Kiss László, az úszóválogatott lemondott szövetségi kapitánya kezdeményezte a MOB-nál a munkaviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetését – közölte az Origo érdeklődésére Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság sajtófőnöke.

Ha Kiss ezt nem teszi meg, a MOB megtette volna, hiszen a lemondásból következik, hogy megszűnik a kapitány munkaviszonya.

Mivel Kiss László a MOB Kiemelt Edzői Programján keresztül kapta a fizetését, havonta nagyjából 800 ezer és 1 millió között lehetett az összeg, amit zsebre tett.

Kiss Lászlóról kedden a privatkopo.hu internetes portál írta meg, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. A 75 éves szakember csütörtökön a magyar sport érdekeire, valamint a személyét ért támadás folytán megrendült egészségi állapotára hivatkozva lemondott tisztségéről. Egyben jelezte, hogy az "ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében" megtette a szükséges lépéseket.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
@Horizont: Na nekem is ez jutott eszembe, a nyugdíja . Azért gondolom nem lesz belőle hajléktalan.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
@világlátó: ilyen amikor a fidess által kitalált karaktergyilkosság visszarúg.
wagabund
húúúbaszki...akkor a nyugdíja is ennek megfelelő mértékű...

...ezekuán bárhol, bármikor nyílvánosan megszólal, jöjjön rá az irgalmat nem ismerő szaporafosás..na persze klotyó sehol...
zöldszem
@világlátó: Kiss Lászlót felmented az erkölcsi bűntől. Miért, mert aranyakat szereztetett?Gondolod, hogy az első aranyérem után, a sértett mindent feledve éltette a Kiss Lászlót?
Erőszakos bűncselekményért jogerősen elítélték!
A pedofil papnak hány miatyánk után lehet megbocsájtani?
A gyilkosnak hány barátot kell szereznie, hogy eltörlődjön a bűne?
Kaphat állami kitüntetéseket bűnöző?
Lehet ilyen emberre gyerekek nevelését bízni? (Lehet Magyarországon)
Oké, hogy nem követte el még egyszer(talán)de, amikor rábízták a feladatot honnét voltak benne biztosak, hogy nem történik meg újra?
A sajtó pedig igen is, tegye a dolgát, még akkor is ha ebbe karrierek buknak bele!
Ami megtörtént azt hozzák nyilvánosságra!
Szókrakész
Mikor lesz már teljes letisztulás mindenhol?

A múlt komcsijait meneszteni, ha...,ha nem...
Szókrakész
És miért nem tett eddig(61 óta) semmilyen lépést, intézkedést?!?!?!
világlátó
@Horizont: @zöldszem: Ha csalódást okoztam, sajnálom. Amikor írtam előbbi hozzászólásomat, számoltam ezzel az eshetőséggel. Nem tudok most ezen az általam feltételezett, tájékoztatókból vett bűncselekményen és annak jogi úton vett elégtételén változtatni. 21 éves volt, ki tudja milyen intelligenciával, erkölcsi felkészültséggel, stb. tette amit tett. Ki tudja mi is történt valójában. Elítélték, megkapta a büntetését, letöltötte amennyit letöltött. Megbűnhődött. Eddig azt hittem, ezzel az ügy le van zárva. Most arról tájékoztattok hogy egyáltalán nincs így. Mentségemül csak egyet mondhatok, soha nem álltam bíróság előtt. Kiss László nem rokonom, nem barátom. Ő egy olyan sportvezető, aki ezidáig nem okozott gondot az úszósportnak, hanem inkább a javára volt.Még mindig úgy látom, aki egyszer bűnözött, megkapta ami jár, letöltötte, újra kezdheti az élete újra felépítését, okulva az elkövetett bűncselekmény tanulságaiból. Ez az ember úgy látszik, megtette. Minden téren hasznos tagja lett a sportközösségnek is, a városa közösségének is. Vagy talán sem az egyik, sem a másik közösség nem nézett vissza az élettörténetének ennek az embernek ?
Már sok hasonló eset történt itt nálunk. Nekiestünk embereknek, anélkül hogy végig gondoltuk volna elhamarkodott ítéletünk következményeit. Aztán csendben szégyenkeztünk.Sajnálnám ha emiatt elveszíteném kommentelő barátaim bizalmát, de nekem most is ez a véleményem. Én is ember vagyok. Sem több, sem kevesebb.
Itt sokan írtak, ki ezt , ki azt. Van aki lekomcsizta. Van aki a gyermekét félti tőle.Van aki a pedofil papokhoz hasonlítja.Van aki a bűnét egy gyilkoséhoz hasonlítja.Mint ha nem töltött volna el normális életvitellel, sportvezetőként több mint ötven évet. Nem is tudom ki csalódott nagyobbat. Ti az én hozzászólásom miatt véleményalkotási képességemben, vagy én a ti véleményeitek alapján a ti értékítélő képességetekben.Bennem ez nem merült fel kérdésként, mert azt hittem, itt a vélemények szabadon áramolhatnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.