Épphogy visszavásárolta régi-új cégét, a Strategopolis Kft.-t a nemrég államtitkári posztjáról lemondott Giró-Szász András, rögtön egy közel 140 millió forintnyi közbeszerzési megbízás hullott az ölébe – derül ki a november végén megjelent Közbeszerzési Értesítőből. Közben a Századvég is újabb, több tíz milliós kormányzati megrendeléshez jutott – írja a Magyar Nemzet.

Mert megérdemli: újabb tízmilliókkal tömjük Giró-Szász Andrást

Az újság ismerteti, hogy egy háromrészes pályázat keretében ír tanulmányokat Giró-Szász cége. A megbízás „az információs társadalomról”, a „kormányzati célok és a fejlesztéspolitika összhangjáról”, valamint „a pályázati konstrukciók kiírási hatékonyságának javításáról” szóló anyagok készítésére vonatkozik.

A kormányzat korábban is pénzesőt zúdított a Századvégre, mely cég csupán az "állami döntéshozatalt" támogató tanácsadásra nyert el 4,8 milliárd forintos megbízást. Mint ismert, ezen tanulmányokba a kormány nem akart betekintést engedni, ám Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) által indított eljárás végén a Kúria úgy ítélt, hogy nyilvánosságra kell hozni a századvéges tanulmányokat.

Egyébként cikkének végén a Magyar Nemzet Mellár Tamás közgazdászt idézi, aki korábban azt nyilatkozta: azért jött el a Századvégtől, mert számára kiderült, hogy az egész műhely csak egy pénzmosoda.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
mennyivel különb, mint a gázszerelő Mészáros ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Főlökött
Oly szép gyerek, hát nem +érdemli ? :)

A gyomra sem vette be, a másik főnököt, ezért az eltipegés mellett döntött. Valamiből élnie kell és a meglévő haverok biztosítják számára a gyógyszerre valót. Azok a savlekötők, csodákra képesek :)
human
Mellár Tamás a századvéges tanulmányokról: „Én ezt jeleztem is fölfelé, hogy ezeknek nem tudunk eleget tenni, és akkor a felsővezetéstől azt a megnyugtatást kaptam több alkalommal is, hogy nyugalom, csak készítsünk valami anyagot, ami a témába vág, 20-30-50 oldalt, a többit majd ők elintézik, és elrendezik.”
444.hu/2015/05/05/mellar-tamas-pert-nyert-a-szazadveg-ellen-amit-penzmosodanak-nevezett/

Ennyit a Századvégről és Giró-Szászról.
Toby
F@sza ! Még véletlenül sem arról kell írni a "taulmányoknak" nevezett pénzmosodának, pl. "Hogyan lehet felemelni az embereket, hazug, üres dumák, és mocsjos saját lábon állások nélkül " ! A saját, adóként befizetett pénzükön !
perfekt
Ez a pali élő példája,hogyan lehet országunkban semmihez értve--dús gazdaggá lenni.
justhpeter
mennyivel különb, mint a gázszerelő Mészáros ?
Toby
"Stratégiai partner" a szőrősszájú...vagy tud valami terhelőt a geciről !
kkalman
Valahogy meg kell hálálni az eddigi magas röptű seggnyalást.
Desischado
Hányinger ez az egésu helyzet. Hogynyalonc gerinctelen herék idejutnak közpénzen! Jól mondta Mellár, pézmosoda! Mert hagyjuk! De meddig tűrjük még ezt?!
F_Viktor
@Szókrakész: Haverok hol maradnak? Taps vihart várok, nem csak szórványos tapsot az ilyen leleplező cikkekre.
Mutassátok meg, hogyan örülnek a ge@ik egymás "sikerének", mikor meg lehet kopasztani a Zembereket!
magyarbakancs
Szemét társadalom szemét politikust és szemét kiszolgálót teremt magának.
Bercifiu
@justhpeter: Másként hívják, s jobban nyal.
aremy
@justhpeter: esetleg hogy diplomája van??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.