Az állami felelősségvállalásnak működnie kell az oktatásban, ezért a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) minden költségének fedezetét biztosítják, "ha hiány van, akkor meg kell oldani a költségvetésből" – mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

Kovács Zoltánt arról kérdeztek, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, a Klik "nem hibátlan szervezet", ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az állami fenntartói jog megkérdőjelezhetetlen, az nem lehet vita tárgya.

Lázár János a sajtótájékoztatón elmondta: a Klik kifizetetlen számláinak összege 17 milliárd forint.

Kovács Zoltán azt mondta: a következő hetekben, hónapokban alakul ki, mennyire kell centralizáltan, mennyire lehet decentralizáltan működtetni a Kliket.

A kormányszóvivő kiemelte: az állam három éve felelősséget vállalt a közoktatásért; az átalakítás célja az volt, hogy felszámolják azt a rendszert, amelyben alapvetően az önkormányzatokra "hárították" az oktatási intézmények finanszírozásának feladatát, és az állam kevesebb, mint a felét állta ezeknek a költségeknek.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicero
Most nagyon sürgős lett igaz? Tavaly sem volt hibátlan pedig! Kellett a lóvé stadionra,festményre,meg a f@sz tudja mire!
index.hu/belfold/2015/07/31/masfel_milliardos_gazszamlat_nem_fizetett_ki_a_klik/
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicero
Most nagyon sürgős lett igaz? Tavaly sem volt hibátlan pedig! Kellett a lóvé stadionra,festményre,meg a f@sz tudja mire!
index.hu/belfold/2015/07/31/masfel_milliardos_gazszamlat_nem_fizetett_ki_a_klik/
lampa laz
Nagy kérdés, hogy mire költötték ezt a rengeteg pénzt, mert ha az oktatåsra(iskolákra) ment volna el akkor aligha hiszem, hogy a pedagógusok unalmukban szervezték vola meg a tüntetést.
Hadhåzy Ákosnak ajánlom, hogy ha az örorétinégerrel végzett, nézzen utánna ezeknek a kiadásoknak is, mert hogy nem krétåra ment el, az egészen biztos.
Yeromos
Ismét egy sikertörténet, az átszervezés után három évre sikerült 17 milliárd adósságot felhalmozni. De minden jól működik nem kell felelősöket keresni. Amíg az önkormányzati kezelésben voltak az intézmények jobban működtek és sokkal kevesebb volt az adósság.
coni
Régóta tisztában voltak vele, hogy a tanárok, iskolák nem kapják meg jogos juttatásukat
Előbb meg kellene nézni, hogy alultervezett volt a KLIK költségvetése vagy rosszul gazdálkodott. Ha ugyanúgy kifizetik ellenőrzés és felelősségrevonás nélkül az adósságokat mint az önkormányzatoknak akkor továbbra sem lesz felelős gazdálkodás.
justhpeter
Arról is megvan a véleményem, aki ennek a kormánynak még bármit elhisz. Most sem folyik más mint primitív mentegetése az elfuserált intézkedéseiknek, amik a lopkodás eltakarására szolgálnak.
karma1
@Yeromos: Elmeletileg igazad van, de nem ATSZERVEZES tortent, hanem egy teljesen uj szervezet FELALLITASA a semmibol!

Tehat, ha az elmult 3-4 evben bebizonyosodott, hogy a szervezet nem mukodik, semmilyen szinten sem, akkor azt a szervezetet ugyanugy egy tollvonassal meg lehet(ne) szuntetni jogutod nelkul, mint amivel felallitottak.
Kurvara nem erdekelne, hogy a Klikben lebecolo aktatologatoknak nem lesz munkaja - bar ezt kotve hiszem, mert a fide$$ nem hagy asenkit sem az ut szelen, legfeljebb mindenki felfele bukik a Klikbol - viszont akkor az allamnak se kell a koltsegveteshez nyulnia.

Ennyire hulyenek neznek mindenkit ? Ha egyszer mar nyilvanvaloan bebizonyosodott valakikrol, hogy a munkajuk - illetve maga a szervezet - sz@rt se er, akkor miert eroltetik? (Mondjuk tudom a valaszt, mint mindenki, dehat az meg nagy szegyen ha igy van...)
Hellcat
Tehát mi fizetjük ezt is...ezt a kliket fenntartani bazzeg csak pénzkidobás...felesleges, nem működik. szar.
Fradigege
Az önkormányzatok a klik előtt nem kaptak plusz forrást, ha tartozás lett. Tehát, nem lett az oktatás ügy olcsóbb. Nem ártana megnézni a -17 milliárd okát. Egyébként szoktak felelősök lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.