Politikai blöffnek tartja Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, hogy a szocialisták több mint százezer összegyűjtött aláírásra hivatkozva azt kérik, hogy az általuk támogatott kérdésekről a kvótareferendummal egy napon legyen népszavazás.

A politikus hétfői budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a szocialisták javaslata

"a törvények abszolút nem értését mutatja, sőt az MSZP elnök-frakcióvezetője nyílt és tudatos törvénysértésre szólította fel a parlamentet".

A Fidesz frakcióvezetője teljes képtelenségnek nevezte, hogy a népszavazásokat egyszerre írják ki, ezt ugyanis a törvényi határidők nem teszik lehetővé.

"Az egész ügy kizárólag arról szól, hogy a szocialisták kétségbeesetten próbálják összekeverni a különböző népszavazási kérdéseket, mert szemmel láthatólag nekik nagyon kellemetlen az az álláspont, amelyet képviselnek (...), nevezetesen, hogy kifejezetten bevándorláspártiak"

- mondta Kósa Lajos.

Az MSZP az állami földek eladásának tilalmával és az állami cégvezetők bérplafonjával kapcsolatos népszavazásokhoz gyűjt aláírásokat.

Kósa Lajos arról is beszélt, hogy a parlament hétfőn a házszabálytól eltérve úgy döntött, még ezen az ülésén – várhatóan kedden – határoz a kényszerbetelepítési kvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazás elrendeléséről. Megjegyezte, hogy a "bevándorláspárti, migránspárti" balliberális oldal elutasította a kezdeményezést.

A frakcióvezető szerint a referendum tétje az, hogy az Európai Unió kényszerítheti-e a magyarokra arra, hogy olyan tömegekkel kelljen együtt élniük, akiket nem ismernek.

A politikust megkérdezték arról, hogy a DK – Kiss László volt úszókapitány 50 évvel ezelőtti szexuális zaklatási ügye miatt – a versenysportban előforduló testi és lelki bántalmazásokat, szexuális bűncselekményeket vizsgáló bizottságot állítana fel. Kósa Lajos képtelennek nevezte a DK felvetését. Kiss László ügyére utalva azt mondta:

egy 50 évvel ezelőtti esetről van szó, amelyre a büntetést kirótták, azt teljesítették.

Szerinte az egy "rendkívül bántó sugalmazás" a sportvilágra nézve, ha egy 50 évvel ezelőtti ilyen ügyet kiragadva akarnak bizottságot felállítani a versenysportban előforduló bántalmazások kivizsgálására.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Egyértelmű volt, hogy nem fognak belemenni és mindenféle szarral riogatnak amiről holnapra kiderül, hogy kamu.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kutyuska
Ne vicceljen már kupakos Lala. A törvényi határidőkkel próbál érvelni. Segítek: valamelyik semmiesző fidesz-kdnp-s képviselő indítványozza ma, hogy módosítsák a törvényt, holnap szavazzák meg a Parlamentben és már elhárul az akadály.
Minden más olyan esetben, amikor sumákolnak, alkalmazzák ezt a módszert, most mi az akadálya.
Hellcat
Egyértelmű volt, hogy nem fognak belemenni és mindenféle szarral riogatnak amiről holnapra kiderül, hogy kamu.
eugen4402
Eszem megáll!!! Tóbiás árulja a letelepedési kötvényeket..?
Toby
Arról ugass idióta, hogy mi van a letelepedési kötvényekkel - hol a lé ?
Mitntha nem a szocik üzleteltek volna ezzel ! Az orosz és ukrán hírszerző szolgálatok már a spájzban vannak ! De talán a románok és a szerbel is !
justhpeter
@Toby: Pontosan ezért nem beszélnek róla.
Bringás
Miért riogatás az, ha leírják, mit is vallanak a baloldali politikusok a bevándorlásról?
Desischado
lalának már megint elgurult a gyógyszere?
kukac50
Ha adnak kölcsön pénzt letelepedési kötvényért,akkor jöhetnek Kósa úr?
Azok fizessék vissza a kötvények értékét akik a hasznot eltették!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.