„Az Uber folytatni fogja a működését. Nem hagyjuk cserben azt a 17 ezer aláírót, aki a petíciónk aláírásával jelezte, szeretné, hogy az Uber Budapesten működjön, és azt az 1200 sofőrt, aki Ubert használ” – mondta Fekete Zoltán, az Uber ügyvezetője az Indexnek.

Azt is elmondta, hogy

a sofőrök folyamatosan váltják ki az engedélyeket, és jelenleg már nincs olyan sofőr, akinek nincs folyamatban az engedélykérelme

Fekete arról is beszélt, hogy az év végéig 2000-re akarják növelni a sofőrök számát.

Márciusban hatályba lép az a kormányrendelet, amely lehetővé teszi, hogy a taxisokkal szemben támasztott személyi és tárgyi feltételeket be nem tartó Uber taxisok gépkocsijáról egy esetleges ellenőrzés során az intézkedő levegye a rendszámot, vagyis a gépkocsit kivonja a forgalomból – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Fónagy János kiemelte: a kormányrendelet szerint a személyi és tárgyi feltételek hiánya esetén 800 ezer forint a kiszabható bírság felső határa, ebből 600 ezer forint a gépkocsival kapcsolatos tárgyi feltétekkel, 200 ezer forint pedig a személyi feltételekkel függ össze.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Aki Én: Nem a cuclizmusban élünk, kőkemény piacgazdaság van. Elmúlt már az az idő, amikor minden olcsón volt megszámítva. :(
eszegfu
@Eriksson: Hogy "főnököt" idézzem: CSAK!:))
preparátor
Akkor ezután nekem sem kell adót fizetnem és járulékot?
Főlökött
Már megint az agyamentség, kapkodás. "egy esetleges ellenőrzés során az intézkedő levegye a rendszámot, vagyis a gépkocsit kivonja a forgalomból"
Ez izgis, mivel a rendszám megszerzésekor azt megvesszük, a mi - saját tulajdonunkat képezi. Így felmerül a kérdés, ha valaki elveszi - el akarná venni, egy magántulajdont kívánna elvenni.
Pontatlan az állítás, mivel erre - ezen ténykedésre, csak a yard van felhatalmazva, melyről jegyzőkönyvet kell felvenniük. Tehát egy bárki más, mint ellenőrző, nem játszik.
Illetve ha és amennyiben a jármű műszaki állapota nem indokolja a kivonást, lesznek itt érdekes perek, mely során a szakértők és az ügyvédek fognak szakítani rendesen :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.