A Propeller is beszámolt arról, hogy a Fidesz karácsonyig zártkörű gyűléseken hergeli tovább tagjait és szimpatizánsait a kvóta és a migránsok ellen – ám az Együtt egyik képviselőjének, Berkecz Balázsnak sikerült bejutnia egy ilyen fórumra.

Az előadó Kovács Zoltán kormányszóvivő volt, aki a lehető legnagyobb mértékben ki is szolgálta a közönséget. Kifejtette például, hogy

már Brüsszel európaisága is megkérdőjeleződik az ott élő muszlimok magas száma miatt,

illetve azt is elmondta, hogy a cigányság dolgaival kellene foglalkozniuk azoknak, akik a migránsokkal foglalkoznak:

beszéljünk őszintén, egyértelműen arról, hogy hogyan kellene azon dolgozni, hogy az egyébként azonos vallású, ebben a kultúrában már évszázadok óta élő cigányság esetében hogyan tudjuk felszámolni azokat a problémákat, amelyek mind a mai napig léteznek a többségi társadalom hibájából és a cigányság hibájából. (...) Miért kell nekünk egy teljesen más kultúrával, a világ másik részéről érkező emberek problémáját megoldani, miközben a sajátjainkat nem oldottuk meg? Erre a kérdésre nincs válasz.

Kovács az is kifejtette, hogy Európában az ateisták is keresztények.

Aki azt mondja, hogy Európa alapjai nem keresztény alapok, és nem akarja ezt megvédeni, az a saját identitását, saját önazonosságát, saját gondolati kereteit számolja fel. Vannak ilyenek ma Európában.

A hangfelvételeket itt találja, a 24.hu sajtóbeszámolóját pedig itt.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A cigánysággal valóban foglalkozik a kormány. Csak meg kell kérdezni Farkas Flórit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dömdödöm
A cigányság társadalmi problémáit soha senki nem akarta megoldani ,azért nincs is megoldva ,a mostani intézkedések sem a megfelelőek ,lehet hinni hogy jó de nagy valószínűséggel nem az .Más az út .
bencemacska
@Csizmás Kond: Nem halat kell adni, hanem hálót!
Csizmás Kond
@bencemacska: ...esetleg hozhatná magával...vagy már ott is a más halát ette ?
volvós
Ez a gumigerinc antiszimpatikus féreg cigányozhat, muszlimozhat, zsidózhat
büntetlenül ?? Ha nem lesz fidesz, menekülhetsz vissza a putridba,homókám
te csúszómászó !!!
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 16:47

Nem migránsokra gondoltam!
eugen4402
Miért kell nekünk mások problémáját megoldani?
Hát azért, mert Magyarország jobban teljesít!
Meg a magyar reformok működnek, mert mi mindenhez értünk, és játszi könnyedséggel megoldjuk a nálunk butábbak problémáit...
Mi vagyunk a legokosabbak, ide tódul mindenki.
Aztán megy tovább nyugat felé...
Csizmás Kond
@bencemacska: a cigányprobléma is olyan aki élni akar annak nem kell háló a másiknak meg adhatsz mert úgyis csak lopni fog
bencemacska
@Csizmás Kond: Nem úgy kell adni, hogy követelményt ne támasszak mellé. Kell hozzá technológia is, meg számonkérés is.
De szigorú fegyelem is, mindkét részről. Senkit nem lehet megmenteni a saját akarata ellenére!
Butautáló
@Csizmás Kond: Befejezve a gondolatmenetedet:...tehát meg se próbáljunk hálót adni! Inkább építsünk kisvasutat a falu határába! Cigánykérdés megoldva!
Rockxy
"Aki azt mondja, hogy Európa alapjai nem keresztény alapok..."
Bizony nem én azt mondom.
Közük nincs a kereszténységhez. Mitől keresztény Európa?
A templomoktól? :)

De hol van az uszítás, ami a címben van?
A címnek meg a tartalomhoz nincs köze.
Csizmás Kond
@Butautáló: ...én is úgy gondoltam...kisvasút cigánykerekekkel.
Csizmás Kond
@Rockxy: A latinizmustól...a latin kultúrától
JAJMÁR
Ez a lény egyszerűen irritál. Ha meglátom, szinte le kell ráznom magamról még a látását is. Talán egy lény van még, amelyik hasonló reakciót vált ki belőlem, a patkány.
eugen4402
A cigány-kérdést már sikerült megoldani: elkészült a Híd a munka világába. Alighanem színaranyból csinálták, mert ku..a drága volt, és pár nap alatt szőrén-szálán eltűnt...
Az éhen maradt romákkal meg majd etetnek romlott kereket, attól lehet cigánykereket hányni.
human
A cigánysággal valóban foglalkozik a kormány. Csak meg kell kérdezni Farkas Flórit.
nemkati
"Európában az ateisták is keresztények" ezt a hülyeséget 0rbán találta ki (vagy neki találta ki egy lángész), a sok gerinctelen csúszómászó meg átveszi, hogy a főnök kedvében járjon. Na nálam ez a baromság mindig kiveri a biztosítékot.

Az ateista nem keresztény, nem buddhista, nem muszlim, vagy bármi más: az ateista nem hisz istenben. Én ateista vagyok, és kikérem magamnak, hogy kereszténynek tartson akár 0rbán, akár ez a Kovács Zoltán. Addig voltam keresztény, amíg a megkeresztelésemtől el nem jutottam a fejem lágyának benövéséig. Tessék engem meghagyni ateistának, jó?
Lepényleső
Jó példával járjanak elöl,az elnöküket toloncolják oda,ahol őseik éltek.
solidedge
A kormányszóvivőnek igazat adok. Kiváló példa erre mi magyarok vagyunk. Ázsiából Európába jüttünk, de a mai napig nem tudtunk beilleszkedni az európiak nagy bánatára.
justhpeter
@nemkati: Minden szavaddal egyetértek az utolsó betűig. Kiegészítem annyival, ha Orbán nagymester, ez a féleszű Kovács, a díszvadász Semjén, a jellemfing Rétvári és a győri plébános keresztény, akkor én nem is szeretnék az lenni, mert számomra az igazi keresztény az, aki úgy is él, amit hirdet. Ennek alapján az említettek a kereszténység szégyenei lehetnek legfeljebb. Én maradok pogány.
nemkati
@justhpeter: Én csak remélem, hogy mi is visszakapjuk azt, amit gondolunk a hívőkről: joga van hinni valamiben, joga van a vallását gyakorolni, arról beszélni, és aszerint élni, vagy megcsúfolni életével a saját vallását. Mást elítélni azért, mert nem hisz, vagy mást hisz, ahhoz nincs joga. És ahhoz se, hogy barom poénok miatt hazugságokat terjesszen.
Logogrif
Ez a "jövevény" bizonyítja azt,hogy van még lejjebb is, csak az a baja,hogy még nem min.elnöknek "becsülik"...
Papuska1
@solidedge: Ez pontosan így van! Én például nem is akarok beilleszkedni egy ilyen torzult elkorcsosult kultúrába. A magyarság évezrede harcol a megmaradásért, ami az alkalmazkodást, de a sajátosságok és az egyediség fennmaradását jelenti. A beilleszkedés beolvadást, megsemmisülést is jelent! Ez ezer éve nem történt meg, és remélem nem is történik meg soha!
Aki Én
@Butautáló: 17:25 Mondjuk a kisvasút és az indiai bevándorlás között pont van összefüggés.
Papuska1
@nemkati: A hat kedvelés igazolja, hogy itt számos ember nem érti mit jelent egy kulturális identitás (amit persze nem Orbán talált ki)! A keresztény identitás nem hit kérdése, és nem is a vallási elfogadás szintjén működik. Ez az identitás azt jelenti, hogy értjük a környezetünket. Jogrendszerünk közvetve a Bibliai tízparancsolatból, és annak szélesebb kifejtéséből alakult ki. A környezetünk művészete szinte kizárólag a zsidó-keresztény, tehát Biblikus alapokra épül. A művészeti alkotások, szobrok, zene, vagy a versek többsége ebből indul ki. Számos hétköznapi szokásunk, ünnepeink, cselekedeteink ebből a kultúrából alakult ki. Ennek semmi köze a vallásossághoz. Ezt igazán az érzékeli, akinek van lehetősége hosszabb időt tölteni Budhista, vagy Iszlám alapú világ országaiban. Ott veszi észre, hogy szinte semmit sem ért, mint ahogy nálunk, aki itt él, nem veszi észre, hogy amit mond, tesz az Bibliai alapú. A szólásainktól a közmondásokig. Aki ezt nem érti, nem értheti például Madáchot, Adyt, Petőfit, József Attilát, vagy Radnótit sem. Nem értheti a fontosabb irodalmi alkotásokat. Sorolhatnám tovább! Ehhez nagyon kevés, illetve semmi köze a valláshoz, pláne azért, mert nálunk több keresztény egyház van, és a zsidóság is ebből a gyökérből indult ki. Bocsánat, hogy azt mondom, nagyon buta ember az, aki ezt nem érti, mert az egész kultúránkat nem érti! Elkeserítő, hogy ennyire buták az emberek, és bizony itt sajnos az iskolának van komoly bűne. Egyesek pedig óriási öntudatukban önmaguk kultúrálatlanságáról állítanak ki bizonyítványt. Tehát a keresztény alapokat nem Orbán találta ki, hanem minden Európai filozófus etalonként ismeri el, függetlenül attól, hogy vallásos, vagy ateista. Az egyik csoport ennek alapján próbál valamit bizonyítani, a másik pedig ezt használja fel valami tagadására. A butaságokat írók pedig ezt használják fel saját tudatlanságuk világgá kiáltására!
nemkati
@Papuska1: A keresztény kultúra Magyarországon 1000 éves. A magyarság sokezer, soktízezer éves, vagy ki tudja, és bennünk az ősi hitvilág, azok a hagyományok is ésnek és nyomot hagytak. Én a magam részéről, bár ismerem a bibliát, mert mint a világon az egyik, ha nem a legismertebb írást. Így ez megérdemel annyit, hogy én is ismerjem. Van benne egy csomó kinyilatkoztatás, amivel nem értek egyet, és van sok, amivel egyet értek. De nem azért, mert én is ezen nőttem fel, vagy mert egyedül a Biblia állapít meg egy-egy igazságot, hanem mert az egyetemes emberi értékrendnek felel meg. Kétségtelen, hogy a művészetek minden ágában csodálatos művek születtek a keresztény kultúrából merítve, de van ugyanennyi másfajta érték is a világban. Hogy Európában az ateisták is keresztények, az csak arra igaz, hogy keresztény közegben nevelkedtek. A kereszténység valódi értékeit én is elfogadom, de azt a sok negatívumot, amit magukat kereszténynek mondó emberek nap mint nap elkövetnek, nem vagyok hajlandó elfogadni.
Papuska1
A keresztény hagyományaink jelentik egyébként a "nyugathoz tartozást" is! 1054-től a Nagy vallásszakadástól a nyugati kereszténység határa Magyarország volt. (A teljes Magyarország!) Tőlünk keletre Szerbia, Románia, Ukrajna, Oroszország, Bulgária a keleti vagy pravoszláv, más néven Bizánci, vagy ortodox kereszténységet tekinti (többnyire ma is) államvallásnak. Nálunk nincs kinyilvánított államvallás, de mi voltunk (és vagyunk) a nyugati típusú katolikus vallás legkeletibb bástyája. Kíváncsi lennék, hogy ezt hányan tudták az itt hozzászólók közül? Egyébként ez is jelentősen befolyásolta fejlődésünket, gondolkodásunkat, kultúránkat és bizony kicsit elválaszt a felsorolt országoktól is. Csak kicsit, de érdemes ezt is végiggondolni!
feco fero
@Papuska1:
Lássátok CIGÁNYOK! Igen! Lehet kint is élni, és bent is! Csak választani kellene, és végre hajtani a szándékot! Veletek is van épp elég gond, de még mindig kevesebb mint ami lesz ezekkel! Csak ezt még egyesek politikai alapon kezelik! Ezek a megélhetési politikusok, és nagy ívben szarnak a HAZÁRA.
Aki meg védi hazánkat, azt meg kikezdik arról gúnyolódnak, azt akarják hiteltelenné tenni.
Ez a Köcsög Kovács (volt olajos) is most hozza fel a cigányságot... Miért nem megy inkább a kurva anyjába, és cigánykodna vele, és nem velünk!!! (cigányokkal) Vagy megint folytatják az oszd meg és uralkodj...című dolgaikat?
Csizmás Kond
@nemkati: Katica, az ateista elméletileg a majomtól származik...most akkor piros a segged vagy szőrös az orrod ?
Butautáló
@Csizmás Kond: Nem tőle származik, hanem közös az ősük Te agyoniskolázott!
Papuska1
@feco fero: Nem értem hogyan kapcsolódik a mondandód az enyémhez. Biztos nekem akartál válaszolni?
nemkati
@Butautáló: Az evolúciós elmélet viszont kezd megdőlni. Még az is lehet, hogy az első ember egészen más módon került a világra, mint azt eddig gondoltuk.
emerencia
@nemkati: december 1., 20:23 és @justhpeter: december 1., 21:50
Agnosztikus ateista beállítottságú emberként teljesen egyetértek veletek. Tiszteletben tartom mások világnézetét addig a pillanatig amíg nem akarják rám kényszeríteni és saját világnézetüket, vallásukat eszközként vagy érvként bevetve életemet befolyásolni. Olyan országban és EU-ban szeretnék élni, ahol a döntéshozók és döntéseket befolyásolók mindezt maradéktalanul tiszteletben tartják. Megrémít, hogy egyre jobban távolodunk mindettől.
nemkati
@emerencia: Hogy az EU más országaiban ez hogy van, azt nem tudom. De ami itthon van, az engem felháborít, és utálattal tölt el. A magyar embernek kötelező vallásosnak, azon belül pedig kereszténynek lenni, mert ha nem az, akkor másodrendű állampolgár, esetleg nem is tekinthető igazi magyarnak. Pedig a szabad vallásválasztás, vallásgyakorlás számomra azt jelenti, hogy én választom meg a vallásomat, vagy hogy ateista vagyok, függetlenül a származásomtól, és függetlenül attól, születésemkor a szüleim, vagy a társadalom milyen hitet próbált belémnevelni. Nagyon tetszik az alapítványi iskoláknál, például a Waldorfnál, hogy nincs ilyen vagy olyan vallásoktatás. Szabadvallás nevű tantárgy van, ahol a gyerekekkel megismertetik a különböző nézeteket, és a gyerek maga választ közülük, vagy egyiket se választja. Ennél tisztességesebb módszert el nem tudok képzelni.
Butautáló
@nemkati: Én nem tudok róla, hogy megdőlne! Én nem olvasok hír-ma meg tudásfája marhaságokat a neten. A tudomány és az összeesküvés-elmélet maszlag nagyon messze áll egymástól! Honnan vetted ezt? :)))
nemkati
@Butautáló: Sok helyen olvastam. Ezt a hír-ma-t és tudásfáját nem ismerem, inkább régészeti híreket olvasok. Nincsenek meg a lépcsők a majom és az előember között. Régészek olyan felfedezéseket tesznek, amikből arra lehet következtetni, hogy emberek, vagy hozzájuk hasonló valakik tízezer évekkel ezelőtt a technikai fejlettség olyan magas fokán álltak, amit az őskori és az ókori emberről se tételeznénk fel.
kukac50
A havi apanázs miatt van ez,mert a Magyaroknak sem adhatnának kevesebb pénzt mint a betelepített migránsoknak. a közmunkabér is lenne vagy 150 ezer forint.
nemjoezigy
Egyre kevésbé tudom elfogadni a kereszténységet (kivéve az emlékeit) mint ideológiát, amikor ilyenek a fő keresztények, mint a kormány és a vezérséget alkotó kdnp-s és fideSS-es egyének!
Én humanista vagyok!!!
Ez nem egyenlő a nálunk megvalósuló kereszténységgel!
Csodálkozok is, hogy egy kalap alá vehetők a Böjte Csaba féle, és az egyéb humanista vallásos egyének és szervezetek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.