Aranyat és arany-bányavállalatok részvényeit vette meg, mert ezeknek akkor nő az értéke, amikor bizonytalanság van a piacon. Soros György jól kalkulált a Brexit okozta piaci zuhanással. Nemrég a Wall Street Journal arról írt, hogy Soros hosszú szünet után visszatért a tőzsdére, mert nagy lehetőséget látott a gazdasági veszélyekben.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@1magyar: 06:41
Igen, de ez csupán azt bizonyítja, hogy jól ért a tőzsdézéshez.
Előre felismeri, a tőle független (!) politikai, társadalmi változások valószínűségét és az azokból következő tőzsdei fejleményeket. Ezeket kihasználva forgatja a pénzét.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
@1magyar: Ezt komolyan gondolod ?
Azért segíti a migránsok Magyarországra beözönlését, hogy a londoni tőzsdét megdöntse ?
1magyar
@Sziszifusz: Nagyot nyert a változással?
Sziszifusz
@1magyar: 06:41
Igen, de ez csupán azt bizonyítja, hogy jól ért a tőzsdézéshez.
Előre felismeri, a tőle független (!) politikai, társadalmi változások valószínűségét és az azokból következő tőzsdei fejleményeket. Ezeket kihasználva forgatja a pénzét.
coni
Elég idős ahhoz, hogy tudja, a demagógiára nagyon fogékony a tömeg, elég egy-két lelkiismeretlen politikus, hogy fekete pénteket csináljanak a tőzsdén.
Cameron család most újra bevásárolhat részvényekből és offshore cégekből.
Soros legalább nyíltan csinálta és jó tippet adott.
RonaGyuri
@coni: Ugyan már kit érdekelnek a tények (előre szólt) a demagógiára nagyon fogékony tömeg nálunk különösen szeret zsidózni! =))
nezelodo
Akkor mégis igaz, hogy a fijjuk a Soros tanítványai! Azt miért nem csócsálja az elsöprő hitbuzgó tömeg, hogy a kormányra kerülés után mennyit kaszáltak a tisztakezűék a forintbedöntéssel, és mennyit buktak a (hány később "megmentett" család rokkant bele) csóró devizahitelesek?
1magyar
@Sziszifusz: Na meg segítette ill. segíti a migránsok unióba találását, hogy azok szétzülleszék - nem?
Eriksson
Annak csak kifejezetten örülni lehet, hogy Soros Gyuri bácsi ismét jól járt. Gondolom mindenki tapsol ennek, aki a britek kilépésén háborog.
Sziszifusz
@1magyar: 11:52
Nem tudom, csak hallottam ilyen feltevéseket. Te tudsz valamit, ha kérhetném konkretizáld. Mikor, hol, hogyan végezte tevékenységét. Vagy csak arról van szó, hogy Soros Gy. is csupán egyike azoknak, akit aktuális ellenségnek nevezett ki O. Viktor.
Érdekes módon a magyarokon kívül más nemzet tagjainak nem jutott eszébe ez a lehetőség, a migrációs válság okaként.
1magyar
@Sziszifusz: Tele volt a média ezekkel a hírekkel, hogy az alapítványa adott ki térképeket.
Sziszifusz
@1magyar: 12:12
A magyar média !! A kormányközeli !!
Ettől kezdve a valóságtartalom enyhén szólva is kérdéses.
Független média nem szolgált ilyen információkkal.
nezelodo
@Sziszifusz: Csak nem lódítással vádolod az elsőprőék karizmatikus vezérét? Ez esetben nincs igazad. Nem lódított ő, hanem ordas hazugságokat terjeszt saját hatalmának megőrzéséért.
36
@Sziszifusz: A Sky News, angol TV csatorna adott hírt arról, hogy a W2E alapítvány térképes, kis utikönyvét hurcolják a migránsok. Az angol csatorna mutatott rá először Sorosra.
Sziszifusz
@36: 12:36
Ja az angolok...
Ők aztán tudják mit csinálnak. Soros Gy. haszonszerzés végett közrejátszott, hogy így túl tolták a biciklit a Brexit kapcsán is.
verőce21
Én is több mint 3 millió Ft-ot nyertem tisztán a Brexit éjszakáján a tőzsdén. Kár, hogy nincs minden hónapban egy Brexit. :)
36
@Sziszifusz: Ugyan. Schwarz, vagy Sörös alias (Soros) és társai nem ragaszkodnak egy államhoz sem. Ők mindíg, út közben szeretnek lenni. Viszont, tudják azt, hogy az emberek sok esetben érzelemből és nem racionalitásból szavaznak.
A tőzsdén pedig természetes volt a szavazás előtti eladás és értékvesztés. Majd az ócsítás után a felvásárlás fillérekért. Úgysem marad alacsonyan az érték, a City sokkal erősebb annál. Nathan Rothschild is megcsinálta ugyanezt az angolokkal, 1815-ben. Bebeszélte az angoloknak, hogy Wellington vesztett és el ment a tőzsdére ő is eladni, bepánikoltak az angolok és ők is eladtak, a megbízottai meg olcsón felvásároltak mindent. És meg lett a nagynál is nagyobb vagyon.
36
A gazdasági válságoknak is ez a haszna. Az akinél van pénz, felvásárol. Majd felmegy az ára és tovább adja. Az nem érdekes, hogy az eredeti tulaj fellógatja magát mert munkanélküli és tulajdon nélküli földönfutó lesz. Pl. Magyarország, 90-es évek állami vagyon privatizációja, vagy a 2008-as válság.
wagabund
már meg sem lepődök..az itt kommentelő idősebb versenyzők emlékeznek, hogy Soros pár éve(talán tíz) bedöntötte néhány napra az angol fontot...ezzel baromi nagyot kaszált..
1magyar
@wagabund: Soros nagy kavarógép, kicsiben nem játszik.
1magyar
@Sziszifusz: Mondjuk ha valamit én intézek a háttérben akkor én is jól értek bizonyos dologhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.