A Propeller is beszámolt arról, hogy a Fidesz karácsonyig zártkörű gyűléseken hergeli tovább tagjait és szimpatizánsait a kvóta és a migránsok ellen – ám az Együtt egyik képviselőjének, Berkecz Balázsnak sikerült bejutnia egy ilyen fórumra.

Az előadó Kovács Zoltán kormányszóvivő volt, aki a lehető legnagyobb mértékben ki is szolgálta a közönséget. Kifejtette például, hogy

már Brüsszel európaisága is megkérdőjeleződik az ott élő muszlimok magas száma miatt,

illetve azt is elmondta, hogy a cigányság dolgaival kellene foglalkozniuk azoknak, akik a migránsokkal foglalkoznak:

beszéljünk őszintén, egyértelműen arról, hogy hogyan kellene azon dolgozni, hogy az egyébként azonos vallású, ebben a kultúrában már évszázadok óta élő cigányság esetében hogyan tudjuk felszámolni azokat a problémákat, amelyek mind a mai napig léteznek a többségi társadalom hibájából és a cigányság hibájából. (...) Miért kell nekünk egy teljesen más kultúrával, a világ másik részéről érkező emberek problémáját megoldani, miközben a sajátjainkat nem oldottuk meg? Erre a kérdésre nincs válasz.

Kovács az is kifejtette, hogy Európában az ateisták is keresztények.

Aki azt mondja, hogy Európa alapjai nem keresztény alapok, és nem akarja ezt megvédeni, az a saját identitását, saját önazonosságát, saját gondolati kereteit számolja fel. Vannak ilyenek ma Európában.

A hangfelvételeket itt találja, a 24.hu sajtóbeszámolóját pedig itt.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A cigánysággal valóban foglalkozik a kormány. Csak meg kell kérdezni Farkas Flórit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@nemkati: december 1., 20:23 és @justhpeter: december 1., 21:50
Agnosztikus ateista beállítottságú emberként teljesen egyetértek veletek. Tiszteletben tartom mások világnézetét addig a pillanatig amíg nem akarják rám kényszeríteni és saját világnézetüket, vallásukat eszközként vagy érvként bevetve életemet befolyásolni. Olyan országban és EU-ban szeretnék élni, ahol a döntéshozók és döntéseket befolyásolók mindezt maradéktalanul tiszteletben tartják. Megrémít, hogy egyre jobban távolodunk mindettől.
nemkati
@emerencia: Hogy az EU más országaiban ez hogy van, azt nem tudom. De ami itthon van, az engem felháborít, és utálattal tölt el. A magyar embernek kötelező vallásosnak, azon belül pedig kereszténynek lenni, mert ha nem az, akkor másodrendű állampolgár, esetleg nem is tekinthető igazi magyarnak. Pedig a szabad vallásválasztás, vallásgyakorlás számomra azt jelenti, hogy én választom meg a vallásomat, vagy hogy ateista vagyok, függetlenül a származásomtól, és függetlenül attól, születésemkor a szüleim, vagy a társadalom milyen hitet próbált belémnevelni. Nagyon tetszik az alapítványi iskoláknál, például a Waldorfnál, hogy nincs ilyen vagy olyan vallásoktatás. Szabadvallás nevű tantárgy van, ahol a gyerekekkel megismertetik a különböző nézeteket, és a gyerek maga választ közülük, vagy egyiket se választja. Ennél tisztességesebb módszert el nem tudok képzelni.
Butautáló
@nemkati: Én nem tudok róla, hogy megdőlne! Én nem olvasok hír-ma meg tudásfája marhaságokat a neten. A tudomány és az összeesküvés-elmélet maszlag nagyon messze áll egymástól! Honnan vetted ezt? :)))
nemkati
@Butautáló: Sok helyen olvastam. Ezt a hír-ma-t és tudásfáját nem ismerem, inkább régészeti híreket olvasok. Nincsenek meg a lépcsők a majom és az előember között. Régészek olyan felfedezéseket tesznek, amikből arra lehet következtetni, hogy emberek, vagy hozzájuk hasonló valakik tízezer évekkel ezelőtt a technikai fejlettség olyan magas fokán álltak, amit az őskori és az ókori emberről se tételeznénk fel.
kukac50
A havi apanázs miatt van ez,mert a Magyaroknak sem adhatnának kevesebb pénzt mint a betelepített migránsoknak. a közmunkabér is lenne vagy 150 ezer forint.
nemjoezigy
Egyre kevésbé tudom elfogadni a kereszténységet (kivéve az emlékeit) mint ideológiát, amikor ilyenek a fő keresztények, mint a kormány és a vezérséget alkotó kdnp-s és fideSS-es egyének!
Én humanista vagyok!!!
Ez nem egyenlő a nálunk megvalósuló kereszténységgel!
Csodálkozok is, hogy egy kalap alá vehetők a Böjte Csaba féle, és az egyéb humanista vallásos egyének és szervezetek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.