A Fidesz szerint a pedagógusok többsége "ráébredt arra", hogy csak felhasználják őket az egymást érő politikai akciókhoz.

A kormányzó párt közleményben reagált az 1200 iskolát és 25.000 pedagógust érintő sztrájkra, amilyenre 1995 óta nem volt példa Magyarországon.

Ebben azt írták: "ugyanazok, akik ma újra és újra hergelik a pedagógusokat, kormányzásuk alatt elvettek tőlük egyhavi bért vagy utcára tették őket".

Szerintük a PSZ elnöke, Galló Istvánné korábban azt nyilatkozta, hogy helyes a politikát bevinni az iskolába. Emellett kampányolt a szocialisták elnöke, Tóbiás József is, aki egyértelműen politikai célokra akarja használni a pedagógusokat – tették hozzá.

A Fidesz a közleményben azt állítja: az úgynevezett "polgári kormány" folyamatosan pótolja a Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és a szocialisták által a közneveléstől elvett forrásokat.

Míg a baloldal csődbe vitte az iskolákat és a településeket, ma az állam felelősséget vállal az iskolák fenntartásért és fejleszti azokat – állítja a Fidesz.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Vonyítanak mint a sarokba szorított állat !
Csak várjátok ki a végét mert lesz folytatás és még többen fognak
fellázadni !
Itt van idő !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizi30
Ezek jó hogy nem a dinoszauruszokra mutogatnak vissza, így hat év kormányzás után... :P Ez a gyurcsányozás, bajnaizás már nagyon unalmas!
Tudomásom szerint a GDP-hez százalékosan viszonyítva sose költöttünk még ilyen keveset az oktatásra, szóval nekem ezek ne akarják bemagyarázni, hogy a mostani balf@szok pótolják az akkori balf@szok által elvont forrásokat! Akkor óbégassanak ilyeneket, ha ténylegesen számokkal tudják igazolni!
Nagyon kéne már egy normális alakulat, akiben az emberek meglátják a reményt, mert jelenleg csak a nagyon sz@r és a kevésbé nagyon sz@r között lehet lehet választani.
gerike87
Majd ha a 2/3 elkergeti, még jobban fog! A végjáték elkezdődött..
nyanya001
Vonyítanak mint a sarokba szorított állat !
Csak várjátok ki a végét mert lesz folytatás és még többen fognak
fellázadni !
Itt van idő !!!
zöldszem
2006. 12. 15.
"Az iskolák közel tizedében csak 10 órakor kezdődött meg a tanítás. Volt olyan iskola, ahol kérték, a gyerekek addig ne menjenek be, de volt olyan is, ahol a nem sztrájkoló tanárok vigyáztak a diákokra. A demonstrációnak lesz folytatása."

24.hu/belfold/2006/12/15/folytatodhat_pedagogussztrajk/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201604
Toby
Vigyázat, a sarokba szorított patkányok támadnak ! Kéretik nem eteni hulladékkal a hulladékokat ! A patkányméreg jobban teljesít, a magyar rugós csapdák működnek !
Aláírás: közösképviselő.
Nagy Mária
Csak szeretnék szólni, engem senki nem használt fel, sőt nem is hergelt a sztrájkra. Saját kútfőből sztrájkoltam a hülyeség ellen.
világlátó
Ha az ellenzéki média / van ilyen egyáltalán? / ilyen produkcióra képes, amitől a kormányzó pártok ilyen idegesek, akkor mégis csak van itt ellenzékiség. Hasznos lenne, ha az mszp. végre feltárná, mit is művelt regnálása alatt. Hány iskolát és miért záratott be, mennyit vett el a pedagógusoktól, hány pedagógust tett az utcára., mennyi pénzt vont el az oktatásügytől.
Vagy cáfolják meg ezt az állandóan szajkózott rágalmat, vagy egyszerű mondatokkal ismerje be, de tegye hozzá azok indokait is. Ha az mszp erre nem képes, akkor Gyurcsány Ferenc tegye meg ezt, végre pontot téve erre a mantrázásra. Látnivaló, hogy a tömegmédia állandóan ismétlődő lózungjára épít a fidesz minden népbutító koncepciót. Mérések igazolják vissza ennek eredményességét. Ha ez így van, már pedig így van, Gyurcsány és Bajnai bűne az egekig ér már.Az egyszerű emberek már kívülről fújják ezt a lózungot " a Gyurcsány és Bajnai kormányok az évszázad legkorruptabb kormányai voltak..." Miközben látjuk, tapasztaljuk mi folyik itt 2010 óta. Csak az ellenzéki oldalon állóknak nincs olyan médiájuk, ahol egész álló nap azt sugároznák, ma éppen hány milliárdot tüntettek el " hivatalosan, a naponta hozott újabb és még újabb törvények szerint.A mai sztrájk mégis eredményes volt. Még akkor is ha sokan nem tudtak aktív részesei lenni , vagy nem is akartak részesei lenni a pedagógusok akciójának.Ki világnézeti okokból, ki a szolidaritás érzése eddig ismeretlen élménye hiánya miatt, ki pedig félelemből, állását érezve fenyegetve. Ahogy az előljáró szervek, most holnaptól a pedagógusok gyűjtsék össze, kik fenyegetőztek, kik jelezték szankcionálási szándékukat, kik voltak a jellemtelen árulkodók, feljelentők.Az erkölcsi ítélete egy normális tantestületnek nagyon komoly súllyal bír. A meghasonlottak, a megfélemlítettek számára adhat felmentő ítéletet, a jellemtelenek számára figyelmeztetést a személyi konzekvenciák meghozatalára. A pedagógus közösségek eljutottak ide, ami örvendetes.
glorianna
Nocsak-nocsak, mik vannak. Egyrészt megy a mantra, hogy a szoci-szdsz kormányok meggondolatlan bérfejlesztései (közalkalmazottak - igen: pedagógusok és eü-dolgozók is - 50%-os béremelése) vitték csődközelbe az országot, másrészt a fideszék szerint ugyanezek ugyanakkor elvettek-kirúgtak-bezártak, ezt a rettenetet nem képes a szorgalmatos fidesz-kdnp kormány hat év alatt legalább elviselhetővé tenni. Igaz siker, Mo kormánya zagyvaságokban tényleg jobban teljesít.
Desischado
Remélem, ez még csak a kezdet! Hajrá, és csatlakozzon minél több civil, szervezet! A nyugdíjasok is jöhetnek, és a közmunkások is például! És akkor orbánéknak a pofájukra fagy a vigyor!
Vizual
A FIDESZNEK már csak ez maradt. De ugye tölük is ideje már megkérdezni, ha ennyire ilyen az MSZP, miért csak pár koncepció gyanús ügyet sikerült összehozni. Mert az egyetelen simlise az MSZP-k már szabadult. Kár volt kikezdeniük a nyugdijasokkal.
emerencia
@világlátó: Minden szolidaritásom mellett azt kell, hogy mondjam, ezzel az országleállással túltolták a biciklit a pedagógusaink. Lényegében vadsztrájkra szólítottak fel bennünket! Nekem elcserélték a szabadnapomat úgyhogy tegnap mégis dolgoztam és sajna nem engedhettem meg magamnak az ötperces vadsztrájk luxusát. Sajnálatos, hogy bebizonyosodott: a politikusaink mellett a pedagógusok sem képesek a realitások talaján maradni.

Vajon, ha tegnap leállok, a pedagógusok szakszervezete megvéd engem? A saját szakszervezetem biztos nem, ezt már tapasztalatból tudom. :-( Nagyon úgy tűnik, hogy mi kizsákmányolt versenyszférások csak biodíszletnek kellettünk volna a pedagógusok jogos és túlzó követeléseihez.
nezelodo
Attól tartok, ez a sztrájk hatalmas lökést ad az orbáni demokrácia fejlődésének, és a sztrájkolókról kiderül az összes földrajztanár volt.
kukac50
Gyurcsány szlogennel saját tehetetlenségüket árulják el!
Kutyuska
@Nagy Mária: Javaslom, hogy nyílt levélben válaszoljanak a pedagógusok a kormánynak.
Tájékoztatni kellene őket, hogy a pedagógusok nem olyan szellemi szinten vannak, mint Erdősné vagy a kopaszok, akiket valóban fel lehetett használni politikai célra.
Hellcat
Akármikor a fidesz így kezdi a választ, hogy "A szocik voltak akik ez meg az..." Akkor egyértelmű ,hogy nincs rá érdemi válaszuk és ők is tudják, hogy nagy szarban vannak.
világlátó
@emerencia: Kedves Emerencia !Örülök hogy azért kifejezte itt a szolidaritását.A verseny szféra egy más kérdés.Ott a rendszer tapasztalatok, mérések, kialakúlt szokások szerint működik, a termelékenység nem engedi meg a leállásokat még öt percre sem.
Ön vadsztrájknak nevezi a pedagógusok sztrájkját.. Remélni tudom csak, hogy ezt nem Ön találta ki, hanem a versenyszféra jeles képviselője./ nem kívánja senki hogy Önök is túltolják a biciklit, ha egyszer majd már nem tűrik a modern kizsákmányolás maximális fokozatra kapcsolt tempóját, vagy éppen az ellenkezőjét, az időszakos leállásokat, időszakos bérekkel.
A pedagógusok helyzete hosszú idő alatt jutott idáig. Nem volt könnyű ezt az állapotot elérni, mert mint látja sokan fel sem ültek a biciklire, de még tolni sem akarták. Mégis ma már itt tartunk. A vadsztrájk helyett én eddig csak vadkapitalizmusról hallottam, amire a 19. - 20 . században a munkásság sztrájkokkal válaszolt, többségében sikerrel.Ezeket a sztrájkokat a korabeli szakszervezetek szervezték.Volt idő hogy hetekig sztrájkoltak, ez idő alatt a szakszervezetek által begyűjtött pénzből éltek. Ma erre nincs olyan szakszervezet, mert a tagdíjat nem hinném hogy szívesen befizetné a pedagógus társadalom. / ezt nem kritikaként írtam /De amint tudjuk, lemondtak egy napi bérükről.Hogy ez mennyi? 2 és 4 ezer Ft. között valahol.Most hallom, 2000 - 4000 Ft.-ért nem hajlandó a kereskedelemben dolgozó lemondani a szabad vasárnapjáról. Ennyi ma a 2 - 4 ezer Ft. értéke.
A versenyszféra szakszervezeti tevékenysége nulla. Ha majd a multi a sarokba szorul, akkor lesz szakszervezet, ami képviseli a dolgozók érdekeit. Ma a multi azt tesz amit akar. / Tisztelet a kivételeknek, mert van. /De a szakszervezetre hivatkozó hőzöngőket soha nem tűrte, ma sem tűri, holnap is így lesz, mert a multi , a tőke természete egészen más mint a munka természete. Ez a két természet egymással szöges ellentétben áll.
Az állam, benne a nekünk szolgáló kormány , nem multi.Csak érzéketlen és ostoba.
emerencia
@világlátó: Nem a pedagógusok sztrájkjára használtam a vadsztrájk szót. A pedagógusok sztrájkja meg volt szervezve, a mi ötperces sztrájkunk viszont nem. Ha mi tegnap megtagadjuk a munkát öt percre, nem véd meg senki a munkamegtagadás miatti következményektől. Miért olyan nehéz ezt a tanároknak megérteni, miért akartak ebbe minket belerángatni, miért nem számít a mi sorsunk nekik? A pedagógusok szakszervezete szerint azt jelenti a szolidaritás, ha a tőlük is védtelenebb munkavállalókat bajba sodorják?

Egy kis helyesbítés: a versenyszféra nemcsak a multicégeket jelenti, hanem a különféle nagyságú magyar tulajdonú cégeket is. A kereskedelmi alkalmazottak között pedig nincs mindenki a vasárnapi munka ellen. Ők nem mentek el a vasárnapi munka ellen tüntetni. Sokaknak közülük a legkisebb is számít, még az a kis vasárnapi pótlék is. Abban pedig egyetértek, hogy a nekünk szolgáló kormány érzéketlen és ostoba. Ebben nem kellene követnünk őket.
Vizual
@világlátó: Tudod, hogy sokszor egyetértek. De ebben a szakszervezet dologban nem. Addig amig a szakszervezet az állam fiokszervezte addig nincs komoly szakszervezet és sztrájk sincs. Munkabeszüntetés van, ha már belecsaptál a sztrájk történetébe talán nézd azt ami a lioni takácsok megmozdulása óta történt. Mert Emerenciának igaza van. Ebben a rendszerben rázos a sztrájkolás. Miért ? Mert gyáva népnek nincs hazája. (Bánk bán) Ezzel elkéstünk. Most nem beszélek az ilyen puha kezű dolgozókról. Ha érted...
nezelodo
Fogtok ti még jobban is vonyítani dakoták, amikor el kell számolni a tolvajlásaitokkal!
világlátó
Mindketten tanultunk arról, miként váltak a szakszervezeti vezetők a korabeli szocdem vezető politikusaivá.Opportunistává tették őket a korabeli munkaadóik.
Bocsánat, abba kell hagynom.
csa-csa
@nezelodo: soha azelőtt és eztán sem kell elszámolni egyik rohadék bagázsnak sem!
egyik hatalom kente a másikra a sarat és ezzel el volt intézve. nem is lesz másként ebbe a tetves országba a büdös életbe!
Jozefina
Csinálják a reklámot Gyurcsánynak!!!
prime777
@nyanya001: "Vonyítanak mint a sarokba szorított állat !
Csak várjátok ki a végét mert lesz folytatás és még többen fognak
fellázadni!"
Nem értelek téged sem.
Honnan veszitek azt,hogy vonyítanak?
2018-ban elsöprő többséggel választják újra majd a fideszt.
2/3-juk lesz megint.
2022-ben már nem lesznek EU-s pénzek.
De még akkor is el lehet hitetni a sok barommal mindent.
És persze sokan lesznek még kegyeltek,anyagi értelemben.
Talán 2026-ban nyílik majd lehetőség ezeket elkergetni.
De akkora már az egész haza fideszes kézen lesz feltehetően.
Az új kormány,ha lesz is ilyen,semmit nem tud majd velük csinálni.
Ennek az országnak ebből a tekintetből annyi.
Kivéve ha a nép vérre megy velük.Amire semmi esély,hiszen gyáva nép a magyar,fajtáját egy kis pénzért rögtön elárulni képes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.