Magyarország szorosabbra fűzi kapcsolatait a Mordvin Köztársasággal (az Orosz Föderáció egyik tagköztársasága), ez segítheti, hogy mérséklődjön a visszaesés a magyar-orosz gazdasági együttműködésben – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

A miniszter Vlagyimir Dmitrijevics Volkovval, az oroszországi Mordvin Köztársaság vezetőjével folytatott megbeszélést, majd gazdasági együttműködési megállapodást írtak alá.

Szijjártó lát fantáziát a magyar-mordvin kapcsolatokban

Az ezt követő sajtótájékoztatón Szijjártó Péter kiemelte: a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok visszaesésének legnagyobb vesztese a mezőgazdaság volt, és most ez játszathatja a vezető szerepet a magyar-mordvin együttműködésben.

Vlagyimir Dmitrijevics Volkov hangsúlyozta: a Mordvin Köztársaság nagyra értékeli az együttműködést Magyarországgal.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Szájjártató későn született, pedig milyen remek csinovnyik lehetett volna a Lomonoszovon! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Szájjártató későn született, pedig milyen remek csinovnyik lehetett volna a Lomonoszovon! =))
simmering73
Éljen a megbonthatatlan mordvin-magyar barátság,
nyanya001
Ez a takonyurbina annyit ért a külügyhöz, mint hajdú a harangöntéshez !
Nil
nagy a fantáziám- de ehhez túl kicsi- én nem lát benne semmi előnyöset a nép számára
Szókrakész
Szijj Ártó Pjotr!!!

Én nem a fantáziát, hanem az eredményeket akarom látni!!!
zöldszem
kepkezelo.com/images/puft05givesug8d40eaa.jpg

Mekkora orosz imádók lettek a Fidesz fiuk, mióta rájöttek, hogy a civilizált világban már senki nem fogadja őket.
Mit mondott 2010-ben Orbán? "Magyarország a mai napon megerősítette a demokrácia melletti elkötelezettségét, helyét Európában és az Európai Unióban. " " A magyar emberek a mai napon megbuktatták a hatalommal visszaélő oligarchák rendszerét, és helyette megalapítottak egy új rendszert: a nemzeti együttműködés rendszerét" " A magáncélokat, a magánérdekeket szolgáló, a magánhatalmat építő politika napjai ma leáldoztak, és nem fogjuk hagyni, hogy még egyszer visszatérjenek." Csak néhány mondat a múltból,amely ma kissé hamiskásnak tűnik...Mondhatnám orbitális hazugság!
eugen4402
Esetleg a Piréz Birodalommal is felvehetnénk a külgazdasági kapcsolatokat. Állítólag potom pénzért árulják ott a lejárt szavatosságú atomerőműveket, viszont a női fogkefe-gyártásuk a világ élvonalában található. Szakértők szerint az angol királyi família hölgytagjai is piréz fogkefével kefélnek...:-)
Toby
"Itt az idő" a nyenyecekkel és a hugyácokkal is felvenni a kapcsolatot a keleti nyitogatás jegyében!
Bringás
Még ennyi értetlent! Gazdasági kapcsolat jól jön, de itt minden huhogó csak fikázni tud! Ennyi tehetséggek takony szakon végzett senkiháziak bírálnak. Erőtlen, semmi és főleg hamis! Szerencsétlenek!
szmeagol
@Bringás: Sztem magadról és népnemzeti hordádról mondasz véleményt!
Mondj - csak egy terméket, amit tőlük tudunk kapni, vagy nekik adni!
Eddig nem is hallottál róluk!
Akkor ki is a szerencsétlen?
szmeagol
@zöldszem: Hogy Te miket találsz! :-)
Bringás
@szmeagol: A válasz egyszerű: te! Nem érdekel kik, de emberek, így esznek, isznak, alszanak, dolgoznak, tehát kell nekik valami, amit mi tudunk termelni. Ezt nem belátni mélysötétség, sőt attól súlyosabb!
papa.49
@szmeagol: Erre már csak azt lehet mondani ,,boldogok a lelki szegények,, akik azt se tudják mit fogunk eladni, és mit fogunk venni tőlük, DE BIZTOS JÓ ÜZLET LESZ mondá a Rákosi elvtárs)))))))))))))))))
szmeagol
@Bringás: Olvasd el "papa.49"-et, oszt' jónapot! :-)
papa.49
@zöldszem: Kösz ezeket a ,,gyöngyszemeket,, alkalomadtán jó lesz meríteni belőle a hülyeségei hallatán!!!
Hofipisti
A 870 ezer lakosú Mordvin Köztársaság fogja megmenteni szerény kis országunkat. "visszautasító" Szijjártónak szólhatnának már, hogy ébredjen, mert a végén még lemarad egy újabban esedékes visszautasítandó nyilatkozatról - Mordvínia okán.
Natsuki
@Toby: Kíváncsi vagyok, hogy áll a magyar-piréz kétoldalú gazdasági kapcsolatok jövője a migrán(cs)válság tükrében... :-D
Natsuki
@Borsodi: Lehetett látni valaha is???
karma1
@Hofipisti: jol megnevettettel, koszi... Talan 45 evvel ezelott hallottam a mordvinokrol, akkor is azert, mert emlegettuk a suliban, hogy merre jart Bartok Bela nepzenet gyujteni... Akkor a tanarnonk megemlitette, hogy ment volna oda is, de nem volt ertekelheto sajat nepzenejuk (illetve az majdnem ugyanaz volt, mint a szomszed nemzetisegeke).
eszegfu
A Mordvinföld az Orosz Föderáció egyik tagja, össz. 1271 települése van (város, falu, stb.), melyből 61 lakatlan, de hogy miből él a lakosság, miket termel és mennyit, vagyis a gazdaságáról egyetlen mondat sincs! Tényleg baromi nagy gazdasági lehetőséget "rejt" akár a magyar áruk ottani értékesitése, akár az ő termékeik magyar piacon való értékesitése!? Azért ennyire keletre már nem kellene nyitni!
nezelodo
@Jozefina: 08:20. Ne aggódj, nagyon találékonyak a dakotáék!
lópicigáspár
@szmeagol: tegnap 20.34. Tényleg nem értelek! Nem kellene odasüllyedni, ahol a tapasztalattal könnyedén legyőzhetnek! :)
szmeagol
@eszegfu: És, ha esetleg majd oda akarnak menekülni a népharag elől? :-)
eszegfu
@szmeagol: Látod, ez is egy lehetőség! Elbujni ugyan nagyon nem lehet, mert M.o. területének csupán 1/4-e, sőt Bp. lakosságának is csak a fele a lélekszám... de valamilyen vegetálás-szerü életre pont alkalmas lehet! Itt aztán ünnepelhetné akár a 100. születésnapját is!:))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.