A Jobbik szerint a Fidesz-kormány embertelenségének fényes bizonyítéka, hogy épp karácsony előtt követeli vissza számos, a migrációs válság sújtotta déli határra vezényelt rendőrtől fizetésük egy jelentős részét, többüktől több mint 200 ezer forintot.

Azt pedig vérlázítónak tartjuk, hogy mindezt egy október 20-án meghozott állásfoglalásra hivatkozva teszik. Emlékezetes, a teljes déli határszakaszon is ugyanekkor fejeződött be a Jobbik által már hónapok óta szorgalmazott fizikai határzár építése, a Fidesz-kormány pedig csak ezt követően hivatkozott a „téves jogszabály-értelmezésre”.

A Jobbik szerint vérlázító és embertelen visszakérni a határon teljesítő rendőrök pénzét

Így a rendvédelmi dolgozók jóhiszeműen vélték úgy, készenléti szolgálatuk túlórának minősül. Fokozza a Fidesz-kormány pofátlanságát, hogy ezek a rendőrök családjuktól távol, olykor fűtés nélküli helyiségekben, néha étlen-szomjan szolgálták a határ védelmét. A segítségükre szerveződött civilek adományait pedig felsőbb utasításra nem fogadhatták el.

A Jobbik szerint most, a közvetlen migránsválság elmúltával a Fidesz lubickol az európai közvélemény elismerésében, közben pedig az ország érdekében teljesítő kisembereket újra sarcolni kezdi. Úgy véljük, ha történt is utólag kiderült tévedés, megfelelő jogszabály-változtatással elérhető, hogy a határ védelmét ellátók megtarthassák juttatásaikat.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@zöldszem: egyszer volt egy sztorim, az első évem a cégnél, ahol dolgoztam.
Jött egy utalás a számlámra karácsony előtt. Utána felhívott a főnök, (ilyen automata géphang)
hogy Boldog Karácsonyt.
Felcsillant a szemem, behaladtam a boltba, vettem is egy tévét, karácsonyi ajándéknak gondoltam. Végül a drágábbat választottam.
Mindenki boldog volt, jött a január. Kérdem, hol a fizu?
"Decemberben utaltuk." "előtte ment egy körímél, nem kaptad meg?"
"Nem baszod, csak a Boldog Karácsonyos automata faszságaitokat!"

Januárban zsíros kenyér recepteket gyűjtöttem a neten.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
A saját részre megszavazott "jutalmakat" mikor kérik vissza???
eszegfu
A 8 ezer déli határra vezényelt rendőrök közül csupán 40 rendőrnél találtak "téves jogszabály értelmezést"... ezeket a számokat tették közzé. Ha mindegyiknél kb. 200 eFt a "tulfizetés", akkor is csupán 8 millió Ft-ról van szó... ezt nem birja el a költségvetés?! Ezt bizony csendben be kellett volna "nyelni"!!!
nezelodo
Jól van legalább eddig megvolt az illúzió, hogy megfizetik őket, igaz emberszámba addig és azután sem veszik őket. A közvélemény meg mazsolázik a hatalmas fizetéseiken, csakúgy mint más a fidesz tv-kben közzétett nagy fizetéseken a kisemberek esetében. Aztán a saját hazugságaikra ráépítik a tempósan növekvő bankbetétek híreit, a zemberek meg markolásszák a zsebükben a semmit, és elhiszik, hogy a másik az aztán kapott. Oszd meg és uralkodj, utálják csak egymást, mi meg el MET-ezgetünk csendben.
F_Viktor
@micfild: Írod:
"...ha az erőszakszervezet fogná a fegyverét a hatalomra. orbánék azt hiszik, mindent megtehetnek... én ebben egyre kevésbé vagyok biztos... "

1) Meg kell nézni kik mennek el rendőrnek, katonának. Pl. ezek "tökös" legények? Vagy bármit meg lehet velük csinálni?
2) Amíg nyitva a kapu az EU felé munkavállalás terén, szembefordulnak a hatalommal, vagy mikor betelt a pohár, inkább elhagyják az országot?
kukac50
A Fidesz bandának kellett volna odamenni 40 fokos melegbe 14 16 órát ott szolgálatot teljesíteni.
Mangu
@papa.49: Te csak ne remélj semmit. Nem véletlenül rendőrök ezek a rendőrök, függetlenül attól, hogy a szlogenjük nem rád vonatkozik (ők a mindenkori államhatalom erőszakszervezete). Munkavégzési feltételeik, eszközeik, belső utasítások, kampány akcióik magukért beszélnek. A fluktuációról miért nem beszélnek? Megint egy belső takarításra készülnek? Egyébként mondani és kérni lehet bármit, de egy ilyen esetre nagyon szigorú jogi előírások vonatkoznak (munkaidő nyilvántartás, elszámolás, téves utalás, visszafizetés igénylés), amit a rendőr szakszervezet már szóvá is tett, tehát nem eszik a kását olyan forrón, mint ahogy főzik, bármit is gondol egy-egy idióta rendőrségi vezető és mi a véleménye erről a Jobbiknak és egyes újságíróknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.