Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szerint igazságtalan a 0,9 százalékos nyugdíjemelés. A DK elnöke azt írja Facebookján:

Ha növekszik a gazdaság, ha növekednek a jövedelmek, akkor miért nem kapnak abból legalább egy keveset a nyugdíjasok is? Ez akkor is jogos követelés, ha a Fidesz iszonyatos nyugdíjpolitikája miatt 10-15 év múlva tényleg bajban lesz a nyugdíjkassza.

Gyurcsány hozzáteszi:

Még saját törvényét sem tartja be a kormány. Az MNB márciusi hivatalos inflációs előrejelzése szerint jövőre 2,4 százalékkal fog romlani a forint. Akkor mire fel a 0,9 százalék? Legyen világos: meglopják a nyugdíjasokat. És még ha év végén korrigálnak is, egy évig kamatmentesen fogják használni a pénzüket.

A politikus felhívja a figyelmet: az infláció alultervezése Orbán első kormányának kedvelt eszköze volt.

Mert az csökkenti a kiadásokat a tervben és növeli a bevételeket valóságban. A kettő közötti pár száz milliárd pedig szabadon elkölthető a kormány kénye-kedve szerint. Ne kételkedjünk! Magukra költik, a szó hétköznapi értelmében lopni fognak.

- zárja Gyurcsány.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Nincs mese !

Fel kell lázítani a nyugdíjasokat, ez mérhetelen aljasság azokkal szemben, akik átdolgozták életüket, a maradékot meg csóróságban töltik csak azért, mert egy mocskos, idióta elmebeteg állat, szórakozik velük a saját zsebe gyarapodására !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@1magyar: ma, 13:13 Az jó lenne, ha tudnának lázadni. De nem tudnak a legtöbben az agymosás után, és rossz helyre teszik az ikszet.
evacica
Nem először! Mér az első Orbán kormány idején is azt tette! A hazugsághoz, lopáshoz és nép butításhoz és az ellenfél lejártásához ért ez a kormány egyedül!
patyuka
Kétségbeejtő minálunk a köznapi tudat állapota! Mai nyomorúságunk okozójaként 6 esztendőnyi "jobbító változás" nyomán még mindig a szociakat: Gyurcsányt, Bajnait szapulni eleve nem vall éleslátásra, sőt: ez már szinte paranoia.
És azzal a paradoxonnal még el sem bajmolódtunk, hogy mi a francért visszamutogatni, ha a hatalmon lévők oly zseniálisan orvosolják a múlt hibáit...
.
Méghogy a lét határozza meg a tudatot?!
.
Tény ugyanis : sokak értékítélete és emlékezete egyaránt elképesztően kajla és szelektív. Pl.: minthogy a 13. havi nyugdíj/fizetés nem szerzett jog, legfeljebb köszönet járhatna érte azoknak, akik - megfontolt vagy könnyelmű döntéssel, de - adták, amíg be nem ütött a krach, tehát abszurd az 'elvettekegyhavinyugdíjat'-féle ágálás; és csak súlyosbítja a háborgók hamis tudatát, hogy az állítólagos "elvétel" kapcsán is összevissza hadoválnak, hiszen az uniós csatlakozás alapfeltételeként bevezetett konvergenciaprogram részeként B. G. kormánya szüntette meg teljesen a 13. havi juttatásokat, azaz Gy. F. nem vette el, hanem csak 80 ezer forintos szintre limitálta.
Ha bárki mégis apprehendál miatta, mi nyavalyáért nem a most regnálóknak címezi azt, hiszen szerintük - a gazdasági világválság akkori kényszerével szemben - most minden tekintetben szárnyal a gazdaságunk?!
Avagy: az inflációt kompenzálandó emelés kiszámításához mankóként miért nincs mostanság ún. nyugdíjas kosár?
.
Sajnálatos, de hosszan lehetne még sorolni a mindazokat a tudati tévképzeteket, amelyek miatt szinte kilátástalannak tűnik egy kardinális változás...
advocat
Ha Matolcsy öt millát keres, akkor a nyugdíjasok az egyre jobban teljesítő országban (mert a magyar reformok működnek!!!) nem kaphatnánek egy kis pluszt. Mint a rendőrök, orvosok, stb. Jó ne 40-50 %-ot, de TIZET. Ők szenvedték végig a szocializmust. Is. Vagy az csak használt nekik?
advocat
Az előző kormány is jócskán rontott a nyugdíjakon. A mostanitól mire számítunk? Csak most üygesednek. És miért csak az infláció mértékeével? Ja, a gyümölcsök ára a fagyok miatt 25 %-al, vagy többel drágul Azt hova számolják el. Persze egyenek C vitamint. Legyen az elég. Minek a flanc?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.