Kiss László, az úszóválogatott lemondott szövetségi kapitánya kezdeményezte a MOB-nál a munkaviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetését – közölte az Origo érdeklődésére Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság sajtófőnöke.

Ha Kiss ezt nem teszi meg, a MOB megtette volna, hiszen a lemondásból következik, hogy megszűnik a kapitány munkaviszonya.

Mivel Kiss László a MOB Kiemelt Edzői Programján keresztül kapta a fizetését, havonta nagyjából 800 ezer és 1 millió között lehetett az összeg, amit zsebre tett.

Kiss Lászlóról kedden a privatkopo.hu internetes portál írta meg, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. A 75 éves szakember csütörtökön a magyar sport érdekeire, valamint a személyét ért támadás folytán megrendült egészségi állapotára hivatkozva lemondott tisztségéről. Egyben jelezte, hogy az "ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében" megtette a szükséges lépéseket.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
@Horizont: Na nekem is ez jutott eszembe, a nyugdíja . Azért gondolom nem lesz belőle hajléktalan.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
@Horizont: Na nekem is ez jutott eszembe, a nyugdíja . Azért gondolom nem lesz belőle hajléktalan.
zöldszem
Laca!
Ne sírj wazze amíg a Fidesz van hatalmon, megkapod a millát! Te is fentebb buksz!
kepkezelo.com/images/k4u8scbddnlmq4c4uv1b.jpg
Mobil123
@Horizont: Igen nálunk még van , de amit látnak a gyerekek az utcán , az iskolában, a tv-ben , a világban .. egyre nehezebb kordában , jó úton tartani őket .
eszegfu
@Mobil123: @Horizont: Nyilvánvaló, hogy "fáj" ennyi pénz elvesztése is. De azt gondolom legalább akkora fájdalommal jár: ha eddig volt "valaki" az uszodában és az uszósport körül, mostanra csak sima egyszerü nyugdijas lesz, nem lesz szükség a szaktudására és ugy általában nem lesz szükség rá... akik mellette álltak, igyekeznek minél előbb elfelejteni, sőt talán még a "barátai" is kerülni fogják... u.olyan "porszemként" élhet tovább, mint én, vagy bárki más... Ez sem mindegy...legalábbis szerintem.
Mobil123
@eszegfu: Ebben igazad van, de az országban rengeteg "porszem" van aki irdatlan sokat dolgozott életében becsülettel és próbál megélni kevéske nyugdíjából akiket sajnálok de az ilyen senkiházit nem sőt !!
Nagy ívben teszek arra hogy mennyit tett mert ha valaki egyszer lopott az lop legközelebb is. Nem hiszem el azt hogy csak egyszer tette meg a erőszakot . Az ilyen számomra nem ember. Hogy tudott évekig az emberek szemébe nézni tudván hogy tudják mit tett??? Az ilyennek nincs lelkiismerete egy deka sem.
eszegfu
@Mobil123: Én sem tudom sajnálni... az igaz. Bennem az is felvetődik, hogy hibásak azok a vezetők is a szövetségben, egyesületeknél, akik "tudtak" az esetről -- saját bevallásuk szerint -- és mégis edzőként foglalkoztatták. Érdekes módon sok minden most derül ki - legalábbis számunkra -- az uszók, vizilabdázók környékéről... Még az is elgondolkodtat: hátha igazából Gyárfástól akarnak "szabadulni" és ennek első lépése Kiss tettének ujbóli kiteregetése, hiszen Gyárfás bevallottan tudott mindenről és hallgatott... Őszintén: Kiss mit akar ma "tisztázni"?! Akkor kellett volna bizonyitania minden kétséget kizáróan: nem csinált semmit!
világlátó
Ez az egész , hajánál fogva előrángatott ügy úgy bűzlik ahogy van. Ma 75 éves ez a mester edző, aki oda juttatta az úszósportot ahol van.Amikor 21 éves volt, történt ami történt. Kiderült, büntetést kapott, egy részét letöltötte, azóta nem történt semmi erőszak az életében, eltelt 50 év, miért kellett mindezt elővenni?Nem Kiss László a célszemély.Másról van szó. Lehet hogy Gyárfás Tamás, lehet hogy Hosszú Katinka, lehet hogy más ügy és nem személy a célpont. De nézzük az egész ügyet, mint ügyet. Ha ilyenek előfordulhatnak, akkor itt senki nincs biztonságban. Ha csak a felső szintű közszereplőkre gondolunk, biztos hogy 50 év alatt szinte mindenki átesett néhány krízisen, néhány tévedésen, néhány, - ma már nem szívesen felvállalható - olyan eseményen, amire nem lehetnek büszkék. Mindegyikük retteghet, mikor bukkan fel egy kis oknyomozó újságíró, aki előszedi a korabeli események ügyiratait és máris kész a botrány, a karriernek annyi. Sok a kérdés. Akinek vaj van a füle mögött, az ne akarjon közszereplő lenni? Aki nem talál témát az újságja számára menjen el kutatónak és tárja fel a hazai politikusok előéletét? Itt mindenki elkövette vagy elmulasztotta elkövetni a feladatát legalább egyszer?Vagy talán annyira leamortizálódott az ország lakossága, hogy a legnagyobb öröme egy másik piszkos ügyeinek a feltárásában van?
A lényeg ezekben a kérdésekben rejlik. Felborúlt az ország normális élete, az arányok messze eltorzult módon formálódtak. A termelő erők és a termelési viszonyok közötti egyensúly letért a még elviselhető útról. Emberek rombolják le a korábbi évszázadokban, évtizedekben kialakúlt és úgy ahogy eddig tiszteletben tartott emberi kapcsolatokat, elveszett a diákok - tanárok közötti kulturált viszony, de elveszett a választott politikai vezetők iránti általános állampolgári tisztelet. Kiss László lemondása a sportvezetői posztjáról ennyi durvaság láttán érthető.Az ennyi durvaság kiagyalóit is nagy ívben repíteném a pályáról.
Erkölcsileg sem érthető ez a módszer
nevemnick
Bizonyított: 47 ezerből is meglehet élni...
nevemnick
@világlátó: ilyen amikor a fidess által kitalált karaktergyilkosság visszarúg.
wagabund
húúúbaszki...akkor a nyugdíja is ennek megfelelő mértékű...

...ezekuán bárhol, bármikor nyílvánosan megszólal, jöjjön rá az irgalmat nem ismerő szaporafosás..na persze klotyó sehol...
zöldszem
@világlátó: Kiss Lászlót felmented az erkölcsi bűntől. Miért, mert aranyakat szereztetett?Gondolod, hogy az első aranyérem után, a sértett mindent feledve éltette a Kiss Lászlót?
Erőszakos bűncselekményért jogerősen elítélték!
A pedofil papnak hány miatyánk után lehet megbocsájtani?
A gyilkosnak hány barátot kell szereznie, hogy eltörlődjön a bűne?
Kaphat állami kitüntetéseket bűnöző?
Lehet ilyen emberre gyerekek nevelését bízni? (Lehet Magyarországon)
Oké, hogy nem követte el még egyszer(talán)de, amikor rábízták a feladatot honnét voltak benne biztosak, hogy nem történik meg újra?
A sajtó pedig igen is, tegye a dolgát, még akkor is ha ebbe karrierek buknak bele!
Ami megtörtént azt hozzák nyilvánosságra!
Szókrakész
Mikor lesz már teljes letisztulás mindenhol?

A múlt komcsijait meneszteni, ha...,ha nem...
Szókrakész
És miért nem tett eddig(61 óta) semmilyen lépést, intézkedést?!?!?!
világlátó
@Horizont: @zöldszem: Ha csalódást okoztam, sajnálom. Amikor írtam előbbi hozzászólásomat, számoltam ezzel az eshetőséggel. Nem tudok most ezen az általam feltételezett, tájékoztatókból vett bűncselekményen és annak jogi úton vett elégtételén változtatni. 21 éves volt, ki tudja milyen intelligenciával, erkölcsi felkészültséggel, stb. tette amit tett. Ki tudja mi is történt valójában. Elítélték, megkapta a büntetését, letöltötte amennyit letöltött. Megbűnhődött. Eddig azt hittem, ezzel az ügy le van zárva. Most arról tájékoztattok hogy egyáltalán nincs így. Mentségemül csak egyet mondhatok, soha nem álltam bíróság előtt. Kiss László nem rokonom, nem barátom. Ő egy olyan sportvezető, aki ezidáig nem okozott gondot az úszósportnak, hanem inkább a javára volt.Még mindig úgy látom, aki egyszer bűnözött, megkapta ami jár, letöltötte, újra kezdheti az élete újra felépítését, okulva az elkövetett bűncselekmény tanulságaiból. Ez az ember úgy látszik, megtette. Minden téren hasznos tagja lett a sportközösségnek is, a városa közösségének is. Vagy talán sem az egyik, sem a másik közösség nem nézett vissza az élettörténetének ennek az embernek ?
Már sok hasonló eset történt itt nálunk. Nekiestünk embereknek, anélkül hogy végig gondoltuk volna elhamarkodott ítéletünk következményeit. Aztán csendben szégyenkeztünk.Sajnálnám ha emiatt elveszíteném kommentelő barátaim bizalmát, de nekem most is ez a véleményem. Én is ember vagyok. Sem több, sem kevesebb.
Itt sokan írtak, ki ezt , ki azt. Van aki lekomcsizta. Van aki a gyermekét félti tőle.Van aki a pedofil papokhoz hasonlítja.Van aki a bűnét egy gyilkoséhoz hasonlítja.Mint ha nem töltött volna el normális életvitellel, sportvezetőként több mint ötven évet. Nem is tudom ki csalódott nagyobbat. Ti az én hozzászólásom miatt véleményalkotási képességemben, vagy én a ti véleményeitek alapján a ti értékítélő képességetekben.Bennem ez nem merült fel kérdésként, mert azt hittem, itt a vélemények szabadon áramolhatnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.