Az ítélet felmentő rendelkezései, téves minősítés és törvénysértően enyhe büntetés miatt jelentett be fellebbezést a Hagyó Miklósra, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesére kiszabott büntetés súlyosbításáért Homonnai János ügyész a Kecskeméti Törvényszéken kedden, az ítélethirdetés végén.

A Központi Nyomozó Főügyészség ügyésze további 11 vádlott esetében szintén súlyosbításért fellebbez, míg 3 vádlott esetében 3 nap gondolkodási időt kért.

Az elmarasztalt vádlottak, köztük Hagyó Miklós felmentésért jelentettek be fellebbezést, a jelen lévő felmentett vádlottak tudomásul vették az ítéletet, a többieknek 3 nap áll rendelkezésükre arra, hogy reagáljanak az őket érintő határozatra.

Hivatali visszaélés bűntettében, valamint hűtlen kezelés bűntettében két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Hagyó Miklóst első fokon a Kecskeméti Törvényszék.

Hadnagy Ibolya bírói tanácsa a per 15 vádlottja közül hatot különböző időtartamú felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, hárman pénzbüntetést kaptak, míg 6 embert felmentett az ellenük emelt vádak alól.

A törvényszék szerint a vádlottak nem bűnszervezetben követték el a terhükre rótt bűncselekményeket.

Az ítélet indoklásakor a BKV Zrt. által kötött kommunikációs szerződések kisebb részében a vádhatóság álláspontjával megegyezően állapította meg a szándékos károkozást a bíróság, többségükben azonban nem állapította meg vagyoni hátrány okozását a BKV Zrt.-nek.

A törvényszék a felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt vádlottak esetében károkozás jogcímén összesen mintegy 100 millió forint megfizetését rendelte el. A vádhatóság szerint a vádlottak egymilliárd forintot meghaladó kárt okoztak a BKV Zrt.-nek.

Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró a tárgyalássorozat zárásaként bejelentette, hogy a fellebbezések miatt az ügyet felterjeszti a Szegedi Ítélőtáblára.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Már azt hittem enyhítésért fellebbez az ügyész. De rájöttem, hogy ez még nem a Quaestor vezér ítélete.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Már azt hittem enyhítésért fellebbez az ügyész. De rájöttem, hogy ez még nem a Quaestor vezér ítélete.
coni
Azok mennyit kaptak akik kitalálták a Nokiásdoboz sztorit a választásokra?
Mangu
@human: Ugyan, neki is meg kell dolgoznia a fizetéséért.
Szókrakész
15 vádlott még nem bűnszövetkezet?
Hányan kell akkor legyenek, hogy szövetkezetet grundolhassanak?
Szókrakész
Ha 15 "egyéni vállalkozó" követte el a bűnöket, akkor miért vonták össze az ügyeket?

Akkor hogyan adóztak?
EVA-ztak?

Egyértelmű.
Ha politikusról van szó, mindegy melyik oldalon, azonnal beindul a kézkezetmosógép.
A fidesz védi az mszp-t és fordítva.
Csak a kisembereket lehet tényleges börtönre ítélni.

A szabadvakoló politikusok nem fognak egymásnak ártani. Egy-két kirakatper kell, de komolyabb büntetés nélkül.

És az utolsó kérdés.

HOL A PÉNZ?
wagabund
hagyó csak kispályás ahhoz a kövér nőhöz képest, akit bűncselekmény hiányában minden vádpont alól felmentettek...most mondta a tv-ben egy ügyvéd, hogy minden jog szerint volt lepapírozva, tehát a visszafoglalkoztatott nő arcátlan pénzei jogosak...na erre varjon a nép gombot.
human
@wagabund: Az Orbán maffia is így működik jelenleg.
human
@Szókrakész: Nekem is van egy olyan érzésem, hogy összejátszás van a háttérben. De Simon Gábor is meg fogja úszni hasonló háttéralkuk miatt. Mindegyik tud a másikról valamit.
Toby
@Szókrakész: Nem a vádlottak létszáma, hanem az elkövetésre vonatkozó közös akaratelhatározás, feladatmegosztás teszi a bűnszövetséget, bűnszövetséggé !

Az egyéni vállalkozói minőségnek semmi köze az ügyek egyesítéséhez/elkülönítéséhez !
( Nézd meg a Be. vonatkozó szakaszait )

Pusztán jóakaratú segítőkészségből.
Lepényleső
@Szókrakész: Kettő darab zsebes a négyesen,ha összedolgoznak. Zsebkés,ha van valamelyiküknél,akkor fegyveresen elkövetett,s mivel összebeszéltek,előre megfontolt
szándékkal. Cirka tizenöt fidesz mentes esztendő.
Lepényleső
Ebbe az igazságszolgáltatásba bízik a jelen kormány embere is?
wagabund
aki eddig úgy tudta, hogy megszűnt a jogállam, annak szólok, most mondták a híradóban, hogy a BKV perben felmentettek kártérítésért perelhetik az államot...mert jogtalanul tartották őket igen mostha állapotú előzetesben...

milliós kártérítések lesznek...

bizonyám..

ugyehogy jogállam van?

naugye.
human
@wagabund: Abszurdisztán napja magasan ragyog.
szaboria1
Meddig járatja le magát már az ügyészség mert már egyszer ez előtt is felmentették nem tudtak érdembe rábizonyítani semmit. Balog is tudta ha kitart a nokiás mese mellett még Őt is bűnösnek fogják be. Most is érdekes volt az ítélet indoklás van benne egy kis keveredés de hát amit órákon keresztül olvasnak fel azon már nem csodálkozom.
human
@wagabund: Összegyűlt a 10 pontom. Mire lehet beváltani?
eugen4402
Egy gyenge pillanatomban majdnem megsajnáltam Hagyót, de aztán eszembe jutott a régi mondás, hogy aki qurvának szegődik, az legyen tisztába azzal, hogy néha akkor is le kell feküdnie, amikor nem álmos...Néha priccsre...
Eriksson
Ha mind visszatennék az összegeket amiket kisíboltak a BKV-ból a delikvensek, nem kéne Tarlósnak kuncsorognia az államnál.
Hellcat
@human: Tegnap 18:07...Brilliáns :) 5/5*
human
@Hellcat: Sajnos nem áll messze a valóságtól.
wagabund
@human: 8.35..nos..

1. sima kézfogás üveges tekintettel
2. meleg kézrázás sokáig mosolyogva
3. szelfizünk
4. mélyen a szemedbe nézek, és az mondom: éljen a jogállam!

ezekből választhacc...
kukac50
Farkas Flóriánt kellene vizsgálni és eljárást indítani az ügyészségnek.
Talán az is fontosabb lenne,hogy a Fidesz lenyúlta azt a pénzt is amit 52 ezer lakás korszerűsítésére adott az unió, lakásonként 250 ezer forint vissza nem térítendő támogatás formájában. Lázár János bejelentette régebben, hogy kölcsönként adják ezeket a pénzeket vissza kell fizetni.
Az is érdekesség,hogy az Olaf csalás elleni hivatala talál korrupciós ügyeket, akkor amikor a Magyar igazságszolgáltatás nem is foglalkozik azzal,hogy mit lopnak csalnak el az uniós forrásokból. Ez az igazságszolgáltatást is minősíti, és szégyellhetik magukat azért,hogy a Fidesz kiszolgálói ügyeiket elsikálják.
human
@wagabund: Köszönöm. Akkor 4-es színpad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.