167 millió forintért vette meg egy külföldi állampolgár a Simicska Lajos érdekeltségében álló földek egy részét, 88 hektárt – tudta meg a HírTV.

A Rajka közelében található területet a Mezort-csoporthoz tartozó Lajta-Hanság Zrt. bérli az államtól egészen 2051-ig.

Az oldal szerint így végleg füstbe ment a 2010-es választási kampányban elhangzott ígéret, miszerint amíg a Fidesz kormányon lesz, külföldi Magyarországon soha nem vehet termőföldet.

Lázár János miniszter korábban elismerte: 222 külföldi állampolgárnak van lehetősége magyar földet szerezni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
Írjam, ne írjam..? Azokon a földeken, amit osztrák gazdák művel(t)nek, nemhogy parlagfű, semmilyen gaz nem terem, csak kultúrnövények. Ez baj?
Jöhet a sortűz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
@human: - ők mindent jónak és szükségesnek tartanak, bármit tesz is a vezérük.
Sajnos, a többségnek semmi sem elég nyilvánvaló. Elég csak annyit mondani, hogy a Fidesz kritizálói csakis az ellenzék, akik ballibek - és máris vagy nem hisznek a tényeknek, vagy nem érdekli őket.
Csak az a baj, hogy szép lassan, vagy inkább egyre gyorsabban az ellenzék hívei is átveszik ezt a vakságot a saját kedvenc pártjukkal kapcsolatban.
Aki Én
orbán viktor, 2013. június:

"A magyar föld nyugatról nézve olcsó, zsíros, biztos jövőt jelentő föld. Márpedig ha onnan egyszer idenéznek, és valamit kinéznek maguknak, akkor azt általában igyekeznek meg is szerezni. Erről szólt az elmúlt húsz év"
eugen4402
Írjam, ne írjam..? Azokon a földeken, amit osztrák gazdák művel(t)nek, nemhogy parlagfű, semmilyen gaz nem terem, csak kultúrnövények. Ez baj?
Jöhet a sortűz.
eszegfu
@human: 11:03 Bevallom: magát az eladások kuszaságát sem értem, de az világos, hogy mégiscsak külföldi juthatott magyar földhöz. Nem értem azt sem, hogy ha Simicskának 2051-ig bérleti szerződése van, akkor a külföldi tulajdonjoga mit ér... max. neki fizeti a bérleti dijat (ez esetben talán nem lenne akkora megtérülése a befektetésének, mintha bankba tette volna)...vagy ha eddig az államnak fizette, akkor a tulajdonváltással már nem él a szerződés szerinti bérleti dijra kialkudott ár... nem értem...
zöldszem
@eugen4402: Nincs sortűz! Az unioba lépéskor aláírtuk, az unio állampolgárai az unio területén szabadon vásárolhatnak, házat, földet kastélyt...
Mit gondolsz, Orbánnak nincs kastélya Romániába?... Van!! na ugye!!
A többi duma csak abrak a hívőknek...
Knapp75
@verum: Az ellenzékiek dolgát azért nehezíti, hogy rohadt nehéz manapság "kedvenc pártot" találni...
eugen4402
@zöldszem: Látom, Neked sincs szükséged "abrakra", és abban is biztos vagyok, hogy nem Te fogsz likvidálni... Viszont vannak épp elegen, akiknek vörös posztó a fenti hsz.-em.:-(((
eszegfu
@eugen4402: 12:33 Nekem még csak enyhén "barbi-rózsaszinü" sem vagy! Itt csupán az a ganéság, hogy kürtölik a "haza nem eladó", "külföldieknek nem kerülhet a birtokába föld" és mégis megvehették. Az más lapra tartozik, hogy az uniós tagsággal szabadon telepedhetünk, lakhatunk, dolgozhatunk, vásárolhatunk mi magyarok is, ahogyan az uniós polgárok M.o-n is!
Aki Én
@eugen4402: 11:28 A fideszes hazugságokkal van baj. Azzal van baj, hogy mindig mást tesznek, mint amit pofáznak. Kíváncsi vagyok hány hívőnek lesz most hazaáruló a kormány?
eugen4402
@eszegfu: Ahogy @zöldszem: is írta, az EU-ba csatlakozási szerződés aláírásakor ez a kérdés eldőlt. Pont. Mondták is, hogy mostantól Bécsben is nyithatunk cukrászdát, vagy vehetünk panziót a wörthi tó partján. Mivel nem tudtunk rögtön dönteni, kértünk pár éves moratóriumot, de a szerződés attól még érvényes volt. Mellesleg aki tanulni akar tőlük, most nem kell kiutazni Ausztriába, itthon is elleshet egyet-mást.
eugen4402
@Aki Én: Jaj de meggyőző az alakítása! És megint igaz a mondás: ne azt figyeld, amit mond, arra koncentrálj, amit csinál... Hiába, nagy ember!
Szókrakész
Csak nehogy ezeket, a külföldieknek eladott földeket később, mint exklávét az adott országhoz akarják csatolni!

Mert akkor úgy fog kinézni Magyarország mint a sajt.

A rosszabbik eset pedig a földtulajok anyaországtól való leválása, önálló miniállam, saját pénz, parlament létrehozása lenne.
Akkor mik lennének itt?
Schmidtland, Müllerland, Mészárosföld, Giro-Szászország?
human
@Aki Én: A video alapján azt kell mondjam, hogy a következő a vízkészletünk lehet.
Aki Én
@human: 13:35 Alakul. A Dunát már kifolyatjuk az országból :)
papa.49
@Aki Én: Nem jól hallottam LEMONDOTT A FÜTYISZ???
Aki Én
@papa.49: Igen, leszoktak. Illetve csak akkor ha valaminek az ellenkezőjét állítják vagy teszik később. De ilyen szerencsére nincs...:)
Toby
"Véget vetünk az osztrák vircsaftnak " - böfögte a szutyok makákó !
Véget vetettek ?
Ahogyan rend lett két hét alatt !
nezelodo
@Aki Én:ma, 13:04
Egynek sem, ha az nem tűnt fel nekik, hogy a családi gazdaságokról szónokolt a dakota, és közben nagybirtokokkal ajándékozta meg a vazallusait. Pedig nem tulajdonosa, hanem választott vezetője az országnak, így joga sincs szétosztani, ahogy most teszi.
Január
A Fidesz tartja magát a szavához, hiszen anno azt mondták, hogy a "választási program nem kormányprogram", és ez a valóságban így is van. Valamivel be kell etetni az embereket, meg számolnak az emberi feledékenységgel, habár ez csak a híveikre jellemző.
zöldszem
@nezelodo: Pár év múlva felirat a határon:
"93 030 km² ingatlan, igénytelennek kiadó! Kiválóan alkalmas birkák rideg tartására. Az ingatlan egy elvadult birkanyájat és némi egzotikus lakosságot leszámítva lakatlan. Négyzetméterenként pár millió dollár jelzáloghitellel terhelve.
Érdeklődni a tulajdonosnál:
Orbán vajda, Felcsút. (Stadiontól balra.)"
papa.49
@zöldszem: Inkább a titkárnőjét döntögetné nekünk kevésbé okozna kárt))))))))
zöldszem
@papa.49: Ki Lázár? Az a döntögetés is nekünk fájt!
Simicska?... ő meg vágósúlyban van... tükör-:)))
Orbán?... neki rövid lehet, mert kisvasúttal toldja...
papa.49
@zöldszem: Nem a ,,traktoros kirándulás szervező,, Jakab István)))))))))
verőce21
Az állami földeladásokat le kell állítani!
zöldszem
@papa.49: ma, 19:23
Húúúúúú, nem vagyok képbe, ő ki a fene??
papa.49
@zöldszem: Traktoros felvonulás a Pestre még a Demszky idejében, így már tudod???Hetekig ott főztek kondérba, ez a vadparaszt, meg ott mondott beszédeket, de azért nem lett mezőgazdasági miniszter, közben meg a felesége rájuk nyitott mikor épp a titkárnőjét ,,ápolta,,))))
zöldszem
@verőce21: Nem fogják!!Még időben(hogy ők jól járjanak) kiosztották a földeket az embereik közt. Már akkor készítették maguknak a zsíros bevételeket. A bérlők elővásárlási joga egy pillanatig sem kérdéses. Aztán valamivel később a kormány nagy duzzogva elfogadja az Unió törvényét (Amire amúgy a belépéskor kötelezettséget vállaltunk.), hogy a termőföld külföldiek is megvásárolhatják.Így természetesen, hülyére keresik magukat!
zöldszem
@papa.49: A traktoros felvonulásra emlékszem, de az etye-petye "aztatatatnemtudom"...-:)))
papa.49
@zöldszem: Itt a netten volt visszhangja rendesen, el is vált a kampó, és elvette a titkárnénit...
verőce21
@zöldszem: (19:37) Nem az zavar engem, hogy vásárolnak - én is vettem amikor adódott, csak teljes áron -, hanem ez az ötöd-tized áron való földkótyavetye, kedvező kamatokkal. És már az árverésen is csak azok jelenhetnek meg, akik között le van osztva a kártya.

A kisebb, 2-3 hektáros területeket úgysem tudná az állam hasznosítani, azokat tényleg el kell adni áron alul is, de összemossák a nagygazdaságú földekkel, hogy ne legyen olyan kirívó.
Ráadásul olyan nagyobb területeket, amelyen egy állami gazdaság is sok alkalmazottat tudna foglalkoztatni. Mert ezekre szükség van, a kísérleti termesztés/tenyésztés miatt.
zöldszem
@verőce21: ", hanem ez az ötöd-tized áron való földkótyavetye"
Nos ebben a mondatodban az igazság. Szaré-húgyé megveszik, azután óriási haszonnal túladnak rajta.
Megjegyzem, a baj még Antall vezér idejében, kezdődött!A magyar mezőgazdaság világszínvonalú volt! Antal,terve kisgazdaság, családi birtok. Mert az a jövő... Nem sikerült...
Talán meg kellett volna próbálni önkéntes szövetkezetekké alakítani, a szét vert TSZ-ket (Mondjuk holland mintára.)
Persze ebből kimaradtak volna a parlament földesurai. Szar ügy. De ez a vonat már sajnos elment...
verőce21
@zöldszem: (21:40) Tulajdonképpen ugyanaz történik most a földekkel, mint a gyárakkal, üzemekkel lejátszódott a '90-es évek elején. Most jóval áron alul megveszik akik hozzájutnak, a vételárat visszakapják Uniós földalapú támogatásból a még hátralévő 5 évben, utána átlag 66 ezer/AK értéken, piaci áron eladják külföldieknek.
Desischado
Így lehet még jobban meggazdagodni! Én azon vagyok elképedve, hogy nem mennek az emberek az utcára, és méginkább a Parlamentbe, és rángatják ki ezt a rabló, parazita bandát! Még megérjük, hog zsellérek leszünk a saját hazánkban! Bár már lassan így is azok vagyunk! Nem igaz, hogy nem lehet ezt az ámokfutást megállítani! Mit tehet meg még ez a banda büntetlenül?!
nezelodo
@verőce21: .Sajnos, igazad lesz, így volt ez a rendszer (gengszter) váltás idején is. A környéken árult a vagyonügynökség 380 milláért egy üzemet tokkal vonóval. Volt vevő, aki megadta volna, de visszalépett a vagyonügynökség, meggondolták magukat, és nem adták 380 milláért, csak 240-ért, az állam meg meghitelezte, aztán egy év múlva adóskonszolidáció keretében elengedték azt is. És a felelősök nyugodtan élhetnek míg meg nem halnak, a mi pénzünkön.
papa.49
@nezelodo: A gengszterváltással kik jártak jól akik közel voltak a tűzhöz, most szintén zenész))))))
zöldszem
@verőce21: 22.24
Szomorú, 25 éve fosztják ki az országot!! Az összes politikusunk úszik a pénzben, miközben nekünk a seggünk kilóg a gatyából és 25 éve hallgatjuk, hogy rövidesen nekünk is jobb lesz?
Nem tudom mi lesz, ha a földekkel sikerül a valagára verni az utolsó nagyobb tétel lopni valónak, akkor mi lesz a következő nagyobb kaszálás? A Paks 2 az oké. Az olimpia nyilván nem, de a felkészüléssel is meg lehet csapni pár száz milliót. Marad még mondjuk az alkoholforgalmazás nemzetivé tétele (Természetesen a fiatalkorúak védelmében.), aztán én kifogytam az ötletekből. Tartok tőle, hogy ők nem..
pagoda
Mindegy kinek adja el, az volt a fontos, hogy Simicskát gyorsan megfossza a földektől. A bosszúállás mintaképe. Így vigyázzatok!!!
verőce21
@zöldszem: (07:30) Nem csodálom, hogy kifogytál az ötletekből, mert nincs tovább nekik. Legalábbis nagyon nehéz lesz számukra '18. Én mondtam, ha eladják a földeket, nincs további adnivaló a holdudvarnak, ez a Fideszuralom végét jelenti. A "hűséges" emberek átpártolnak oda, ahol még kaphatnak.
eugen4402
@zöldszem: Kifogytál az ötletekből? Akkor nem sok eséllyel pályázhatsz egy tanácsadó-státuszra a Finkelstein Műveknél. Távolról sem akarok tippeket adni a Bölcsek Tanácsának, de mintha pedzegetnék a cannabis termesztés legalizálását, és hát mákot is vethetne mindenki annyit, amennyit akar. A nemzetközi leánykereskedelem már működik, akár államosítani is lehetne valamilyen Nemzeti ... -néven. A fegyverkereskedelem terén jelenleg csak a keresleti oldalon lehetünk jelen, eladni már nem nagyon tudunk semmit.
bakegya
Annak a földbérleményeit adta el a maffiavezír aki a cölöp tetejére a TEKNŐST VOLT OLYAN HÜLYE HOGY FÖLTOLTA-és keservesen kellett rájönnie,hogy nem oda való a ge-ci...mint ahogy igaz is.
prime777
@Desischado: Nagyon igazad van.
Kiválóan leírtad.
Én sem értem mikor lesz elég a magyar embereknek.
A baj,hogy senki sincsen aki "szervezne".
Az ellenzéki pártok köszönök elvannak a hatalmas fizetésükkel és valószínűleg bele is fáradtak az állandó mocskolódásba.
Szóval ők semmit nem fognak tenni szerintem.
verőce21
@zöldszem: (07:30) Megvan az új pénzosztás, mégis közzétették!
Mo. duplájára emeli a hadsereg kiadásait 2022-ig! De psszt! Titkosított feneketlen zsák. :)
(Hogy az USA sem csinálná jobban?)
zöldszem
@verőce21: Na basszus, kellett nekem értetlenkedni, kíváncsiskodni...
..elég gyorsan ment!
Te tudsz egyébként ma hadseregről? Tudomásom szerint van valami, magán őrző-védő felcsúton... de ők harakirit követtek el, meg rajtuk röhög a fél Világ.
zöldszem
@eugen4402: ma, 14:19@verőce21: megírta. Nekik még is van ötletük...
rugacs
Évek óta árulom a földemet.
Szomszédos falu ura - övé a környék összes valamire való földje - rendre jelzi is, hogy vevő lenne rá. Évről évre egyre alacsonyabb árt ajánl érte. Már az első alkalommal röhögő görcsöt kaptam tőle, azóta már nem is veszem komolyan..
Pedig jó helyen van és jó föld.
De addig, míg ilyen kiskirályok rúghatnak csak a labdába, nem fogom tudni eladni, mert elkótyavetyélni nem fogom.
Tehát várom a csodát, hátha egyszer majd egy kívülálló külföldi is beszállhat a versenybe...
namihami
Lesz még azon a "labancföldön" még akár "gázcső" is, meglássátok...
Nem is kell talán túl sokat aludnunk és jön egy újonnan beadott, persze szigorúan EGYÉNI módosító indítvány.
Minden csak akarat és hozzáállás kérdése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.