A Portfolio.hu szerint első ránézésre valóban elenyészőnek tűnik a jövőre tervezett 0,9 százalékos nyugdíjemelés, de azzal valójában az infláció miatt ugyanúgy megőrizhető a nyugdíjak vásárlóereje, mint 5 éve egy 5 százalékos emeléssel. Az elmúlt 6 évben négyszer volt a nyugdíjemelés lényegesen nagyobb a tényleges inflációnál, így a törvényben előírtnál jóval többet kaptak a nyugdíjasok. 2011-ben és 2012-ben év közben kompenzálták őket, mert a tényleges infláció nagyobb lett a tervezettnél. Azóta viszont az előírtnál rendszeresen nagyobb nyugdíjemelést hajtottak végre. A gazdasági portál számításai szerint 2011 és 2016 között ez a „bőkezűség” összességében 282 milliárd forintot, 9, 6 százalékos nyugdíjemelés-többletet jelentett, ami meghaladja a 13. havi nyugdíjnak megfelelő 8,3%-os emelést, vagyis az Orbán-kormány lényegében visszahozta a 13. havi nyugdíjat és még adott is plusz 30 milliárdot.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ja persze lehet addig trükközni a számokkal amíg kurva jó kis propagandaanyag nem lesz belőle...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Ja persze lehet addig trükközni a számokkal amíg kurva jó kis propagandaanyag nem lesz belőle...
Toby
Na, nyugisok, még a végén vissza is kell fizetni az "adományból" !
nyanya001
Na igen a 0,9 % emelés is ezt tükrözi !
perfekt
Na nem írom le barátom nyugdíjas apjának,kendőzetlen véleményét,amiben szerepet kap egy valami, amit valakikbe kell helyezni, 'Isten segedelmével!
Mézike
@perfekt: Az én nugdíjas anyukámnak is valami ilyesmi a véleménye.
de ő hölgy lévén, csak az orra alatt morog.
Desischado
Ha nem lennék jól nevelt, most káromkodnék és köpnék egyet. De sajnos, nem tehetem. Így csak annyit írok, hogy soha ne legyen több egyetlen hazug rablónak se!
Feraj49
Előbb már leírtam,aki nagyon rossz volt matekból, elmegy az OV-hoz közgazdásznak.Ha számolni nem is tudnak,de legalább megtudják magyarázni.
RonaGyuri
pontosabban - ha igaz lenne - akkor is csak a 73.-at (6 év alatt 1 hónap) hozta volna össze!
perfekt
@Mézike: Ma már sajnos elfogy az intelligencia, a nyugodtság,mert mindég olyan hatások érik az embert,hogy sajnos kikívánkozik az emberből az obszcén jelző.
mariaberta
Ezt komoly és értelmesnek képzelt emberek mondják, és én vagyok tökhülye, vagy fordítva?
Mézike
@perfekt: Ez magyar sajátosság. Csak mi vagyunk képesek úgyszólván percekig cifrázni , úgy hogy közben egy szót nem ismétlünk meg.:-)
dr. prédikátor
Há ha én most beirnám hogy millent káromkodtam, akkor a föcskék kiköltöznének az eresz alul és mennének vissza Afrikába a gólyákkal együtt!
advocat
Ügyesen csinálták. Csak nem vettük észre. Ja! A németek miért kapnak 5 %-ot? Meret ott akkora az infláció? (Mondjuk az NDK-sok egy kicsit többet, mert ott azért szétnéznek, hogy ott alacsonyabb a nyugdíj, és a kormány ahol tud segít. Ott. Nemcsak Matolcsinak.)
Borsodi
Én meg a halálbüntetést állítanám vissza,és akik a saját népét becsapja,szándékosan megkárosítja /bank, politikus/ felakasztatnám.Vagy mint régen ha lopott valaki levágták a kezét.Belegondolok, ha találkozna a mutyis társaság Matolcsival és az orrukat érintenék össze mert már keze nem lenne egyiknek se.A parlamentbe láb felemeléssel szavazna sok politikus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.