Jelentős fölénnyel győztek az Európai Unió és Ukrajna közötti társulási szerződés ellenzői az egyezmény ratifikálásáról kiírt hollandiai népszavazáson a csütörtökön közzétett, véglegesnek tekinthető eredmények szerint.

Az ANP holland hírügynökség 99 százalékos feldolgozottság után azt jelentette, hogy a szavazók 61,1 százaléka elutasította a megállapodást, míg 38,9 százaléka támogatta.

A szavazásra jogosultak 32,2 százaléka járult az urnák elé, így érvényesnek számít.

Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő szerint ezzel Hollandia 

„az európai integrációra, a szolidaritásra, közös értékeinkre mondott nemet.”

Mint fogalmaz, a szűklátókörű, Európa-ellenes, idegengyűlölő populista politikusok és nézetek hazánkhoz hasonlóan másutt is jelen vannak Európában. Pedig Ukrajna sikere az EU országainak is elsőrangú érdeke lenne, ez a kárpátaljai magyarság miatt hazánkra különösen igaz.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Egyre többen érzik úgy a nettó befizető uniós országokban, hogy nem hatékonyan használják fel ezek az országok a felzárkózásukra kapott összegeket, hanem elpanamázzák. Ez az ukránokra különösen igaz...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Egyre többen érzik úgy a nettó befizető uniós országokban, hogy nem hatékonyan használják fel ezek az országok a felzárkózásukra kapott összegeket, hanem elpanamázzák. Ez az ukránokra különösen igaz...
36
Furcsa emberek ezek az MSZP-sek is. Magyarországon lesz, ha lesz népszavazás a boltzárról. Elégedettek. Hollandiában, volt népszavazás az Ukrán témában. Nem a szájízük szerint mondtak véleményt az emberek. Elégedetlenek.
Akkor most, a demokrácia sem demokrácia szerintük?!
Szerintem, a hollandoknak, ahol már évszázadok óta polgárosodott a társadalom és meg vannak a megtakarításaik, elegük van már a szutyok eladósodott országból, akik hitelt kérnek, de nem fizetik vissza. Viszont a pénzek, oligarchák számláira vándorolnak. Erre, nem csodálom, hogy nemet mondtak.

Csak mondom, hogy ha lesz népszavazás a vasárnapi boltzárról, pl. a környezetemben, két faluban, a kereskedők(alkalmazottak), sofőrök, raktárosok, pék és cukrász, a vasárnapi szabadnap mellett fognak voksolni. Saját szakállra végeztem egy kis közvélemény kutatást. Kíváncsi vagyok mi lesz.
coni
@36: Éppen most bocsájt el a Tesco még száz embert a vasárnapi boltbezárás miatt. A Te ismerőseid nincsenek közte?
Az összes közvéleménykutató cég szerint nagyon nagy többség ellenzi, hogy szombatonként háborús körülmények között vásárolnak be a többi napokon dolgozó emberek. Megengedem, lehet hogy a Te közvéleménykutatásod a jó a faludban, de lehet, hogy ott kevés a dolgozó ember..
36
@coni: Persze. Nem zárom ki az elutasítást. Biztosan más a vélemény, falun és más a városban.
krumpli
@coni: Kisvárosi srácként a közelemben 200 méteren belül 4 azaz négy 'kisbolt' is nyitva van, még így is.
Gumicsont a Maszopnak a népszavazás.
Szebb jövőt !
36
@coni: Ja, igen. A tulaj, ettől függetlenül nyitva tart, csak Vasárnap délelőtt.
namihami
@krumpli: @36: És mellékesen érdemes összevetni a hipermarketek és a "kisboltok" árukészletét, árait, a termékek frissességét. Vajon melyik oldal javára billenne a mérleg?
És még a dolgozók számáról, alkalmazási lehetőségéről valamint az állam felé beérkező jövedelemről szó sem esett.
Mangu
@coni: Te vagy nem éltél vagy már elfeledted, hogy ötven évvel ezelőtt hogyan vásároltak be az emberek és hogyan közlekedtek és még egy lapáttal a lényegre, hogy munkaidőben kihaltak voltak a falvak városok - nem úgy, mint ma.
libellle
@Mangu: Hahahaha ötven évvel ezelött még az emberek a satorban laktak. kinek volt autoja? kinek volt ugy igazán pénze ugy mint ma. Most a mában élünk rohan minden és mindenki. Csak te élsz ötven évvel ezelött?.
Bercifiu
@Mangu: Igen, mert a férfiak dolgoztak, hogy eltudják tartani a családjukat, az asszonyok meg végezték a háztartási munkát, a gyerekek meg iskolában voltak.
Most a közmunkás reggel 7 re megy a tanácsházához, a kezébe nyomnak egy lapátot, aztán mehet amerre lát, délután visszaviszi a lapátot az egész napos semmittevés után. Na mert a tanácselnök meg vagy csavarog, vagy a tökét vakarja egész nap. Kb. 3 - 4 száz lakosra jut egy tanácsi dolgozó, aki szintén nem csinál semmit, mert ha ügyet kell intézni, akkor a HIVATALBA kell menni.
Pestilence
@Mangu: És ha nem voltak nyitva a boltok 50 évvel ezelőtt, akkor most is legyenek zárva?
papa.49
Akik ezt a boltbezárásos baromságot kitalálták beosztanám őket egy szombati egész napos műszakra, na nem az aldiba, hanem mondjuk a tescóba, vagy egy lidl be, akkor talán megtudná mi az emberek véleménye a vasárnapi zárva tartásról, mikor minden pénztár nyitva, és mindegyiknél legkevesebb 10.15 állnak!!! A képviselői irodában egészen másként néz ki ez a szombati nap, meg úgyis a házicseléd vásárol be!!!
wagabund
A vasárnapi vásárlás(lehetősége) miatt nem kell egymást ekézni...ha valahogy összeszerencsétlenkedik ezt a népszavazást, akkor azon kiderül, mi újság a futrinka utcában.
Mindenesetre érdekes lesz, bármi is legyen az eredmény...ha egyáltalán érvényes lesz(ha lesz)
papa.49
A szanyikapitány meg duguljon el ki kíváncsi egy szeszkredenc véleményére pláne egy másik ország népszavazása viszonylatában!!! Ez a fütyi is olyan az EU. parlamentben kb. mint a ,,fürtöske,, egyik se százas az biztos!!!
satan
@Pestilence: 6nap miért nem elég, miért nem 7 napos a munka hét?
Pestilence
@satan: A kérdésed azt sugallja, hogy Te azt hiszed, hogy arról van szó, hogy a kereskedelmi dolgozók eddig heti hat napot dolgoztak és most arra akarnák őket kényszeriteni, hogy egész héten (azaz folyamatosan dolgozzanak).
Ha ezt gondolod, akkor nem teljesen érted, hogy miről van szó.

Egyébként biztos vagyok benne, hogy már ezerszer elmondták Neked, hogy miért legyenek nyitva vasárnap az üzletek, de ha nem, akkor szivesen megteszem, ha akarod.

Csak egy gyors kérdés: A CBA miért lehet nyitva vasárnap?
Jozefina
Sajnos Ukrajna szerintem se férne be az EU.ba a balkáni összes állammal és Törökországgal egyetemben. Egyik sem EU kompatibilis és soha nem is lesz az!!!
Mangu
@Pestilence: Igen, de ne csak a boltok, hanem minden, ami nem ügyeleti jelleggel tevékenykedik. Ez egy kóros betegség (szombati, vasárnapi "bevásárlás), mint a többi pénzhajhász dolog (Valentin nappal kezdem és tudod folytatni ...).
Mangu
@papa.49: Olvasd el, amit "Pestilencének" írtam. Az volt a "barom", aki jóváhagyta a munkaszüneti napon történő munkavégzést, és nem csak a boltokban. Nem dől össze a világ, ha kulturáltan tudunk pihenni, kikapcsolódni a "munka" után. Régebben jóval több család kirándult, túrázott, sportolt, múzeumokat látogatott a hétvégeken (télen-nyáron) és nem plazázott vagy állt sorba a különféle szupermarketek pénztárainál világvége bevásárlással, mint ma a többség.
Előre bocsátom, hogy nem kívánom vissza, de dec. 24.-én, ha a délutános műszakot 6 órakor hazaengedték, már örültünk és képzeld, volt otthon minden, ami az ünnephez kellett.
Hogy lehetett ezt megcsinálni? Szokás, leszokás, kényelem, becsapás, pofátlan kizsákmányolás - ennyi az egész.
Mangu
@libellle: Sajnálom, de nem vagyunk azonos hullámhosszon. Idézem a mottóm - "Tudd és tedd a dolgod!".
satan
@Pestilence: Újra felteszem a kérdést! 6 nap miért nem elég neked 6.00-tól 22.00-ig vásárolgatni?
7napos munkahét meg mindenkire vonatkozna, tehát rád is.
papa.49
@Mangu: Ebben nem értünk egyet, de azért nem dől össze a világ, én továbbra is azt vallom ha igény van rá legyenek nyitva a boltok vasárnap is, és fizessék meg rendesen azokat akik a vasárnapjukat munkával töltik...Igaz én soha nem dolgoztam a kereskedelemben, de az én munkámnál is adódik hogy a szombatot, meg a vasárnapot munkával töltöm, itt minden azon múlik megéri-e a dolgozónak dolgozni mikor mindenki pihen...
Az már csak egy szösszenet, hogy mondjuk mikor a családdal nyaralsz akárhol, és a vendéglők nincsenek nyitva, a boltok se akkor mit lépsz, állhatsz sorban szombaton a nyaralásod alatt, hogy legyen vasárnap mit ennetek, mert ha a multik dolgozóinak jár a vasárnapi pihenő nap, akkor jár a szakácsnak, a pincérnek, a virágárusnak, sőt még a strandon dolgozó embereknek is, ugye mennyire nem egyszerű ez a kérdés...
Pestilence
@Mangu: @satan: Talán nem tudjátok elképzelni, de nem magam miatt ellenzem, hanem az olyanok miatt, akik végigdolgozzák a hetet és két napjuk van arra, hogy elintézzék a heti bevásárlást, és a szombatjaik erre mennek rá.
A további érveket papa.49 sorolta.
Nagyon sok embert ismerek, akiknek a "kórós" plázásás családi program. Le lehet őket nézni azért, mert nem a templomban ülnek egész nap vagy nem virágot szednek, de ez van.

És ismét, nem nagyon érdekel, hogy mi volt 50 éve. Ennyi erővel eldobhatnánk a számitógépeinket, kukázhatnánk a telefonjainkat, stb. Én speciel nem hátrafelé szeretnék haladni, hanem előre.
Mangu
@Pestilence: Ez nem előre haladás, torz szemlélet, több össze nem illő dolog egybemosása. Amit ötven éve tettünk az biztosította az előre haladást, mely egy kicsit eltorzult, mert nem figyeltünk eléggé. Nem elég vívmányokat elérni, meg is kell tudni tartani.
@papa.49: Voltál már életedben kirándulni több napra, hol 100 km körzetben még ember se volt? Én voltam több napra és nem hiányzott mindaz, amit felsoroltál a szösszenetben.
Pestilence
@Mangu: Megtarthattuk volna a vasárnapi nyitvatartás "vivmányát", ha a kdnp nem akarta volna bebizonyitani, hogy ők is számitanak. (Ami persze nem igaz, mert nem számitanak.)

Egyébként, ne haragudj, de az nem érv, hogy Neked jó, ezért más is értsen egyet Veled.
Mangu
@Pestilence: Egyébként, ne haragudj, de az nem érv, hogy Neked jó, ezért más is értsen egyet Veled. - Én ilyet nem írtam sehol.
Az biztos, hogy a társadalmi értékrend nagyon eltorzult mesterséges behatások alapján, melyek nem véletlenül történtek.
Majd megint dönt az istenadta nép indulatból és nem értelemből és majd siránkozik, mint mindeddig az elmúlt 25 évben.
papa.49
@Mangu: Voltam képzeld amit felsoroltam az általad emlegetett családi programhoz kapcsolódó dolog, az meg mikor elmész a világvégére egyedül nagyon nem ez a kategória, mert ugye ilyenkor te is, én is jól felmálházva indulunk útnak az ismeretlenbe, legalábbis én úgy tettem...
Pestilence
@Mangu: Az az eltorzulás, hogy hiányolom azt, ami már megvolt, amihez hozzászoktunk, amit piti hatalmi harcok miatt vettek el?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.