérések szerint sokan gondolják úgy, az állam feladata a nélkülöző gyerekeknek enni adni. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, véleménye szerint a szülők felelőssége is, hogy a gyerek ne éhezzen, a gyerekvállalás előtt a szülőnek át kell gondolni, hogyan tudja majd felnevelni a gyereket.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Te rohadt megelhetesi alszent imadkozosaska! Ne vallaljanak a szulok gyereket, ha nem tudjak eltartani?
Tenyleg ezzel a programmal indult volna 2010-ben orban a valasztasokra?

Lapozz vissza a kis fuzetedben, ha mar egyszer amneziaban szenvedsz, te rohadek!
Mar az sem szamit, hogy a felnottek eheznek, - arrol is kussoltok, meg azokrol is, akik a sajat futetlen otthonukban fagynak halalra. Egy felnott talan tud magarol gondoskodni, TALAN, ha egeszseges, es valami csoda folytan talal munkat.

DE EGY GYEREK??? Ezt nyilatkozod az ehezo gyerekekkel kapcsolatban?
Talan most lenne ervenyes a mondas RAD, te ajtatos szentfazek: "Terdre csuhas!"
Ha meg emlekszel ra, hogy ki mondta...
Indulj neki a karacsonynak a teljes remenytelenseggel, mint ahogy a legtobb ember teszi, es majd suljon le a pofadrol a bor, amikor nezed a Blahan az egytal meleg etelert sorakozokat,...
En meg ezt is sajnalnam toled mara...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Te rohadt megelhetesi alszent imadkozosaska! Ne vallaljanak a szulok gyereket, ha nem tudjak eltartani?
Tenyleg ezzel a programmal indult volna 2010-ben orban a valasztasokra?

Lapozz vissza a kis fuzetedben, ha mar egyszer amneziaban szenvedsz, te rohadek!
Mar az sem szamit, hogy a felnottek eheznek, - arrol is kussoltok, meg azokrol is, akik a sajat futetlen otthonukban fagynak halalra. Egy felnott talan tud magarol gondoskodni, TALAN, ha egeszseges, es valami csoda folytan talal munkat.

DE EGY GYEREK??? Ezt nyilatkozod az ehezo gyerekekkel kapcsolatban?
Talan most lenne ervenyes a mondas RAD, te ajtatos szentfazek: "Terdre csuhas!"
Ha meg emlekszel ra, hogy ki mondta...
Indulj neki a karacsonynak a teljes remenytelenseggel, mint ahogy a legtobb ember teszi, es majd suljon le a pofadrol a bor, amikor nezed a Blahan az egytal meleg etelert sorakozokat,...
En meg ezt is sajnalnam toled mara...
perfekt
Balogh--talán a tesóknak kellene prédikálnod,hogy amikor van mire alapozniuk a családalapítást ,akkor kellene gyereket szülni,nem az állampolgárok adójára.
Nyuszicsibe
Te balog!! Azért valahol mákod van, hogy anyád annak idején neked tudott enni adni. Mondjuk észt is kunyerálhattál volna anyádéktól a tejbegríz mellé.
Aki Én
Hazug férgek!!!
Qrva nagy bajok vannak abban az országban ahol nem tudnak biztonságban felnevelni egy gyereket a szülők. Mert remélem nem azt akarja sugallni ez a beteg elme, hogy csak a tíz gyerekes családokban gond az élelmezés.
Vidéken, falvakban, tanyákon milyen munkalehetőségek vannak te segg???
JAJMÁR
Valóban, most az állam látja el azt, amit régebben az alapítványok, ahová a gazdagabbak befizettek, támogatták, - és ugyanúgy kifizették a gyerekek ebédjét -, de ezeknek nem kell alapítvány, semmi civil, - félnek tőlük, mint az ördög a tömjéntől - no meg csak nem fognak ők a "sajátjukból" oda befizetni, csak úgy, a háttérből, csöndben?

Mindent majd az állami költségvetésből. Azt lehet hirdetni, hogy milyen "jók"!
Közben egy zakó ára tartozásért kilakoltatnak kisgyerekes családokat.
A Családbarát kormány!

Egyfelől leveszi az állam a szülő válláról a felelősséget, szinte mindent kivesz a kezéből, aztán cinikus módon a szülőre keni, ha a hibák előjönnek.
Fölháborító!
JAJMÁR
A legfontosabbról soha nem beszélnek. Arról, hogy semmit sem tesznek azért, hogy ne termelődjön újra a szegénység. Mindig mélyebb, és szélesebb mint valaha volt. Néha úgy látom, hogy ez a cél! Éljen a nép minél nyomorultabban és kiszolgáltatottabban.

Szétverik a jó iskolákat, egyetemeket. Az oktatás a "butítás" helye.
Elszedik a jó üzleteket, és saját körben osztják szét. Leamortizálódik a közegészségügy, no persze, nekik épül a magánkórház. Egy közszolgáltató jön létre, nincs apelláta, se verseny. A nép, az istenadta nép többsége, közalkalmazott valamilyen formában. A még működő gyárak, üzemek halódnak. Megfojtják őket.

Egy lehetőség marad, elmenni ebből az országból. (A másik lehetőség érik)

De felelősek a szülők, és mindenki, aki támogatja ezt a kormányt bármilyen módon, bármiben is. Azért teszik ezt, mert hagyjuk.
karma1
@perfekt: Ugye ezt egy rossz viccnek szantad?? Mert nem latom a mosolypofit a hsz-d utan...
Kepzeld, en egeszen jo kozeposztalyban eltem Ma.o.-n, es megsem tudtunk egy masodik gyereket felelosseggel bevallalni, szoval a mi egyszem gyerekunk lett csak tisztessegesen, nem elkenyeztetve felnevelve, amivel nemhogy gyarapitani nem tudtuk a magyarsagot, de meg csak reprodukalni sem, mert mar ahhoz is 2 darab gyerek kell, a 3. lett volna a reprodukcio, ha valaha foglalkoztal csaladtervezessel...
eszegfu
Nagy az "arcod" Balog! Rendben: a szülők felelősek elsősorban gyermekeik éhezéséért. De akkor bátran, ugyanilyen rezzenéstelenül, érzelmek nélkül válaszoljál: Ti mi a rossz nyavalyáért vagytok felelősek, mint kormányon lévő párt?! Az biztosnak látszik: nem érzitek ezt a felelősséget csak magatokkal szemben, a többi meg nem érdekes!:((
perfekt
@karma1: Szia.Nem rólad szól a történet.Nem a közép osztály,a téma.Nem a gyermekvállalás ellen írtam. nem szlogenek hatására-( Egy ház,két gyerek-négy kerék).Pontosan érette--mint ahogyan azt Te bölcsen megerősítettél, saját életedből vett példával.Az én család tervezésem-nem darabszámon alapult,hanem azon,hogyan tudom felnevelni születendő gyermekemet-gyermekeimet úgy,hogy azok ne szenvedjenek,hiányt semmiben.így tettem-két gyermek boldog apjaként-mondhatom-erre volt erőm-tehetségem-s ma sem tennék másként.Puszik-Mártuska-én így gondolom.
karma1
@perfekt: Egy nagy lo vagyok, bocsass meg, felreertettelek!...:o))) Vegulis en is "masfel" gyereket neveltem, mert 5 evig egy allami gondozott kislany is az enyem volt...:o)))) De az nem az en reprodukciom volt, mas "gyartmany" volt...:o)))))

Ha "becsuszott" volna egy masodik baba is (plane fijju), annak mi is orultunk volna, de nem jott ossze, kesobb meg mar oreg voltam hozza, es el is valtunk 14 ev utan... Igy pont eleg volt az az egy janyka is, akit sikerult tisztessegesen felnevelni, dehat mondom, mar ez sem volt meg reprodukcio sem, nemhogy fejlesztes...:o((
Koszi a felreertes elsimitasat - az is lehet, hogy mar nagyon keso van, azert nem megy egy faraszto nap utan az odafigyeles...:o((((
goo
Csak mondod-csak mondod-csak mondod-csak mondod-csak mondod, de közben az emberek többsége szarul érzi magát ebben az országban.
Persze a buta agyhalott zombi magukat nagyon magyarnak érzőket leszámítva.

Balog Zoltán, te egy végtelenül nagyon buta és gonosz ember vagy!
perfekt
@karma1: Köszönöm kedvességed,mindég is korrektséged ,tárgyszerűségedért olvaslak. Jó pihenést Nektek
human
Ügyesen áttolták a felelősséget a szülőkre.
Hasonlóan ügyesen kitalálták, hogy az egyetemek technikai dolgozóinak a fizetése nem lehet bruttó 150 ezernél kevesebb. Ez jó hír. De ehhez nem adnak támogatást, hanem az intézménynek kell megoldania a finanszírozását. Ez is felelősség áthárítás.
Mézike
Nagyon szép eszemenés.
Balogh úr! Honnan tudja egy szülő hogy 2-4-5-6-... év múlva lesz munkahelye?
Akkor mit csináljon a gyerekeivel, akiket akkor vállalt amikor még el tudta tartani. A gyereknevelés, nem ér véget az általános iskolával.
Legyen biztos munkahely. nem közmunka. Legyen a munka után fizetés, nem rabszolga bér.
Ha ez van majd akkor menesztheted az eszedet...
Eriksson
Abban a szar átkos kádári rendszerben, amit olyan sokan boldogan maguk mögött tudnak, mindenkinek volt munkája, mindenki tudta etetni a gyerekét. Európához kellett csatlakoznunk ahhoz, hogy a családok úgy érezzék, képtelenek eltartani a gyerekeiket és az állam köteles gondoskodni róluk.
Csakhogy ezek a gyerekek nem fognak családhoz kötődni, nevelődni. Szépen megkapják a szülők, hogyha nincs az Orbán kormány meg a Balog miniszter, tőlük akár éhen is halhattak volna.
human
@Eriksson: Őszintén szólva ez ami ma van az országban szerintem egy virtuális jólét. Ha nem lennének az EU pénzek olyan szinten lennénk,mint 50 éve. És talán az lenne az ország teljesítőképességének megfelelő színvonal is.
Mézike
@Eriksson: És ismét kitermelik az újabb éhes gyermek nemzedékeket.
Mert ebből a mélyszegéynségből ami most van szinte lehetetlen kitörni.
Semmi esélyük azoknak a gyerekeknek akik ilyen környezetben nőnek fel, hogy valamikor jobb körülmények közt nevelhessenek saját gyereket.
Eriksson
@human: Soha nem látott mértékben épül, szépül az ország, de ez nem mindenkinek jelent jólétet. Ma mindent a szemnek, a kényelemnek kell alárendelni, holott nem ez a legfontosabb dolog az életben.
Az Eu támogatások előtt is volt élet.
Eriksson
@Mézike: Magyarország sosem volt gazdag ország, ezt tudjuk. De ilyen elkeseredettség sem volt még soha, mint mostanában.
nemjoezigy
Ez a balogh akkora nagy ökör, amekkora még nem volt a földön!
Csak nézzem a cikk 3 bekezdését:
1 "Még sohasem kapott enni állami forrásból önkormányzati közvetítéssel ennyi gyerek"

Ez azt jelenti nékem, hogy soha nem volt ennyi rászoruló, hátrányos körülmények közt élő gyerek!
Ez kinek a hibája?
Főleg az orbán kormányé és a többié is a "rendszerváltás" óta.
Pedig ez az orbán kormány -szerintük- nagyon jól dolgozik. Ha,ha,ha. ha lenne kedvem nevetni.
2. "...valamint a kormány döntött arról is, hogy a szünidei étkezést kiterjesztik az évközi – őszi, téli, tavaszi – szünetekre is."

Ez köszönhető a civilek és az ellenzék akaratosságának, mert az orbán és a szentfazekak
elintézték azzal, hogy nincs gyerek éhezés.
3. "...véleménye szerint a szülők felelőssége is, hogy a gyerek ne éhezzen, a gyerekvállalás előtt a szülőnek át kell gondolni, hogyan tudja majd felnevelni a gyereket."

Ilyent csak egy őrült, vagy/és megélhetési politikus és gazdag ember mondhat.
A kormány kötelessége, hogy biztosítsa a felnőtteknek a megélhetést és gyereknevelési feltételeket.
Nálunk az orbán és rablóbandája arra büszke, hogy nálunk a legkevesebb fizetés a környéken és a legmagasabb az áfa, és (kimondatlanul), hogy nálunk gazdagodnak leggyorsabban és legjobban a kormányközeli emberek.
Ja és ne felejtsem, ezért szegényednek egyre többen kis hazánkban!

Szégyen amit ezek az országunkkal és a néppel csinálnak!
verum
Ide is bemásolom, amit a másik cikknél írtam. Ha egy témáról lehet több cikk, akkor lehet több helyen ugyanaz a reagálás is.

Nem kellene elfogultnak lenni, mindig voltak és mindig lesznek szegények. Ezt még Jézus is megmondta. A világ bizony ilyen.
Aki elissza, eldrogozza a jövedelmét, vagy aki nem akar dolgozni, az szegény lesz és ez így igazságos. Sajnos, annak a családja is nélkülözni fog, ez valóban elsősorban a szülőktől függ, az ő hibájuk.
De!
Aki keményen és tisztességgel dolgozik, vagy beteg, öreg és képtelen munkára ha az éhezik, az már nagy szemétség. Az már valóban az állam bűne. Ha gyalázatos módon kevés a fizetés, vagy ki sem fizetik a munkást, az nagy szemétség és nagy bűn. Ha munkanélküliség van, akkor a nem dolgozó nem hibás, hanem áldozat a családjával együtt.
És ma ebben az illiberális országban egyre több az ilyen. Aki megteheti, menekül külföldre a több lehetőségért, vagy ha nem teheti, akkor bizony nélkülözik és éhezik.
És az állam nem vesz róla tudomást, úgy tesz, mintha az ellenzék áskálódása lenne az egész.
Teheti, mert túl sok a megalkuvó, a korrupt, aki megvásárolható. Az ellenzék szerintem nem tehetetlen, nem arról van szó, hogy nincs ütőképes, karizmatikus vezető, hanem sokkal inkább, hogy megvásárolható, megzsarolható.
És amíg az országban a többség ilyen, addig ez van, ami most van, illetve még ilyenebb lesz.
Viszont olyan országban, ahol a többség tisztességes, bátor, nem közönyös, becsüli önmagát és egymást -- ott az ilyen pártok a hatalom közelébe sem kerülhetnek.
Itt meg már mióta uralkodnak, akik uralkodnak. Az ok bizony a bátorság és a tisztesség hiánya többségnél.
Tisztelet a sajnos sokkal kevesebbnek látszó kisebbsének.
Desischado
@nemjoezigy: Megfogalmaztad, amit én is akartam írni. ennek az álszent, megélhetési lakáj csuhásnak sosem volt becsülete. Honnan tudná az ilyen féreg, milyen gyereket nevelni? Ma itt, egy évre sem lehet előre tervezni. Ha lenne normális, emberi megélhetés, lehetne gyereket vállalni! De miből nevelje a szülő, ha nincs munkahelye és rendes fizetése? ezt mond meg te baromarc balogh!
Eriksson
Volt ugye a "múltrendszer", amikor az állam volt mindenki munkáltatója. Az állam gondoskodott polgárai megélhetéséről, nyaralásáról, gyermekneveléséről, viszonylagos jólétéről, satöbbi.
Aztán jött a privatizáció, a munkahelyek megszűnése, magánosítása, s onnantól nem lehet az államtól várni azokat a lehetőségeket, melyeket a rendszerváltozás előtt megillették a dolgozó népet.
Mert az emberek többé nem az államnak dolgoznak. Akik meg igen,azok továbbra is megkapják az őket illető juttatásokat.
Mézike
@Eriksson: nem kapják meg a juttatásokat azok akik az államnak dolgoznak. Igen szelektív ez a juttatási rendszer.
Eriksson
@Mézike: Lehetséges, de akiket én ismerek, azok igen. Szinte felér még egy fizetéssel.
Mézike
@Eriksson: Akkor neked a fölső szintekről vannak ismerőseid. :-)
Az se mindegy az ország melyik részén közszolga az illető. Mer' én az vagyok pár éve, igaz csak itt az ország kerítésénél...
Eriksson
@Mézike: Hááát... Nem igazán tudom, hogy mi a különbség közszolga és közszolga közt, ez tény.
Mézike
@Eriksson: A béren felüli juttatások adhatók. Nem kötelező juttatások.
A helyi önkormányzaton, illetve iskolán stb. múlik hogy ad -e.
Itt nem adnak semmit, csak 5 ezres utalványt.
De egy fővárosi, vagy Dunántúli önkormányzat többet ad.
Eriksson
@Mézike: A különböző önkormányzatokra különbözően vonatkoznak a törvények? Sajnálom, ezt nem tudtam. :((
Mézike
@Eriksson: Mondok egy példát. Innen az öregek bennlakó napközijéből ment egyik ismerősöm egy fővárosi otthonba dolgozni.
Itt 15 éves munkaviszony után kapott minimál bért + az ágymelletti bérpótlékot, éjszakai , illetve délutáni pótlékot.
Ott eleve az alapbére 25 ezerrel több lett mint a minimál bér.
Eriksson
@Mézike: Ezen nem csodálkozom, mert a főv-ban eleve drágább a megélhetés. Például a lakhatás, a közlekedés, ilyesmi. Ha annyival többet kap valaki, nem biztos, hogy sokkal jobban megél a fizujából. Sőt. lehet, hogy egy vidéki városban kevesebből ki lehet jönni.
Mézike
@Eriksson: Ez igaz.
De nem gondolod, hogy ugyanazért a munkáért mindenütt ugyanannyi bér járna?
Ezen felül kellene, pl. lakhatási támogatást, vagy mást adni .
Bár itt még az utazási kedvezmény is megszünt.
Eriksson
@Mézike: A bérek tájegységenként kiegyenlítődnek az azonos munkát végzők között, én az egyéb juttatásokat említettem eredetileg. De azért érdekes felvetés ez a lakhatási támogatás is. Miért? Hogy? Kinek? Kinek nem?
Pl.a családi pótlék is egységes.
Mézike
@Eriksson: A családi pótlékot a törvény rögziti. az jár.
De a bérem kivüli juttatások nem járnak, csak adható juttatások.
Ezért van az hogy az egyik ember megkapja a másik nem. Ugyanabban a munkakörben.
Eriksson
@Mézike: Akkor az pofapénz? Mert ha egy állami cégnél dolgozó megkapja a törvényben rögzített juttatásokat, akkor a másik is meg kell, hogy kapja. A törvény az törvény. Persze az önkormányzat ilyen esetben nem számít állami cégnek.
Mézike
@Eriksson: A törvényben csak a fizetés van rögzitve.
Olyan nincs hogy rögzitett juttatások, csak adható juttatások.
Érted?
Eriksson
@Mézike: Érteni vélem. Amit a helyi képviselő testület megszavaz az egyiknek, nem biztos, hogy a másiknak is megszavazza. Ez lehet kifejezetten személyre szabott is. De például egy kormányhivatalnál dolgozó mindegy, hogy az ország mely területén dolgozik, megkapja amit a törvény leír. Gondolom én.
Mézike
@Eriksson: Csakhogy a törvény igen minimálist ír le. :-(
Eriksson
@Mézike: A minimális is több a semminél. Ha vállalkozó a munkáltató, lehet, hogy semmit nem kap a dolgozó. Még az fizetését sem biztos, ha csődöt jelent a tulaj, vagy csak valami közbejön. Az állami cég mindig fizet.
Mézike
@Eriksson: Elég baj az hogy most ez megy.
Csak arra akartam reagálni, hogy te aszontad az államiak megkapják a juttatásokat.
Pl. Tele volt vele a sajtó hogy a határon volt rendőrök mennyi utalványt kapnak.
Ez sem igaz.
Eriksson
@Mézike: Azt én nem tudhatom, hogy ott mi van., de biztos, hogy meg fogják kapni utólag. Csak ez a határőrség igen hirtelen jött, nem volt felkészülve rá a büdzsé.
Mézike
@Eriksson: Az igaz hogy felkészületlenek voltak, de még mennyire. Az viszont nem hogy béren kívüli juttatásként, amolyan jutalomként adnák nekik.
Ezért ők megdolgoztak. Nem hivatalosan végig szolgálatban voltak, hivatalosan a megszabott szolgálati idejükben, illetve a berendelhető túlórákban. De volt olyan aki folyamatosan kinn volt 2-3 hétig. Ugye ezt nem fizették ki. Na most az elmaradott órákat fizetik ki nekik az utalvánnyal. Bérlapon fel sem tüntethetik az összes órát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.