A Fidesz-frakció szóvivője szerint az október 2-ai magyarországi népszavazás olyan üzenet lesz Brüsszelnek, amellyel kizökkenthetik a jelenlegi, a valódi élettel nem harmonizáló gondolkodásmódot.

Halász János az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában ezt többek között arra reagálva mondta, hogy a dpa német hírügynökség szerda hajnali, előzetes ismertetése szerint a Die Welt című lapnak Inge Grässle, az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának CDU-s elnöke, továbbá Alexander Graf Lambsdorff, a parlament szabaddemokrata (FDP) alelnöke egyaránt arról beszélt: az uniós támogatási pénzeket meg kellene vonni azoktól a tagországoktól, amelyek – értékelésük szerint – nem tanúsítanak szolidaritást az EU menekültpolitikájában.

A Fidesz-frakció szóvivője szerint azok nyilatkoznak ilyeneket, akik elszakadtak a valódi problémáktól és a valódi megoldások keresésétől, és akiknek fogalmuk sincs, mit jelent a hétköznapokban az, ha százezer, másfél millió migráns megjelenik az országban.

Halász János úgy vélte, azok a politikusok, akik ilyeneket nyilatkoznak, "nem értik ezt", és őket nem az európai polgár biztonsága érdekli, hanem a migránsok ügyeivel foglalkoznak.

Ezért is fontos az október 2-ai népszavazás, amely arról szól, hogy a brüsszeli elit migránspolitikája elfogadható-e, vagy sem – emelte ki Halász János, megjegyezve: reméli, más országokban is lesz majd ilyen népszavazás.

A fideszes politikus kiemelte: a migráció biztonságpolitikai kérdés, amelynek kezelésében az első lépés, hogy Európa határait meg kell védeni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
Az egész istenverte nyavalyás Fityiszt még orbáncot kéne már helyrezökkenteni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csodálkozó
Az egész istenverte nyavalyás Fityiszt még orbáncot kéne már helyrezökkenteni.
Törölt felhasználó
Bizonyítási vágyas beteg tahó szociopata vagy Viktor. Gyógyszereken fogsz élni életed végéig, ha egyszer buktok és egyszer bukni fogtok:)
xcu
Hülyeség.

Mi történne, mi változna meg egy sikeres magyar népszavazás (népsavazás) után?
Semmi!

A menekülthullám ugyanúgy hullámokban akar bejönni.
Terrortámadások ugyanúgy lesznek.
Nők zaklatása ugyanúgy lesznek.
És minden más is ugyanúgy lesz, ha az EU nem talál rá közös megoldást.

orbán ebben a történetben egy senki... egy uszító senki!
Perwool
Brüsszelt lehet naponta kiosztani, míg rá nem unnak, hogy 1-2 balkáni szemétdomb ura pattog és ki nem basszák egyiket-másikat az Unióból.
Ne menjünk le hülyébe, senki nem fog befalcolni az éhbéren nyomorgó 8-9 milliós magyar piacért! Olcsó bérmunka meg akad máshol is...
cs.n.
"dpa német hírügynökség szerda hajnali, előzetes ismertetése szerint"
Azóta már természetesen megjelent a cikk is, ehun-e :
welt.de/politik/ausland/article157586134/Deutschland-ist-Zahlmeister-in-Europa.html
Vannak érdekesebb dolgok is benne, nem a migráncsokról szól az egész. Leegyszerűsítve: szorosabbra kell húzni a gatyamadzagot, mert az EU második legnagyobb nettó befizetője készül kilépni. Vagyis nem kéne minden szirszarra támogatást adni (cseh golfpályát meg görög kecskelegelőt említ itt Gräßle, de nyugodtan hozzátehetné pl. a 40 centis magyar kilátót is ( vastagbor.blog.hu/2009/10/06/hazank_uj_jelkepe )), valamint olyan dolgokat, amik egyértelműen nemzeti feladatkörbe tartoznak, mint például óvodák építése, vagy felújítása. Továbbá felsorolják a cikkben, hogy mely országok voltak tavaly a legnagyobb nettó befizetők, illetve a legnagyobb nettó kivevők. Természetesen Magyarország az utóbbiak között van, 4,6 mrd euróval kaptunk többet, mint amennyit befizettünk.
Perwool
@cs.n.: Az elmúlt 25 évben ha csak fele annyira tudtak volna élni a hatalmukkal, a külső segítséggel, mint Kádár, akinek Moszkvából dirigáltak akkor már leköröztük volna Ausztriát! És nem azt mondaná ma kuszaszem, hogy 30 év múlva utolérjük.A szabadságunkkal, az Eu-s pénzekkel nem tudtak élni politikusaink! És erről nem a régi rendszer párt káderei tehetnek. Csak egy kis ízelítő!:
"Csatlakozásunk óta végig haszonélvezői vagyunk az EU költségvetésének. 2011-ben 4,4 milliárd euróval, azaz 1300 milliárd forinttal kaptunk többet, mint amennyit befizettünk!
Magyarország éves kiadása 2011-ben 15 ezer milliárd forint! Ehhez képest 1300 milliárd az amit kaptunk! Magyarország (2014-2020) EU költségvetés alapján az eddigieknél is több támogatásban fog részesülni! (ennyit a külső segítségről)"
Itt a teljes cikk!
vanholnap.hu/mennyit-fizetunk-be-es-mennyit-kapunk-az-eu-tol-az-ellenseg-nem-kulfoldon-van/
justhpeter
@Perwool: Hány döntési helyzetben lévő ember éri fel ésszel a leírtakat ? Hány döntési helyzetben lévő ember gondolja úgy, hogy az nekünk jár ?
Perwool
@justhpeter: Ma Magyarországon egy bűnszövetkezet (a Fidesz - csak a Fidesz) működik, amely az Európai Uniós pénzeket ellopja. Amit korrupciónak nevezünk az a Fidesz kormányprogramja.
justhpeter
@Perwool: A szavazói is így gondolják ?
Perwool
@justhpeter: Nem!
Néhány ember még akkor sem hinné el, lopnak, ha maga Orbán venné ki kezéből a vajas kenyeret! Akkor is kezet csókolna neki és fényképeztetné magát vele!
Perwool
@nevemnick: Na jó, sós paprikás kenyér...-:))
De, a hívek még, ha a saját anyjukat baxná tarkón Orbán akkor is az mondanák:jogos!
silber13
Csak nehogy egy brüsszeli válasz zökkentse ki ezeket a zakkant kizökkentőket!
perfekt
A széket kilopják alólad, ha nem vagy gyors!
eugen4402
Hogy jövünk mi ahhoz, hogy egy egész kontinens gondolkodásmódját kizökkentsük? Szóvivő úr nyugodtan perelje be a munkáltatóját, mert ez már a "maradandó egészségkárosodás" jele, ami ez esetben munkaköri ártalom következtében alakult ki. Rosszabb, mint a szilikózis, vagy a maradandó halláskárosodás...
telegdilaci
@Perwool: Sajnos nagyon sok agy mosott,semmi rosszat nem hisz el a Fideszről ha kilopják a szemünket sem, akkor is azt mondanák hogy nem igaz,vagy csak ráfogják Gyurcsányra hogy,Ő is lopott,nekik is lehet!
Perwool
@telegdilaci:Ha a Fidesz ki áll, és az intézkedésre azt mondják mert a szocik... A fideszes feláll és ováció tapssal fogadja.
Képesek védeni a tolvajokat, meg béke menetelni nekik, mert azok azt mondják, hogy "nektek nem azért szar, mert ellopjuk a pénzeteket, hanem mert,zsidók-cigányok-melegek-Soros-migránsok-Trianon -Brüsszel!".
Vajna nem fizet adót! Taps!
Kilopják a földet alóla! Taps!
Focipályát épít!Taps!
Kisvasutat épít! Taps!
Taps, Taps, Taps...!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.