Miután a miniszterelnök feldicsérte Andy Vajnát és csatlakozott a Saul fia sikerének örvendők sorához, beindult a nagymagyar kommentáradat a Facebookon. Bár Orbán azt írta, hogy

Wow!,

nem minden rajongója örül az első magyar Golden Globe-nak, mert nem is tartják annak. Mármint magyarnak.

A nagynemzetiek és az antiszemiták igencsak elégedetlenek a"belterjes" (értsd: zsidó) filmmel és díjjal. Ők ugyanis rendes tökös, nemzeti, trianonos filmeket szeretnének, mint például ez a – helyesírással némileg hadilábon álló – kommentelő:

Jó volna már Trianonos filmet látni,dijjazni,szegény miniszterelnök úrnak meg kell felelnie a fősodratú kultur véleményne.

Vagy itt van ez a másik – a központozással nehezen birkózó – hozzászóló, aki mellékesen le is fekteti, hogy a magyar zsidók szerinte nem a magyarság részei:

Oké!A zsidóság sokat(?) szenvedett nép. De most aktuális a málenkij robot,amikor csak úgy kivitte az orosz a magyart embertelen körülmények között dolgozni. (...) Van itt téma,szertnék én is sírni a moziban,azonosulva az ismeretlen nagyapám sorsával..... Kimondom,szörnyen unom,hogy a magyar folmgyártás mennyit foglalkozik egy más nép sorsával,amikor van téma itthon is bőven.

Egyébként költőileg csak meg kellene kérdezni, javasolja az egyik hozzászóló, hogy

vajon a magyarok szenvedéséről is vagy éppen a Rongyos Gárdáról is lesz ilyen film vagy csak a világ "egyetlen" tragédiáját lehet finanszírozni az adóforintokból?

Teccikérteni? Mi nem vagyunk ők, Kedves Miniszterelnök Úr! Mi vagyunk a magyarok és még egy rongyos igazi trianonos magyar filmünk sincs!!!:

Egyszer már egy igazi magyar film kellene... talán a mi történelmünk nem ér ennyit??? Az se baj, ha nem nyer díjat, de legalább a mi történelmünkről szóljon...!!!

Orbán rajongói becsületére legyen mondva, hogy néhányan igyekeznek helyre tenni az elégedetlenkedőket (helyesírás javítva):

Hihetetlen. Tipikus magyar mentalitás. Végre egy magyar siker, el se tudjuk képzelni mit erezhetett Nemes a díj átvételekor, de nekünk ezt is le kell hurrogni... próbáljatok meg ti leforgatni egy filmet, meg Mo-n se lesz híres, nem h külföldön...Minden elismerésem Nemesnek és Vajnának az elért eredményért!

Aki további illusztrációkat szeretne az Orbán-rajongó antiszemiták lelki életének rejtelmeiről, az itt nézelődjön.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
@nyanya001: a (természetesen mindenre kiterjedő) üzenetedet valószínűleg csak úgy értik majd meg, ha úgy írod meg hogy "PIRMITÍV".
JAJMÁR
A "nagy" nemzeti hazafiak kisebbségi komplexusban és mardosó irigységben, meg önsajnálatban szenvednek! Egyébként van rá okuk, mert a valódi nagyságot alulról és ugrálva sem érik el soha!
nyanya001
@pbalage: Az ilyen szellemi toprongyoknak írhatna az ember bármit.
pbalage
@nyanya001: a szavazóik többségét valóban jobban érdekli a berkikrisztijány herevasalása.
És megint jelzem, hogy a Hülyék paradicsoma egy dokumentumfilm.

videa.hu/videok/film-animacio/hulyek-paradicsoma-pWmCIGK6awxCipzh
(teljes film)

Amúgy egy totál idióta amcsi vígjátéknak szánt szar, de innen, a nemzeti idioticizmuzsmusból nézve teljesen más hangulata lesz az egésznek.
Fűszeres ökörség, fel fogod fedezni benne a magyar szereplőket, ha megnézed.
(én régebben láttam a sztorit)
nyanya001
@pbalage: Elmentettem, megfogom nézni.
Persze, akik a Győzike meg a Bejja emlőin lógtak, mi mást is várhatna tőlük az ember.
nyanya001
@JAJMÁR: Ha jól tudom egy qrva fillért em kapott a nagy nemzeti kormánytól .
Hellcat
Nem mondomd, hogy nem örülök a sikernek...de igazat adok pár kommentelőnek...én is szívesen néznék hiteles filmet a történelmünkről.
pbalage
@nyanya001: áá, hagyd a fenébe, mert vannak ám ennél ezerszer jobb cuccaim is... nehogy erről a hülyeségről ítélj meg...
nyanya001
@Hellcat: Ahhoz megfelelő tudású szakember és nem utolsó sorban anyagi támogatás kellene.
Ez a film egy rohadt rupót nem kapott a kormánytól !
Viszont szépen épülnek a stadionok.
Hellcat
@nyanya001: értem én...hát ez van sajna
Toby
@nyanya001: Pedig még ezek a legértelmesebb birkák, tudnak így-úgy írni, képzeld el a többit !
És a mohácsi tragédiáról mikor forgatnak egy hatalmas győzelmi filmet ?
Butautáló
@Hellcat: El tudsz képzelni egy hiteles filmet manapság Magyarországon? A minap olvastam, hogy Árpád nem hont foglalt, hanem visszajött a Kárpát-medencébe!!! Mert a magyarság eleve itt lakott! Halottam már, hogy a boszniai piramisokat a magyarok építették, hogy elsőként jártak Amerikában és azt is, hogy Jézus magyar volt. Értem én, ha a hülyegyerek nem volt iskolában vagy nem figyelt és ezért nem érti például, mit jelent a finnugor! Na de ezt a sok agyatlanságot honnan szedik ezek a Nagy Nemzethi Uszticsmátyások?
eroica
Mondjátok, lehet ebben az országban őszintén örülni valami világsikernek, ami a hazánkhoz kötődik? Vagy csak azt lehet hallani (teljesen mindegy, hogy mi a téma!), hogy Orbán ilyen, Gyurcsány olyan, a zsidók ilyenek a liberálisok meg olyanok...
TELE VAN A TÖKÖM - direkt ordítok, hátha így meghalljátok - az ilyen hozzáállásokkal!
Békét akarok, örülni akarok minden esetleges engem ért kellemetlenség ellenére, szeretnék...á' nem biztos, hogy megértitek, hogy mit szeretnék, pedig de jó lenne!
Csizmás Kond
@Butautáló: A minap olvastad...szóval ha már úgyis egy zsidós cikknél vagyunk megemlíteném, hogy Árpád tényleg nem visszajött ugyanis ő azelőtt nem volt itt sőt mint magyarság sem volt itt senki de attól méh aki ismeri a történelmet vissza tud származtatni...szóval visszatérve a zsidókhoz ők sem őslakói ízráelnek mégis visszamentek oda...hogy is van ez ?
papa.49
Az a baj hogy nem volt benne a hazugovics brancsa, így először csak fanyalogtak, később erősen támadták a filmet (tavaly a rosszabbik), majd miután mégis híres lett a világon most kénytelen kelletlen hozsannáznak a filmnek, és magukat tüntetik fel, mint aki pénzt adott rá, magyarul megpróbálják ellopni a ,,dicsőséget,, !!!
JAJMÁR
Egyébként nem a holokauszt téma miatt ekkora siker, hanem az új, egyedi filmkészítés, képi, hangi effektusok, és színészi teljesítmények miatt. Egy egész más, új perspektívát nyitott ez a film a filmezés terén.
Nem tudok róla, hogy tilos lenne más témájú filmeket készíteni egyébként. Manapság, szinte bárki nekiállhat.
(Nekem pl. vannak "saját" filmjeim :) )
vonotok
Ez a film a MAGYAR nép sikere. Ennyire barmok, hogy lehetnek ?? Még ebből zsidó, és cigány kérdést kreálnak.
ÁLLATOK !!!
papa.49
@JAJMÁR: Na de ,,huhogni,, másra könnyebb mint megmutatni mit tudsz...
JAJMÁR
@papa.49: Így igaz! No, de sápadozhatnak még, mert biztos vagyok benne, hogy ez a film folytatja diadalútját :)
papa.49
@JAJMÁR: Remélem az Oszkárról is elhoz valami díjat!!!
Butautáló
@Csizmás Kond: Velem nem tudsz leállni egy jó kis zsidózásra! Nem szeretem őket és nem is utálom. Őszintén szólva nem is érdekelnek. Amúgy az "Ígéret Földjére" mentek és nem "vissza"!
mariaberta
És Orbán RÁCHEL nem érintett, már mint zsidózási ügyben?
human
Lehet azt mondani, hogy már a csapból is a holokauszt folyik, de a társadalmat időről időre figyelmeztetni kell, hogy többet ez ne forduljon elő. Új célt is találhatnak a szélsőségek. Tegnap a zsidók, ma valami új csoport jöhet faji vagy politikai alapon.
Holokauszt témában utoljára a Schindler listáját láttam. Jól sikerült film volt. Ezt a Sault azért fogom megnézni, mert újdonságot hozott a képi megjelenítésben és hangtechnikailag.
Szívesen néznék a honfoglalásról is egy jó filmet, de a legutóbbiból amit láttam csak a dal volt figyelemre méltó a film még a kékszemű import Árpád ellenére sem ütötte a mércét.
Desischado
@nyanya001: Én is így tudom, hogy nem támogatta a Filmalap. Akkor vayna meg a rihéje mi a fenét keres a film körül?! Van bőr a képükön!
micfild
@human: ----- de a társadalmat időről időre figyelmeztetni kell, hogy többet ez ne forduljon elő. Új célt is találhatnak a szélsőségek. Tegnap a zsidók, ma valami új csoport jöhet faji vagy politikai alapon.----

ezt olyan szépen fogalmaztad meg, hogy plagizálni fogom ha olyat látok ahol szükség van rá... ugye nem szedsz jogdijat.. :-)

maximálisan igazad van
eugen4402
"Balsors akit régen tép", bizony, halmozottan hátrányos helyzetű nép tagjaiként vegetálunk itt a földi siralomvölgyben. Nincs még egy nemzet, amelyik ennyi csatavesztéssel dicsekedhet, de igaza van a felháborodott kommentelőnek: a legnagyobb tragédiánk az, hogy a trianoni békekötést NEM LEHET a komcsik nyakába varrni. Ha megfeszülünk, akkor se! (Itt trágár szavak következnek, mindenki ízlése szerint fakultatív...)
Csizmás Kond
@Butautáló: Nem is azt akartam mást csak kijavítani a " minap olvasott " történelmi téveszmédet,
karma1
@nyanya001: 14.18-ra: Most belenyalaztam a wikibe, es ott irja, hogy a nemzeti filmalap is allitolag a finanszirozok (producerek=gyartok) kozott van, elso helyen, de mintha Jeles azt nyilatkozta volna, hogy a filmjuk olcso, es nem kivannak elni allami tamogatassal. Az egesz mozira 280 millio forintot ( 1 millio USD-t irnak a wikiben), es meg ket tarsasag volt a finanszirozok kozott.
Ha azt nezzuk, hogy a TV2-nel herevere-berki 2 evre 100 millios szerzodessel van alkalmazva, akkor a 280 millio lazar gyerekenek a zsebpenze...
karma1
@Hellcat: 14.20-ra: Hat eppen ez az: mirol lehetne manapsag HITELESEN megemlekezni a magyar tortenelembol? Van valami otleted?
Hellcat
@karma1: Mátyásról és Bécs ostromáról pl nagyon szívesen néznék filmet. Zrínyi kirohanás. Budapesti kitörés. Van azért téma szerintem amire büszkék lehetünk. Nem akarok ebbe politikát belekeverni. A Dárga Elza-ra is elég kíváncsi vagyok jelenleg.
perfekt
Nincs itt semmiféle zsidózás.Díjat nyert a film--és passz!Hogy vannak emberek akik sikerek esetén-zsidónak mondják magukat,kudarcok esetén-pedig magyarnak--az ő dolguk!
Hellcat
@Butautáló: HITELES filmet néznék...aminek propaganda szaga van az alapból nem tetszik.
@kamazuka: Rendben van a mienk is. Nem lehetne olyanról filmet csinálni amire büszkék lehetnénk? Basznak ezek olyan filmet csinálni amitől felizzik a vér benned. Még a végén fellázad a magyar aztán elsöpri a csürhét. Nézhetünk helyette filmet a zsidók szenvedéséről hurrá...rendkívül felemelő.
karma1
@nyanya001: @Desischado: Sajnos, ilyen is lejott az MTI-tol, de mar a masik cikkben kifejtettem a velemenyemet ezeugyben Eriksson-nak... 444.hu/2016/01/11/andy-vajna-nemes-jel..
Csizmás Kond
@karma1: Rosszul nyálaztál. az egész költségvetés 450 millió ft., amiből a Magyar Nemzeti Filmalap összesen 310,6 millió forinttal járult hozzá.
...máshol meg ezt írja...
"A Magyar Nemzeti Filmalap viszont "minden elképzelhető szempontból segített", és végül az 1,5 millió eurós (357 millió forint) költségvetés 70 százalékát az alap támogatása, 20 százalékát adókedvezmények, 5 százalékát pedig a holokauszt zsidó áldozatainak kártalanításáért küzdő nemzetközi civil szervezet, a Jewish Claims Conference (JCC) segítségével lehetett összeállítani .
JAJMÁR
@Hellcat: Egy csomó van! Az más kérdés, hogy nem lesz belőlük ekkora siker, szerinted miért?
(Írtam itt pár sort, hogy szerintem miért, de kitöröltem. Vonja le mindenki a maga következtetését.)

Itt van egy készülő szigetvári animációs trailer: hvg.hu/kultura/20151015_Video_Elozetes_a_3Dben_ujraeledo_szigetv

Van egy Szigetvár 1566. Rock musicel is, minden évben előadják a szigetvári várban, - még soha nem tudtam végignézni - az István a király magasan veri, - azt mondjuk ezerszer láttam. Nem a téma miatt lesz valamiből örökbecsű, sikeres alkotás. Egyetlen nap történetéből is lehet akár, de ugye tudjuk, sci-fi-ből is.
Hellcat
@JAJMÁR: Na ez sem rossz kezdeményezés! Az ilyen nagy évfordulókat nemártana figyelembe venni!!! Persze két éve is...Első VH kitörésénem 100. évfordulója...arra se volt méltatva, hogy a töri érettségibe bekerüljön...a holokauszt az mindig mindenhonnan visszatérő téma. Megmondom őszintén rohadtul elég már...szörnyű eseményt felhántorgatni állandóan...de ezt már feljebb leírtam hogy a dicsőségek miért nincsenek manapság előtérben.
karma1
@Hellcat: Jo temak...:o)))) Csak az a baj, tudod, hogy akinek a legjobban kellene azzal foglalkoznia, hogy olyan filmek keszuljenek a magyar tortenelem nagyon szep esemenyeirol (Matyas kora is ilyen volt, de peldaul az osztrakok ugyanezt a "S nyogte Matyas bus hadat Becsnek buszke vara" esemenyt, meg a Fekete Sereget nem igy eltek meg...:o))), szoval, akinek ez lenne a feladata, az kaszinokat uzemeltet, kereskedelmi TV-ket vasarol, hogy a fonoke minel tobb feluleten szorhassa szet hulyesege magvait, kolti az emberek adoforintjait (vagy jobban mondva nyeli el, mint kacsa a nokedlit), tehat teljesitmeny csak ilyen emberektol fog jonni, akiket nem lehet kilora megvenni, es akik hozzak az altaluk izgalmasnak latott temakat is...
Hellcat
@karma1: Feljebb írtam:
"Nem lehetne olyanról filmet csinálni amire büszkék lehetnénk? Basznak ezek olyan filmet csinálni amitől felizzik a vér benned. Még a végén fellázad a magyar aztán elsöpri a csürhét. Nézhetünk helyette filmet a zsidók szenvedéséről hurrá...rendkívül felemelő."
karma1
@JAJMÁR: Na, pont jo esemenyt ideztel... Szigetvar, Szulejman sirja...Az osztalytarsam 15 evi szivos munkajaval, penzevel bemerte es felfedezte II. Szolima n sirjat, es akkor jott egy fide$$-es kis senki, es kozolte, hogy masfel ev kemeny kutatomunkaval felfedezte a sirt... A torokok, magyarok (a szakertok) tudjak, hogy ez nem igaz, es sehol sem lehet s@ggberugni ezt a hazudozo al-szakembert, mert betonkemeny fidesz-partmag veszi korul... Akkor mi lehet itt hiteles? Ugy istenigazabol?
JAJMÁR
@Hellcat: 10:39 Az a szomorú igazság, hogy az se érdekli az embereket. A Star Wars, az igen! A történelmünk pedig marad egy homályos, szomorkás, érzelmi valami, amin lehet háborogni, felhánytorgatni, de a valóságra kevesen kíváncsiak.
Készült film a Széchényiről, úgy emlékszem, csalódást okozott. A Hídember-re gondolok. Pedig a "nagyjaink" sem voltak makulátlanok :)
JAJMÁR
@karma1: Igen, ismerem a történetet. Sajnos, ez van, így működik az ország minden szinten.
Hellcat
@JAJMÁR: Igazad van sajnos...Engem érdekelne...(és nem azért mert kőkemény jobber vagyok...csak szeretem a történelmet) Vannak filmek régebbről magyar történelemről de hát...na...nem az igazi :D
karma1
@nyanya001: Most viccelsz? Mitol volna error? Na, akkor most megenst rakattintok...:o)))
nyanya001
@karma1: Neked lehet, hogy bejön, nekem ez jön be, vagy valamit nem jól értelmezek ?
444.hu/2016/01/11/andy-vajna-nemes-jel..
karma1
@nyanya001: BASSZUS!!! Ket oraja meg olvastam, arrol szolt, hogy andy v. leereszkedoen megveregette es egy kicsit dicserte is Jelest, es utalt arra, hogy most mar Jeles is erezheti azt a felemelo erzest, amit o is erzett az Evitaert kapott dijanak ayveteleert!...Nem volt sok az iras, kb. 6-8 mondat! Ha nem kattintok ra parszor, akkor el sem hiszem!..
A macska meg megint kioktat, hogy en vagyok a hulye, mert milyen qrva sok penzzel szallt bele a magyar allam, vajna filmugyi biztos vezetesevel...

Na es igy??? (Visszamentem a history-mban:

444.hu/2016/01/11/andy-vajna-nemes-jeles-laszlonak-tudom-milyen-az-a-pillanat-amikor-bemondjak-a-nevedet
karma1
@nyanya001: Ugyanezt a fenti (utolsokent beirt) weboldalt masoltam be, es akkor kinyilt..:o((
nyanya001
@karma1: Köszi :) a macskával meg ne törődj az az okos szart mindig megeszi.
karma1
@nyanya001: OK, akkor most mar csak arra vagyok kivancsi, hogy ki a kurva anyjat okol a 444-es oldal tonkreteteleert? A jo edesanyjat okolja, de ne a blogolokat! Huuu, de gyorsan kesz volt az okolas! 4!
Tudod, ez nagyon aljas volt toluk!
karma1
@nyanya001: Te, akkor most ez mi a sz@r??? hogy ugy kezdodik a cikk, hogy 4! es nem 444! Akkor ezek ki a banatos joistenek? Te tudod???
eugen4402
@karma1: Érdekes, nekem most is ugyanúgy bejön, mint tegnap, amikor először elolvastam.
nyanya001
@karma1: Fogalmam sincs de nálunk a legjobb a sajtószabadság...
valamelyik fidesznyikes politikus nyilatkozta a minap
karma1
@eugen4402: De ha a 10.22-es bejegyzesemre kattintasz, akkor nezd meg, hogy mi jon ki! Erre mondtam Nyanusnak, hogy a jo edesanyjukkal szorakozzanak! Probald ki Te is!
eugen4402
@karma1: Közben kipróbáltam, és belém kötött, hogy elrontottam neki az oldalát. Nem értem, de azt helyeselném, ha anyukájukkal töltenének egy forró éjszakát...
Hellcat
@nyanya001: @karma1: Hirtelen azt hittem, hogy én vagyok a "macska" :D Aztán rájöttem, hogy a másik :D :D
karma1
@eugen4402: Ezert emlegettem en is a jo edesanyjaval kapcsolatos programot...:o))) En ugyan nem rontottam el senkinek sem az oldalat, nem is jartam azon az oldalon, csak a kinyithaton...
karma1
@Hellcat: Nem, Te egy aranyos, okos baratne' vagy...:o))) Ha Te lennel a macsek, en nem szolnek Hozzad, az tuti...:o)) De egeszen mas a helyzet...:o))))
Hellcat
@karma1: Ez aranyos tőled, köszönöm :) A baratné rész miatt csak szólok hogy fiú vagyok...csak a félreértések elkerülése végett :)
karma1
@Hellcat: Huuuuu... Bocsiiiiiiii!!! Legalabb EZER!!! Akkor viszont Te egy nagyon okos fijju vagy, es BARAT,!... Igy megfelel? Nem akartalak lenozni, mert meg a vegen elkuldenenek Teged is szulni...:o)))
Hellcat
@karma1: Semmi gond. A pokol macskája jelen esetben kandúr :D A végén a szülős poén miatt jár az 5 csillag :D
karma1
@nyanya001: Ha ezt nem mondod es en nem tudom meg, hat tuti hogy hulyen halok meg...:o)) Na, huzok agyiranyba, elorenyujtott ballabbal...:o)) (A hajlitas nem megy, igaz, a mene's se...Viszont mar szepen kekul egeszen a bokamig...:o)) Inszalag nem maradt bennem meghuzatlan...:o))))
Steve Forester
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
dr. prédikátor
Kiváncsi vagyok hogy a Gyurcsányt mikor keverik bele!!!
Bercifiu
@dr. prédikátor: Állítólag Gyurcsány adta az ötletet.
Na a 3,14csám tele van, hogy még 70 év után is képesek könnyfakasztó nyalogány filmet készíteni, s verik a farkukat a díj után. Ki fizette a film készítés díját, hát a zsidók. Na akkor megnyertük a meccset.
Fletó ebben nem volt benne, csak a pénzt adta.
Bercifiu
A csöcsrögünkön pénisznövelő beavatkozás van folyamatban.
Butautáló
@Csizmás Kond: Az én téveszmémet? Melyik az én téveszmém?
Csizmás Kond
@Butautáló: ...hát ahogy látom a történelem.
Butautáló
@Csizmás Kond: Ezek szerint szerinted is a Kárpát-medence a magyarok őshazája? Árpád csak visszajött? Vagy valamelyik másik állításom hibás?
Csizmás Kond
@Butautáló: ..aki így áll hozzá annak eleve nincs ahogy megmagyarázni.

A Magyar mint megnevezés nem ugyanaz a mai nyelv kimutatással. A magyar nyelv és ha létezett nyelv akkor voltak művelői kb 3000 éves , ami azt jelenti, hogy akkor vált külön és önálló formává a más uráli nyelvektől...
A kárpát medencei jelenlét pedig sokoldalú bizonyítékkal szolgál az az beszélők írók rovók jelenlétéről...de ezt neked lehet nem tanították...
Butautáló
@Csizmás Kond: Nem, nem tanították! Az én tanáraim komoly emberek voltak és nem szívtak semmit, hogy ekkora baromságokat vizionáljanak! Nem tudom mennyi idős lehetsz de ezt az iskolában neked se tanították! A kuruc infó és társaitól szeded a kultúrádat! Csak kinevetteted magad! :))
Csizmás Kond
@Butautáló: ...nem szívtam vazze...csak veled...de itt befejezem. !
telegdilaci
@dr. prédikátor: Rövidesen!,már a libsizés meg volt,most már jöhet Gyurcsány! ezek mást nem tudnak csak amit a szemináriumon,tanítottak nekik.szajkózzák mint a papagáj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.