Felmondólevelet visz az MSZP elnök-frakcióvezetője Matolcsy Györgynek, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének, mert az ellenzéki politikus szerint a jegybanki alapítványokon keresztül a Fidesz választási kampányát támogatják. 

Tóbiás József kedden Budapesten, sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet: a jegybanktörvény szerint az MNB politikamentesen működik, vezetői függetlenek a politikától. Hozzátette: az elmúlt napok hírei alapján ugyanakkor világos, hogy Matolcsy György közvetetten a Fidesz esetleges választási győzelmét hívatott támogatni azokból a milliárdokból, amelyek az alapítványain keresztül rendelkezésére állnak.

Szerinte ezzel az is világossá vált, hogy az MNB elnöke törvényi értelemben nem független, hanem fideszes politikus. Ha pedig politizálni akar, azt nem jegybankelnökként kell megtennie – közölte. Tóbiás József elmondta, hogy ebben segíteni akarják, ezért szerdán elmegy az MNB-be és átadja a felmondólevelet Matolcsy Györgynek.

Még az eddigieknél is indokoltabbá vált, hogy parlamenti vizsgálóbizottságot hozzanak létre Matolcsy György jegybankelnök ügyeinek kivizsgálására – vélekedett az MSZP-s politikus. Kedden meglesz a szükséges számú képviselői aláírás a határozati javaslathoz – fűzte hozzá.

Az országgyűlési törvény szerint vizsgálóbizottság létrehozását a képviselők egyötöde kezdeményezheti.

Kérdésre válaszolva Tóbiás József beszélt arról, hogy az MSZP kifizette a Török Zsoltra, az MSZP volt szóvivőjére a bíróság által kirótt bírságot. Török Zsolt a Facebookon közölte, hogy egy 2013-as, a magánnyugdíjvagyon eltűnéséről tett kijelentése miatt pert vesztett Selmeczi Gabriella (Fidesz) ellen, és pénzt gyűjt, mert nem tudja kifizetni az összesen több mint félmillió forintos kártérítést és százezres perköltséget.

Közölte azt is, hogy nem támogatják az Uber alkalmazás blokkolásáról szóló törvényjavaslatot. Hozzátette: meg kellene teremteni a szolgáltatás működtetésének biztonságos feltételeit.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
oldalra kell tartani, akkor talán meglátja valamelyik szeme.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bringás
Tóbiás mióta munkáltatója Matolcsynak? Még egy szánalmas performansz!
pbalage
oldalra kell tartani, akkor talán meglátja valamelyik szeme.
colibri
@Bringás: Ha a két embert egymás mellé állítom, egyértelműen Matolcsy a szánalmas performansz! Felesleges dicsőiteni, nem veszed észre, hogy csupa csokis a nyelved?
Bringás
@colibri: Orbán elégedett Matolcsyval, így én is! Ez az illiberális modell nagyon bejött!
prime777
@Bringás: "Orbán elégedett Matolcsyval, így én is! Ez az illiberális modell nagyon bejött!"
Baszki,hát az ilyen "agymosottak" miatt tart az ország ott ahol.
Ekkora ótvaros szaros szervilizmust életemben nem találkoztam. :-D
Illetve ritkán látni ilyet.
Bringás
@prime777: Tudod, mi választottuk meg a Fideszt! Én nem látom okát annak, hogy elpártoljak tőlük! A Jobbikkal együtt az ország legnagyobb részét képviseljük! Te abból a bukott és vert kisebbségből akarod megmondani, hogy mi a helyes? Nem! A helyes az lesz, mikor a választások után kiderül, ki nyert megint! És mi fogunk!
Katalina62
@Bringás: Ha Orbán Viktor azt mondja, hogy ugorj a kútba? Akkor...?
Bringás
@Katalina62: Látom én is a hibákat, de ez még mindig a legjobb rendszer a felhozatalból!
eszegfu
@Bringás: Ez Neked "bejön"?! Egyáltalán tudod mi az az "illiberális modell"?! Irányitott, részleges, üres demokrácia a polgári szabadságjogok nagyfoku korlátozásával. Papiron, a parlamentben tényleg 2/3-os többsége van, de a 8 millió szavazóképes lakosságból mindössze 2,4 millió szavazott a Fideszre, kb. 800 ezren a Jobbikra. Azért azt is látnod kell/kellene, hogy lehet a Jobbik azt gondolja: "mi" a Fidesszel együtt, de ők bizony nem ezt gondolják! Nem vitatkozok Veled, csupán a véleményemet irtam erről.
Bringás
@eszegfu: Tudod, nem kötelező szavazni! Erre mondják, hogy ők a lábukkal szavaztak!
És honnan tudod, hogy nem a Fideszre szavaztak volna? Nekik így is jó, hát otthon maradtak! Ha annyira akarták volna a szocikat, eljöhettek volna!
silber13
@Bringás: Te is elégedett vagy! Naná! Ha a vezíred megnyikkan, nálad azonnal beindul a pavlovi reflex és nyáladzani kezdesz az örömtől.
Bringás
@silber13: Attól, hogy engem sértegetsz, nem változik a helyzet! Még ebben a migráns kérdésben sem tudott az ellenzék normálisan viselkedni!
eszegfu
@Katalina62: Na ez jutott elsőre nekem is eszembe! Legjobb példája a "hivőknek"! O.V. megmondta, akkor az ugy is van, az a helyes! Még gondolkodni sem kell! Eddig sem biztam a Jobbikban, de ez mostanra egyre erősebb!
Toby
@Bringás: "A Jobbikkal együtt az ország legnagyobb részét képviseljük! " Az a gond, hogy erről csak te tudsz ! Arról külön nem beszélve, hogy a fideszesek zöme is, tartózkodik egy jobbikos együttműködéstől !
sziha
@Toby: Pssssszt! Ezt meg nem mondtak neki fentrol...
eszegfu
@Toby: 16:08 "Öccse"!! Ezt jól eltaláltad!:)))
justhpeter
@Bringás: Hagyd abba a folyamatos provokálást, tudom, hogy nem vagy ennyire oktondi.
bra048
@verőce21: Már csak egy kérdés van. Víz alá nyomták Tóbit, vagy oda bújt a Fidesz elől ?
/Szerintem nem alkalmas pártvezetőnek, ami a nemsokára esedékes választáson reméljük kiderül. Annyi karizmája sincs, mint a jó "meseházy" úrnak...)
Bringás
@justhpeter: Tetszik, ahogy ugranak védeni a mundért! A védhetetlent!
Bringás
@Toby: Nem csak én tudok erről, hanem a 2/3 is!
Toby
@Bringás: Rejtély, hogy milyen 2/3-nál fagytál le! Ugyanis a parlamenti már csak karámlom! A választási meg soha nem volt 2/3, a karám, 2014-ben a választók 27 %-át kapta, amely felénk nem egyenlő a 2/3-dal!
Felétek?
Bringás
@Toby: Álmodozz csak. Most már nincs 2/3, de volt! Te meg csak álmodozz!
Toby
@Bringás: Egy rövid kivizsgálást érdemes lenne kijárnod, ha egy sorral később másra emlékszel, mint amit korábban írtál!
(" Nem csak én tudok erről, hanem a 2/3 is! ) Ja és mi van a milyen álommal? Mit sejtesz, miért nincs már 2/3, mert annyira fasza volt a gengszterhorda?
Megygőztél arról, hogy nem bohockodás, amit itt előadsz, hanem csak ennyit tudsz!
Bringás
@Toby: Mert a libsi média neki ugrott idegen pénzen! Ennyi!
eugen4402
@Toby: Valamikor rengeteg dolog történt, ami mára köddé vált. Pl. Magyarország határait is négy tenger mosta, addig, ameddig a sok mosástól így összement...
Toby
@Bringás: Aha, szóval eljutunk az agybeteg, paranoiás "háttérhatalomig" ? Van önálló véleményed is, vagy vonáét és orbáncét fonod össze?
Bringás
@Bringás: Mit nem értesz ezen? A patkányok újra támadnak!
Bringás
@Toby: Mit nem értesz ezen? A patkányok újra támadnak!
Toby
@Bringás: Mi ez a duplex játék a válasszal? Orbáncék tudják, hogy még te is patkányozod a karámot?
Bringás
@Toby: A patkányokat te is tudod kik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.