Hiába az új lámpák, esténként sötétebb van Dunaújvárosban, mint korábban – erről panaszkodnak a helyiek.

Szerintük folyamatos a balesetveszély, az elmúlt hetekben több gyalogost is a zebrán gázoltak el a városban. Az új lámpákat egy olyan cég szerelte fel, amely csak néhány hónappal a közbeszerzés kiírása előtt vette fel tevékenységei közé közvilágításhoz kapcsolódó feladatokat. Az önkormányzat szerint a pályázó minden követelménynek megfelelt– hangzott el a keddi RTL Híradóban.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@RonaGyuri: Nem kell találgatni tudjuk pontosan kiről van szó!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Milyen diszkréten hallgatnak róla, hogy kinek a (volt) cégéről van szó! =))
papa.49
@RonaGyuri: Nem kell találgatni tudjuk pontosan kiről van szó!!!
yazo64
@papa.49: Idejében lelépett mint qrwa a sezlonyról...
Cicero
Több ismerősöm is Zalaegerszegen lakik.Ahogy mondják ott sem sokkal jobb a helyzet,mióta " korszerűsítették " a közvilágítást,jó sok pénzért.
Slade
Tipikus fideSS munkaminőség. Az élet minden területén bizonyítják totális alkalmatlanságukat. Egy-két dolog azért megy profin. Uszítani, hazudni, lopni. Ezekben verhetetlenek.
enslaved
@Slade: Nem azon múlik a munka minősége, ki milyen párthoz tartozik, ezt úgy hívják, alkalmatlanság.
enslaved
Először is bizonyítani kellene, hogy Fidesz közeli cég volt a kivitelező, mert addig minden csak vagdalkozás.
Szókrakész
A sötétség nem az utcákon, hanem a fejekben van, mert a fideszre szavaztak.

Amúgy a Duna new yorkiak vegyék a jó oldaláról a dolgot.
Ha a fidesz tenorveszélyre hivatkozva elzár minden csapot, áramot, akkor nekik már nem kell szokni a sötétséget. Sokkal előbb tudnak majd a semmiben tapogatózni.
Eggyel kevesebb gond, amiért majd panaszkodniuk kell..
Ennyivel előrébb vannak.
Slade
@enslaved: Látod ebben igazad van. Csak hát vannak akik mindenre alkalmatlanok és a zöme egy bizonyos pártnak csúfolt bűnszervezethez tartozik. De meg is fordíthatjuk a dolgot. A fideSS tagjainak zöme mindenre alkalmatlan kivéve a fentebb felsoroltakat.
human
@enslaved: A feljelentést megtették Polt Péternél. Ha Polt nem figyel oda kicsit, akkor kiderülhet valami.
Amúgy ha már Tiborcz és lámpák. Tiborcz cége 200 milliós munkát nyert a városban.
propeller.hu/itthon/3071488-orban-vejenek-cege-200-milliot-kaszalt
RonaGyuri
@enslaved: Akár Polterájos is lehetnél. Ahogy az már tradicionális Kayalásoknál is megszokott vizsgálni, ha egyáltalán, csak a jelenlegi tulajt szokták. Persze azt is csak, ha már tisztázták, hogy a bejentést tevő és/vagy bármely rokona négy generáción keresztül egyszer sem hajtott túl gyorsan, vagy lassan, s egyetlen centit sem lógott bele a tilosba! =))
papa.49
Áthidaló megoldásként addig rugdosni a polgit míg világítani nem kezd)))))))))))
silber13
"Az önkormányzat szerint a pályázó minden követelménynek megfelelt"
Na és az önkormányzat megfelelt, megfelel- e??
lampa laz
Nagy a sötétség az országban egyébként is, a led"világítással" csak tetézik azt.
eugen4402
Ne nagyon kritizáljátok, mert kaphattok egy jól bevált fideszes arrogáns választ, hogyha nem tetszik, akkor be se kapcsolják a közvilágítást, akkor fogyaszt legkevesebbet. A régi szép Dunapentele sem arról lett híres, hogy éjjel fényárban úsztak ott a sugárutak...
1magyar
Nem vezetek,de egyik nap utaskén ültem autóban és féltem, hogy el ne üssünk valakit olyan sötét van.
De nem a normál sötét, hanem megtévesztő, ez benne a legrosszabb.
Sok ember életébe fog ez kerülni, valakinek a meggazdagodása, aki elhozta a sötétséget.
krumpli
A régi sárga színű fény után az agynak át kell állnia a fehér fényre sötétben. Ez néhány hét, majd megszokják. Itt a városunkban is óbégattak ez miatt, egy két hétig, azután megszoktuk.
Aki Én
@enslaved: 22:12 Csak tudod az a baj, hogy egyre több mostanában az ,,alkalmatlanság". Persze cégre szabva, túlárazva, gyenge minőségben. Ahol pontosan tudni a kivitelező cég nevét, ott hasonló a helyzet. Nem egy esetben eladósították az önkormányzatot, hogy megrendelhesse a már bizonyítottan túlárazott munkát.
emerencia
@krumpli: Munkám révén több mint másfél évtizede látok szinte minden életkorú és társadalmi helyzetű embert reagálni a különféle fényforrásokra. Sokukkal meg is szoktuk beszélni a tapasztalatokat. Ez alapján ki merem jelenteni, hogy az emberi lények genetikusan a teljes spektrumú (vagyis izzószálas) lámpákra vannak ráhangolódva. A másik két elterjedt fényforrás (a fénycső és a led) nem tartalmazza az összes összetevőt, melyre az embernek szüksége van. A többség valahogyan szubjektíve megpróbálja tolerálni ezt a hiányt de vannak olyan emberek, akik képtelenek megszokni. Az pedig még több ember számára elviselhetetlen, hogy ebből a fényből is csak egyre kisebb területet világítanak meg a térvilágítás helyett. Súlyos hibát követtek el a polgáraik ellen azok az önkormányzatok, ahol bevezették ezt az emberidegen világítást!
human
@krumpli: A fény színét valóban meg lehet szokni. De ha a megvilágítás mértékével van a baj, akkor még mindig bajok vannak.
human
@emerencia: Szerintem a biológiai jellemzőkkel együtt mérhető a megvilágítás mértéke. Nem értem, hogy miért nem tudják egyértelmű mérésekkel eldönteni, hogy rosszabb ez a megvilágítás, vagy sem.
krumpli
@emerencia: Csak az én tapasztalatom :
Közel egy éve cserélték a sárga fényű / nátrium gőzös / lámpa testeinket, fehér fényű 'ledesre'.
Akkor még én is azt mondtam hogy de qrva sötét van, és hogy de sz@r. Tényleg csak nagyon kontúrosan lehetett látni, éppen csak annyit ahová világított. Egy-két hét után viszont már tényleg sokkal jobb volt mint a régiek. Ekkor olvastam ezt a bizonyos cikket a BAMA-n éppen a felzúdulás miatt hogy az agyunknak át kell állnia a fehér színre sötétben, bármilyen fura is.
emerencia
@krumpli: Köszönöm a cikket, nagyon érdekes. Magamtól nem valószínű hogy rábukkantam volna.
emerencia
@human: Nyilván meg lehetne állapítani, hogy elég-e ez a fénymennyiség, megfelelő összetételű, szögű valamint elég területet, teret világít-e be és hogyan hat az emberekre. Az eredmény minden bizonnyal üzleti érdekeket sértene. Sajnos az egyre nagyobb sötétség időszakát éljük nemcsak a fénytechnika területén. Ideje lenne már minden tekintetben felvilágosodni.
human
@emerencia: Ez a baj. A havercégének kell mindent megcsinálni, még ha silány, vagy akár életveszélyes produktum is lesz az eredménye.
Rózsika Hatházi
Sötétségre nem csak Dunaújvárosban lehetne panaszkodni. :)))
emerencia
@human: Emlékszem a moziban milyen elképedve néztük a nyolcvanas években, hogy a kapitalizmusban a vezetékek keresztmetszetével spóroltak és emiatt kigyulladt egy nagy toronyház. (Pokoli torony.) Az elvtársak is szerettek anno saját zsebre spórolni de igyekeztek ezt lehetőleg nem a mások testi épségének veszélyeztetésével megtenni.

Ma már semmi se szent. A mi városunkban pár éve pl. csúcsforgalom idején, egyik pillanatról a másikra kikapcsolták a közlekedési lámpát az egyik kereszteződésben és emiatt baleset történt. Állítólag nem fizették ki a villanyszámlát az illetékesek. Később kiderült, hogy tévedésből kapcsolták ki, a számla időben ki volt egyenlítve. Az, hogy ezzel a lecsapós akcióval az emberek testi épségét tették kockára, néhány jobb érzésű lakoson kívül senkit nem érdekelt.
human
@emerencia: És gondolj bele, hogy mi történik, ha a kórházban a fertőtlenítővel kezdenek el takarékoskodni, vagy felhígítják? Nem csoda, hogy nincs vagy titkolt a statisztika a műtéti fertőzéses halálesetekről.
Toby
Így járnak a "keményen dollgozó kisemberek" amikor pártnyalogány, szarházi polgármesterek örültek, hogy kifizethették a Nagy Zsozsót a tiborcz-csávónak !

Egyébként marha bonyoliult lett volna egyszerű méréssel megállapítani, hogy a bevilágított területhez képest, mennyin oszlop kell, de nem is a közvilágtás elfogadhatósága volt a cél, hanem odanyalingtani a sunyi, rókafejű vőcskének és elé tolni a közpénzt !
szaboria1
Nagy átverés lett ez a fajta világítás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok