A Somogy megyei Jákó első embere, Kovács János arra kért két közmunkást, hogy gyűjtse pártjának az aláírást a menekültkvóta ellen. A polgármester ugyanakkor azt állította az RTL Klub híradójának: a nők önként jelentkeztek a feladatra, és nem munkaidőben házaltak, hanem kivettek szabadságot emiatt. Az egész riport legzseniálisabb pillanata viszont egyértelműen az volt, mikor Kovács freudi nyelvbotlásba keveredik és véletlenül KISZ-aktivistáknak nevezi a Fidesz-aktivistákat. Jó szórakozást!

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Tetszik érteni. Tehát a közmunkások közt volt két KISZ, akaorm mondani FIDESZ aktivista akik úgy kérték, hogy had gyűjtsenek aláírást a fidesznek, de a fideszes polgármester csak munkaidőn kívül engedélyezte ezt nekik. Matolcsynak igaza volt és ez az ország már egy tündérmese.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Nagyon magabiztosak ezek a fideszes "valakik" - de csak addig, amíg érdekük kívánja.
Sok ilyen "barátot" kívánok annak, aki így toboroz fönt és lent egyaránt!
Jankó123
Amikor egy közmunkást arra köteleznek, hogy a rákényszerített aláírásgyűjtés elvégzéséhez szabadságot vegyen ki!
Ennél a résznél besírtam!
:-)))
human
Tetszik érteni. Tehát a közmunkások közt volt két KISZ, akaorm mondani FIDESZ aktivista akik úgy kérték, hogy had gyűjtsenek aláírást a fidesznek, de a fideszes polgármester csak munkaidőn kívül engedélyezte ezt nekik. Matolcsynak igaza volt és ez az ország már egy tündérmese.
Aki Én
Sokan gondolják úgy, hogy ez csak egy listázás. Azt is láthatjuk, hogy a fidesznek nagy szüksége van a kiszolgáltatott helyzetben lévő közmunkásokra. Ők így értik a ,,munka alapú társadalmat".
vanholnap.hu/fidesz-ismet-hazudik-nincs-ertelme-alairni-menekultkerdesben/
volvós
Miért ?... ez a bunkócska olyan jó VÁGású lény !
Csak egy szivlapáttal jól pofán kellene VÁGni ...
nezelodo
Ne köszörüljétek a nyelveteket rajta, neki ez a KISZ-es akcióterve, erre vállalt védnökséget, (mert a Hanság lecsapolására már nem kell védnökséget vállalni, "lecsapolta" azt az Állami Gazdaságot Orbán ajándékaként a Simlicska), hát csak gyűjtesse az aláírást a közmunkásokkal, azok meg ebből tudják ki a hűbérúr.
enslaved
@volvós: Anno Demszky is ezt csinálta, csak ő bizonyos emberek rezsihátralékénak a kifizetését ajánlotta fel. Mi a különbség?
enslaved
@Aki Én: Neked is szól, amit Volvósnak írtam, bár gondolom, ezt is kimagyarázod, hiszen ennek nagymestere vagy.
volvós
@enslaved: 12:08

Én már csak azért nem tennék egyenlöségjelet a két ember közé,
ugyanis a Demszky Budapest FÖpolgármestere volt, ez a hülye - bocsika,
de Ö mondta a riporternek hogy az, a KISZ-es beszóláskor -
pedig egy kis falu FIDESZES polgija...akit a falu választott...:-))
De ha elolvasod a cikket, akkor azt is megtudhatod, hogy a közmunkásokat
elküldte szabadságra, és úgy kötelezte Öket az aláírások gyüjtésére...
Azért ez egy kicsit gyomorforgató... Kicsit több odafigyelést Töled is ...
És mielött elitélnél, nem a Fideszessége miatt, hanem a modora ,
és beképzeltsége miatt vágnám pofán ... Megérdemelne egy komolyabbat !
Olyan " Klitschkósat "
szaboria1
@enslaved: Bocsika te is szabira küldenéd ez embereidet, hogy a kedvenc pártodnak aláírást gyűjtsenek. Azt én kétlem, hogy ezért inkább szabira mentek.
Aki Én
@enslaved: 12:09 Szandi, alapvetően semmi különbség, de ahogy szokott, most is sántít a mentegetőzés. Először is nem szép, hogy ex-párttársadat, az szdsz-es Demszkyt kritizálod ennyi szép közösen eltöltött év után.
Másodszor pedig tipikus hátramutogatós a magyarázkodás, ami kicsit sem menti a maiakat, de egyébként Demszky már le lett váltva, tehát kevesen pártolták a tetteit. És ugye melyik bíróság fogadná el mentségként azt az érvet, hogy kérem a másik is bűnöző?
Végezetül pedig a korábbi bűnök elszámoltatása kinek a dolga és kötelessége lett volna, ha nem egy kétharmados kormánynak?
Megint a védhetetlent próbálod védeni, amivel csak lejáratod magad, mindezt úgy beállítva, mintha az előzők bűneit bárki is mentegetni akarná. Ez nem egy verseny, hogy kinek a kedvencei lopnak kevesebbet. Annak idején, régi szdsz-esként is feltetted ezt a kérdést? Hangot adtál felháborodásodnak akkor is, vagy kell az a néhány év míg elmondják vagy felfogod mi történik?
zöldszem
@Aki Én: Most már FideSzDSZ így egy a kuckó a kemencével-:))))))
zöldszem
@enslaved: 12:08
Ugyanezt csinálta? Te is rájöttél, hogy az elődök és a mostaniak, egy maffia, egy akol?
enslaved
@volvós: @zöldszem: Kétségtelen, egyik módszere sem tetszik.
enslaved
@Aki Én: Baszd meg, annak idején még hittünk a liberalizmusban, de az ember fel is ébredhet belőle, mint ahogy a Fidesz is tette.
Aki Én
@enslaved: 13:49 Ok, megbaszom, de inkább ma kellene felébredned. Mindig későn kapcsolsz? Akkor abban hittél, ma ebben hiszel... Akkor is loptak csaltak ahogy te is mondod, mégis hittél benne. Ma ugyan ez a helyzet, hogyan akarsz így hiteles lenni? Én abban sem hittem, és látod nekem lett igazam. Hittél valamiben, mert nem láttál tovább az orrodnál akkor sem. Te tényleg nem értesz semmit, nem tanulsz semmiből.
enslaved
@Aki Én: Dehogynem, éppen ezért hagyom itt a propit, mert már elegem lett ebből az egészből. Vannak Fideszes portálok, ahol nem egymást szapulják az emberek.
Aki Én
@enslaved: 14:01 Ó dehogynem. Néz bele néha, ott még vérontásról és mészárlásról is beszélnek, egy kis bosszúval keverve. Ott nem arról folyik a vita, hogy most milyen gusztustalanul lopnak hazudnak, hanem, hogy nincs ebben semmi különös, régen is loptak Ha odamész, ne felejts el bemutatkozni, hogy tudják régen hithű liberális voltál, annak voltál része, amit ott szidnak. Szép napot odaát!
enslaved
@Aki Én: Köszönöm, szerintem jobb lesz ennél. Jártam már ilyen oldalakon, és ne aggódj, nem csak én hittem valamikor a liberalizmusban. Hívő sem volt mindig a legtöbb ember...
picike
@enslaved: örülj ha vitatkoznak veled az jó
Aki Én
@enslaved: 13:48 Ez a lényeg. Csakhogy most ezekről van szó.
Toby
"...nem munkaidőben házaltak, hanem kivettek szabadságot emiatt. "

Ja-ja ! És boldogok voltak, hogy szabit vehettek ki az amúgy is rengeteg szabijukból, Remélem valamelyikük megszólal, hogy mennyire volt önkéntes ez a halált megvető szabifelajánlás - KISZ-munkában !
Vagy az ismert gecilandi módi működött: "...ha nem, nem kapsz munlát ! "
A Tündik bündije
@nyanya001: Nem vette észre, hogy közben meghalt Kádár, mert most is ugyanazok az efftársak ülnek mindenütt, csak más szöveget fújnak.
nyanya001
@A Tündik bündije: A fejek nem változtak csak a seggek.
Toby
@Horizont: Marasztald csak, hadd röhögjünk időnként !
eszegfu
@enslaved: 14:01 Ember! Ne bomolj! Tényleg hiányoznál...
enslaved
@Horizont: Egy Fidesz oldalon kicsinálnának? Ezt te sem gondolhatod komolyan.
eszegfu
@Toby: 17:39 Én is marasztalom... és most le is köpködhettek... de vele lehet legalább beszélgetni... olyan, amilyen... mégha a valóságtól néha kicsit elrugaszkodott is...
enslaved
@Toby: Elég szomorú, hogy csak akkor vagy képes röhögni, ha én itt vagyok. A környezeted ennyire búval baszott?
enslaved
@nyanya001: Nincs értelme sok. Más az értékrendem, másként látok dolgokat, kicsi az esély a normális beszélgetésre néhány kivételtől eltekintve.
zöldszem
@enslaved: 17:45
Elmennél bólogatni??? Semmi lenézés, nyugdíjas siránkozás olvasása, dicsekvés.
Honnan fogjuk megtudni, hogy mennyit lehet tisztességes melóval 10 millát, azt, hogy a haverjaid mit tapasztalnak a határon, hogy inkább kocsmáznak mint dolgoznának az emberek... Ne csináld már semmi kitartás...
enslaved
@zöldszem: Én nem nézek le senkit, csak elmondom, miként látok bizonyos dolgokat, amelyek többsége valóban más szempontok alapján történik. Itt marad nektek Freewolf meg Izo, Kond, Verőce, majd ők tartják a frontot. Nem értitek meg úgysem, miről beszélek, ahogyan most is csak kiragadtál pár elszólást egy szövegkörnyezetből.
Toby
@enslaved: Az "időnként" és a "csak akkor...röhögni " nem ugyanaz ! Nyomas le egy puha cserepet az értelmezési gondjaidra !
zöldszem
@enslaved: " miként látok bizonyos dolgokat, "
igen ez így igaz, csak tudod mi a baj "túl magasról" látod. Mondtam már, nálad túl domináns a pénz. Olyan "annyit is ér"... Minden amit a szocik csináltak az rossz, ha ugyan azt a Fidesz akkor az jó... Oké... változik az ember 50 évesen mást gondol helyesnek, mint 20-30 évesen. Na de ennyire 20-30 évesen bűn a lopás 50 .már nem? Tényleg nem látod, hogy egyes emberek( Mészáros) az utóbbi években lettek milliárdosok? Vagy Orbán veje? Ugyan akkor Simicska aki 25 évig az ország legjobb vállalkozója volt 2 éve tök hülye lett. Tettél valaha megjegyzést, hogy na ezt azért még sem kellene?? Én nem régi Propis vagyok , ilyenre nem emlékszem...
eszegfu
@enslaved: 17:45 Ha nem is lenne 100 %-ban@Horizont-nak igaza, akkor is milyen "kihivás" Számodra egy Fidesz oldal... azt hiszem semmilyen. Az sem tul jó, ha az ember nem "élezi" az agyát, mert mindenki u.azt mondja. Gondolkodj inkább és ne hagyd, hogy itt többen is szinte "könyörögjünk"...
enslaved
@zöldszem: Pedig Mészárost, Habonyt meg a KDNP - t már osztottam máskor.
volvós
@eszegfu: 17:46

lehet...a kemény rockról, az asztaliteniszröl,
a terepjárókról, a gyerekekröl ...csak a politikáról NE !!!
enslaved
@Toby: Te inkább hallgass, a profilképed mindent elárul rólad.
enslaved
@eszegfu: @Horizont: Azt hiszem, még átgondolom. Egyébként meg köszönöm.
zöldszem
@enslaved:
"Pedig Mészárost, Habonyt meg a KDNP - t már osztottam máskor."
Hogy nem figyeltem?? Biztos nem ezen a néven mondtad-:))))))
Énekeljek? Valamikor a suliba énekkaros voltam..-:)
Hogy azt mondja... Ne menj el maradj itt...la-la-la ismered?
Mézike
@enslaved: Hova mennél innen ember?
Jó meleg propis kuckód van. :-)
te azt elhiszed hogy egy közmunkás havi 61 ezerért feláldoz az évi 15 nap szabadságából kettőt hogy elmenjen aláírást gyűjteni?
eszegfu
@Horizont: 18:28 Én bizony lemaradtam... még soha sem kerestem fel ezeket az oldalakat! De, ami késik, nem mulik:)
eszegfu
@volvós: Akár igazad is lehet... De őszintén Izoval, Vosztokkal tudnál akár ezekkel a témákról is társalogni?!
eszegfu
@Horizont: @Mézike: @zöldszem: @nyanya001: és bocs., ha valakit kihagytam volna: Mindig is azt gondoltam: nő kell a diplomáciába, a politikába és főleg az esetleges "konkfliktusok" megoldásába! Persze tudatában vagyok annak, hogy időnként "nagyjszájuak" vagyunk, de ha valaki "döntés" előtt áll, akármi is történt azelőtt védjük őket, mintha legalábbis a saját "kölykünk" lenne! Ez számomra is megfejthetetlen! De azt gondolom: igy van ez jól, igy vagyunk "egészek", mi nők!! Én ezt gondolom... természetesen nem biztos, hogy igazam van!
eszegfu
@Horizont: Komolyan mondom: rákeresek! Lehet, hogy hiba, de én még nem néztem meg egyetlen ilyen oldalt sem.
zöldszem
@Horizont: Mandíner??? Ott semmi más nincs csak egymás gyalázása, olyan hogy az embernek kifordul a gyomra...Ott ritka az, hogy magához a cikkhez szóljon valaki, ha még is, na akkor megy a nyomdafestéket nem tűrő gyalázkodás. Ott az emberek kifordulnak emberi mivoltjukból.
Aki Én
@enslaved: Na látom itt vagy még. Csak duzzogsz nekünk, hogy sírjunk érted...
Hidd el, kellesz nekünk ellenpéldának. Veled könnyebben megértetjük az emberekkel milyen a szekta belülről, mi jár a fejükben. Ott csak egy lennél a sok közül, itt viszont te vagy a SZANDI!!!
prime777
Én azt mondom hadd menjen az Enslaved.
Nem neki való hely ez.
Fideszes oldalon múltkor azt hittem eldobom az agyamat.
Azt a seggnyalást ami ott ment gyerekek.
Oda jó lesz ami Enslaved cimbink.
Egymásra lehet majd licitálni ki a jobb ember a fidesznél.
Melyik hűbérúr a cukibb.
Ott együttes erővel csinálhatják amit szeretnek.
Hozzáteszem,hogy egy politikai erő ekkora elánnal való imádata szerintem hazaárulás.
De hát ez is másképpen látás kérdése.
Abban nagyon igaza volt Zöldszem-nek,hogy amit a szocik csináltak minden rossz volt.Ha ugyanazt csinálja a fidesz az már húúú de finom és nemzeti meg magyar és királyság van.
Azért mondom,hogy menjen,ott legalább nem bassza szét az ember agyát a bicskanyitogató másképp látásával.
Épp ésszel ezeket elviselni nem nagyon lehet.És nem azért mert kifejti a véleményét.
Hanem azért mert már minden az övéké,a pártja 2/3-os,de még akkor is mondja de mondja és bírálat egy szál sem,holott ezek az emberek már szinte mindent elloptak amit lehetett.
Igaza volt Deschidadonak ,hogy "zsellérek vagyunk a saját országunkban" az ilyen másképp látók miatt,bassza meg a b..ös ku.v@ élet már.
aremy
ugye ez a polgi nem a lőrinc telepén van tartva mert ha igen akkor vágásra érett!
enslaved
@prime777: Ha mégis maradnák, lépj át rajtam, ne félj, nem fogok sírni, ha nem szólsz hozzám.
enslaved
@Aki Én: Na és te ki vagy? A mintapélda? Akkor tényleg annyi ennek az országnak.
prime777
@enslaved: Nem lenne jobb ha mégis mennél?
De tényleg.
Én nem lépek senkire,és át sem lépek senkin,de hidd el neked jobb hely lesz az.
Ott aztán lehet egyetérteni és egymásra licitálni.
Bődületes volt amit ott tapasztaltam,és ott aztán van gyűlölet.
Húúú de mennyi gyűlölet.
Az jó nem?
Gyűlölni a mocskos komcsi libsibolsi magyar embereket.
Szó szerint értsd,azok az emberek ott képesek lennének kinyírni a másik honfitársukat aki nem gondol egyet ezzel az elnyomó rendszerrel.
Azt nem veszik észre,hogy mennyire rombolják ezzel a nemzetet,és,hogy fel van használva a kis agyacsájuk arra,hogy egy politikai elitet támogassanak tűzön-vízen át ami egyébként az ország csak egy csekély része.Tehát nem a nemzet.
Önös politikai bandérium csak.
Szóval szerintem neked ott jobb lenne.
Meglehet az még neked is sok lenne ezért megmaradsz itt olyan emberek között akik még tényleg emberek.
enslaved
@prime777: Nem tudom, még nem próbáltam meg. Mindenesetre az biztos, hogy ha egy olyan cikket olvasok, ahol lehet kommentelni (legyen az bármelyik hírportál, amelyik nem Fideszes), ott ha véletlenül odatéved egy kormánypárti, azt azonnal ízekre szedik, még ha normális hangnemben is ír. Egyből anyázzák, seggnyalónak titulálják, ahogy itt néhányan engem is, pedig sokan még csak okot sem adnak rá. Sajnos kölcsönös ez mindkét oldalról, hidd el nekem. A magyar emberek zömébe az lett beleverve, hogy aki jól él, az egy csaló szemétláda tolvaj Fidesz patkány lehet csak. Szerinted ez kinek a műve?
Desischado
Ez csak a szokásos fidezses mentalitás a közmunkásokkal szemben is. Undorító, nem vitás, de Erre kellenek a közmunkások, nem igaz? Rabszolgának! De az tényleg gyomorforgató volt, hogy ezért még szabadságot is vettek ki, na, ez hányinger! Ez kell a bandának: totális kiszolgáltatott rabszolga, semmi más! Ez a "normális", ezért nem kell tanult ember, mert minő borzalom! Még el kezdene gondolkodni, és azt meg nem szereti a rablóbanda, mint tudjuk!

@enslaved: Én is azt mondom, üljél már a fenekeden meg itt! Már hiányoznál, kell a szín, az lenne az unalmas, ha mindenki egyetértene. Véded a fideszt, ezt már megszoktuk, de én tudom, hogy azért nem vagy rossz ember! orbán a közeledbe sem mehet! Na!
prime777
@enslaved: Most csak annyit írok,hogy maradj itt a propin!
A válaszod hangulata stílusa tetszett.
Holnap igyekszem válaszolni csak már késő van.
Jó éjt mindenkinek!
bodrog
A hatalom "nemzeti " toprongya. Mit gondoltál a pondró nem az országot rágja !
zöldszem
@enslaved: tegnap, 23:11
Pártszimpátia! az összes politikusunk úszik a pénzben, miközben nekünk a seggünk kilóg a gatyából és 25 éve hallgatjuk, hogy rövidesen nekünk is jobb lesz?
Persze akit boldoggá tesz, hogy a számára rokonszenvesebbek zsebelik ki, az örülhet a neki rokonszenvesek uralmának. Hidd el, sokan, nagyon sokan, nem azzal van a baj, hogy vannak átlagon felüli keresetek, vagyonok, hanem az hogy sokaknak nincs meg a lehetősége a tisztességes életre. Még azoknak sem akik dolgoznak, mert nem a munka a szégyen, hanem amit érte kapnak. Nem tudom elhinni, hogy Te ezt nem érzékeled, hogy a környezetedben, lakóhelyeden csak totál elégedett emberek élnek.
kepkezelo.com/images/9q4hvlz6o51juitnlru8.jpg
prime777
@enslaved: Zöldszem,itt felettem,teljes mértékben leírta az igazságot.
A kérdésedre a válaszom az,hogy ez a fidesz műve.
Miért?
Mert mikor hatalomra kerültek és mikor hatalmon is voltak mindig uszítottak.
Kirekesztették azokat akik nem voltak szimpatizánsok.
Tehát az az illető kommunista lett,hazaáruló,bolsi,libsi és sorolhatnám.
Ellehetetlenítették.
Az élni és élni hagyni rendszerét felszámolták.
Tehát ne csodálkozz azon,hogy az ilyen kirekesztő,elnyomó rendszert ha valaki még élteti is nem tetszik sok tisztességes,egyszerű embernek.
Ez az ideológia ami fideszéknél van csak egy hatalmi elit érdekeit szolgálja.Csak az erőből értenek ők is meg a rajongóik is.
Akik a körön belül vannak feltehetően jól élnek és szeretik ezt a rendszert,akik meg nem szeretik ezt,mivel nekik a jussuk a kuss,azokat az ideg eszi meg.
Az meg is dögölhet.
A szocik idején sosem volt gyűlölködés meg embereknek a biztatása.Nem ment agymosás.
A Zöldszem által ideidézett Márai sorokat én is anno leírtam már.Hihetetlen igazság van benne zseniálisan megfogalmazva.
Hadd szögezzem le én az mszp-ből sem kérek!Azoknak meg tényleg inkább fontosabb Brüsszel meg az EU mint a magyarság.Viszont az is igaz,hogy ha életben akarunk maradni mint ország és mint gazdaság, akkor valahova tartoznunk kell.Nem veszekedhetünk Európával vagy a vezető hatalmakkal folyton.Azt kell mondjam ilyen a világ és ilyen volt mindig is.A nagyobb kutyák [email protected].
Szolga sem kell,hogy legyünk persze!
Valahol a középúton kellene lennünk.
Szóval ne várd el,hogy ahhoz ami most Magyarországon folyik egy normális,tisztességes és előnyöket nem élvező ember majd tapsikol!
Fogadsz velem,hogy ha ezt a szocialisták csinálnák akkor mindennap tüntetések rombolások lennének országszerte?Káosz lenne.
A fidesz kikészülne attól,hogy nem ők tehetik ezt meg.A rajongókról nem is beszélve.
De egy mondatban is leírhatom a lényeget.
Egyszóval aki jó nemzeti-magyar az ellophat mindent aki meg balos-libsi az lógjon ezért a lámpavason.
prime777
@prime777: És még annyit.
"Aki jól él az "csak fidesz patkány lehet és lop,csal,hazudik"
Vannak olyan vállalkozók szerintem az országban akik a havi 90 ezer forintos fizetésekhez képest persze nagyon jól élnek.
Ügyesek,ambíciózusak,sokat is dolgoznak,és nem fideszesek.
Ezek kisvállalkozók lehetnek ahol nincsenek akkora pénzek amelyek zavarnák a "nagy körök" tevékenységeit.
A mai rendszer sajna tényleg olyan,hogy ha betartod 100%-ban a törvényt akkor egy vállalkozásnak nagyon nehéz életképesnek lennie.
Viszont akik igazán gazdagok és pár éve még a nullán voltak azok nagy része feltehetően kormány közeli emberke vagy csoport.
Ezt te is láthatod ha olvasol híreket vagy nézel tv-t.
Ja és ezek az emberek feltehetően nem saját erőből és nem munkával lettek gazdagok,tudás és szorgalom ez mögött nem sok lehet.
enslaved
@prime777: "Ügyesek,ambíciózusak,sokat is dolgoznak,és nem fideszesek" A nem Fideszesekig még egyet is értek veled, mint ahogy elég karakánul leírtál sok minden mást is. Én Fidesz párti vagyok, ez sosem volt titok, mégsem 2010 óta élek úgy, ahogy, hanem már nagyon sok éve, kormányoktól függetlenül. Azzal nem értek egyet, hogy ez a kormány többet lopna az előzőnél, csak sokkal jobban az emberek elé tárja a saját meggazdagodásukat, ami óriási hiba, a szocik ezt okosabban csinálták, talán ők tartottak attól, hogy majd leváltják őket, a Fidesz valahogy ettől nem fél. Nézd, én több szempont alapján értékelek egy munkát, vagy akár egy pártot is, és jelen pillanatban rajtuk kívül nem jöhet más szóba nálam. Igaz, látványosan gazdagodnak holmi gázszerelők, stb., no meg a KDNP - t felrobbantanám mindenestől, de az országért és az emberekért többet tesznek, mint azt tett eddig bárki is. Ez az én vélemény, remélem, a stílus is megfelelő volt.
prime777
@enslaved: Teljesen megfelelő volt a stílusod!
Annyit azért hozzátennék,hogy azért itt röpködnek a milliárdok.Régen 20-50 milliós dolgok voltak a legdurvábbak.
Azért van különbség hidd el!
Szerintem olyan 10x minimum.
És ezek havonta röpködnek.
És még annyit elmondanál,hogy miben tesznek többet az emberekért?
Mert bevallom annyira nem követem ezt nyomon.
Viszont tegnap éppen megnéztem azt a felmérést ami Magyarországról szólt.
Azt taglalta például,hogy mekkora tartalékai vannak egy családnak,mennyit tudunk költeni havonta,mennyire vagyunk egészségesek és mennyire vagyunk elégedett az életünkkel stb stb.
36 országból 31-35-ig helyezéseket szereztük meg.
Az élettel való elégedettség volt a legrosszabb.
Nyilván erre lehet azt mondani,hogy olyanokat kérdeztek meg vagy hát mindig vannak elégedetlenkedők.
De ezt tudjuk nagyon jó ,hogy nem fedi a valóságot 100%-ban.
Tehát,hogy akkor ez miben nyilvánul meg ennek a "többnek" a tevése?
enslaved
@prime777: A sokat szidott egykulcsos adó, a családi adókedvezmény, a bérek emelkedése, a feketézés háttérbe szorítása, (ami egyenlő az online pénztárgépek bevezetésével például), a rezsicsökkentés, ezek mind jó intézkedések. A rezsicsökkentés egy érdekes dolog, mert azt mondják, a tehetőseknek tett jót csak. Nos, én ezt nem mondanám, mert nekem pl. olyan mindegy volt, hogy mennyit fizetek mondjuk a villanyért, míg akik szegényebbek, azoknak több ezres spórolást is jelentett összességében. A Nemzeti Konzultáció számomra nem jelent egyet a pénz elherdálással, mert megkérdezik az emberek véleményét, ami nem baj. Migráns terén is Orbán ismerte fel elsőnek a veszélyt, és tett is valamit annak elhárítása érdekében. Mint már mondtam is, én ennek a nagy gazdagodásoknak nem vagyok a híve egyedül, ezek túl látványosak, és bizony az sem tetszik, hogy egyszerűen lehet egy adóbevallást módosítani. Vannak gondok, ez tény, de régen is voltak, és a legtöbb szegény nem ma lett az.
Lepényleső
Ő még ott tart,arra nem vette a fáradságot,hogy legalább a titulusokat és megszólításokat módosítsa,hisz a többi minden ugyanaz,akkor meg minek?
Mézike
@zöldszem: Hogy az ördögbe látod a hozzászólásokat a mandineren? Én nem látok egyet sem.
Az a felirat van hogy lépjek be vagy regizzek a hozzászólások megtekintéséhez...
zöldszem
@enslaved: Bocs, hogy beleszólók.
" míg akik szegényebbek, azoknak több ezres spórolást is jelentett összességében."
Szerinted aki minimálbért keres kb 80 000 az mennyi rezsit fizet... 20 ezer, annak 2000 ft a rezsicsökkenése... és közben bevezetett legalább 40 fajta adót... az élelmiszer árak az égben... 47 000 ezerről meg ne is beszéljünk...
"az online pénztárgépek bevezetésével például" mit tudsz Vajnához is bevezették, mert megsúgom nem, még adót sem kell fizetnie... a napenergiát megadóztatják, a kaszinókat nem...

Konzultáció... ugyan már, az, hogy hányan ki, hogy nyilatkozik követhetetlen. Azt mondanak amit akarnak...
kepkezelo.com/images/qu9wx316xnnlk8gsi1o9.jpg
zöldszem
@Mézike: A Propi előtt mivel a H24 számomra elfogadhatatlan lett (egymás anyja apja...) beregiztem. Azt hiszem, 3 hozzászólás után lehánytam a laptopomat, a viszontválaszok miatt!
Néhanap benézek, de az, hogy emberek kifordulnak emberi mivoltjukból nem szeretem..
A cikkről szinte semmi.. de anya-apa...
Mézike
@zöldszem: A minimál bérből 74 ezret kapnak kézhez. És mégvalami! Egy kis csemege, hogy mennyit fizet egy minimál béres a kormánynak Na most nézzük a rizsacsökkentést.
officina.hu/gazdasag/44-a-minimalber-oesszege-2014-ben-101-500-forint-a-szakmunkas-berminimum-118-000-forint-lesz-lesz
ezek tavalyi adatok, de nem sokat változott
A lényeg, hogy egy minimál béres és annak foglalkoztatója mennyit fizet az államnak.
Már alias szandokánnak is elmondtam, de sztem nem ragadt meg neki. Ha te mondod hátha...
Ja értem! A lényeg nem kisleánykáknak való a mandiner. :-)
egyvandor
A helytartók kvázi rabszolga tartásra használják a közmunka programot. Politikai célokra is felhasználva őket. Így biztosítják Gorbán ner-jének hallhatatlanságát.
Toby
@enslaved: "Te inkább hallgass, a profilképed mindent elárul rólad. "
A sajátodat nem láttad - sötétke ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.