Ötmilliárd forintot ad a sármelléki reptér ­fejlesztésére a kormány, de légügyi szakemberek szükségtelennek tartják a fejlesztést a reptéren, amelynek egyes részei Széles Gábor érdekeltségébe tartoznak – írja a Népszabadság.

Két kézzel szórjuk a pénzt Széles Gábornak – fölöslegesen

A lap beszámol róla, hogy a sármelléki reptéren nem is olyan régen történtek már komoly fejlesztések, amihez a kormány mintegy 400 millió forinttal járult hozzá, egy ír–magyar cég utasterminált, parkolót, logisztikai bázist épített, pályafényt és úgynevezett ILS-rendszert helyezett üzembe, amely lehetővé teszi, hogy a gépek rossz látási és időjárási viszonyok között is leszállhassanak.

 Ráadásul a létesítmény nem is használódhatott el, lévén tavaly mindössze 33 ezer utas fordult meg náluk.

Nemrég a reptér egyes elemeinek Széles Gábor lett a résztulajdonosa, a nagyvállalkozó pedig fejlesztéseket sürgetett a légikikötőnél, és úgy tűnik, a kormánynál nyitott fülekre talált, már ami a támogatásokat illeti.

A Népszabadság által megkérdezett légügyi szakember ugyanakkor úgy látja, hogy a reptéren nincs mit modernizálni, a bevezető fénysorok, az elektronikus leszállítórendszer és a 2500 méter hosszú futópálya szinte minden szóba jöhető utasszállító gép fogadására alkalmassá teszi a repülőteret.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Normális országban ezek a pénzszórók, kerítésen belül mehetnének a frisslevegőre !
Mocskos, korrupt szarháziak !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Normális országban ezek a pénzszórók, kerítésen belül mehetnének a frisslevegőre !
Mocskos, korrupt szarháziak !
satan
Meddig pénzelik még ezt az ámokfutót az Ikarus megmentőjét.
satan
Videotont is megmentette. Repteret is megmenti majd saját módján.
Toby
Így vigyorog az, aki büntetlenül agyonvágta az Ikaruszt, ezzel egyidőben milliárdossá "szorgalmaskodta" magát, mint ez az idióta perpetum mobile gábor !
karma1
Igoriban is felepitettek a tokeletes palyaudvart a nagy semmi kozepen, mikozben rengeteg korrupcios penz talalt jo mely zsebre,... Kar, hogy Rejto Jeno nem lathatta meg az eletben is a Harom testor Afrikaban c. regenye masait,...:o)))
human
Repül már a madárka Gáborka? Repülget? Tudod, a semmiből energiát termelő találmányod. Talán szorosabbra kellene húzni azt a kényszerzubbonyt, mert nagyon ficánkolsz már megint.
satan
@csetere: "Megmentette", amihez ő hozzá ér annak vége, de utolsó fillért is kiszedi belőle és engedik neki. De miért, ki ő?
Szókrakész
De minek reptér egy antigravitációs kütyühöz, ami ott lapul a páncéltermében?
Azt mikor dobja már piacra?
Vagy az ufókok még nem egyeztek bele?
Desischado
A gyerekek étkeztetésére nincs pénz, de ezt a rühes férget tömik közpénzzel! Gratula, fideszre szavazók!
Jozefina
Jobban nő a feje!!! Egyszer majdcsak eldurran!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.