A vállalkozó korábban azt írta az ügyészségnek, hogy minden vállalkozása tönkrement, és 500 millió forint tartozást halmozott fel. Így még inkább adja magát a klasszikus kérdés, amit a korábban a Vizoviczki-klubokban születésnapi bulikat tartó Fidelitas ezúttal elfelejt feltenni: mibű?

Az Index cikke szerint megérkezett a 250 millió forint a Fővárosi Ítélőtáblához, ezért Vizoviczki László most már ténylegesen házi őrizetbe kerülhet az előzetes letartóztatásból.

Felmerülhet a kérdés, hogy honnan lehet pénze Vizoviczkinek a magyar viszonylatban gigarekordnak számító óvadékra, ha 2012-es letartóztatásakor zárolták a vagyonát.

A kérdésre a gyors válasz, hogy nem Vizoviczki tette le az óvadékot, hanem valaki más. A hírhedt diszkókirályért valószínűleg a családja fizetett, de az ügyészség nem árulja el, hogy kinek ért meg ennyi pénzt a vállalkozó. A törvényszék korábbi tájékoztatása szerint azt sem vizsgálják meg, hogy mi a pénz forrása, pedig 250 millió forint azért nem kevés pénz.

Az óvadék mértékét egyébként a vádlott vagyoni helyzetének vizsgálata után állapítják meg, a negyedmilliárd forintból az is következik, hogy a Fővárosi Törvényszék szerint Vizoviczki László rendkívül vagyonos ember. Igaz, Vizovizki is úgy van a vagyonával, mint néhány magyar politikus: nem a saját nevén tartja.

Nem egyértelmű, hogy Vizoviczki családjának lehetett-e 250 millió forintja óvadékra, de ha ők is fizettek, az a valószínűbb, hogy kölcsönkértek ismerősöktől. A vállalkozó letartóztatása után ugyanis a diszkó- és étterembirodalom gyakorlatilag szétesett és az ismerősöknek sem ment annyira jól az utóbbi években.

Lehet sose tudjuk meg honnan volt így hirtelen 250 millió forint erre.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Mibűl? hát a zacskóragasztásból.Amig előzetesben volt zacskókat ragasztott., és abból perkálta ki!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
Na itt a teoria...Mi van, ha egy sima zsarolasrol van szo? Szebben fogalmazva vadalku... Megirta ö szepen köntörfalazva a leveleben Kubatovnak, hogy ki tudna talalni a 2010 utani dolgokrol, milliokkal lettek fideszesek kenve... Ugy egyszerüen azert nem lehet elengedni vagy felmenteni, ezert nehany fidesznyik összedobja neki (a sok lopott milliardbol telik ra!) a szereny 250 millas ovadekot, igy nincs biliboritas... A vadalku müködik mindket oldalon, fü allatt... mert ha beszelni akarna es nem egyezkedni, akkor talan meghalna szivrohamban egy rendörautoban uton a targylasra... Hogy tetszik ez az elmelet?
Veleda
Úgy gondolták az alvilági haverok, hogy az összedobott váltságdíj összege búsásan megtérül, ha a Vizoviczki szabadlábra kerül:))
nemkati
@Mirabilis: A rendőrségnek az a dolga, amire utasítják, hogy a dolga legyen. Az meg nem a dolga, amire utasítják, hogy ne legyen a dolga.
Desischado
@teuton: Egyetértek, tuti, hogy igazad van! Nekem is ez a véleményem, ez volt az ára a hallgatásának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.