Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szerint igazságtalan a 0,9 százalékos nyugdíjemelés. A DK elnöke azt írja Facebookján:

Ha növekszik a gazdaság, ha növekednek a jövedelmek, akkor miért nem kapnak abból legalább egy keveset a nyugdíjasok is? Ez akkor is jogos követelés, ha a Fidesz iszonyatos nyugdíjpolitikája miatt 10-15 év múlva tényleg bajban lesz a nyugdíjkassza.

Gyurcsány hozzáteszi:

Még saját törvényét sem tartja be a kormány. Az MNB márciusi hivatalos inflációs előrejelzése szerint jövőre 2,4 százalékkal fog romlani a forint. Akkor mire fel a 0,9 százalék? Legyen világos: meglopják a nyugdíjasokat. És még ha év végén korrigálnak is, egy évig kamatmentesen fogják használni a pénzüket.

A politikus felhívja a figyelmet: az infláció alultervezése Orbán első kormányának kedvelt eszköze volt.

Mert az csökkenti a kiadásokat a tervben és növeli a bevételeket valóságban. A kettő közötti pár száz milliárd pedig szabadon elkölthető a kormány kénye-kedve szerint. Ne kételkedjünk! Magukra költik, a szó hétköznapi értelmében lopni fognak.

- zárja Gyurcsány.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Nincs mese !

Fel kell lázítani a nyugdíjasokat, ez mérhetelen aljasság azokkal szemben, akik átdolgozták életüket, a maradékot meg csóróságban töltik csak azért, mert egy mocskos, idióta elmebeteg állat, szórakozik velük a saját zsebe gyarapodására !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Akár mennyire nem kedvelem a gyureszt...sajnos igaza van.
pbalage
dehogy, hiszen pont most adnak nekik 0,9% emelést...
a nyugdíjasok szerintem mind ki is mennek békemenetelni a kormány melletti megnyilvánulásuk érdekében.
Legalábbis ez a fidesz terve.
Járókeret rally.
1magyar
Százalékos arányban annyit kellene emelni mint a Matolcsy és tsai
béremelése!
glorianna
@pbalage: "pont most adnak nekik" bocs, helyesbítek: pont most _ígértek_ nekik, 2017-re.
Toby
Nincs mese !

Fel kell lázítani a nyugdíjasokat, ez mérhetelen aljasság azokkal szemben, akik átdolgozták életüket, a maradékot meg csóróságban töltik csak azért, mert egy mocskos, idióta elmebeteg állat, szórakozik velük a saját zsebe gyarapodására !
silber13
@pbalage: Zseniális az utolsó mondatod...
silber13
Ettől függetlenül hol vannak a fityiszes rajongók, trollok? Kussolás állapotában leledzenek?
Toby
@silber13: Magyarázzák a csalédi nyugdíjasoknak, hogy a 0.9 % több, mint a 0.0 % ! Mert "Gyurcsány-Bajnai-Soros..."
wagabund
@Toby: szia!
Jól látod, fel kellene lázítani a nyugdíjasokta!..Én is az vagyok tíz éve, fel is vagyok lázadva...de a többi pár százezer, vagy millió vidéki, nagyon elzártan élő sorstársammal mi van? néhányan nem is értik, mennyi is az a 0,9%..pont úgy mint mennyi az a milliárd...

a fidesz nagyon jól tudja, hogy ez a réteg csak a szavazásra vehető rá, arra is valami nagy fondorlattal..oda még valahogy elmegy, talán még az iksz helyét is látja, de ettől többet kevesektől lehet várni..hogy beutazzon valamelyik városba tüntetni? azt már nem hiszem...

pedig ez lenne a megoldás..ijesztő lenne több tízezer idős ember, amint egyszerre felmutatja középső ujjacskáját a Kossuth téren...
wagabund
"A Fidesz meglopja a nyugdíjasokat!"

még ha csak a fidesz.. de itt a kisközértben könnyes szemmel mondta egy néni, hogy már élni sincs kedve, amióta megtudta, hogy Medgyessy is százmilliókkal lopta meg a nyugdíjasokat...mert ez a pénz onnan is hiányzik..
aztán vett egy kis párizsit, tejet, krumplit...
Toby
@wagabund: Nem kifejezetten a tüntetés a módja, bőven elég, ha a gyerekek, szomszéldok, rokonok elmesélik a nyugdíjasnak, hogy miért nem kell a karámra szavazni és hova tűnek a százmilliárdok és mire !
csa-csa
@Toby: példul! többek között a Bajnaiék törölték el a 13. havi nyugdíjat. először a felét, aztán annyi esze volt annak a genyának hogy ahogy megválasztották azonnal eltörölte a másik felét is.
nem is tudják (ill. carnak rá) mennyit számított a kisnyugdíjasnak ha csak egy évben egyszer is!
úgy hogy forduljon fel egytől egyig az a mocsadék tolvaj bagázs odafent!
silber13
@csa-csa: Mellesleg 6 éve volt ennek a cégéres gazember társaságnak visszaadni azt a 13%-ot De nem tették.
Cicamama55
@Toby: Nem kell lázítani, lázonganak azok maguktól is! Ezzel az intézkedéssel legalább mínusz 10%-ot esett a Fidesz népszerűsége!
vonotok
@Toby: Még egy pár jelzőt nyugodtan bele írhattál volna.
vonotok
Az a baj,hogy ezek a sorok / Gyurcsány F. / nagyon kevés, szegénységben tengődő nyugdíjashoz el sem jutnak.
Peller Anikó
@Cicamama: Lázonganak? Hiszen egy nyugdíjas annak örül ha lukas a feneke és el tud csoszogni a vécéig. Ha elviszik őket szavazni akkor meg a rosszabbikra voksolnak. Csókolgatják a vezír apjuk kezecskecskéit és négykézláb bámulják az emmeggyet. Legutóbbis képtelenek voltak elmenni szavazni. Jahh, hogy kire is? Hát ez meg a másik végzetes probléma.
justhpeter
Akárki akármit is mond a nyugdíjasok eldönthetik a választást 2018-ban.
bence
@silber13: ! Nyugodj bele nekik meg van a jussuk ! Nem véletlenül kussolnak !
Mangu
@Toby: @csa-csa: Mert hagyták, beletörődtek, megérdemlik.
Igazat adok "Peller Anikónak", meg kell nézni egy CÖF-ös menetet, vagy régebbi Fecó elleni tüntetést. Az igazság "justhpeter"-nél van, ha egy tényleges ellenzéki összefogást tudnának összehozni a FIDESZ kigolyózására, különben marad minden a régiben.
Egyébkén én is nyugdíjas vagyok és sajna ismerem "sorstársaim" mentalitását.
Cicamama55
@Peller Anikó:Elég lealacsonyító a véleménye a nyugdíjasokról...
Desischado
@Cicamama55: Pedig most az egyszer igaza van, sajnos. Nem hallom, hogy morgolódnának! És sajnos, rengetegnek mindent be lehet mesélni. Felvilágosítás kell, és akkor talán a nyugdíjasok is felébrednek!
Peller Anikó
@Desischado: a felvilágosítás megy ezerrel az emmeggyen Mega többin. Az eü-ben meg az altatás megy ugyanígy. Az oktatásban is megy a felsötétítés. Kulfoldon megy a voksok vásárlása, a parlagmentben mega gombok vásárlása (jó fizetésért). Ki fog itt felébredni? A nyugdíjas? Meg se éri a 18-at. 100 000 ember ha érti mi történik semmi sem történik.
mariaberta
Úgy kell nekik, miért szavaztak -főleg a nyanyák- rájuk,,,, itt a hála.
Borsodi
Legtöbb idős nyugdíjas egész életében egy munka helyen dolgozott becsületben megöregedett a törvényt tiszteletben tartva éltek,nincsenek hozzá szokva az állandó hazudozásokhoz.Amit mond a miniszter elhiszik készpénznek tekintik.Az én Édesanyámat sem lehet meggyőzni mindig a meglévő miniszterben bízik,hiába mondom neki,ne higgye el még azt se amit kérdeznek? Annak örülhet,hogy van még nyugdíja mert nekünk az se lesz!Sőt aki esetleg dolgozik,a nyugdíjat már nem fogja megélni,az biztos.
kkalman
Nem csak a nyugdíjasokat lopják meg, hanem mindenkit. Csak sokan ezt nem veszik észre.
@nusika: ma, 22:48 Ugyan utálom a Csányit is, de most legalább bevallotta, hogy a fociakadémiák közpénzből működnek.
kukac50
Az alsó 8 millió embertől lopnak! a felső 500 ezernek adják oda amit ellopnak!
szaboria1
Nem csak most de már 1999-ben is meglopta. 10 év alatt potom fejenként 1 millával károsítottak meg sok nyugdíjast akkor.
Toby
Csaxólok:

Már elkezdték gyűjteni az áfakiesés pótlását és a kedvezményes internet kiesőjét - fizetős lesz a tv-2 és az RTL is a szolgáltatólknak (?) de nyilván nekünk, mert továbbhárítják, az tuti !
Jozefina
Szerintem a nyugdíjasok is rájöttek, csak reménykednek, hogy talán mégse. A baj, hogy ennek érdekében nem tesznek semmit.
1magyar
Az öregek csak a szavazófülkében tudnak lázadni.
kkalman
@1magyar: ma, 13:13 Az jó lenne, ha tudnának lázadni. De nem tudnak a legtöbben az agymosás után, és rossz helyre teszik az ikszet.
evacica
Nem először! Mér az első Orbán kormány idején is azt tette! A hazugsághoz, lopáshoz és nép butításhoz és az ellenfél lejártásához ért ez a kormány egyedül!
patyuka
Kétségbeejtő minálunk a köznapi tudat állapota! Mai nyomorúságunk okozójaként 6 esztendőnyi "jobbító változás" nyomán még mindig a szociakat: Gyurcsányt, Bajnait szapulni eleve nem vall éleslátásra, sőt: ez már szinte paranoia.
És azzal a paradoxonnal még el sem bajmolódtunk, hogy mi a francért visszamutogatni, ha a hatalmon lévők oly zseniálisan orvosolják a múlt hibáit...
.
Méghogy a lét határozza meg a tudatot?!
.
Tény ugyanis : sokak értékítélete és emlékezete egyaránt elképesztően kajla és szelektív. Pl.: minthogy a 13. havi nyugdíj/fizetés nem szerzett jog, legfeljebb köszönet járhatna érte azoknak, akik - megfontolt vagy könnyelmű döntéssel, de - adták, amíg be nem ütött a krach, tehát abszurd az 'elvettekegyhavinyugdíjat'-féle ágálás; és csak súlyosbítja a háborgók hamis tudatát, hogy az állítólagos "elvétel" kapcsán is összevissza hadoválnak, hiszen az uniós csatlakozás alapfeltételeként bevezetett konvergenciaprogram részeként B. G. kormánya szüntette meg teljesen a 13. havi juttatásokat, azaz Gy. F. nem vette el, hanem csak 80 ezer forintos szintre limitálta.
Ha bárki mégis apprehendál miatta, mi nyavalyáért nem a most regnálóknak címezi azt, hiszen szerintük - a gazdasági világválság akkori kényszerével szemben - most minden tekintetben szárnyal a gazdaságunk?!
Avagy: az inflációt kompenzálandó emelés kiszámításához mankóként miért nincs mostanság ún. nyugdíjas kosár?
.
Sajnálatos, de hosszan lehetne még sorolni a mindazokat a tudati tévképzeteket, amelyek miatt szinte kilátástalannak tűnik egy kardinális változás...
advocat
Ha Matolcsy öt millát keres, akkor a nyugdíjasok az egyre jobban teljesítő országban (mert a magyar reformok működnek!!!) nem kaphatnánek egy kis pluszt. Mint a rendőrök, orvosok, stb. Jó ne 40-50 %-ot, de TIZET. Ők szenvedték végig a szocializmust. Is. Vagy az csak használt nekik?
advocat
Az előző kormány is jócskán rontott a nyugdíjakon. A mostanitól mire számítunk? Csak most üygesednek. És miért csak az infláció mértékeével? Ja, a gyümölcsök ára a fagyok miatt 25 %-al, vagy többel drágul Azt hova számolják el. Persze egyenek C vitamint. Legyen az elég. Minek a flanc?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.