A Kisalföld.hu írta meg először, hogy legkevesebb hatvan napra kizárják az álláskeresők nyilvántartásából azokat a közmunkásokat, akik nem jelennek meg a katonai toborzón. 

A Honvédelmi Minisztérium közleményben reagált a cikkre:

A közfoglalkoztatottak körében is toboroz a Magyar Honvédség, de a jelentkezés önkéntes: sem a megjelenés, sem a szerződéskötés nem kötelező.

A honvédség "nem kötelez és nem is kötelezhet senkit arra, hogy akarata ellenére szerződést kössön, illetve a soraiba lépjen". Több mint 11 éve csak önkéntes alapon jelentkező katonákkal működik a Magyar Honvédség.

A közleményben arról is írnak, hogy a honvédségnél jóval magasabb fizetést kapnának a közmunkások, és így visszakerülhetnek a munka világába.

Arról viszont nem esik szó, hogy  a távolmaradás vagy az ajánlat visszautasításának retorziója

a közmunka elvétele.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Gyanús, hogy ez is kb olyan lehetőség, mint a manyup pénzről való lemondás. Ott van mögötte a fenyegetés. Ha nem adod át az államnak, abból sem kapsz egy büdös vasat se, amit állabácsinak fizettél.
Ez a sorozás is legalább ennyire önkéntes. Ha nem vállalod nem kapsz közmunkát sem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
emerencia
A Honvédelmi Minisztérium mossa kezeit mert azt a szégyenteljes törvényt melynek alapján szegény embereket megélhetésükkel zsarolnak katonai szolgálatra, valóban nem ők hozták. Nagyon jól tették, hogy kiadták ezt a közleményt.
eszegfu
@emerencia: Erősen remélem, hogy ez nemcsak egy közlemény, hanem az igazság is!
kakaósbögre
minden olyan nyilatkozat amely bármely minisztérium vagy kormányintézmény által kiadott 0,2 szorzóval értendő.
Macskaszem
Gyanús, hogy ez is kb olyan lehetőség, mint a manyup pénzről való lemondás. Ott van mögötte a fenyegetés. Ha nem adod át az államnak, abból sem kapsz egy büdös vasat se, amit állabácsinak fizettél.
Ez a sorozás is legalább ennyire önkéntes. Ha nem vállalod nem kapsz közmunkát sem.
cs.n.
Ebben igazuk van, nem ők kötelezik, hanem a kormányhivatal.
Macskaszem
Így aztán a 40 kilós lányoktól a 60 éves féllábúakig bárkiből lehet katona, csak rá kell írni a papírra, hogy alkalmas.
emerencia
@Macskaszem: Azt azért elvárom a HM-től, hogy az ott megjelenő közfoglalkoztatottakat kérdezzék meg, hogy szeretnének-e a felmérésen részt venni és aki nemmel válaszol azt retorzió nélkül engedjék haza azonnal. Csak azokat engedném a fizikai felmérésre akiknek a tartalékaiból vagy hozzátartozók által még van normális élete és szeretne katona lenni. Olyan embereket ugyanis, akik még a létminimumot sem keresik meg, erkölcstelen testi-lelki tesztnek kitenni, hiszen annyi jövedelmük sincs, hogy egészségesen, vitamindúsan táplálkozzanak. Ez már a HM felelőssége.
Hellcat
Ez a fidesz féle "önkéntesség" megint mint a manyup pénztárakból való visszalépés...A lehetőség adott semmi sem kötelező csak éppen rohadt nagy hátrányban részesül az aki nem csinálja azt amit mondunk.
Hellcat
@Macskaszem: Ejj most látom csak, hogy egy rugóra jár az agyunk :)
volvós
" Kossuth Lajos azt üzente,
elfogyott a regimenje.
Ha még egyszer azt üzeni,
mindjájunknak el kell menni " ...

( Angliába, Németországba,
Burgenlandba, jó messzire ...:-)
perfekt
Önkéntes alapú erőszakos toborzás.
ágimami
Hogy lehet egy "kötelező" toborzás lehetőség???
Kiváncsi leszek mi lesz a vége, mert most oda-vissza dobják a labdát!!
Egyébként ez az egész még viccnek is rossz!!!
rosalinda57
A közmunkások esetleg elmennének katonának, de nem biztos, hogy alkalmasak rá, mivel a közmunkabért, amit eddig kerestek, abból nem tudtak és nem tudnak egészségesen táplálkozni, de gondolkodni se. Ha valaki közülük nem kíván fegyvert fogni, mert elhivatottsága, az hogyan legyen katona ( legfeljebb polgári szolgálatos - kórházban betegszállító, stb.) , és az, aki fegyvert fog , de más felé irányítja, mint amit mondanak neki ?
kkalman
Valaki megint, mint mindig nem mond igazat. Csak tippelni merek a kormányhivatalra, hogy zsarolással szeretne megszabadulni a közmunkások egy részétől. Természetesen ezt is csak parancsra teszik, hogy a munkanélküli statisztikát javítani tudják.
eugen4402
A távlatok beláthatatlanok!
A kórházakból hiányoznak a dokik és a nővérkék? Nem probléma, holnaptól közmunkások operálnak majd, és közmunkások kötik be az infúziót, és mi - betegek - arcunkon boldog mosollyal lépünk át a lét-és nemlét küszöbén... :-(((
Desischado
Holt biztos, hogy hazudnak. Mindig odaírják, hogyha nem vállalják a munkát, akkor elveszik a segélyt. Aljas, embertelen, ahogy a kiszolgáltatott emberekkel bánnak.
Nil
@Desischado: sajnos igazad van - és mostanában olyan munkahelyeket ajánlanak fel amiről tudják hogy nem tudod bevállalni-és már csak a munkaadó jóindulatán múlik hogy hol írja alá a papírt.
eszegfu
@Desischado: Irtó jó lenne, ha egy ilyen "behivót" valamelyik ujság lehozná! Emlékeim szerint már jó pár hónappal ezelőtt is volt erről szó... de akkor valahogy a "levegőben" maradt az ügy. A HM akkor is "cáfolgatta", most is nyilatkozott, de ellentétes az ujságokban lévő hirrel, tehát valami mégsem stimmelhet!:(
Peller Anikó
"Csak egy lehetőség van, a kötelező toborzás."
archive
@Captain Blood: Ezt nem a HM adta ki, hanem a Csornai Járási Hivatalvezető.
Captain Blood
@archive: Szted a Csornai Járási Hivatal maga gyártotta a levelet???
Hány éves vagy királyfi?? :))))
archive
@Captain Blood: Szerintem igen, biztos valami túlbuzgó fidesznyik lehetett .. ha a HM intézte volna, akkor nem csak egy járásban adnak ki ilyen papírokat a közmunkásoknak, sokkal több helyről geringene a neten..
egyébként nagyon remélem, hogy nem az alulképzett közmunkásokkal akarják megoldani a katonaság létszámhiányát.
satan
Fegyvert osszák ki , de mire használják az már nem tudható.
világlátó
A közmunkára szorított emberek között sokféle felkészültségű ember van.Nálunk egy kitünő fiatal zenész időnként arra kényszerül, hogy bekönyörögje magát a családja rászorultsága miatt a közmunkások közé, ahol tehetséges , ügyes kezébe seprőt, lapátot vesz és olyan munkát végeztetnek vele, ami megalázó az ő számára is, a művészete számára is.Hogy miért kényszerül erre? Jó kérdés. Mert a 20 ezres város nem tud fenntartani egyetlen szórakoztató , élő zenét nyújtó szórakozóhelyet. Valaha az " ánti " világban 13 kocsmában zenekar szórakoztatta a vendégeket. Ami a honvédség számára toborzó napot illeti, talán nem is elvetendő.Ha a tájékoztatás korrekt, a továbbtanulás, , utó-, vagy átképzés lehetséges, a jövedelem kielégítő és fejlődőképes, ha az általános megbecsülés is így elérhető, akkor aki egészséges, alkalmas, és képes komolyan , meggondoltan dönteni, ismerve a mai és a holnapi feltételeket, hát legyen katona.De jó lenne tudni milyen is a mai és a holnapi katona sors.Én egykor tudtam.Katona dinasztiákat is ismertem. Tisztes karriert befutott katonatiszteket ismertem, ismerek. A mai állapotokról sajnos nem tudok, vagy amit hallok, azt nehezen hiszem el.A katonai pálya szerintem még nem tisztázott nálunk.A nemzeti hadseregek korát akarjuk, vagy a NATO által ajánlott, ránk szabott feladatokhoz szervezünk erőt és eszközt, vagy ide is , oda is, no meg a kerítés mellé erőt, nem tudjuk. A kormányunk bizonyára tudja.
kukac50
Közmunkások vállaljátok el a fegyver kiosztásig,utána használjátok azok ellen akik megaláztak Titeket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.