Kiegyensúlyozott, stabil növekedést mutat a tavaly utolsó negyedévi és az éves GDP-adat; az idei első negyedében 3 százalék körül lehet a gazdasági bővülés – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva Brüsszelből.

Kifejtette, hogy a tavalyi kedvező számok mögött alapvetően az ipar jó teljesítménye áll, amely az utolsó negyedévben látványosan, mintegy 10 százalékkal emelkedett.

Varga Mihály szerint a tavalyi utolsó negyedéves 3,2 százalékos növekedés után 2016 első negyedévében is megmarad a gazdasági lendület, és az első negyedéves növekedés 3 százalék körül lehet.

A kormány stratégiája és a magyar reformok hatásosnak bizonyultak, hiszen a gazdaság szerkezete módosult, kiegyensúlyozottabb, egészségesebb lett a növekedés, az ipar dominánsabb – tette hozzá.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Papuska1
Miután az Unió által ellenőrzőtt és nyilvánosságra hozott adataink Európa egyik legjobban fejlődő gazdasági adatait mutatják, méltán lehet elégedett! Érdekes, ha állítólag "lopnak" nálunk, akkor hogy marad ennyi? Valamit nagyon jól csinálnak! Nem lehet, hogy az a "lopás" csak a nyugat-Európában többnyire a koalíciós szerződésekben is rögzített aránynak felel meg a pártok által támogatottak előnyben részesítéséről? Ez nálunk azért furcsa, mert nyugaton 3-5 párt koalíciójáról van szó, nálunk egy pártba van összegyűjtve, ha jól számolom egykori hat párt. Szóval hogy van ez?
justhpeter
Varga nem nyilatkozott arról, hogy az ellopott cucc a 2,9 felett van, vagy abból loptak, mert akkor bizony mínuszban vagyunk.
Toby
Nem csak varga elégedett, hanem mészáros & mangalicza is, meg az összes narancsbőrös, selejt klónozású vadhajtás !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.