Ezer német költözhet Magyarországra a következő hónapokban az egyik német köztelevízió szerint – számol be a Tények.

A legtöbbjük a német bevándorláspolitika miatt nem akar szülőhazájában maradni, nyugdíjas éveiket inkább a Balaton mellett töltenék. Közben a német kormány szigorító intézkedéseket vezet be, hogy megfékezze a Nyugat-Európában egyre gyakoribb terrortámadásokat.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludmilla
ez nem hír,ez a folyamat a rendszerváltás óta zajlik.Ahol élek, sok németajkú vett házat:mert olcsó,többet ér a pénzük...,de gyógykezelésre visszatérnek a hazájukba,/vajon miért?/nem adják fel állampolgárságukat,tehát ebből üzlet nem lesz,nem válnak magyarrá egy kis pénzért.Nem Orbán aljas kirekesztő politikájával szimpatizálnak...Gondolom,nem közmunkásnak jönnek nyelvismeret nélkül?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
relleporp
Nagyon hiányoznak a kivénhedt svábok. Inkább a fiatal menekültek.
papa.49
Az ő nyugdíjuk itt bőségesen elég...
Peller Anikó
@relleporp: Mi van? Azok tán jobban dugnak?
cs.n.
Tények. Nabazmeg. És mi újság a szabadkőműves gyíkemberekkel, róluk nem volt semmi hír?
bakegya
FOGYASZTÁSNÖVELŐK -de cselédeket is foglalkoztatnak,árfelhajtóerők ha képesek lesznek megbirkózni a közbizonytalansággal és a szolgáltatások snasszságával és hiányával stb.stb.
simmering73
Na elmentek ti a jó ... ...ba. Ismerőseink akik tíz éve kint dolgoznak, most végleg felszámolják az itthoni életüket és Németországban települnek le. Valaki hazudik.
Yoda69
Igazuk van. A Balaton perfekt hely a nyugdijas evekhez.
Szókrakész
@simmering73: És majd a nyugdíjas éveikre újra hazajönnek.

Ne maszatoljunk!
Ludmilla
ez nem hír,ez a folyamat a rendszerváltás óta zajlik.Ahol élek, sok németajkú vett házat:mert olcsó,többet ér a pénzük...,de gyógykezelésre visszatérnek a hazájukba,/vajon miért?/nem adják fel állampolgárságukat,tehát ebből üzlet nem lesz,nem válnak magyarrá egy kis pénzért.Nem Orbán aljas kirekesztő politikájával szimpatizálnak...Gondolom,nem közmunkásnak jönnek nyelvismeret nélkül?
emerencia
@bakegya: Legfeljebb egy kicsit elcsodálkoznak, ha mondjuk fekvőgipszben sétáltatják őket az SZTK udvarán vagy a folyosón fekszenek egy fél napot fájdalmakkal kínlódva úgy, hogy orvos nem is látta őket. Nem lehet mindent pénzzel megvenni!
eugen4402
Óóó, azok a bűbájos, mámoros balaton-parti éjszakák...Sétálsz a parton kart-karba öltve a kedveseddel, szellő se rezdül, és néha összebújtok. Olyankor a sápadt Hold is szemérmesen félrenéz. A parton ilyenkor a csend az úr, csak néha hallatszik innen-onnan egy elhaló lánysikoly: "- Hilfe..! Hilfe..!" :-(((
bakegya
@emerctor VOLT NDKMOTOROSOK MÁR KI IS SAJÁTÍTOTTÁK A BALATONFELVIDÉKI ERDŐKET MEZŐKET,QUADJAIKKAL KERGETIK A VADDISZNÓINKAT ,AZTÁN ÁZTATJÁK A SEGGÜKET AZ ÖNKURMÁNYZÓ KÁLOMISTA CAMPINGBAN ... pontosan erre a fizetőképes rétegre vár vicctor -vajda és a lánya.Lézer már faragtatja ,törvénybe véseti az idegenforgalmazó minisztránsi fotelt-17-ben a rasika fara alá is lesz tolva-csakkk meg kell választani újra csakkk a maffiózókat-a fenyvesi kikötőt és a révfülöpi sportlétesítményt már csakkk ezek a világpolgik élvezhetik...a helyieket nem cél a strandon sem legeltetni 128O-NAPI BELÉPŐÉRT SEM-télen is portaszolgákkal,fűtött barakokban ágyat kaphatsz a parti sávban napi húszezerért.AZ ITT EGYETLEN TÖBB TUCAT KAJÁLDÁJÁVAL TOPPON LEVŐ VENDÉGLŐKBEN PEDIG JÓ PÉNZÉRT EHETSZ IHATSZ AMÍG BÍROD PÉNZZEL.
Nil
Akkor nekünk jó a migránsválság - felpörög a turizmus.
VAn egy csomó kihalt falu- lehet beköltözni, felújítani (építőipar), boltokat nyitni (kereskedelem), stb.
moareka
@bakegya: Eleve úgy jönnek ide, hogy itt mindent megkapnak, meg ingyen van. Fülem hallatára kérdezte egy német vendég a recepcióst, hogy az idegenforgalmi adót ha kifizeti, jár utána ingyenes fürdő belépő? Tudod mi jár?
moareka
Csak ne nagyon "meneküljenek" mert a pökhendi, lekezelő kivagyiságukat nem tudják otthon hagyni, már pedig mind azt hiszi, hogy ők a leg leg leg... Még most is azt hiszik, hogy márkájuk van, mi meg vagyunk a szegény rokonok...Szegénynek szegények, csak nem hülyék...
Eriksson
Meg kellene egyezni Merkellel, hogy kvótában vállaljuk a német bevándorlókat, cserébe a migránsok maradjanak a szoknyájánál.
Veleda
Pontosabban, német migránsok települnek Magyarországra a keleti migránsok elől.
Csak ezek jobb migránsok.
Eriksson
@moareka: Neked csak a keleti menekült a jó menekült? A német szóba se jöhet vérfrissítésként?
Kovács Gizella
Gyertek csak gyertek, hozzátok csak a sok sok millió Eurót ebbe a lepukkant
gazdaságba mert itt rövidesen nem lesz más csak a nagy nihil.
gulyasgyula
@moareka: . A mémet is.ugyan azt kapja amit bármelyik Magyar vagy Uniós polgár ..17-éve Német házaspár a szomszédom , a termál víz miatt vettek itt egy öreg házat és felújították ..Évente 2szer 3szor jöttek 2-3 hétre , most hogy a bevándorlási láz van majdnem egész évben itt vannak ..A kert tele van gyümölcs fával , veteménnyel annyit dolgoznak hogy példát lehet venni róluk ..A LÉNYEG A NÉMET MÉDIA FERDÍT NAGYON NEM TETSZIK NEKIK AMIT MERKEL MŰVEL ..3 CSALÁDJUK VAN MEG UNOKÁIK ÉS NEM ÖRÜLNEK E BEVÁDOLÓKNAK ..EGYRE TÖBB NÉMET VENDÉGÜK VAN AKIK OLCSÓBB FELÚJÍTANDÓ HÁZAT KERESNEK ..EZ A NÉMET IGAZSÁG EZT NEM MÉDIÁBÓL HALLOTTAM - HALLOM NAPONTA A TERMÁLBA ESTE 17-20-IG ..
moareka
@Eriksson: honnan veszed, hogy nekem melyik menekült jó, ismersz?
Eriksson
@moareka: Az előbb írtad, hogy németek nem jók mert pökhendi, lekezelő kivagyiak.
Félreértettem valamit?
moareka
@gulyasgyula: azt a virágot szagolják, amit leszakítottak, sajnos mi is, amit néhány százezer ember leszakított..
Ami pedig az itt létüket illeti, lehet, hogy egy faluba kénytelenek beilleszkedni, de hogy a nyaraló németek lekezelőek, szolgálónak tartják az itt élő embereket, az biztos...
eugen4402
@moareka: Engedd meg, hogy ismét elővegyem a kedvenc "bölcselmemet"...
Biztos, hogy nagyképű, pöffeszkedő német ember is van, és van olyan is, mint @gulyasgyula szomszédja: aki kedves, barátságos, közvetlen, sőt ha kezdetben nyelvi nehézségeink adódnak, akkor se nevetnek ki, vagy dühöngenek, hanem türelmesen, "langsam-abban" megismétlik kétszer, háromszor is. Szóval sokféle német ember létezik, ne általánosítsuk őket (sem).
moareka
@eugen4402: Bizonyára igazad van, mint minden nációban van ilyen is meg olyan is. Nem lehet általánosítani valóban, csak nézzél szét egyszer a Balaton , főleg Keszthely, Hévíz környékén. Rokon recepciós, sokat mesélt, de mint írtam saját fülemmel hallottam kriminális elvárásaikat...
Sokat utaztam, s a másik végletet is láttam, a magyar svédasztalos pakolós sem semmi...
moareka
@Eriksson: semmit nem értettél félre, igenis sok közöttük a felsőbbrendűségi komplexusban szenvedő, smucig, lekezelő, ...tisztelet a kivételnek,--talán mégis maradjanak otthon, ne menekülgessenek, elég volt belőlük a történelem során...Van még kérdés?
eugen4402
@moareka: Tökéletesen egyetértünk, csak azért írtam az előbbi hsz.-t, mert egy konkrét saját füredi nyaram jutott eszembe, amikor még a fiam 5-6 éves volt, összehaverkodott egy szőke kis fickóval, és panaszkodott, hogy egy szavát se érti, csak jól focizik, és együtt akarnak játszani. Megkerestem a kis vendéget, kiderült, egy hamburgi mérnök-pedagógus házaspár kisfia, és dacára a minimális német-tudásomnak két hétig remekül eltársalogtunk velük, közös programokat szerveztünk, remekül éreztük magunkat, és én egy pillanatig se éreztem, hogy lekezelően, vagy pökhendien viselkedtek volna. Annamaria és Peter olyan közvetlenek voltak, mintha évek óta ismertük volna egymást. Persze igazad van, találkoztam igazi "übermensch"-ekkel is, akik hangtalan cirkálóikkal suhantak a kemping keskeny útjain, olyankor szoktam megnyugtatni a kisfiamat, hogy ők a gazdagok, mi meg itt vagyunk ITTHON.
gulyasgyula
@moareka: ..Biztos van ilyen de a Magyarok közt is lehet ilyet találni ..Nekem jó szomszédom van a felesége tegnap éppen frissen sütött palacsintát hozott kóstolóban ..
vadnarancs
Még h igaz is lenne a hörcsög-tv hazugsága, akkor is megjegyezném, hogy több, mint 81 millió "német" meg nem!!!
wagabund
csak szólok, hogy a 65 év feletti német nyugdíjas(is) ugyanúgy ingyen utazhat, mint a magyar nyugdíjas...
wagabund
..."nyugdíjas éveiket inkább a Balaton mellett töltenék. "...

ehhez van eszük...de a Lujza utcában venni egy felújítandót, ahhoz nincs...pedig jó hely..
eugen4402
Egy kis számmisztika:
"A Tények ezer német érkezését prognosztizálják..."
Tavaly ősszel Balog Zoltán "ezer szír keresztény család betelepítéséről" beszélt, ami annál inkább sikerrel járt, mivel annyira titokban tudták tartani, hogy élő szemtanú nem tudta bizonyítani...
Vajon a Tények értesülése is ennyire hitelesnek bizonyul? Az "ezer" mágikus szám.
dr. prédikátor
Majd innen is menekülnek ha rájönnek hogy hová jöttek!!!
moareka
@wagabund: ...meg a spanyol, a francia, a cseh, szlovák, és az összes román, bolgár és a többi EU-s beli emberek... Ezt szüntesse meg ez a tolvaj banda, ne a magyar nyugdíjasokon spóroljon...Mikor kap ezekben az országokban bármilyen kedvezményt a magyar nyugdíjas?
Ezen gondolkozzon el ez a gitt egylet, ne azon, hogy fognak fogás már megint a boltok bezárásán...
gulyasgyula
@wagabund: Nem utaznak ezek tömeg közlekedéssel , saját autó vagy kerékpár ,sokkal többet bicikliznek mint mi ..17-év alatt elkoptatott 4 biciklit ..Az én biciklim meg még az idén nem lett elővéve szerintem nem is lesz ..
wagabund
@moareka: megfogtál, nem tudok mit mondani. ..nálad a pont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.