A Portfolio.hu szerint első ránézésre valóban elenyészőnek tűnik a jövőre tervezett 0,9 százalékos nyugdíjemelés, de azzal valójában az infláció miatt ugyanúgy megőrizhető a nyugdíjak vásárlóereje, mint 5 éve egy 5 százalékos emeléssel. Az elmúlt 6 évben négyszer volt a nyugdíjemelés lényegesen nagyobb a tényleges inflációnál, így a törvényben előírtnál jóval többet kaptak a nyugdíjasok. 2011-ben és 2012-ben év közben kompenzálták őket, mert a tényleges infláció nagyobb lett a tervezettnél. Azóta viszont az előírtnál rendszeresen nagyobb nyugdíjemelést hajtottak végre. A gazdasági portál számításai szerint 2011 és 2016 között ez a „bőkezűség” összességében 282 milliárd forintot, 9, 6 százalékos nyugdíjemelés-többletet jelentett, ami meghaladja a 13. havi nyugdíjnak megfelelő 8,3%-os emelést, vagyis az Orbán-kormány lényegében visszahozta a 13. havi nyugdíjat és még adott is plusz 30 milliárdot.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ja persze lehet addig trükközni a számokkal amíg kurva jó kis propagandaanyag nem lesz belőle...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perfekt
@Mézike: Ma már sajnos elfogy az intelligencia, a nyugodtság,mert mindég olyan hatások érik az embert,hogy sajnos kikívánkozik az emberből az obszcén jelző.
mariaberta
Ezt komoly és értelmesnek képzelt emberek mondják, és én vagyok tökhülye, vagy fordítva?
Mézike
@perfekt: Ez magyar sajátosság. Csak mi vagyunk képesek úgyszólván percekig cifrázni , úgy hogy közben egy szót nem ismétlünk meg.:-)
dr. prédikátor
Há ha én most beirnám hogy millent káromkodtam, akkor a föcskék kiköltöznének az eresz alul és mennének vissza Afrikába a gólyákkal együtt!
advocat
Ügyesen csinálták. Csak nem vettük észre. Ja! A németek miért kapnak 5 %-ot? Meret ott akkora az infláció? (Mondjuk az NDK-sok egy kicsit többet, mert ott azért szétnéznek, hogy ott alacsonyabb a nyugdíj, és a kormány ahol tud segít. Ott. Nemcsak Matolcsinak.)
Borsodi
Én meg a halálbüntetést állítanám vissza,és akik a saját népét becsapja,szándékosan megkárosítja /bank, politikus/ felakasztatnám.Vagy mint régen ha lopott valaki levágták a kezét.Belegondolok, ha találkozna a mutyis társaság Matolcsival és az orrukat érintenék össze mert már keze nem lenne egyiknek se.A parlamentbe láb felemeléssel szavazna sok politikus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.