A Telegraph szerint az EU is vizsgálódik a felcsúti kisvasút körül, mert felmerült a gyanú, hogy a magyar kormány nem megfelelően használta fel azt a 2 millió eurós forrást, amit a kisvasút építésére kaptak. 

Az uniós eljárás Jávor Benedek bejelentésére indul. Szerinte a kormány hatalmas számokat ígért, a kisvasút remélt turisztikai vonzeréjere alapozva azt jövendölték, hogy napi 2500-7000 utas vált majd jegyet. Ehhez képest az első hónapban átlagban 51-en utaztak rajta.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára szerint azonban a kormány sosem ígért napi több ezer utast. Az államtitkár több két kalkulációt is elküldött a 444-nek, ezekben pedig az szerepel, hogy a kisvasút építését előkészítő dokumentumok csak évi 10 ezer utassal számolnak, ami napi 27-28 utast jelent.

Az Átlátszó korábban kiperelte a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól a kisvasút engedélyezési dokumentációját, és ezek alapján írták meg, hogy napi 2500-7000 utassal számolnak az iratok.

Csepreghy szerint az Átlátszó félreértelmezte a dokumentumot, hiszen amit utasszám-becslésnek hitt, az egy rutinkalkuláció, ami csak azt mutatja meg, hogy kisvasúton közlekedő kocsik teljes és 50 százalékos kihasználtság esetén hány főt tudnának szállítani. Az államtitkár azt mondta, hogy pont emiatt nem is indít eljárást az EU.

Tehát mindent összevetve a napi 51 utas óriási siker, érdemes volt rákölteni 850 millió forintot.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Van még hova fejlődnünk. Észak-koreában például így néz ki az autópálya csúcsforgalomban:
www.youtube.com/watch?v=RGVFc5Q1g64
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Van még hova fejlődnünk. Észak-koreában például így néz ki az autópálya csúcsforgalomban:
www.youtube.com/watch?v=RGVFc5Q1g64
uzbence
@human: Nem tévedés? Ez nem magyarországi út? Már mint a minőséget látva.
dr. prédikátor
Nem értem! A sok fütyisz birka meg röfögö, cöfögö miért nem lendítik fel a viktor szopkin játékvasút forgalmát???Minden nap százával utazhatnának a nagy semmibe!!!
Hellcat
Na már magyarázzák bele a lehetetlen szarságaikat jó komcsi módra...
Aki Én
Sziasztok, Bringás vagyok!
A MINIszterelnök Úr ha akarja, akkor telerakhatja a faluját kisvonatokkal, és ti akkor is csak irigy liberálfasiszták vagytok. Sőt, lehet, hogy minden szekta tag kap majd egyet, hogy megpukkadjatok. Az enyémben lesz büfékocsi, szeneskocsi, tartálykocsi, teherkocsi, postakocsi és egy kezelő, ahol velem utazhat a gondozóm. Bibibiiii.
szmeagol
@Aki Én: Ha vízen is fog tudni járni, én is belelépek (nem elírás) a szektába! :-))
Toby
@human: Nosza, megvan a válasz a hétvégi M7-es dugókra! Phenjan felé kell menni, amúgy a felvett útszakasz biztos dugig van traffikkal, mert még a Merdzsó is alapjáraton haladt!
Pisti271
Kettővel osztani korán megtanul az ember, talán még az óvodában.
Ha a teljes kihasználtság 7000, akkor az 50% az 3500, nem 2500, de ezt fölösleges is bárhol feltüntetni, annyira nyilvánvaló. Az a vonat indul naponta legalább tízszer. 50 utasból jut utanként 5, nagyjából egy utas kocsinként. A kihasználtság is úgy 1% körül mozoghat.
Ekkora utasforgalomra egy busz is túlzás lenne.
cs.n.
Tényleg nagy siker. Más kisvasutakon nemhogy egy napon, hanem egy úton van ennyi utas. Vagy több is.
Bringás
@Aki Én: Nem szép idegen tollakkal ékeskedni!
Remélem Miniszterelnök Úrnak lesz külön kocsija, ó azt csak megérinteni is boldogság!
solidedge
Nem merek Felcsút közelébe menni. Félek hogy valaki hátulról leüt és arra ébredek, hogy a felcsúti kisvasúton ülök.
Csodálkozó
@Bringás: Remélem, fekete lesz, egy útra!
wagabund
azért némelyik szóbelin szerettem volna olyan meggyőző erejű dumát levágni, mint amilyennel most a felcsúti kisvasutat megmagyarázzák...

persze én csak a vizsgabizottságot próbáltam megkavarni, de a kisvasútról szóló magyarázattal egy népet sikerül...sőt...brüsszelt is..

én nem buktam soha...kérdés, hogy brüsszel ezeket átengedi-e ?(szerintem igen)
RonaGyuri
Elfogtam egy levelet

amivel a derék siker-Kovács só-vivő házal a brit lapoknál

Drága feleim,

ti ott a ködös Albionban sutba akarjátok vetni az európai szolidaritást. Ócsak anyagi megfontolásokból olyanokat mondotok, hogy minden 2millió EUR-ból sok minden számotokra hasznosabb dolgot tudnátok finanszírozni. Nem csak kihasználatlan kisvasutat. Nem szép dolog ez tőletek, hisz tudjátok most születet az első unokám és ahogy elnézem - meg egyébként is hűséges csatlósaim ezt meg is mondták: feleségnek kötelesség, lánynak dicsőség (na jó nem pontosan így, de ez volt ennek is lényege) – lesznek még szép számmal. S nem olyan nagy dolog, hogy építettem nekik egy játékvasutat?
Ugye?
Úgy hogy csak maradjatok a seggeteken és fizessétek rendben az adótokat, hogy nekünk, a fontos magyaroknak (rokonaim, családom és üzletfeleim) legyen mit a tejbe aprítani.
S legyetek büszkék rá, hogy a nyavalyás kis Oxfordotokban jogi diplomát szereztem.
Közép-Európa felkent és meghatalmazott ura.
justhpeter
@RonaGyuri: Nem lehet, hogy pont ezért akarnak kilépni ?
tothjani
Aki pedig nosztalgiázni szeretne jöjjön a Szeged-Békéscsaba itt még járnak a 70-es évekbeli szép kék vagonok, és esténként nagyon hangulatosak a bágyadtan derengő hagyományos izzólámpás világításukkal.
Ami az érdekes, ma már nem lopják ki az izzókat. :)
human
@Bringás: 15:24-re. Köszi. Ezen jót röhögtem :D
papa.49
Kérdés, hogy az igazi ,,HOZZÁÉRTŐK,, ezt egyáltalán ELHISZIK-E, én nem hiszem!!!
papa.49
Csodálatos a lopott vonat a két végén egy,egy mozdonnyal, igazán olyan ETNIKUMOSRA SIKEREDETT, NEM VÉLETLENÜL GONDOLOM ÉN)))))))))))))))))))))))))))))))
A nyíregyháziak meg sirathatják a kis vonatukat, a gaz hazugovics ellopta tőlük)))))))))))))))))))))))))
Toby
Vasútfalván az ám a helyzet, hogy minden napra be van osztva 28 ember a faluból, akiknek kötelező vonatozni a végállomások között délelőtt, majd délután váltás és ez így megy hétről-hétre, szagról tudja mindenki, hogy hol a helye!
kkalman
Ezt a silány ó héber tanmesét ha a kutyám bevenné, biztos megveszne tőle.
És ezt szinte biztos, hogy tudják fokozni!
Desischado
Bízom abban, hogy Brüsszelben nem hülyék ülnek! Már annyira hozzászokott a fidesz banda a hazudozáshoz, hogy azt hiszik itt is elég lesz hamisítani a propagandát. Remélem, nem járnak sikerrel, és az Eu-nak ennél több esze van!
karma1
@human: Es nem Trabant jott veluk szembe! Huuuuuu,... A hasonlatossag szembetuno!
Kisbundi
"Elöb utolérik a hazug embert mint a sánta kutyát". Sajnálatos tény , hogy Orbánék ezt az ősi közmondást nem akarják tudomásul venni! Íme az eredmény. Az a szomorú, hogy ez csak a jéghegy csúcsa.
human
@RonaGyuri: OK. De Orbánék azért mernek bármilyen számot behazudni, mert úgy vannak vele, hogy csekély értelmű szavazótáboruk úgysem néz utána, az amúgy is a vezetőbe vetett bizalom hiányát jelentené, ami bűűűűn.
human
@karma1: Jött még a másik irányból is egy kocsi és egy motor is. Gondolom az egész országban ennyi luxusautó van arra az esetre ha turisták jönnének. Amúgy a youtubon van ott még jó pár video Észak-Koreáról. Az egyiken egy nagy szellemvárost mutatnak toronyházakkal. Közben kihalt minden. Csak a takarítókat látni az utcán és a rendőrnőt aki a nem létező forgalmat irányítja katonás mozdulatokkal. Ki tudja, talán Orbán is hasonló mélységekbe képes még fejlődni, mint ezek a diktátorok.
RonaGyuri
@human: hát igen jaj azoknak, akik jobban hisznek a saját szemüknek, mint Őfeneségének! =))
karma1
@Aki Én: 12.41-re: A babakocsit kihagytad, Bringas, ugyhogy en fogok tudni nyilvanosan szoptatni, amivel a kis magyar gyerekek szuleteset akarnam fellenditeni, mert a Mi Miniszterelnok Urunk mindenki ele kituzte ezt a szent celt...
Ja, es halokocsi sincs, pedig ott keszulnenek a kis magyar gyerekek... Majd szolok a Mi Hon Szeretett es Melyen Tisztelt Miniszterelnok Urunknak, hogy intezkedjen! Fog is, mert O ejjel nappal ertunk dolgozik, es meg az EB-re is helyettunk utazott ki, a szotyolat helyettunk kopkodi, de ahogy elnezem, a tokeit meg mindig sajatmaga vakarja...
Na ugye...
Toby
@Bringás: Én is remélem, hogy a miniszterelnökúrnak lesz kocsija, szép fekete, amolyan combi kivitel, tetején református "jelvény" és sokan kísérik, lassan...hogy meggyőződjenek a saját szemükkel, van Isten!
nemjoezigy
Ha kilépnek az angolok az eu-ból, akkor az orbán is elmondhatja hogy ehhez ő is hozzájárult.
Mert normális angol nem fogadja el, hogy az ő adójából egy törpediktátor megalomán álmai valósuljanak meg, mint pl a kisvasút, a birtokok és a többi!
~ 6715 millió euróval támogatta 2006-2014 között az eu-t az Egyesült Királyság.
Ebből több mint nettó 3 milliárd eurót húztak ki a kormányaink 2006-2014 között.
index.hu/chart/2016/06/10/a_nemetek_nyulnak_a_legmelyebben_a_zsebukbe_a_penzelesunkert/
Vizual
Néha az érzés valósággá válik. Agyament...
kukac50
A Felcsúti kis vasút egy beteg ember agyszüleménye !
Borsodi
Ez várható volt,sikeres mint minden amit a fidesz csinál. Mi meg el is hiszünk mindent!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.