Eredményes volt a kormánynak az a törekvése, hogy minél több ember találjon munkalehetőséget – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések pénteki átadó ünnepségén Budapesten.

 A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adataira reagálva a miniszter felhívta a figyelmet: az elmúlt egy évben 115 ezerrel több embernek lett munkája Magyarországon, már 4 millió 266 ezren dolgoznak.

A tárcavezető hangsúlyozta, bízik benne, hogy a világgazdasági környezet kissé kedvezőtlen változása ellenére továbbra is fenn tudják tartani azokat az intézkedéseket, amelyek elősegítették a foglalkoztatás bővülését.

Varga Mihály ezek között említette a munkahelyvédelmi akció folytatását. Felidézte, a legutóbbi intézkedéssel kibővítették ezt a csomagot, már a mezőgazdasági célú foglalkoztatás fenntartására is támogatást, járulékkedvezményt kaphatnak a munkáltatók.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Valóban, ha eleget isztok a kocsmában a legolcsóbb kannás borból, akkor "kész siker" lesz az egész kormány!:))) Mindenki jobban járna...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Igen, eredményes volt a kurmánynak azon törekvése hogy egyre több ember gereblyézheti a vizet közmunkásként és gyűjtheti az aláírásokat a fideSSnek.
A többiek meg hosszú tömött sorokban menekülnek el az országból, immár családostól.

Szorgos népünk győzni fog.
eszegfu
Valóban, ha eleget isztok a kocsmában a legolcsóbb kannás borból, akkor "kész siker" lesz az egész kormány!:))) Mindenki jobban járna...
volvós
Misike !! Be vagy b@szva, vagy csak a
gyógyszered gurult el ... ???
emerencia
Egyszer csak azt vettem észre, a bérpapíromon, hogy pénzt kap a munkáltatóm értem az államtól pusztán azért mert elmúltam 55 éves. (Több mint tíz éve dolgoztam már akkor ennél a cégnél.) Aztán akaratom ellenére, felmondással való fenyegetéssel rákényszerített a munkáltatóm a vállalati főjogász közreműködésével, hogy 8 helyett dolgozzam 6 órában szegénységi küszöb alatti bérért az egyébként súlyos létszámhiánnyal kínlódó munkahelyemen. Ezt követően sajtóközleményben tudatta a vállalatom országgal világgal, hogy megtartják a munkahelyeket. Nos, az enyémet úgy védték meg, hogy elvették az egynegyedét . 7 hónapig tartott ez az állapot, míg végre MAGAMNAK kiharcoltam, hogy ismét teljes munkaidős lehessek. Az állambácsi ezen idő alatt nem vette észre, hogy a "munkahelymegvédés" esetemben negyedrésznyi munkahelyvesztést jelentett. Köszönöm az ilyen megvédést.
emerencia
@emerencia: Ja és még annyit, hogy a munkámmal semmi baj nem volt és törvényes jogvédőként dézsmálták meg a munkaviszonyomat.
cs.n.
"115 ezerrel több embernek lett munkája Magyarországon"
Abból 11 ezernek nem Magyarországon, 52 ezren pedig közmunkások, vagyis munkanélküliek.
bakegya
Ennek is jól beállították az agyát a legkönyebb meggazdagodás útjára!-köztörvényes bűn amit kormányszinten ezek művelhetnek.
emerencia
@cs.n.: Tudod mire lennék kíváncsi? Hogy vajon hány embernek "mentették" meg az érintett korosztályból. (25 év alatt és 55 év felett) a munkahelyét úgy, hogy felszedte érte a közpénzt a munkáltatója majd elbocsájtották (pl. közös megegyezésre kényszerítéssel) vagy csökkentették a munkaidejét és fizetését mint az én esetemben? Vajon mennyi közpénz ment veszendőbe az ilyen antimunkahelymegvédés következtében?
Feraj49
Elhiszem,hogy kész siker mert még senki sem verte szét azt.
Feraj49
Minap olvastam egy plakáton méghozzá Magyarországon,
az "Emberek kizsákmányolása bűncselekmény" ! Akkor hogy-hogy nem vontak eddig felelősségre érte egyetlen politikust sem ?
cs.n.
@emerencia: Hát igen, az ilyen dolgokat nem verik nagydobra, csak ami kedvező a számukra. A jól hangzó "munkahelyvédelmi akcióterv" kapcsán nem sűrűn hangzottak el ilyen "apró", munkavállalókat negatívan érintő részletek, ilyesmi nem fér bele a kormány önlájkoló propagandájába.
Captain Blood
Misi a fenébe is, adjál már abból az anyagból!!!
Toby
Vaga ! Szóltam előre, higy az LSD még nagyobb hülyét csinál belőled, no persze, ha szereted a feltűnést...
Toby
@Feraj49: Csak akkor bűncselekmény a zemberek kizsákmányolása, ha azt a mocskos, redves külföldi multi teszi, ellenben ha narancsbőrös, tökig nemzethy, orbánc képet a seggére tetováltató, gazdadágot és nemzetet mentő magyar báró, akkor az hazaffyas cselekedet, elvége "munka alapú" társadalmat épít Első Geci, neked a munka, neki az ebből fakadó gazdagodás !
papa.49
Miska te már TÖKSIKER VAGY, ÉS ÚGY LÁTOM MÁR KI SE JÓZANODSZ))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.